Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tortellini szószok

Cirka
Létrehozva: 2009. július 21. 11:30

Sziasztok!

 

Ti a tortellinit milyen mártással/szósszal szoktátok csinálni? Ismeri vki esetleg a Tortellini Salsa Rosa elkészítésének a módját?

 

Köszönöm a válaszokat!

  1. 2009. július 24. 17:417.
    Én 2-3 fej apróra vágott hagymát megdinsztelek olajon, szórok bele kis bio vegetát, sót, őrölt gyömbért és mehet bele chilli is aki csípősen szereti, majd őrölt pirospaprika, 1 doboz tejföl, és annyi ketchup, hogy szép piros színe legyen. Nagyon finom ez a mártás tortellinihez. A kifőtt tortellini felét  lerakom tepsibe, megszórom főtt kukoricával és reszelt sajttal, majd ráteszem a tészta másik felét és a mártást, utána sütőben kicsit átrottyantom és megszórom reszelt sajttal, tejföl és ketchup pöttyökkel diszítem.
    előzmény:
    Cirka (1)
    2009-07-21  11:30
  2. 2009. július 24. 11:316.

    Nagyon szépen köszönöm!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2009. július 21. 17:485.

    zöldsédes-sonkás.

     

    ami kell: 

    1 doboz konzerv kukorica
    10 dkg gomba
    10 dkg sonka
    kevés vaj
    só, bors
    kakukkfű
    bazsalikom
    oregánó
    zsálya
    főzőtejszín

    A gombát és a sonkát felszeletelem, majd a hevített vajhoz dobom.
    Mikor a gomba és a sonka megpirult kicsit, rádobom a kukoricát.
    A fűszereket és a főzőtejszínt hozzáadom, majd legvégül a leszűrt tortellinit a szószba forgatom.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2009. július 21. 17:444.

    na ha ez már megvan nekem paradicsom nélkjüli variációm is van. ^^

     

    sonkás.tejszínes tortellini.

     

    1 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olivaolaj, 3 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, 20 dkg főtt sonka, 5 dkg parmezán

     

    A hagymát apróra vágom, a fokhagymát átpréselem és olajban megpirítom. Ráöntöm a tejszínt és lassú tűzön besürítem. A tortellinit sós vízben kifőzöm, ráteszem a fele sajtot, a csíkokra metélt sonka felét - (a másik fele a mártásba jön). A mártást sózom, borsozom és szerecsendióval szórom meg. Megforgatom benne a torlellinit. A tálban rászórom a maradék parmezánt.

    előzmény:
    Télapó*** (2)
    2009-07-21  11:33
  5. 2009. július 21. 12:243.

    Hangulat és tortellini töltelék függő.

     

    Néhány egyszerűbb verzió:

     

    - (fokhagymás) tejföl vagy natúrjoghur

     

    - paradicsomszósz

     

    - sajtszósz

     

    - sajtos-paradicsomos szósz

     

     

    ...az előzőekre lehet még szórni pirított sonka kockát, párolt gomba szeleteket, kukoricát, borsót stb.

    ...és a végén mindegyikre reszelt sajtot teszek és úgy tálalom

    előzmény:
    Cirka (1)
    2009-07-21  11:30
  6. 2009. július 21. 11:332.

    Salsa Rosa

    1 szál póréhagyma
    4-5 szem paradicsom
    20 dkg sonka
    3-4 dl főzőtejszín
    2 evőkanál olaj
    ételízesítő
    bors
    oregánó
    50 dkg penne

    Elkészítés: A sonkát felaprítjuk, megpíritjuk olajon, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és paradicsomot. Amint a zöldségek kicsit megpárolódtak, hozzáöntjük a főzőtejszínt, és lassú tűzön hagyjuk besűrűsödni. Fontos, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg teljesen, mert sokkal ízletesebb és esztétikusabban tálalható. A legvégén ételízesítővel, borssal, oregánóval ízesíthetjük. Az így elkészült szószt a kifőtt tésztára öntjük, és kedvenc sajtunkkal megszórva tálaljuk.

    előzmény:
    Cirka (1)
    2009-07-21  11:30

Címlap

top