Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Jóslás - Cigánykártya

S.I.Anita
Létrehozva: 2009. Április 23. 12:10

Ezt a topikot azért hozom létre, hogy a jóslásról, Cigánykártyáról pro és kontra lehessen beszélgetni.

Nem levegőbe puffogtatva, hanem érvekkel alá támasztva, véleménykifejtve beszélgetni arról, hogyan érdemes, és hiteles, és hogyan, mitől hiteltelen, nem pontos egy jóslás.

141 hozzászólás
 1. 2009. Április 24. 19:11101.
  Kellemes hétvégét mindenkinek!
  előzmény:
  S.I.Anita (100)
  2009-04-24  12:54
 2. Torolt_felhasznalo_535209
  Torolt_felhasznalo_535209
  2009. Április 25. 00:50102.

  Egy kérdésem nekem is lenne: tkp. régebben én is úgy éreztem a cigánykártya túlságosan determinál, túl konkrét dolgokat mond - most a barátnőm érzi ezt, mert ő kezdett vele valamilyen szinten fogllakozni...


  Erre tudnál valamit mondani? Mert én már jobban látom a cigánykáryta átfogó voltát és használhatóságát pár év után, mégsem tudom megfogalmazni a barátnőmnek, hogyan is értse úgy, hogy ne érezze magát behatárolva ha ilyen kártyából jósolnak neki? 

   

  előzmény:
  S.I.Anita (27)
  2009-04-23  12:56
 3. Torolt_felhasznalo_535209
  Torolt_felhasznalo_535209
  2009. Április 25. 01:02103.

  Régebben én is úgy gondoltam, hogy az iyles segítségért NEM SZABAD elfogadni fizetséget! Csak ingyen lehet segíteni...bevallom ezt egyrészt ma is gyakorlom (nem cigánykártyával) barátoknak,ismerősöknek, másrészt: viszont addig ragaszkodtam az ingyenes munkához amig úm. gyakoroltam, nem éreztem, h. teljesen enyém lenen a tudás. De ha egy dologban, akár asztrológia, vagy kártya vagy akármiben profi szintet ér el az ember, szerintem akkor már igenis joga van tényleg megfizetetteni a munkáját (pl. az asztrológiában ez hosszas számolgatást is igénybe vehet - milyen jogon lehet elvárni ingyen?). 

  Harmadszor, megfigyeltétek, hogy az emberek ma már nem becsülik az ingyenes dolgokat???? Semennyire! ha felajánlasz két tök ugyanolyan dolgot, az egyiket tök ingyen, amásikat fizetség fejében, előbb viszik el, ami fizetős, mert az hiszik az az értékesebb is!!!

  Pl. évekkel ezelőtt voltak kismacskáink, aztán elvittük elajándékozni őket egy kisállat-vásárba, persze ingyen akartuk odaajándékozni őket - és erre volt amelyikért direkt fizettek, pedig mi nem kértük, csakhogy értékesebbenk érezzék! 

  előzmény:
  Muki2 (49)
  2009-04-23  13:41
 4. Torolt_felhasznalo_305355
  Torolt_felhasznalo_305355
  2009. Április 26. 10:51104.

  Csak két példa a praxisomból erre, a hiteltelen jóslásra:

   

  az egyik még évekkel ezelőtt történt asztrológiából, mikor valaki azzal jött hozzám, hogy teljesen meg van ijedve, mert egy asztrológus azt jósolta neki - csupán az azévi szolérképletéből (ez egy évre szóló horoszkóp felállítás), hogy az apja meg fog halni!!! Teljesen kétségbeesett volt, alig tudtam megnyugtatni, hogy én semmi komolyat nemlátok - aztán persze nem si jött be az úm-. "jóslat". De nagyon kellemetlen heteket szerzett egy családnak és jó sok plusz munkát nekem!!!! Hát ez totál felelőtlenség!

   

   

  Vagy itt van egy tegnapi friss példa: egy lánynak egy aránylag neves, publikáló asztrológus hölgy párkapcsolati problémájára azt "jósolta", hogy a pasi, akivel egyébként az asztrológus szerint csodás a kapcsolatuk (én megnéztem, sztem elég nulla, legalábbis hosszú távú kapcsolathoz!) és már persze szét is mentek! szóval hogy  élete nagy  lehetőségét szalasztotta el, és most újabb 6!!! évet kell várnia a következő ilyen emberre! A leányzó persze teljesen kiakadt szintén, hisz most 31 éves+ ha még vár 6 évet, hol lesz már, hogy családot alapítson, gyereket szüljön stb.????? és közben a 6 év alatt esetleg mindenkit elüldöz mert nem az Igazi! ????? (Persze vannak az asztrológiában is előrejelző,ún. direkciós módszerek, de azért ilyet megmondani nem lehet sztem - max. és akkor már nagyon megengedő voltam a témában, azt hogy esetleg 6 év múlva lesz lehetősége házasságot kötni! de akkor már lehet h. 5 éve együtt élnek, vagy gyereke van vagy akármi....)

   

  Na szóval én erre mondanám, hogy ennyire nem szabad determinálni!!!! Az életet élni kell, nem valami 6 év múlva vagy bekövetkező vagy nem, csodára várni!!!! 

  előzmény:
  S.I.Anita (99)
  2009-04-24  12:45
 5. Torolt_felhasznalo_305355
  Torolt_felhasznalo_305355
  2009. Április 26. 11:02105.

  Ja és még egy eszembe jutott!

   

  Van egy barátnőm aki jár egy idősebb asztrológus "bácsihoz". Szinte vallásos hittel hisz benne, pedig totál bigott a pasi, ugyan a számolásban, mechanikus dolgokban jó, de ahogy tálalja, meg amilyen mereven kezeli az eseményeket, jelzéseket!

   

  A barátnőmnek volt egy kis idővel ezelőtt egy elég nehéz periódusa, főleg lelkileg (tranzit bolygók izélgették a születési horoszkópjának bolygóit), és tényleg nagyon szélsőségesen élte meg, nagyon nehezen,  sok szenvedéssel - ez OK. De mivel fogadta a "jóságos asztrológus bácsi", mikor utána visszament hozzá, hogy ez mi volt?

  "Hát csodálom, hogy hallok magáról kedveském, azt hittem már öngyilkos lett, de legalábbis az őrültekházában van!" - ezt így!

  Egy hiteles asztrológus, akinek kötelessége segíteni az embereken!!! Még ha tényleg ennyire nehéz a helyzet, akkor se vágom az illető pofájába! Még jó hogy nem előtte mondta - hátha tényleg működött volna az önbeteljesítő jóslat! Igy megúszta a lány az időszakot egy szar lelkiállapottal és néhány heves családi és munkahelyi konfliktussal....

   

  üdv, Adastra 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_305355 (104)
  2009-04-26  10:51
 6. Torolt_felhasznalo_305355
  Torolt_felhasznalo_305355
  2009. Április 26. 11:14106.

  És ezt még folytatva: persze a barátnőm azóta is csügg rajta és mindennel hozzá szaladgál! Ha én mondok neki valamit, amit használni tudna - az nem számít (tudom, persze, senki sem próféta a saját hazájában! hiába tudja hogy több mint 15 éve asztrológiával foglalkozom!)

   

  Ha én mondom, hogy anyukám el kéne már menned feloldani azt az erőszakosságot ami a mélyben benned rejtőzik (és amiről elismeri hogy van), és elmegy harcművészkedni és kijön belőle az erőszak- akkor juj, én nem jót mondtam neki, mert lám egyre erőszakosabb lett! - nem, csak végre felszínre került fizikai síkon a benne rejlő erőszak, amivel addig rejtetten terrorizálta a környezetét.

   

  Ha viszont a bácsi mondja, hogy magácskának fel kéne már magát kötni - akkor megy  a barátnőm és hát hűha milyen igazat mondott az öreg, neki fel kéne bizony magát kötni!

   

  Szóval ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy ezeket a félig-meddig kóklereket bezony maguk az emberek hite tartja életben! Az hogy ilyen kijelentések után újra és újra elmegy hozzá (mondanom se kell súlyos tízezrekért!)  pedig egyszer nem hallottam az évek alatt amióta jár a pasihoz, hogy az valamiféle oldást vagy terápitát ajánlott volna a barátnőm problémáira - szinte mindig csak megállapítja: maga hülye! és ezért a csaj boldogan fizet neki!

   

  Na jó, ez sarkított volt, de a lényege igaz! Nagyon is fontos, hogy már ha lehet az első találkozás előtt, ha nem akkor legalább utána elgondolkozzunk és felmérjük józan ésszel, mennyire volt hiteles amit ez meg az  az ember mondott nekem? segített vele vagy inkább ártott? determinált megfellebezhetetlenül vagy inkább csak javasolt nekünk dolgokat, alternatívákat? ha problémánk volt, akkor csak megállapítottaa problémát és magunkra hagyott vele, vagy tudottjavasolni valamilyen feloldást vagy továbbküldött olyan helyre,a hol segíteni tudnak?

   

  Szerintem, ha már csak ezeket a kérdéseket megválaszoljuk magunknak,  máris tudjuk, vajon jó jós találtunk meg vagy csak egy kóklert! 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_305355 (105)
  2009-04-26  11:02
 7. Torolt_felhasznalo_305355
  Torolt_felhasznalo_305355
  2009. Április 26. 11:59107.

  Viszont óva intenék mindenkit attól is, hogy a saját sarát kenje a szegény asztrológusra vagy kárytavetőre stb. 

   

  Ilyenre példa, mikor mond valamit egy kártyavető (ez inkább a Tarot- kártyás praxisomba fordult elő) és az illető nem úgy cselekszik,a hogy a kártyák ajánlották neki, uutána meg reklamál, hogy miért nem jött be az, amit ígértek neki!

   

  Vagy ilyen félig-meddig bosszantó példám volt az is, amikor egy ismerős hölgynek jósoltam tarot-ból és hát pasit keresett magának és vagy 4-5 esetleges jelöltre kiraktuk az alternatívákat.

  Na azon már elevve felháborodott, hogy azakivel akor járt, nem arra jöttek ki a legjobblapok, sőt, úgy nézett ki, az a kapcsolat nem sokáig húzza már. Aztán két pasi az befutónak számított, de ott meg kifejtette, hogy azok miért nem jöhetnek be! Na ennyit a bizalomról! De akkor miért kérdezi, ha ő jobban tudja a választ?!

   

  Már ha jobban tudta volna! Ugyanis pár hétmúlva, azzal a fickóval igenis szakítottak, akivel akkor járt és párhónapon belül mind a két másikkal akivel jelezte a kártya, összejöttek. Igaz, szinte csak egy-két alkalomra!

   

  és akkor ezek után közölte, hogy tessék! a káryták nem jöttek be!!! Én meg csak néztem: mi van? hogy nem jöttek be? Hát pontosan az történt ami jelződött: mindkettővel össszejött. Ja hogy nem hosszú időre? és azt kérdezte ő akkor vagy utána? 

   

  Most egyrészt ez egy jó tanulság volt arra, ha egy jelzett dolog megtörténik, ugyan már ne legyünk lusták és tegyük már ki az úm. gyökeresen megváltozott helyzetre is, hogy hogyan tovább! 

  Másrészt ugyan már fogalmazzuk meg pontosan a kérdésünket, hisz a a kártya csak arra válaszol, amit kérdezünk...és nem örök érvénnyel!

   

  A cigánykáryta is max fél/egy év távolságra jelez, miért várjuk akár aTarot-tól is akkor hogy arra a kérdésre, na melyik sráccal tudok összejönni egyáltalán - azt fogja válaszolni : ezzel és ezzel , ja és 20 évig éltek együtt és 3 gyereketek lesz!  NEM EZT KÉRDEZTE a lány!

  Amikor meg bevált amit kérdezett, összejöttek, akkor bezzeg nem rohant megkérdezni hogyan tovább vagy mi lesz velünk, ült a kicsiny fenekén - és mellesleg jól el is rontotta a dolgokat (már bocsánat de mindegyik tovább tarthatott volna, ha nem roszzul nyúl a  dolgokhoz!) Na ilyenkor lenne igazán hasznos megkérdezni a kártyát, a horoszkópot, vajon hogyan is kéne hozzáállnom,hogy ami végre megszületett, az működjön is?! 

   

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_305355 (106)
  2009-04-26  11:14
 8. 2009. Április 27. 11:54108.

  Szia!

   

  Igen az általad leírt példák is ékesen beszélnek arról, aminek nem szabadna történnie. Bármilyen előrejelzésről, jóslásról, sorselemzésről legyen is szó, nagyon nagy károkat okozhat, ha hiteltelenül, felelőtlenül gyakorolják.

  Ugyan akkor a legtöbb, amit tenni lehet, hogy felhívjuk a veszélyeire a figyelmet, illetve támpontokat igyekszünk adni, amik által hiteles szakember találhatnak a segítségre váró emberek.

  Ettől függetlenül úgy néz ki mindig lesz, aki bedől a jó reklámnak, más egyéb népszerűsítéseknek, és ragaszkodni fog a hiteltelenhez a hiteles helyett.

  Ezzel nincs mit kezdeni... Szerintem...

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_305355 (107)
  2009-04-26  11:59
 9. 2009. Április 27. 13:07109.

  Hai!

   

  Vasárnap meghívott vendég voltam egy rádió műsorban.

  A berakott linken a trixy:lélektől lélekig műsorban vagyok egy órán át, érintve olyan kérdéseket is ami itt is kérdés.

   

  http://www.digitalia.hu/Fuzio_Radio/Vasarnap.d igi

  előzmény:
  S.I.Anita (1)
  2009-04-23  12:10
 10. Torolt_felhasznalo_411316
  Torolt_felhasznalo_411316
  2009. Április 27. 17:44110.
  Megnyugtató hangod van. És jó volt halgatni Meg bevalom öszintén ,hogy nem erre számitottam
  Amenyit emlegetitek a verebeket azt gondoltam lekezelő stilus lesz
  Baszus  ! Soha többé az életbe nem itélkezem - ez is egy tanuló lecke
  előzmény:
  vitopmd (109)
  2009-04-27  13:07
 11. 2009. Április 27. 18:00111.

  Üdv.!:)

   

  Kíváncsi vagyok rá, bár a könyvedet olvastam jó régen, és érintőlegesen azért tisztában vagyok azzal, amit képviselsz. A mágusszék projekttel is képben voltam, és a céllal, amiért létre próbáltátok hívni, egyet is értettem... A mód, meg az, hogy egyáltalán lehetséges e az más kérdés, de azóta szerintem Te is rájöttél, tudomásul vettél dolgokat ez ügyben...

  Tehát sejtem mire számíthatok tőled, de majd holnap, mikor lesz időm nyugiban végig hallgatni megmondom utána, hogy igazam volt e...

  előzmény:
  vitopmd (109)
  2009-04-27  13:07
 12. 2009. Április 28. 15:17112.

  Sikerült meghallgatni!

  Nem csalódtam....

  Örülök, hogy nem volt agyon szerkesztve, vágdosva, és így az értelme sem torzult... 

  előzmény:
  vitopmd (109)
  2009-04-27  13:07
 13. 2009. Április 29. 10:09113.

  Szerintetek mennyi időre előre lehet, és/vagy érdemes hitelesen "jósolni"?

  Mert szerintem ez is egy fontos kérdés, érdemes róla beszélni. Értelmesen, ha lehet

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_305355 (107)
  2009-04-26  11:59
 14. 2009. Április 29. 10:47114.

  Szia !

   

  Én tavaly februárban jártam jósnál. Megdöbbentő számomra is de most jönnek be a jóslatok.

  előzmény:
  S.I.Anita (113)
  2009-04-29  10:09
 15. 2009. Április 29. 10:55115.

  Szia!

   

  És ő mennyi dőre előre jósolt amúgy? Vagy nem mondott, jelzett időt az események mellé?

  előzmény:
  k5z9 (114)
  2009-04-29  10:47
 16. 2009. Április 29. 11:19116.

  Szia!

  Szerintem, ahogy az alany érzi...

  előzmény:
  S.I.Anita (113)
  2009-04-29  10:09
 17. 2009. Április 29. 11:29117.

  Szia!

   

  Hát én azt nem kedvelem, mert esetleg azt magyaráz bele ebbe valaki, amit akar, és amikor tud.... Ahogy a több évre előrejelzést sem propagálom több okból. Én maximum 1 évre előre elemzek.

   

  De hátha még válaszol, hogy nem így volt.

  előzmény:
  zsaki71 (116)
  2009-04-29  11:19
 18. 2009. Április 29. 11:36118.
  Figyelmetlen voltam, bocs. Szóval én úgy értettem (nem tudom miért:-)), hogy milyen gyakran érdemes felkeresni a sorselemzőt (direkt nem írtam jóst:-)))....arra írtam, ahogy érzi.....
  előzmény:
  S.I.Anita (117)
  2009-04-29  11:29
 19. 2009. Április 29. 11:44119.

  Jaaaaaaa.... Akkor rosszul értettük egymást.

   

  Az "ahogy érzi", hát nem rossz, a megérzésekre hallgatni kell, de szerintem azért nagyon fontos, hogy ne vigye túlzásba senki.

  Ne legyen "jósfüggő".

  Mert amellett, hogy egy jó sorselemző, soha nem dönt senki helyett, és nem is befolyásolja a döntésben, de szerintem arra is vigyázni kell, hogy az önálló döntéshozatalra való képességét se veszítse el senki.

   

  Ezért én azt szoktam mondani, hogy leghamarabb fél év múlva érdemes újra keresni. Kivéve a terápiákat, ami rendszeres találkozást igényel. Valamint a hirtelen, és meghatározó döntéshelyzeteket esetleg. Ezzel nem a "piros vagy fekete csipkebugyit vegyek ma fel a randimra" volumenű döntéshelyzetekre gondoltam...

  előzmény:
  zsaki71 (118)
  2009-04-29  11:36
 20. 2009. Április 29. 12:54120.

  Sziasztok!

  Remélem csatlakozhatok hozzátok,érint és érdekel is a téma:)) Meg éppen tegnap voltam "jósnál" és érdekes dolgokat mondott.  Már voltam nála dec-ben is és azok most kezdenek bejönni.

  előzmény:
  S.I.Anita (1)
  2009-04-23  12:10
 21. 2009. Április 29. 18:04121.

  szia !

   

  Az események mellé mondott időpontot. 2008 februárban jártam jósnál azt mondta, hogy áprilisban állásajánlatot fogok kapni. Az nem tavaly áprilisban jött be neki, hanem most. A múlt héttől kezdve már 3 állásajánlatot kaptam. Nagyon érdekes.

  És még két dolog , ami mostanra valósult meg, de az nem publikus.

  Az illető tarot kártyából jósolt.

   

  szia.

  előzmény:
  S.I.Anita (115)
  2009-04-29  10:55
 22. 2009. Április 29. 18:44122.

  Hai!

   

   

  ÉN személy szerint négy öt évre előre vagyok hajlandó gondolkodni....épp elég ennyit megvillantani mint lehetőség halmazt.

  Azt amikor húsz harminc évekre előre megy a dolog, nem kedvelem...és akkor finoman fogalmaztam.

  De ez is relatív dolog, hiszen az adott ember döntéssorozata határozza meg a lehetőségek megvalósulását s mivel igen hiperaktív a ma emberének élete, ezért ÉN veszélyesnek tartom azt hogy tucat évekkel előre akarnak gondolkodni....

  előzmény:
  S.I.Anita (113)
  2009-04-29  10:09
 23. 2009. Április 30. 11:52123.

  Szia!

   

  Igen egyetértek, hogy veszélyes sok-sok évre előre jelezni, ráadásul szerintem nem is olyan pontos. Hiszen gondoljunk bele, hogy akár 2 év alatt is mennyit vagyunk képesek változni magunkhoz képest. S mivel bizony nagyban befolyásolja az aktuális jelen, a jövőképet, az én tapasztalatom szerint, így minél távolabbra nézünk, annál nagyobb a pontatlanság veszélye. Arról nem beszélve, hogy van, aki azt hiszi, hogy tud kezelni lelkileg egy jóslást, aztán kiderül, hogy nagyon nem. Nos neki bőven elég akkor néhány önismeret hiányából fakadó "kellemetlenebb" év.

  Én ezek miatt szoktam javasolni, hogy 1 évre jósoltasson mindenki. (Elsőre meg pláne).

   

  Kicsit jobban összerendezve, az én véleményem szerint:

   

  Legcélszerűbb egy éven belülre jósolni. Még ha egyes események át is látszanak kicsit későbbre két, esetleg három éven belülre. Ezeket jelezhetjük, de a jóslás maga egy évre irányuljon. Több okból is:

   

  Az első oka, hogy minden nap változunk, ami ugye változtathat a jövőképünkön is. Három, vagy több év alatt túl nagy lehet ez a változás a jelenlegi helyzethez képest, így a jelenből nézve nem biztos, hogy megbízható információt tudunk adni. A 90%-os vagy az alatti információ pedig már nem információ, hanem találgatás, s ha valaki ezt teszi, mondja is el a kérdezőnek ezt, és hogy csak találgatni mer, tud, az ilyen messzi jövőt illetően.

   

  Másik véleményem szerint fontos oka, hogy épp elég egy embernek egy évre vonatkozó információt is feldolgozni és elraktározni úgy, hogy ne az alapján, attól befolyásolva élje az életét. Ne kerüljön a hatása alá annyira, hogy bekorlátozó tényezője legyen egy jóslás az életének.

   

  Végül, de nem utolsó sorban az egy éven belülre adott jóslat visszaigazolható.

  Egy év múlva legkésőbb a kérdező látja, hogy hiteles vagy kókler jósnál járt-e, és a tapasztalata alapján el tudja dönteni érdemes e többször felkeresnie vagy sem.

   

  Ez alapján a 4-5 év maximummal teljesen egyetértek...

   

   

  előzmény:
  vitopmd (122)
  2009-04-29  18:44
 24. Torolt_felhasznalo_305355
  Torolt_felhasznalo_305355
  2009. május 2. 14:34124.

  A Tarot kártyában is kb. 1/2 -1 év a legtöbb amire érdemes, lehet jósolni, bár ált. max. inkább csak 3 hónapot mondanak érvényességre!  Bár van nem meghatározott, úm. előretekintő kirakási forma is, amikor egy eseményt folyamatában nézhetünk, és ott nagyban függ az esemény, folyamat jellegétől : volt hogy egy sportolónak a versenyére raktam és akkor 2 hetes  határidőre működött és volt hogy egy hölgynek a magánéletére raktunk és pont 4 hónap múlva vált valóra amit a kártya jelzett.

   

  De tény, hogy nekem is volt  olyan emlékezetes kirakásom is, ahol egyszer egy döntés helyzet igazsága habár fizikailag egy napra előre szólt, de jó fél év múlva értettem meg, miről szólt igazából, és tkp. még most is, kb. 4 év múlva is érvényes és fontos az akkori döntés eredménye (mert mint kiderült nem az az esemény volt fontos amire ott kérdeztem hogy elmenjek-e hanem egy emberre akit ott láttam elöször és mint kiderült sokkal fontosabb szerepe van az életemben mint azt gondoltam volna! :)

   

   

  Vagy egy szintén sportoló koris srácnak is raktam egyszer egy döntést, hogy versenyezzen-e a továbbiakban vagy revüzzön - és a revüre jöttek ki a fontos jelző lapok, de azok se napokat vagy heteket jelöltek hanem azóta is abban van, azaz már legalább 4 éve érvényes a kirakás (ugyanis benne  volt, hogy nemcsak megélhetésre hanem szerelemre is talál általa , ez rá egy évre következett be! meg egy jó csapatra, a revű azóta is megvan)!

   

  Viszont ott van pl. a tipikus Következő lépés c. kirakás, ami mindig csak a következő lépést mutatja meg apránként egy folyamatban, és ez pár órától max. 2  hétig lehet érvényes!!!! 

    

  Szóval azt mondanám a saját tapasztalataim alapján, hogy a Tarot-val jóval nehezebb, talán nem is lehet pontos időkorlátokat adni - ilyen szempontból sokkal de sokkal pontosabb a cigánykártya időbelileg. 

   

   

  A Tarot-ban inkább azt szokták mondani, akkor érdemes új kirakást csinálni, amikor valami olyan esemény történik az adott dologban, ami gyökeresen megváltoztatja a helyzetet, pl. mondjuk egyszerű esetként, megkérdez valaki milyen egy sráccal a kapcsolata és mik a kilátások, de mondjuk egy hét múlva megismer egy másikat akitől szintén beindul ;), akkor már más a helyzet, érdemes újragondolni a kártya szempontjából is a helyzetet. 

  előzmény:
  S.I.Anita (113)
  2009-04-29  10:09
1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek