Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Szilveszteri menü

Dumalady1
Létrehozva: 2003. december 28. 08:48
Szeretnék ötleteket kérni, a szilveszteri kajákkal kapcsolatosan.
Nincs semmi jó elképzelésem.
90 hozzászólás
  1. 2012. október 10. 15:2590.

    Koszonom Alettina!!

     

    Ez nagyon jo, az alaprecept.

    Szerintem ehhez csak a fixaloval felvert tejszinhab jon - gondolom.

     

    Meg 1x koszonet erte..... udv. Kira

    előzmény:
    Alettina (89)
    2012-10-10  14:31
  2. 2012. október 10. 14:3189.

    Szia Kira!

     

    Nekem egy ilyen recept van elmentve, lehet, hogy ez az, csak plusz tejszínhabbal?

     

    Felhőcske

    Tészta: 6 tojás, 15 dkg sima liszt, 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, pici só.

    A vajat langyos vízbe tesszük, csipet sóval főzzük, míg elolvad. Ha forr, fokozatosan beletesszük a lisztet, és állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Később a langyos masszába egyenként beleütjük az egész tojásokat, a mixerrel jól összekeverjük, két részre osztjuk. Tepsit kivajazunk, forró sütőben kb. 10 percig sütjük. A sütő ajtaját nem szabad közben kinyitni! Nem kell megijedni, hogy kevés a massza, vékonyan kell a tepsire kenni, és nem kell, hogy egyenletes legyen. Szépen fel fog hullámozódni.

    Krém: 7 dl tejet, 2 tojás sárgáját, 2 vaníliás cukrot, 2 zacskó vaníliás krémport sűrűre főzünk. Ha kihült, hozzáadunk 25 dkg vajat, amit kikevertünk 20 dkg porcukorral. Az egyik lapot megkenjük, a másikkal lefedjük, tetejét porcukorral megszórjuk.

    

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_109873 (88)
    2012-10-09  16:51
  3. 2012. október 9. 16:5188.

    Pogikata!

     

    A "Felho" sutemeny receptjet hol talalom, esetleg beirnad?

    Debrecenben ettem 1x egy vendegsegben, es akkor sajnos nem kertem el a receptet. Koszonettel Kira

    előzmény:
    Pogikata (85)
    2010-12-31  16:25
  4. 2010. december 31. 22:5087.
    :)
    előzmény:
    málnamacs (86)
    2010-12-31  22:49
  5. 2010. december 31. 22:4986.

    Nálunk:

     

     

     

  6. 2010. december 31. 16:2585.
    Sziasztok!

    Elkészültek a sütik és a vegáknak mogyoró fasírt, krumplipürével.
    A husik még sülnek.
    B.Ú.É.K.!
  7. 2010. december 31. 10:2284.

    Én quiche lorraine-t csinálok.

    20 dkg lisztet, 10 dkg vajat gyúrok össze annyi vízzel, amitől összeáll. Utána hűtőbe teszem  1 órára. Utána a sütőedény aljára kell nyomkodni úgy, hogy legyen körbe pereme. Megszurkálom villával, hogy átsüljön és a sütőbe teszem, ahol halvány barnára sül. Közben egy fej apróra vágott hagymát kis olajon megpirítok, rádobok kockára vágott baconszalonnát.

    Ezt ráöntöm tésztára, majd 1 egész tojásból , 3 tojássárgájából és 3dl tejfölből álló keverékkel leöntöm. Hogy egyenletesen elterüljön, még kap egy pici tejet. Sütőbe teszem, és amikor a tojásos tető megsül, akkor kap egy kis reszelt sajtot, ami rápirul.

    előzmény:
    Dumalady1 (1)
    2003-12-28  08:48
  8. 2010. december 29. 18:5583.

    Sziasztok!

     

    Én is fasírt gömbőcöket fogok készíteni, sajttekercset, meg sztem valami salit (talán krumpli)

    hoznak még:

    sós sütit, szendvicseket...

    esetleg valami ötlet még???

  9. 2010. december 29. 11:5782.
    Sziasztok!

    Mi otthon bulizunk.
    Több féle husi lesz: fasírt golyó, töltött egybe fasírt (őzgerincben sütve), tepsis husi.
    Saláták: francia, görög, majonnézes krumpli, svéd gomba.
    Felhő süti biztos lesz és hagyma torta is. Az apró sütin és pogácsán még variálok.
    Szép napot!
  10. 2010. december 29. 09:1481.

    Sziasztok!

     

    Hátha jobban beindul a topik, már csak 2 nap és szilveszter! Vagy senki nem készít semmit? Mindenki buliba megy vagy máshoz házibuliba?

  11. 2010. december 27. 17:3380.

    Sziasztok!

     

    Pár nap és újra itt az év utolsó napja. Nem akartam új topikot nyitni.

     

    Akinél otthon lesz a buli, mit készít idén?

     

    Nálunk még nincs meg a pontos menü. Lehet kis fasírtok, tésztasali, de még valami husi kellene. 

    Szerencse röfiket is csinálok, innen van a reci az nlc-ről. Devalami édesség is kellene. Sokat nem akarok szöszmötölni, igaz párom is segít, de még 31-én is dolgozom...

     

     

  12. 2009. december 29. 22:3279.

    sonka-sajtkrémes roló ,

     

    zserbógolyó innen: http://chilii.blogter.hu/385702/zserbogolyo

     

     a többit még nem tudom.

    előzmény:
    Dumalady1 (1)
    2003-12-28  08:48
  13. 2009. december 29. 22:1978.

    szilveszterkor: 10-12 -en leszünk: 60-70 év között

    marhahúsleves(leveses a banda,úgyhogy kell)

    Stefánia-vagdalt

    Májjal töltött dagadó

    kocsonya(ez már készen) 

    köretek

    rétesek(túrós,meggyes,almás-diós)

    pogác sa

    valamilyen torta

    Nem egyedül csinálom a menüt, a családok nőtagjai közösen,plusz férjem pucolja a zöldségeket.

     

     

    újévkor :korhelyleves,lencse,kolbász

  14. 2009. december 29. 19:0577.
    Erre én is rákérdeztem, és azt mondta hogy azt szabad!
    előzmény:
    kaleva (76)
    2009-12-29  15:27
  15. 2009. december 29. 15:2776.
    És a tyúktojással mi a helyzet? Azt se szabad?
    előzmény:
    floryka (73)
    2009-12-27  20:19
  16. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. december 29. 15:1975.
    hurka+kolbi,kocsonya,bőrös malac
    előzmény:
    Dumalady1 (1)
    2003-12-28  08:48
  17. 2009. december 27. 20:2774.
    Láttál már kacsalábat?Úszóhártyás,szer8inted hogy tud vele kaparni?Menni is alig tud,hisz víziállat,ezért van olyan furcsa,popsiriszálós járása.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_204255 (71)
    2009-12-13  21:20
  18. 2009. december 27. 20:1973.

    Lányok, a szilveszteri virsli vásárlásakor feltétlenül vigyázzatok hogy csakis serésvirslit vegyetek, nehogy vélettlenül baromfivirsli kerüljön az asztalotokra! Ugyanis erre is ugyanúgy érvényes hogy a baromfi elkaparja a szerencsét még ha virslben is van!!!!

     

    Ezt a férjem üzeni, aki nagy tudója a szilveszteri népszokásoknak.

  19. 2009. december 27. 20:0772.

    Asszem szárnyast és halat ne (elrepül, elúszik stb) Egyik évben csirkecombot csináltam, de a félelmem nem igazolódott be, jó évünk volt akkor. Viszont ha több évre is vonatkozik, az ideire bejött, hogy inkább ne....

    Most éppen azon agyalok mit alkossak szilveszterre, amit éppen nem kell főzni, nehéz ügy.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_204255 (71)
    2009-12-13  21:20
  20. Torolt_felhasznalo_204255
    Torolt_felhasznalo_204255
    2009. december 13. 21:2071.

    Sziasztok!

     

    Tudja valaki, hogy szilveszterkor a baromfievés tilalom a kacsa ételekre is vonatkozik? Azt tudom, hogy tyúkot nem szabad enni, mert kikaparja a szerencsénket, de mi a helyzet a kacsával?

     

    Köszi a segítséget!

     

    Dömpi

  21. Torolt_felhasznalo_452954
    Torolt_felhasznalo_452954
    2009. június 26. 11:4270.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_667249 (69)
    2007-12-30  16:17
  22. Torolt_felhasznalo_667249
    Torolt_felhasznalo_667249
    2007. december 30. 16:1769.

    Sajtgolyó

    20 dkg natúr friss sajt

    10 dkg tejszínes krémsajt ( camping )

    25 dkg márvány krémsajt ( MIZO )

    5 dkg reszelt trapista

    10 dkg vaj

    10 dkg apróra vágott pirított dió  ( pirítás után átszitálni, hogy héj ne legyen a masszában )

    5 dkg apróra vágott olivabogyó

    1 csapott ek. durvára őrölt rózsabors

     

    Az egészet habosra kell keverni és a végén sózni ízlés szerint. Be a hűtőbe és amikor már kifagyott, akkor kis golyókat csinálni és darált mandulába, vagy parmezán sajtba hempergetni.

    Aki szereti a határozott sajtos ízeket az nem fog csalódni ! Nálunk már a hűtőben van.  

     

    előzmény:
    Dumalady1 (1)
    2003-12-28  08:48
  23. 2007. december 30. 12:3068.

    nálunk a szokásos:

    Ropogós malacsült

    Hozzávalók 4 személyre:
    1 kg bőrös malaccomb;
    5 dkg zsír;
    10 dkg szalonna;
    2 dl sör;
    só;
    majoranna;

    A letisztított bőrt, amennyiben a zsírréteg vastagabb, mint szeretnénk, bevagdossuk, hogy sülés közben a zsír kiolvadhasson. A combot a húsos oldala felől sózzuk, fűszerezzük, a bőrét egy kis hideg zsírral bekenjük.
    Tepsibe fektetve, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1, 5 óráig sütjük.
    Sütés közben időről időre sörbe mártott szalonnával megkenegetjük, hogy szép pirosra és ropogósra süljön.

     Szilveszteri lencsesaláta Hozzávalók:
    1/2 kg lencse
    1 konzerv kukorica
    3 szál sárgarépa
    2 fej hagyma
    2 főtt tojás
    olaj
    egy citrom leve

    bors
    babérlevél

    Elkészítés: A lencsét sózott, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük, leszűrjük, és elkeverjük a citromlével és az olajjal. Kissé megborsozzuk, és így hagyjuk kihűlni. A sárgarépát és a hagymát karikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Amikor kihűlt, a kukoricával együtt a lencséhez keverjük. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt tojáskarikákkal, petrezselyemzölddel díszítjük. Lencsesaláta 15 dkg lencse
    2 fej vöröshagyma
    5 dkg füstölt szalonna
    2 db babérlevél
    10 dkg húsos szalonna
    5 dkg póré
    1 evőkanál mustár
    1 evőkanál méz
    1-2 evőkanál fűszeres ecet
    1/2 csokor snidling
    1 dl tejföl

    A lencsét hideg vízbe áztatjuk.A lencsét leöblítjük, és annyi vízben, hogy bőven ellepje, feltesszük főni. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet és a másik fej tisztított hagymát, és kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük. Közben csíkokra vágjuk a szalonnát, és a pórét. Megpirítjuk a szalonnát, majd rátesszük a pórét, megfuttatjuk. Ha megpuhult a lencse, kidobjuk a hagymát, leöntjük a levét, és összeforgatjuk a szalonnás póréval. Belekeverjük a mustárt, a mézet, az ecetet, valamint az elkészült sült szaftját is. Tálalásnál a lencsét melegen tesszük a hús mellé. A snidlinget leöblítjük, elkeverjük a tejföllel.  édességnek most valami új lesz!Marcipános joghurthab Recept

    Hozzávalók (4adag)

    6dkg marcipánmassza
    2ek narancslikőr (esetleg fehér portói, vagy más, édes fehérbor)
    néhány csepp természetes keserűmandula kivonat (opcionális)
    2dl sűrű joghurt (a görög típusú a legjobb)
    2dl hideg tejszín
    tetejére:
    pirított, durvára vágott mandula, kandírozott narancshéj
    (vagy aszalt sárgabarack, aszalt szilva, pisztácia, vörösáfonya, fenyőmag, stb.)

    A marcipánt a likőrrel kicsit fellazítjuk, villával puhára nyomkodjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a joghurtot, teljesen simára keverjük a masszával. (Ízlés szerint néhány csepp természetes keserűmandula kivonattal hangsúlyozzuk a mandula ízt). A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan összeforgatjuk a joghurtos-marcipános krémmel. Poharakba töltjük, néhány órára behűtjük (akár előző este is elkészíthető). Ízlés szerint pirított mandulával, kandírozott narancshéjjal megszórva tálaljuk.

     

  24. 2007. december 30. 11:2567.

     

    Savanyu máj 

    1 kg sertéscomb

    1 kg máj / sertés /

    2 kg hagyma,

    A kockára vágott hust zsirban odatenni, fedő alatt puhára párolni, mikor puha vedd le a fedőt és kicsit süsd zsirjára.

    Ha kész, tedd bele a kockára vágott májat, és fedő alatt puhitsd meg a májat., majd szórd meg pirospaprikával.

    Közben a hagymát vágd karikára, és babérleveles vizben főzd puhára, he ez megvan, izesitsd cukorral és ecettel, és az egészet lével együtt öntsd rá a husra.

    Forrald fel, és kenyérrel tálald. Sózni csak tálaláskor szabad.!

    Nagyon finom egyébként is, de másnapos gyomorra gyógyszer !

     Jó Étvágyat ! 

    előzmény:
    Dumalady1 (1)
    2003-12-28  08:48
1 2 3 4

Legnépszerűbb cikkek