Kezdjuk ujra

kriszmam
Létrehozva: 2010. január 19. 16:10

Nekem nagyok hianyzik a topikunk, hianyoznak a topiktarsak, a baratsagok es beszelgetesek. De ahova a kedvenc topikom (Izrael) jutott, abban nincs kedvem reszt venni.

Kerlek benneteket hogy kezdjuk ujra, teremtsuk meg a regi meghitt, bensoseges hangulatot. Beszelgessunk politikarol, oromeinkrol, banatainkrol, gyermekekrol, unokakrol es mindenrol, ami foglalkoztat bennunket. Nem fontos hogy mindenben egyetertsunk (nem vagyunk egyformak) de a sertegeteseket, meg es beszolasokat lehetoleg mellozzuk. Mindenkit idevarok, aki nem bomlaszto szandekkal akar kozenk jonni. Remelem sikerul ujra egymasra talalnunk.

31610 hozzászólás
 1. 2018. október 17. 13:3831610.

  Szép napot!


  Csodaszép virág a tavirózsa. Jó érzés nézni.


  Számomra itt nagy öröm, amikor tavasszal a magnólia virágzik. Igazán egyedi a mi lila, csészényi nagyságú virágú magnóliafánk. (tudom, igazából nem az, de nekem, igen) Ráadásul úgy el van bújva, hogy még nem találtam fogást rajta, fotós fogást.  Nálatok kétszer is magnólia-virágos az utca.


  Itt még mindig virul a rózsa a bokrokon!


  Minden reggel gyönyörű erdő látványa köszönt! Ez is ajándék, mint a naplementék.

  előzmény:
  *Szigal* (31609)
  2018-10-17  12:47
 2. 2018. október 17. 12:4731609.

  Az előző bejegyzés harmadik képén a még mindig virágzó bougainvillea, azaz murvafürt. 


  Negyedikként kellett volna mutatnom: szintén érthetetlen, honnan bújt elő ez a fukszia-ág? Timráton láttam, tegnap, elég magasan, a nagyra nőtt hibiszkusz-fa ágai között lepett meg bennünket. Y. se emlékszik, hogy ültette volna…

  előzmény:
  *Szigal* (31608)
  2018-10-17  12:42
 3. 2018. október 17. 12:4231608.

  Szervusztok, szép napot!


  Végül minden a helyére kerül, sikerült megoldanom - némi külső segítséggel - a fotókkal kapcsolatos nehézségeket. 


  Tegnap jó és eredményes napom volt, ma itthon maradtam, de nemsokára indulok Tel-Avivba, az alapítványunkkal kapcsolatos összejövetelre. 


  Szavak, mondatok helyett, jöjjön néhány kép. Néhányat a kis Canon-nal, a zömét pedig a mobillal fotóztam. Igyekszem magyarázatokat fűzni egyikéhez-másikához. Aztán indulok! 


  1. - 2. Ilyenkor, ősz elején, a nagy esőket várva, a természet kissé összezavarodik. Még aránylag meleg van tegnap 27, ma 26 fok, ám az éjszakák már kissé hűvösebbek. A magnólia egyike-másika virágba borul. Megfejthetetlen, hogy egyik igen, a másik pedig nem…

 4. 2018. október 16. 08:2131607.

  Mindig nagyon sokat gondolok - szeretettel, hűséggel - azokra a barátokra, akik már nincsenek közöttünk, de akik bennem mély emlékeket hagytak. Néhány nappal ezelőtt, október 5.-én Rumcájsz-Gáborra emlékeztem, mert aznap volt eltávozásának 9. évfordulója. Tegnap pedig Nimród14-Katira, aki 2010 óta nincs velünk. Érdekes, hogy általában nem emlékszem az álmaimra, de tegnap reggel arra ébredtem, hogy világosan bennem maradt Kati arca, akit meglátogattam Hadérán, sőt egy gyönyörű, nagy kutyát is láttam vele, érdekes módon nem az akkori hófehér retrieverjét (Seleg=Hó), hanem egy másik négylábút, aki álmomban ott sertepetélt körülöttünk. Még az is eszembe jut, hogy kutyával álmodni hűséget jelent az anyukán álmoskönyve szerint… Jó álom volt és Kati ugyanolyan szép, mint életében. Ennek köszönhetően a napom is jó volt, találkozással Zs. barátnőmmel és egy igazi, jó, üdítő beszélgetéssel. 


  Volt egy kis lelkiismeret-furdalásom, mert előző este lemondtam a közös programunkat, Givatajimba kellett volna utaznunk egy értelmiségi-rendezvényre, ami nagyon érdekelt volna, de rájöttem, hogy nem szabad ismét túlfeszítenem a húrt. Itthon maradtam, Zs. pedig egyedül utazott. Pedig olyan jó kalandjaink adódnak ilyenkor! No, erről lemaradtam. Zs. elmesélte a történéseket, és most sajnálhatom, hogy valamiről megint lemaradtam. 


  Holnap úgyis utazom ismét, egy alapítványi találkozóra, túl sok lett volna, ha mindkettőt elvállalom. Látod, Tanaria, néha sikerül lejjebb tennem azt a bizonyos mércét.  Nem mellékesen, de sokat, szeretettel gondolok rád és Anyukádra. 


  További szép napot! 

  előzmény:
  *Szigal* (31606)
  2018-10-16  07:57
 5. 2018. október 16. 07:5731606.

  Szervusztok, jó reggelt!


  Mentségemre szóljon, hogy tegnap órákig próbálkoztam túllépni a technofóbiámon, mondanom sem kell, hogy teljesen sikertelenül. Cseppet sem értem, hogy mi történik a kütyüimmel, de a a tegnapelőtt esti alkonyatot még mindig nem tudom megmutatni, valamit nagyon ellőttem a szerkentyűkön, de még az is lehet, hogy nem, csak éppen semmi sem megy. 


  Azt hiszem, hogy ezentúl a klasszikus fotózásnál maradok, pedig sokkal könnyebb a telefonnal fényképezni, de ki érti a sok varázsszót? Ráadásul nagyon szép képeket fotózok a telefonnal, jó ez a kütyü, de mégsem nekem való. Sajnos. Arra is rájöttem, ismételten, hogy a tehetetlenség érzése a legeslegrombolóbb, ami az emberrel történhet. 


  Így tökéletesen értem a tegnapi csalódásodat, Tanaria, még egy szép fotóval lettünk szegényebbek, téged pedig vigasztaljon az igazi látvány szépsége. Semmi sem lehet szebb az őszi erdőnél! 


  Alsórákosi-Marika sem jelentkezik, remélem, hogy nincs semmi baj.


  A fényképezőgépem mostanában a táskám fenekén csücsül, de találtam rajta néhány letöltetlen fotót, még a múlt csütörtökről, a képen lévő dátumok tanúsága szerint: >>>>> 


  Nemsokára indulok Klárihoz, utána Timrátra. Még elmesélek valamit, csak legyen még kis időm. 


   

  előzmény:
  tanaria (31605)
  2018-10-15  09:16
 6. 2018. október 15. 09:1631605.

  Szia! Szép napot!


  Le akartam fényképezni fentről az erdőt, mert csodaszép, de a valósághoz képest csak egy kopott egyveleg jött ki. Csalódottan letöröltem. 


  Egyéb nem nagyon van. Gyönyörű idő van kint már egy jó hete, de én csak vásárolni futok ki, mert Anyukám nagyon gyenge.


  Szép hetet!

  előzmény:
  *Szigal* (31604)
  2018-10-14  08:24
 7. 2018. október 14. 08:2431604.

  Szervusztok, jó reggelt! 


  "Most már te jössz" - mondod Tanaria, és amint látod, jó sok időt vett igénybe mire ideértem. Nincs igazolásom, mert kedvem sem volt… 


  Gondolkozom, hogy mivel lehetne feldobni ezt a jobb sorsra érdemes topikot, mert a temetésének azért még nem jött el az ideje. Még lenne mit mondanunk egymásnak és a zugolvasóknak is. Meg önmagunknak. Gondolom. Sajnálnám, hogy már ez sem maradna nekünk? 


  Most nincs egy cseppnyi élménybeszámolóm se, indulok is a napi robotra. 


  Itt is lassan ősziesre vált az idő, de a várva-várt eső még nem érkezik, csak az eddigi nehéz, fullasztó meleg csökken egy-egy fokkal lassan, szinte naponta. 


  Következő jelentkezésemig üdvözlet az olvasónak és szép vasárnapot! 


   


   

  előzmény:
  tanaria (31602)
  2018-10-12  17:31
 8. 2018. október 13. 14:4731603.

  video download online in online video downloader

 9. 2018. október 12. 17:3131602.

  Jó estét!


  Csodálatos az őszi erdő. Ebben az évben különösen szép volt a tavasz és most az ősz is az. Kitart a vénasszonyok nyara. Ma ablakot mostam, örvendek, hogy túl vagyok rajta.


  Olvasom a kedvencem könyvét. Kb. ennyi.


  Most már te jössz.

  előzmény:
  *Szigal* (31601)
  2018-10-11  08:14
 10. 2018. október 11. 08:1431601.

  Szervusztok! Jó reggelt!


  Nagyon kevés az időm, így csak nagy vonalakban: tegnap Holonba utaztam, jó nap volt, még Mokával is tettünk egy kört, mondtam is a lányomnak, hogy senki sem örül úgy nekem, mint ez a drága kiskutya. 


  Hazafelé utaztam már, este nyolc óra körül lehetett, amikor éppen Holon és Tel-Aviv között Alsórákosi-Marikának sikerült velem kapcsolatba lépnie, éppen a légvonalban nem is annyira távoli Nizza melletti városból, ha jól emlékszem a nevére, Mentonból. Alig várom, hogy haza, Pestre érkezzen és legutóbbi utazásairól bővebben számoljon be nekünk. Jó volt a hangja, érezhetően feldobott hangulatban csevegett velem, sajnos elég hamar megszakadt a kapcsolat. Hűűűű, de jó volt!


  Tanaria, én még azt sem tudtam, hogy Kolozsvárnak külön tévéadója van, de az egyik riporterével már többször beszélgettem, jó volt hallani hamisítatlan erdélyi akcentusát.  Majd meglátjuk, hogyan alakul tovább a kapcsolatunk. Egyelőre a kollégáim október 21.-i szereplésére vagyok nagyon kíváncsi, a Bulgakov kávéházban. De szeretnék legyecske lenni a kávéháznak valamelyik eldugott sarkában! 


  Most indulok Klárihoz, utána Timrátra, és hurrá! - máris vége ennek az élményekben gazdag hétnek.


  Nektek is hasonlókat kívánok!


   

  előzmény:
  tanaria (31600)
  2018-10-10  15:15
 11. 2018. október 10. 15:1531600.

  Szép napot!


  Ha hiszed, ha nem, de én nem fogom a kolozsvári tévéadót. Van ilyen? Az RDS csomagban nincs benne. Az a baj, hogy mi a sok adó közül csak a Dunát és az Eurosportot nézzük. Na, meg néha az Erdély tévét. Ez van.


  Örülök, hogy élménydús periodusban vagy, hisz' ez neked lételemed. Te ezt kiérdemled minden alkalommal.


  Várom beszámolóidat.

  előzmény:
  *Szigal* (31599)
  2018-10-09  21:47
 12. 2018. október 9. 21:4731599.

  Szervusztok, jó estét!


  Még szép, hogy nem hazudtoltam meg magam, Tanaria! Ugyanis tényleg izgalmas találkozás lett volna, ha összejön, de nem sikerült. Képzeld, képzeld, a kincses város televíziójának magyar adása készül műsort  szentelni Izraelnek, fel is vették velem a kapcsolatot, hogy a haifai helyszín keresésében legyek a segítségükre, ezért kellett volna ma találkoznunk. Végül nem jött össze. Éppen az imént hívtak fel, hogy elnézést kérjenek, ugyanis technikai okok miatt nem tudtak időben értesíteni, hogy a találkozás halasztást szenved. Majd jövő hónap elején pótoljuk. Viszont a városházától engedélyt kaptak egy helyszínre - én talán mást javasoltam volna, de ez is ismerős, és nem fogom lelőni a poént. Tőlem máris adatokat kértek a helyről, és novemberig e-mailban folytatjuk a kapcsolatot. Neveket természetesen nem árulok el, majd a maga idejében úgyis megtudod, megtudjátok. Ez lett volna hát a mai nap fénypontja. 


  Helyette Klári hallókészülékének javíttatásával múlattam az időt, jó néhány órát vett igénybe, és - az előzőektől teljesen függetlenül - a város egyik sohasem látott, de nagyon szép helyére vitt  az ügyintézés. Kár, hogy nem fényképeztem. Pedig a néhány órás várakozás alatt időm is lett volna rá. 


  Örülök, hogy belenéztél az olvasni és látnivalóba, varázslatos ez az egész téma. Egy teljesen elfelejtett emberről van szó, aki végre megkapja az őt jogosan megillető helyet a magyar és az izraeli kultúrtörténetben. Rendkívül érdekes előadásokban volt tegnap részünk, és nem győztem hegyezni a fülemet, hiszen az előadók többnyire héberül és angolul beszéltek. Nagyon kell igyekeznem, hogy győzzem szusszal a rám váró kultúrdömpinget, ugyanis a következő kb. 30 nap tömve lesz hasonló eseményekkel. Ezt nem a kíváncsiságod felkeltéséért mondom, Tanaria, de valóban sok élmény vár rám mostanában. 


  Ha pedig lehetséges lesz, és amennyiben tőlem függ, mindenről híven beszámolok majd. Szóval, ahogyan a tévében mondják: maradjanak velünk továbbra is! 


   


   


   


   


   

  előzmény:
  tanaria (31598)
  2018-10-09  14:03
 13. 2018. október 9. 14:0331598.

  Mindenkinek szép napot!


  Itt dúl a vénasszonyok nyara.


  Adtál olvasni-nézni valót bőven! Még a Falu rosszába is jól belenéztem. Nagyon élveztem!


  Az Áprily-vers szép, szomorkás, mint általában, simogatja az ember lelkét, de el is szomorítja.


  Alsórákosi, jó utat, nagyon kellemes időtöltést kívánok! Aztán legyen ám beszámoló!


  Te, Szigal, most sem tagadtad meg magad, csak felpiszkáltad a kíváncsiságomat, újból!

  előzmény:
  *Szigal* (31597)
  2018-10-09  08:18
 14. 2018. október 9. 08:1831597.

  Jó reggelt és jó utat Neked, Alsórákosi-Marika!


  Alig várom a beszámolóidat. Az összest!


  Én most megyek, világgá, ahogyan mondani szoktam, de konkrétabban: Klárikához. Utána - ha igaz -, érdekes találkozás vár rám, és ettől Tanaria biztosan teljesen lázba jönne! Majd elmesélem. Remélem, hogy Tanaria is rendben van, nagyon hiányoztál tegnap! 


  Megvásároltam a tegnap bemutatott könyvet. Nagyon drága volt, jóval túllépte a megengedett kereteket, de igazán örülök, hogy nem garasoskodtam. A könyvtáram dísze lett, csodaszép bibliofil kiadás. Hajnalig olvastam és alig tudtam letenni. Micsoda kincseket olvasok én az idén! 


  Legyen igazán jó napunk - ma is! 

  előzmény:
  Alsórákosi (31596)
  2018-10-09  01:58
 15. 2018. október 9. 01:5831596.

  :BON MATIN !


  Amikor ezt látjátok én már NIZZA-ból  úton vagyok MENTONBA


  Mindenkinek a legjobbakat kívánom!


  Majd jövök.

 16. 2018. október 8. 20:3731595.

  Már hazafelé utazom. Valóban nagy élmény volt. Kár lett volna kihagyni.


  Jó éjszakát!

  előzmény:
  *Szigal* (31594)
  2018-10-08  11:58
 17. 2018. október 8. 11:5831594.

  Még annyit szerettem volna közölni veletek a ma esti programomról, hogy előreláthatóan nagy élmény lesz.


  Erről lesz benne szó!


  Ha valakit érdekelne, a kinyíló oldal felső sávjában tovább keresgélhet - micsoda kincsnek kerülök a birtokába! Három nyelvű a könyv: magyar, angol, héber, szerzője egy kivételes egyéniség, Szalai Anna irodalomtörténész. 


  Tovább nem is írok semmit, jó böngészést kívánok!

  előzmény:
  *Szigal* (31593)
  2018-10-08  08:31
 18. 2018. október 8. 08:3131593.

  Elnézést kérek, ezt igazán jól "megszerkesztettem". Belegázoltam a saját lelkivilágomba…   

  előzmény:
  *Szigal* (31592)
  2018-10-08  08:27
 19. 2018. október 8. 08:2731592.

  Áprily Lajos:


  Így kellett volna


  Így kellett volna: meg-megállni,
  virágaidat megcsodálni.

  Kezed többször kezembe fogni,
  mosolygásodra mosolyogni.

  Súlytalan szívvel útrakelni,
  erdőn madarakat figyelni.

  Patakos réteken derülni,
  sárkányok útját kikerülni.

  A vadméhekkel kóborolni,
  s dalolni, mindig csak dalolni...

  Jaj, örömet ritkán fogantam,
  ágyásaidon átrohantam.

  Életednek vihara voltam,
  íriszeidet eltiportam.

  Játékaidat összetörtem,
  dal-csecsemőimet megöltem.

  Fekete gondok közt tanyáztam,
  feltört kezemmel kútat ástam.

  A sárkányokkal viaskodtam,
  királylányig sosem jutottam.

  Ha roskadoztam, vizet adtál,
  szelídségeddel megitattál.

  S ha te sem tudtál csendet adni,
  a fényességes nagykapun
  sötéten fogok átrohanni.


   

   


   


  Így kellett volna


    2018-08-06 10:37:45, hétfő


   


   
  Áprily Lajos

  Így kellett volna

  Így kellett volna: meg-megállni,
  virágaidat megcsodálni.

  Kezed többször kezembe fogni,
  mosolygásodra mosolyogni.

  Súlytalan szívvel útrakelni,
  erdőn madarakat figyelni.

  Patakos réteken derülni,
  sárkányok útját kikerülni.

  A vadméhekkel kóborolni,
  s dalolni, mindig csak dalolni...

  Jaj, örömet ritkán fogantam,
  ágyásaidon átrohantam.

  Életednek vihara voltam,
  íriszeidet eltiportam.

  Játékaidat összetörtem,
  dal-csecsemőimet megöltem.

  Fekete gondok közt tanyáztam,
  feltört kezemmel kútat ástam.

  A sárkányokkal viaskodtam,
  királylányig sosem jutottam.

  Ha roskadoztam, vizet adtál,
  szelídségeddel megitattál.

  S ha te sem tudtál csendet adni,
  a fényességes nagykapun
  sötéten fogok átrohanni.  előzmény:
  *Szigal* (31591)
  2018-10-08  08:12
 20. 2018. október 8. 08:1231591.

  Szervusztok, ismét jó reggelt és jó hetet!


  Köszönöm ezt a szépséges erdei képet, Tanaria, és a mellékelt  részletes programot, úgyszintén. Nagyon jó volt átböngészni, bár egyetlen pontot mégis hiányoltam belőle. Majd az lesz a meglepetés az Új Kelet közel 100. évfordulóján. 


  Klárika tegnap nagy örömmel fogadott, és én is örömmel láttam őt viszont. Lassan minden visszakerül a rendes kerékvágásba. 


  Ma már tizennyolcadik alkalommal ünneplem magányosan a nagyon sokadik házassági évfordulónkat. Este Tel-Avivban egy könyvbemutatón veszek részt, alig várom. Természetesen beszámolok majd róla, annál is inkább, mert rendkívül érdekesnek ígérkezik. 


  Cseppet sem véletlenül egy gyönyörű Áprily-vers szavait boncolgatom. Szembejött velem, éppen ma!


  Mindjárt ide is felteszem. 

   


  előzmény:
  tanaria (31590)
  2018-10-07  13:52
 21. 2018. október 7. 13:5231590.

  Szép vasárnapot!


  Na, csodálkozom, hogy sikerült, mivel eddig így nem ment. Örülök! Nagyon érdekes programok, a helyszíneken sem jártam még, de ez órákig eltartana...


  Remélem, kellőképpen örültetek Klárikával egymásnak, és a türelmed is kitart(ott).


  Ma kimentem az erdőbe egy gyors egészség-sétára. Gyönyörű az idő és az erdő is az volt. Ötven perc.


   


   

  előzmény:
  tanaria (31589)
  2018-10-07  13:40
 22. 2018. október 7. 13:4031589.
  előzmény:
  *Szigal* (31588)
  2018-10-07  07:57
 23. 2018. október 7. 07:5731588.

  Szervusztok, jó reggelt! 


  Ismét kimaradt egy napunk. Számomra igazán emberpróbáló nap volt, de végül csak túléltem! Történt ugyanis, hogy végső formába kellett öntenem a munkámat, amit már túl sokáig, a végső határidő utolsó percéig halogattam. Neki is estem már kora reggel, Klárikát is még egy nappal eltoltam, és fél három körül már csak kattintásra voltam a végétől. Ám ekkor végérvényesen el is kattintottam. Minden trükköt bevetettem, és tudtam, hogy itt kell annak lennie, de már nem sikerült elővarázsolnom. Végül nem maradt más hátra, újra nekifogtam az egésznek. Este fél tízre be is fejeztem, elküldtem, vége! Ilyen még nem történt velem amióta szövegszerkesztőkkel dolgozom. Talán javamra szolgál, hogy menteni, menteni kell minél gyakrabban, akkor is ha jól tudom, hogy a program is ment, és kicsit jobban oda kell figyelni a technológiai finomságokra. No, így történt, így nem csoda, hogy megkönnyebbültem, pillanatok alatt el is aludtam, és több mint tíz órára ütöttem ki magam. 


  Tanaria, azért olyan jó lenne, ha valamilyen csoda folytán Te is jelen lehetnél a mához két hétre, 21.-én tartandó előadáson a Búza vagy Virág utcában, a Bulgakov irodalmi kávéházban. Kicsit ott leszek én is, persze csak virtuálisan. A Kolozsvári Zsidó Napok rövid történetére cseppet rákerestem, talán 2015-ben, vagy 2016-ban kezdték új hagyománnyá fejleszteni. Nem is olyan non sens az új jelző a hagyomány szó mellett! 


  Alsórákosi-Marika, itt kérek tőled elnézést, hogy még nem válaszoltam leveledre, de a fenti sorok az okot is érthetővé teszik. A mai születésnaposnak ismeretlenül is sok boldogságot kívánok, anyukáját üdvözlöm és nagyon várom már tőled a legutóbbi kirándulás képes élménybeszámolóit! 


  Még egy jó hír: van "új" olvasnivalótok az izraelinfo.com portálon! Magam is örülök ennek és rövidesen várható a folytatása is. 


  Tíz napja nem voltam Klárikánál, így ma hosszú és nehéz munka vár rám. Összes türelmemet magammal viszem, biztosan nagy szükség lesz rá. 


  Szép vasárnapot kívánok! 

  előzmény:
  tanaria (31587)
  2018-10-05  18:06
 24. 2018. október 5. 18:0631587.

  Zsidó napok?! Ilyen volt itt, vagy ez az első alkalom. Nagyon elmennék, de sajnos, nem lehet.


  Veled örülök az új könyveidnek!


  Én most a kedvenc snooker játékosom önéletrajzát olvasom. Itt rendeltem meg. Két kötet. Számomra nagyon érdekes.


  Bocsánat a kíváncsiskodásomért.


  Szép estét!

  előzmény:
  *Szigal* (31586)
  2018-10-05  12:04
1 2 3 4 5

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek