Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Légkeveréses főzőedény

Torolt_felhasznalo_118889
Torolt_felhasznalo_118889
Létrehozva: 2009. március 19. 11:29

Kaptam egy légkeveréses főzőedényt. A használati utasításban szerepel néhány recept, mit pl. meleg szendvics, sült csirke, sült krumpli egészben, aztán ezzel szinte ki is merült a választék, de érzésem szerint ennél sokkal többre is lehetne használni. A leírásban közvetlenül a rácson  való sütés, illetve külön edényben a rácsra helyezett étel szerepel. Ha van valakinek ilyen készüléke és tapasztalata arról, hogy mi mindenre jó, kérem írja meg. Pl. arról szó sincs, hogy rácsok nélkül, magában az edényben közvetlenül lehet-e vagy érdemes-e főzni valamit. (A TVShopban kapható, sokkal drágább készülékhez van egy 50 receptet tartalmazó receptfüzet, és talán egy jobb leírás, hátha valakinek van olyan és olvasott benne valami használható ötletet.)

  1. 2016. május 26. 10:3023.

    Én nagyon szeretem, csak ebben sütök mióta megvan. A csirkehús lédús marad benne, és szépen megsül minden zöldséggel együtt. Kicsi olivaolajat teszek mellé és előpácolom. 


    nekem ez a típus van ajánlom mindenkinek! http://www.muszakiarena.hu/termekek/sencor-s mh-330-halogen-suto/3081

  2. 2014. október 31. 14:3322.

    soha nem hallottam arról, hogy van ilyen edény megosztanátok a tapasztalaitokat

    előzmény:
    tkmaci (19)
    2014-10-25  14:15
  3. 2014. október 25. 19:1221.
  4. 2014. október 25. 19:1120.

    Próbálj úgy rákeresni, hogy remoska receptek.


     


    Volt erről topik is itt az NLC-n:


     


    http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=120688


     


    Itt van 30 recept remoskában


     


    És biztosan ezen a topikon is találsz sok receptet:


    Remoska


     


     


     

    előzmény:
    tkmaci (19)
    2014-10-25  14:15
  5. 2014. október 25. 14:1519.

    SZIASZTOK!


    VAN VALAKINEK A LÉGKEVERÉSES EDÉNYHEZ RECEPTKÖNYVE???


    NAGY SZÜKSÉGEM LENNE RÁ!


    KÖSZÖNÖM!


     
     
  6. Torolt_felhasznalo_118889
    Torolt_felhasznalo_118889
    2010. február 17. 12:1218.

    Sziasztok!

    Nagyon régen nem jártam itt, és azt se vettem észre, hogy többen is hozzászóltak. Lassan 1 éve használom a készüléket, és igaz, hogy ígértem, hogy az Aliz konyhája oldalamon nyitok egy új menüpontot, amiben összegyűjtöm azokat a recepteket, amelyeket ebben az edénnyel készítettem, de erre nem került sor.:( Nagyon jól kihasználtam. Az is igaz, hogy elől van a pulton, így kényelmesebb ebben készíteni bizonyos ételeket, mint előre bemelegíteni a sütőt. Reggel a másnapos kifli, zsömle pár perc alatt ropogósra frissül (el is tettem a kamrába a mini grillsütőt, mert csak arra használtam) Sütöttem benne kenyeret, piskótát, muffint, fóliában sült husokat, zöldségeket. Erre kimondottan alkamas, mert a kis fóliacsomagok gyorsabban sülnek, mint a sütöben, és még az sütő előmelegítését is be kell számítani, itt meg ez is gyorsabb. Sütöttem benne egész grillcsirkét. Ez volt a legnagyobb próba. Rendesen átsült. Az alacsony rácsra tettem, így alulról is érte a forró levegő. Ami változatlanul nemj ött be, a rács nélküli rakott ételek sütése, amit nem lehet megfordítani, de ahhoz edénnyel együtt kell berakni a sütőbe az alacsony rácsra. Egyben sült hús megy közvetlenül az üvegedénybe, csak félidőben meg kell fordítani a húst. Nekem bejött, energiatakarékosabb, főleg a villanytűzhelyhez képest, és időben is gyorsabb, gyorsan bemelegszik, és rövidebb ideig süt, utána meg gyorsan kihűl az edény. Használtam melegentartásra, amikor pl. rántott húst sütöttem, és egy tányérra raktam, majd betettem az edénybe, és időnként bekapcsoltam, hogy ne hűljön ki az ebédig. Amíg nem hűl ki a hús, megmarad a friss íze. Szóval nem bántam meg.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2010. január 9. 19:2617.

    Itt nézzétek meg.... van alap tanács... sütési idők... néhány recept.

     

     

     

    http://www.tvproducts.hu/files/manual/G yorsfozo_%20edeny.pdf

    előzmény:
    szatyi47 (15)
    2009-06-02  21:54
  8. Torolt_felhasznalo_488173
    Torolt_felhasznalo_488173
    2009. július 10. 18:3116.

    Üdv mindenkinek!

    Érdeklődöm,hogy szerintetek a Top Shoppos főzőedény valóban jobb 35 ezerért,infrával,mint a Hauser 14 ezerért?

    Kkriszti42 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2009. június 2. 21:5415.
    Sziasztok! Úgy látom kihalt a topik. Senkinek nincs új receptje?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. Torolt_felhasznalo_679089
    Torolt_felhasznalo_679089
    2009. Április 28. 16:0814.

    Sajnos én is abban a cipőben járok mint ti. Nagyon jó lenne egy receptkönyv, mely segítségével változatosabb ételek készíthetők.

    Sokat segítene az is ha pl. a húsféleségek sulyának megfelelő sütési hőmérséklet, valamint idő rendelkezésre állna. Ha valamiben tudtok segíteni azt nagyon megköszönném. Amennyiben valami jó receptekhez sikerűl jutnom a légkeveréses főzőedényhez, akkor közhíré teszem.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2009. Április 12. 19:5013.

    Sziasztok!

    Ma kaptam a szülimapomra a Hauser CO-2000 típusú légkeveréses főzőedényt. Úgy láttam Neked is ez a típus van.

    Nagyon örülnék neki ha mégis megnyítnád azt a menűpontot és az általad elkészített ételek részletes leírását  feltennéd oda. Mennyiség, hőfok, idő, stb. Gondolom ennek más örülne. 

    Esetleg priviben is küldhetnél pár receptet Előre is köszönöm:Márti  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_118889 (11)
    2009-03-29  23:45
  12. 2009. március 31. 20:5212.

    Szia Aliz!

     

    Köszi a választ.Nem a TV Shoptól rendeltem, csak egy minimális

    tájékoztatás van hozzá.Sőt annyira minimális hogy a hétvégén

    ki sem tudtam probálni. Azt elfelejtették megirni hogy lehajtott fogantyuval kapcsol be.Azt hittük hogy rossz.Muffint én is sütöttem

    aránylag sikerült csak sok kapszlit raktam a tortasütő aljára és

    deformáltak lettek.Viszont csipszet akartam sütni az nem lett jó .

    Én naiv mind a két rácsra tettem krumlit,az alsó nem sült meg a felső meg megégett.Én is elöl hagytam a pulton és kisérletezgetek.

    Fiam 90 napos diétát tart,húsvét után én is kezdem igy jó szolgálatot fog tenni,az olaj nélküli sütés.Nekem sima gázsütőm

    van igy még a hőfokokat is meg kell tanulnom,mit hány fokon mennyi ideig.Remélem lesz kitartásom .Nyáron én egyáltalán nem sütöttem idáig ,mert nem birom a meleget.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_118889 (11)
    2009-03-29  23:45
  13. Torolt_felhasznalo_118889
    Torolt_felhasznalo_118889
    2009. március 29. 23:4511.

    Szia Irénke!

    Gondoltam rá, hogy nyitok egy új menüpontot, és az edényben készült ételeket felteszem, de azt hiszem erre nem fog sor kerülni. Mióta megkaptam, azóta kipróbáltam benne pár dolgot, de arra jöttem rá, hogy mindent lehet benne készíteni, mint a normál sütőben, csak gyorsabban. Ellenben egy dolog nem jött be, amire számítottam, hogy edényként használva (rács nélkül, közvetlenül az üvegedényben) készítsek benne bármit is, ugyanis az alja nem sül meg. Reggelire egy nagyon egyszerű ételt készítettem. A zsemlekockákat megpirítottam benne. Ez még nagyon klasz lett, tényleg szép egyenletesen megpirult. Aztán tojást összekevertem tejjel és ezt rálocsoltam a pirított kenyérre, majd erre tejfölt locsoltam és megszórtam reszelt sajttal. Gyönyörűen megpirult a sajt, meg az egész étel, aztán meglepetésemre a zsemlekockák alján megmaradt a nyers tejes tojás. Párom így is szerette, de én a saját részemet megfordítottam, és az alját is megsütöttem. Ha ez az egy vékony réteg nem sült át, akkor egy rakott étel biztos nem fog. Feladtam az ilyen irányú kisérleteimet (egyenlőre), és a továbbiakban , mint sütőt használom. Tegnap sütöttem benne muffint, ami nagyon jó lett, csak nem közvetlenül a rácsra kell tenni a kapszlikat, mert kicsit eldeformálódik. Egy akkora sütőlapot kell a rácsra tenni, hogy a levegő a szélén körbe tudja járni (erre jó a kerek tortasütő alja is). Tegnap még sütöttem egy piskótát is kerek tortaformában. Ez is tökéletes lett, és sokkal gyorsabban elkészült. Sütöttem a rácson pácolt csirkemellet, ami teljesen zsír nélkül sült meg, és nem lett száraz, sőt mélyhűtött rántott csirkét is sütöttem csak a rácson zsír nélkül. Mélyhűtött pizzát is sütött a fiam benne, azt mondta jó lett, és mélyhűtött fornettivel is próbálkoztam már. Még hátra van az egész csirke, arra kíváncsi vagyok. Tulajdonképpen amióta megvan, a nagy sütőt még nem kapcsoltam be, mert ez gazdaságosabb és gyorsabb is. Ja, és meleg szendvicset is sütöttem benne, meg zsemlét ropogósra a reggelihez. Tegnap még sütöttem egy mandarinos túrótortát (hamarosan felkerül a honlapomra is), s mivel csak fél adagot készítettem, azt is abban sütöttem. Először a linzerszerű tésztalapot, majd a túrókrémmel együtt sütöttem. Pont olyan lett a végeredmény, mint sütőben. 

    Ha TV-shopban rendelted, ahhoz elvileg jár egy receptfüzet is. Ha látsz benne valami érdekeset, megoszthatnád velem, hátha még többre is használható.

    Én is úgy vagyok vele, hogy minden konyhai eszközt megveszek, aztán sokat nem is használok, de ezt szerintem ki lehet használni, csak nem szabad eltenni. Ígaz, hogy nagy helyet foglal, de ott van nálam a pulton a tűzhely mellett, állandóan be van dugva, így nem kérdés, hogy a sütőt kapcsoljam be vagy ezt. Nyáron meg majd jó szolgálatot tesz a kertben is, amikor majd grillezünk (ebben majd lehet sütni a zöldségeket), vagy ha kint akarok ebédet készíteni. Úgyse kapcsolom be szívesen a nagy melegben az elektromos sütőt nyáron. Megnéztem pár reklámfilmet róla a neten. Beírtam a google-ba, és így angol és német oldalakon találtam róla videót. A mélyhútött húst és halat felengedés nélkül rakták be megsütni.

    előzmény:
    Irénke60 (10)
    2009-03-25  21:10
  14. 2009. március 25. 21:1010.

    Szia Aliz

     

    Én ma rendeltem ilyen készüléket.Szeretnélek megkérdezni

    mi a tapasztalatod,mit készitettél benne?

    Te nagyon ügyes vagy,láttam a weboldaladon.

    Lesznek ebben az edényben készült receptek is?Én biztos nagy örömmel fogadnám ,én nem szeretek kisérletezni,mert ha elsőre nem sikerül elmegy a kedvem az egésztől.

    Félek hogy ezt sem fogom tudni kihasználni.

     

    Üdv Irén

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_118889 (1)
    2009-03-19  11:29
  15. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. március 21. 06:129.
    26000 forintért már lehet kapni. Ha tudod, hgoy lesz egyszer egy remoskám se kenyérsütőt se fritőzt nem vettem volna. A fritőzt talán kétszer hasznéltam és nem volt olcsó, most ott figyel a szekrény tetején akkor veszem le ha takarítom a szekrénytetejét, havi szinten és a kenyérsütővel is ez a helyzet. Bár abban imádok kalácsot sütni, meg lángostésztát dagasztani.
    előzmény:
    Sarapod2 (5)
    2009-03-19  13:47
  16. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. március 21. 06:078.

    Amit eddig a gázsütőben sütöttem jénaiban az mind megy a remoskába. Itt még kenyeret is sütöttem meg van kuglófsütő betéte is na azt az egyet nem tudok sütni. tegnap is vettem kolbászt meg hurkát belevágtam a remoskába és megsütöttem. Nekem nincs hozzá rács a zsírjában sül minden és isteni.

    Ahogy egy külföldi oldalon olvasgattam ott még levest is készítettek benne. Azt még nem próbáltam, de ha megyünk le a hétvégi házba ott majd szerintem kipróbálom.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_118889 (7)
    2009-03-20  22:56
  17. Torolt_felhasznalo_118889
    Torolt_felhasznalo_118889
    2009. március 20. 22:567.

    Ha közvetlenül az üvegedénybe rakom (és nem tálban a rácsra) pl. a rakott krumplit, akkor is ugyanúgy megsül, mivel csak felülről kapja a hőt?  A légkeverésnek csak akkor van igazán értelme, ha rácson van az étel, mert akkor alá is bemegy a forró levegő.

     

    Azt hiszem, hogy a kisérletezések ideje következik és az eredményeket majd felrakom a honlapomra , hátha más is vett ilyet. Tegnap sütöttem a rácson befűszerezett csirkemell filét. Nagyon jó lett, egy csepp zsiradék nélkül sem volt száraz. Volt a hűtőben fagyasztot, nyers fornetti, az is jó lett. 

     

    A csülök nem is rossz ötlet.:)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_738896 (4)
    2009-03-19  13:20
  18. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. március 19. 14:046.

    Mióta ismert a nagyi azóta utált...

    Szemilis volt már akkor is mikor megismert, de ezt rámhagyta. Talán nem is utált annyira? Furcsa, de nagyon hiányzik, pedig míg élt alig beszéltünk, mert folyamatosan bántott csak azért, mert nem az előző csaját vette el a férjem hanem engem.

    De a remoskáért örökké hálás leszek neki.

    előzmény:
    Sarapod2 (5)
    2009-03-19  13:47
  19. 2009. március 19. 13:475.
    Nekem is fájt a szivem egy remoskára, de horror árért adják. Jó lenne egy ilyen hagyaték nekem is.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_738896 (3)
    2009-03-19  13:18
  20. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. március 19. 13:204.

    Nekm remoskám van és az is úgyenezen az elven működik mint amit te vettél. Én mindent ebben sütök. Csülköt, csirkét, mexikói husit egyszóval mindent. Bár még a stefánia fasírtot meg a rakott krumplit is ebben készítem el.

    Imádom!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_118889 (1)
    2009-03-19  11:29
  21. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. március 19. 13:183.
    Nekem remoskát hozott a férjem a nagyi hagyatékából és imádom. Múlthéten a fagyott csülköt meg fagyott tarját raktam bele és ahogy olvadt úgy szeleteltem, de isteni finom lett jól megfokhagymáztam és fűszereztem. Akkor szoktam használni mikor gyorsan szeretnék finomat enni.
    előzmény:
    Sarapod2 (2)
    2009-03-19  11:53
  22. 2009. március 19. 11:532.

    Nekem van, de életembe egy x használtam. Az első képen látszik, hogy jó mélyen a spejzba el van rejtve a kenyérsütő mellé, igaz azt se használom. Az enyém már vagy 25 éves.

    Csülköt szerettem volna benne sütni, de nem írom le a végeredményt. Könyvem nekem sincs mellé.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_118889 (1)
    2009-03-19  11:29

Címlap

top