Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Vesekőzúzás

fibi75
Létrehozva: 2009. Április 4. 15:55

Szeretném kérdezni, hogy akinek volt már vesekőzúzása milyen tapasztalata van? Fájdalmak, mellékhatások?

Illetve a vese-, és májciszta okozhat-e problémát? 

Nekem van (ismét) egy fél centis vesekőm. Jelenleg még csak "kisebb" göcsöket okoz, de attól félek egyszer csak beáll, és akkor viszont nagyon fog fájni. Ezért gondolkozok a zúzáson. 

Köszönöm a véleményeket. 

4 hozzászólás
 1. 2009. Április 4. 17:494.

  Szia!

   

  Nekem pont egy éve volt vesekőzúzásom. Hát nem marad a legkedvesebb élményeim egyike. 30 percig tartott. Egyre erősebbre állították a gépet,amineki olyan hangja van mint ha egy kalapáccsal folyamatosan ütügetnének. Érzésre is valami hasonló, mintha folyamatosan egyre erősebben ütögetnének egy ponton. Nekem előtte nem volt vele panaszom soha nem görcsöltem be. "véletlenül" vették észre. De a zúzásnál folyamatosan görcsölt.Olyan fura fájdalom volt. A végére már minden bajom volt. :-) Az elején szóltak, hogy ha kérek kaphatok fájdalomcsillapítót, de nem kértem. Aztán a vége előtt pár perccel szóltam, hogy nem bírom, de mondták, hogy amire hatna a gyógyszer addigra pont letelik az idő. Szóval nem kaptam. Utánna olyan érzésem volt, mintha izomlázam lenne. Engem is hazaengedtek aznap, de meg kellett várni, míg a vízelet teljesen tiszta nem lesz, szóval sokat kell majd innod, hogy tisztuljon a veséd. Arra vigyázz majd, hogy nem hirtelen igyál sokat. Én minéll hamarabb akartam hazamenni ezért rögtön a zúzás után megittam egy csomó vizet, na attól olyan hányingerem lett, hogy azt hittem ott pusztulok meg. Ja és elvileg én aznapra fel voltam véve a korházba, szóval ágyat  is kellett volna kapnom, de azt természetesen nem kaptam. Szóval a folyosón egy fa padon görnyedtem amig el nem múlt a hányinger. Én egyáltalán nem éreztem, mikor a kő maradékok eltávoztak. :-)

  De összeségében kibírható.

  előzmény:
  fibi75 (1)
  2009-04-04  15:55
 2. Torolt_felhasznalo_657261
  Torolt_felhasznalo_657261
  2009. Április 4. 17:243.

  Szia!Ne félj a " zuzdától".Nekem fájdalmas volt a zuzás, de még így sem volt összehasonlítható a mütéttel. Pl.azonnal lábra tudsz állni.Pihenni kell, de nem vagy ágyhoz kötve.Engem 1968.ban mütöttek és akkor ez a mütét nagynak számitott.1991 ben volt a zuzás ezért tudom mi a külömbség  két beavatkozás között.

  Egyébként ha fáj lehet szólni és segítenek. Én nem szóltam csak amikor a tapasztalatomról kérdeztek .

  Mindent bele. Ne szenvedj.

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_142471 (2)
  2009-04-04  17:01
 3. Torolt_felhasznalo_770932
  Torolt_felhasznalo_770932
  2009. Április 4. 17:012.
  Férjemnek minden előjel nélkül begörcsölt a veséje. Irány az urológia,uh és ott mondták hogy vesekő. Zuzatni kell. Másnap teli hójaggal (hójagban volt a kő)20 perc alatt kész volt a zuzás. Férjem szerint mint ha egy kanállal ütögették volna a bőrét. Nem fájt csak a teli hólyag miatt kellemetlen volt neki. Utána rögtön haza vihettem-annyit mondtak hogy majd vizeléskor kellemetlen lesz-de írtak fel diclofenac kúpot számára. Kellemetlenség csak az első vizeléskor volt (csikart). Nem volt mellékhatás és semmilyen probléma.
  előzmény:
  fibi75 (1)
  2009-04-04  15:55

Legnépszerűbb cikkek