Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Főzni tudók ide...

Torolt_felhasznalo_770932
Torolt_felhasznalo_770932
Létrehozva: 2009. május 28. 09:08

Sziasztok...

 

A segítségeteket szeretném kérni.. Hétvégén több barátom eljön hozzánk vendégségbe 3 napra. Én leszek az aki vendégül látja őket, így nekem kell főzni is rájuk.. tehát reggeli ebéd vacsora... 

A reggelivel még elboldogulok:D:D De ha esetleg tudtok jó melegszendvicskrémet azt nagyon megköszönném, vagy esetleg valami különlegesebb reggelit..

Az ebéd jó kérdés.. Grillezni tuti fogunk... ha esetleg van valami jó grill pác receptetek, illetve saláta receptetek akkor osszátok meg velem.. szeretnék különlegesebb ételeket csinálni... Vacsora is hasonlóan bármi lehet... Még arra is gondoltam sütnék akár pizzát is.. ha esetleg tudtok ajánlani egy jó tésztareceptet.. és hogy hogy készül egy jó paradicsom szósz.. 

 

Még csak anynit h akinek van tuti gofri receptje amit már kipróbált küldje el nekem... de más desszert ötletnek is nagyon örülnék..

 

A barátaim pestről jönnek eléggé ínyencek.. és szeretnék kitenni magamért.. Tudom nézhetnék szakácskönyvet, de gondoltam a Ti véleményetek megbízhatóbb...

 

Köszönöm:

 

Orsi

  1. Torolt_felhasznalo_201765
    Torolt_felhasznalo_201765
    2009. június 2. 11:0983.

    Ezer bocsánat, hogy péntek óta nem tudtam ránézni a netre.

    Remélem, jól sikerült a hétvége… jók lettek a kaják?

     

    Látom a pesto rendben elkészült!

    Pizzatésztát egyébként én úgy készítem, hogy több durumlisztet teszek bele, kb. fele-fele fehérliszttel csinálom. És a mézet kihagyom belőle. Pluszban van hogy őrölt búzadarát is teszek bele, kb. 2 evőkanállal. Olivaolaj adott, a víz meg úgyis annyi, amennyit felvesz.

     

    Almuska!

    Hát ha hagyományos, akkor az. Biztosan nagyon ízletes volt így is!

     

    Csitar!

    Nagyon jól hangzik ez a fagyiféle recept. Mostanában én is hasonlóra vadászom, mert bár fagyigépem van, csak épp hely nincs a fagyasztóban ahhoz hogy használni tudjam. Anyukám régóta mondogatja, hogy csináljunk valami ilyesmi fagyit! Kipróbálom majd.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. május 30. 10:0782.

    köszönöm..

     

    elég jól hangzik:D De akkor lényegi eltérés annyira nincs..

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_752367 (81)
    2009-05-30  00:22
  3. Torolt_felhasznalo_752367
    Torolt_felhasznalo_752367
    2009. május 30. 00:2281.

    a pizzatesztat nyugodtan lehet keleszteni 2 -3 oran keresztul is, (23 fokban cca) tovabb kel annal jobb. ha 23-25 foknal magasabb homersekletu helysegben keleszted lehet csokkenteni egy kicsit az elszto mennyiseget.

    valaki irta, hogy a paradicsomszoszhoz hozzatesz egy kis vizet.....hot felesleges, a paradicsom alapjaban is vizes..eleg csak so egy kis olivaolaj oregano en egy ket bazsalikomleveelt is teszek bele.

    amikor "feldiszitetted" nem teszem rogton a sutobe hanem kelesztem egy fel orat igy is.

     

    mig a pizzara felteteket teszel, a focaccia egy kicsit olajosabb, lehet ures vagy toltott / pl sajttal/ focaccia genovese. en rozmaringgal ill olivabogyoval szeretem. amikor kiteritetted a sutolapra a tesztat egy villaval lyukakat  "csinalsz" egy ag rozmaringrol a kezeddel rasodorsz a tetejere es egy csepp olivaolajjal meglocsolod

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_674906 (80)
    2009-05-29  23:02
  4. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. május 29. 23:0280.

    SZia..

     

    Azt vettem észre a Dolce Vitan, h a pizza tészta leírása nem különbözik a fokaccioétól.. nem nagyon értem-... leírnád Te hogy csinálod őket???

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_201765 (67)
    2009-05-29  09:22
  5. 2009. május 29. 19:2279.

     

     

    Szia!

     

     

    Desszertnek ajánlanám, ma kell elkészítened, holnap pedig hütőtasakban, jégakkuk felett szállíthatod. Rendkívül fínom, látványos és nem utolsósorban különleges, arról már nem is beszélve, hogy kb 15 perc alatt elkészíthető.  Parféhoz hasonlítható.  Dupla adagot kell készítened 6 főre.

     

    Citromos álom

     

    Hozzávalók:

    25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta

    5 dl tejfől/ a sűrűbb fajta/

    5 dl tejszín

    2 db citrom

    12 ek. cukor

    1 zacskó vaníliáscukor

     

    Elkészítés:

     

    A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy jénai tál aljába belesímítunk egy sor krémet, kirakjuk babapiskótával (azért cukrozott tetejűvel, mert ez jobban puhul), rákenünk bőven krémet, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel és levélkével díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.Nem kell takarékosan bánni a krémel, mert ez bőséges adag.

     

    Bármilyen gyümölcspéppel készíhető, kb 20 dkg kell egy adagba a citrom helyett. Én készítettem eperrel, meggyel, őszibarackkal, sárgabarackkal. A legmarkánsabb és hűsítőbb a citromos volt. Természetesen a díszítés az alappép egész vagy darabos gyümölcse.

     

     

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_674906 (1)
    2009-05-28  09:08
  6. 2009. május 29. 18:3578.

       

            Szia!

      

       Köszönöm a segítséget. Klasszikus tölteléknél maradok.Gazdagítom májjal,gombával egy kevés borsót is adok hozzá.  Hagyományos fűszerekkel  ízesítem. Friss salátát  mellé, mindent bele!                               Kell a vitamin!  Remélem ízlik majd a családnak.                                             Gyors magyaros ételt főzzök a következő napon. (paprikás csirke? )            Nem vagyok kényelmes,nem sajnálom az időt a finom  ételekre.         Jönnek a gyerekeim hozzák a drága unokámat (3 hó) és olyankor "unokázok+gyerekezek"             nem tudok eltelni velük.

     

          Jó pihenést kívánok  a hétvégén!   

     

                                                Pirony

              

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_201765 (70)
    2009-05-29  09:57
  7. Torolt_felhasznalo_349926
    Torolt_felhasznalo_349926
    2009. május 29. 17:5477.

    Nekem sincs fagyigépem, sőt sosem csináltam itthon fagyit.

    Tavaly (nem tudom miért) vásároltam pár Dr. Oetker fagyiport, most előttem egy vanília ízű van. A zacsin azt írják, hogy

     

    "1 tasak fagylaltporhoz kell 2 dl hűtőben lehűtött tej (4 adag elkészítéséhez elegendő)

    Elkészítés:

    - A 2 dl hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük.

    - Hozzáadjuk a fagylaltport és kézi mixerrel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig kb. 3 percig verjük.

    - A krémállagú fagylaltmasszát fagylaltcsészékbe töltjük és a fagyasztó részben a kívánt szilárdságúra fagyasztjuk."

     

    Esetleg ha vennél 2-3 féle ízben ilyen fagyiport és nem csészékbe, hanem valami nagyobb edénybe lefagyasztanád, mert ki tudja ki mit szeret?

    Vagy mi lenne, ha fagyi helyett hűsítőnek valami koktélt kínálnál?

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_674906 (75)
    2009-05-29  16:46
  8. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. május 29. 16:4876.

    igen..de a tanyánk messze van ahol leszünk a fagyi kioolvad.. szívesen csinálnék fagyit.. de nem tudom hogy kell:D Van ötleted??

     

    előzmény:
    riti00 (73)
    2009-05-29  15:21
  9. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. május 29. 16:4675.

    szia..

     

    sajnos nekem nincs fagyigépem:(

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_349926 (72)
    2009-05-29  14:13
  10. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. május 29. 16:2874.

    Nagyon szépen köszönöm..!!!

    Olyan kedvesek vagytok!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_349926 (72)
    2009-05-29  14:13
  11. 2009. május 29. 15:2173.

    Kedves orszosz:

    most igen sok recept linket ajánlhatnék, de inkább beírom az oldalam címét: www.ritakonyhaja.hu.

    Témékra bontva találsz benne salátát, pizzákat (szósz, és különféle tészta recepteket is. mindegyik többszörösen kipróbált), sőt vanb kenyérlángos recept is,....reggeli ötletekkel is dugig van, meg külön palacsintás menü is van (mindent leírok, és lefotózok, amiket készítek)...

    azért pár ötletem lenne.

    -szerintem ne koncentrálj túlzottan a főzésre, inkább élvezzétek az együtt töltött időt.

    - szerintem is jó ötlet a grillezés, sütögetés....fondü

    -  vagy készíts ebédre tepsiben készíthető ételeket, amik mellett nem kell álldogálnod órákat

    - reggelire sajttál??? hideg májas, vagy húskrém?????? turmixok????hogy bírják utána az egész napi falatozást....

    - desszertnek fagyi kehely, gyümölccsel?????? pohárkrémek???????? 

    - próbálj minél kevesebb időben, sok jót készíteni...hogy ne fáradj el teljesen

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_674906 (1)
    2009-05-28  09:08
  12. Torolt_felhasznalo_349926
    Torolt_felhasznalo_349926
    2009. május 29. 14:1372.

    Szia Orszosz!

    Pizza helyett csinálhatnál töki pompost!

    Ha beírod a gugliba, kihoz egy csomó oldalt és minden hsz. csak dícséri. Könnyű elkészíteni, finom és laktató.

    Sokat végignéztem, de nekem a Limara blogjában leírt a legszimpatikusabb, én holnap fogom kipróbálni.

     

    Ezt az oldalt pedig tegnap találtam és nagyon tetszik. Itt is van töki pompos recept.

     

    Fagyik innen.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_674906 (1)
    2009-05-28  09:08
  13. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. május 29. 12:4471.

    Szia..

     

    Én tegnap nagyon belemélyedtem az oldalba...

     

    KÉszítettem Pestot.. szerintem elég jó lett.. meg Rukolás pestot.. az is jó voilt ízlett..

     

    Csináltam még padlizsán salátát de kimaradt a koriander mert nem volt friss a boltban.. szerintem az fontos hozzá?? az az igazság h koriandert még nem használtam..

     

    Hmm.. és csináltam almás palacsintát ahogy oda le volt írva.. az is nagyon szuper lett.. de lehet legközelebb teszek bele egy nagyon pici sütőport.. hogy picit amerikai palacsintásabb legyen..de ne lehessen azért érezni..

     

    ezeket csináltam erről az oldalról...Ma fogok pizzatésztát vagy a lepénytésztát.. nem tudom még melyiket..

    Aztán csináltam amerikai palacsintát úgy ahogy valaki ide leírta... sztem nagyon jó kis recept.. nekem tetszett.. fde nem tudom mi illik hozzá a juharszirupon kívül..

    csináltam, vagyis csinálni akartam epresfagyit.. mindejárt be is írom a linkjét...

     

    http://ottisfoz.blogspot.com/search/label/fagyi

     

    Az oldal közepén van epres fagyi.. de nem jött össze.. először nem lett jüó a zselatin azután meg nagypon kocsonyás lett:(((

     

    Nincs jó fagyireceptetek???

     

    Aztán ráhagytam.. csinálni akartam málnás mascarpones tiramisut de nem volt itthon olyan hozzávalóm amit a mindmegette írt.. ezért összedobtam egy kissebb adagot saját fantáziából... megcsinálktam egy málnás mascarpones krémet, sajátízlés szerint édesítettem.. kis vaniliarúd belseje.. a babapiskotákat darbo eperszörpbe és citromlevébe  áztattam.. egy kis likör hiányzott de nem volt itthon.. és szerintem elég jó lett.. könnyű nyári finomság

     

    Azután csináltam fűszervajakat is...  több félét... rozmaringosat és bazsalikomosat frissen darást sóval, borsal.. mustáriosat szintén fűszernövényekkel, frissen szelt chilipaprikásat..sima fokhagymásat..

     

    :D:D

     

    Még egy kérséd Te hogy grillezed a cukkinit?? fűszer??

     

    és pizzaszószt hogy készíted??

     

    Köszi...

     

    O.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_201765 (67)
    2009-05-29  09:22
  14. Torolt_felhasznalo_201765
    Torolt_felhasznalo_201765
    2009. május 29. 09:5770.

    A klasszikus tölteléket gondolom ismered, én valami mást kerestem. 

     

    Na, végül ihletet innen kaptam.

     

    http://bodzablog.freeblog.hu/tags/borokabogyo/

     

    A helyzet viszont az, hogy csakis a fűszerek amelyek tetszettek (bors, borókabogyó, koriander). A benne lévő zöldségek párosítását nem így használnám, kapásból a fehérrépát meg nem eszem a világ semmi kincséért sem.  Brokkoli, bab, karfiol oké. Sonkát és tojást tennék bele, de szerintem én a klasszikus alapján úgy csinálnám, hogy tejbe áztatott zsömlével fognám össze az egészet. 

    Spárgaszezon lévén lehet hogy azt is beszuszakolnám, legalább az Emberem is enne egy kis vitamint. :-)) 

     

     

     

     

     

     

    előzmény:
    almuska2002 (62)
    2009-05-28  18:43
  15. 2009. május 29. 09:3469.

    Eszembe jutott egy mártás a grillezett húsokhoz.

     Egy olaszosblogon, a Dalla cucina-n láttam az Eper zöldborssal receptet.

    Ezt költöttem át én mártássá. 

    Cukrot karamellizáltam, beletettem az epret, majd a zöld citrom héját és levét. Kevés keményítővelsűrítettem.  Végül néhány evőkanál zöldbors konzervet leszűrtem és hozzáadtam a mártáshoz. Egyszerre édes, savanyú és csípős. Mi lazachoz ettük, de más húsokhoz is el tudom képzelni.

     

    Csak, mert írtad, hogy ínyencek a barátaid...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_201765
    Torolt_felhasznalo_201765
    2009. május 29. 09:2468.

    Szia!

    HÁt hogyne fogadnánk be... 

    Dagadó. Jajj nekem. Saját kútfőből nem tudok hirtelen mit mondani, de nézelődök neked egy kicsit, hátha kiagyalhatunk valamit. 

     

     

    előzmény:
    almuska2002 (62)
    2009-05-28  18:43
  17. Torolt_felhasznalo_201765
    Torolt_felhasznalo_201765
    2009. május 29. 09:2267.

    öRÜlök hogy tetszett az oldal... Na, ezért mondtam hogy jó ideje én már csak ezekről a helyekről olvasgatok.

    Mindjárt kitalálom, miket csináltam már (akár erről, akár másokról). 

     

    Az igazság az, hogy pestot én még nem csinálam. Eddig volt otthon eredeti olasz pesto, nem voltam rákényszerítve hogy kotyvasszak. De lassan kéne már.. 

     De ha Te megcsinálod, legalább még egy referencia :-)) 

    Pizzaszósz. Az. Finom

    Nahát a pizza tésztáját azt frissen szoktam. Van dagasztógéped? Valami eszköz, ami segíthet benne? Én szoktam úgy, hogy megreggelizünk a vendégekkel, Kimérem a liszteket, azt beledobom a tálba. Aztán elmegyünk otthonról. Amikor hazaérünk, azonnal hozzádobom a többi alkotóelemet, és amíg borozunk  addig megkel a tészta. Nem szoktam sokáig, kb. 1 óra. 

    Ja, a szalámit és egyebeket már napokkal korábban összevágom, a pizzaszószt is elkészítem és hűtőben tárolom. Csak azokat kell frissen vágni, amik gyorsan állagot változtatnak pl. paradicsom. Ebben a vendég asszonyságok segítenek (vagy épp a fiúk is), szóval nagyjából 15 perc alatt kész vagyunk. 

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_674906 (60)
    2009-05-28  14:43
  18. 2009. május 28. 20:1466.

     

     

     Köszönöm  szépen   Orsi!!!

     Nagyon kedves vagy.

     

     Pirony

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_674906 (64)
    2009-05-28  18:58
  19. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. május 28. 19:4365.

    Szia azt szeretném megkérdezni, hogy a juharsziirupon kívül mivel lehet még ízesíteni ezt a palacsintát??

     

    ÍKÖszi

    előzmény:
    Galatea (12)
    2009-05-28  09:30
  20. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. május 28. 18:5864.

    jajj elfelejtettem csatoplni a linket

     

    http://fozzunkolaszul.blogspot.com/

     

    Orsi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_674906 (63)
    2009-05-28  18:54
  21. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. május 28. 18:5463.

    Szia..

     

    Én ezt az oldalt tudnám ajánlani elsőre.. igazi remekműveket kínál..:D

    előzmény:
    almuska2002 (62)
    2009-05-28  18:43
  22. 2009. május 28. 18:4362.

      Sziasztok!

     

    Én új vagyok. Befogadtok?  Nagyon szeretek főzni,sütni.Szívesen próbálok ki új dolgokat és nagyon szívesen vesszem a jó tanácsokat is. Van egy jókorra dagadóm,szeretném hétvégére megtölteni. Adjatok nekem jó ötleteket!  köszönöm.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. május 28. 17:4761.
    Szia, ezen a gasztroblogon találtam egy csomó jó receptet, vendégvárósak is vannak benne kifejezetten. www.habzsidozsi.blogspot.com
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_674906 (1)
    2009-05-28  09:08
  24. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. május 28. 14:4360.

    Most olvason végig azt a linket amit küldtél.. Dolce Vita..

    hihetetlen szuper... úgy érzem főznöm kell...

    kedvet kaptam hozzá... Ajánlasz még onnan valamit?? Rukola pestot próbáltad már??

     

    Annyira jól hangzik minden.. A leírt paradicsom szósz szerinted pizzahoz való szósz?? pIZZA TÉSZTÁT IS MEG LEHET ELŐBB CSINÁLNI??

     

    KÖSZI..

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_201765 (57)
    2009-05-28  13:20

Címlap

top