Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Antidepresszáns =totál leép

Torolt_felhasznalo_854556
Torolt_felhasznalo_854556
Létrehozva: 2008. január 5. 00:36
A történetem röviden.A nyáron orvoshoz fordultam állandó szorongásaim,rosszulléteim után.A pszichiátert javasolta,én elmentem.20 perc beszélgetés után recepttel a kezemben távoztam.A gyógyszert kiváltottam,rendesen szedni kezdtem.Kb 3 hét után elkezdtem érezni a hatását.JOBBAn voltam,nem szorongtam,nem voltak rosszulléteim,a mindennapi teendőimet eltudtam látni,mint ahogyan más emberek is.Boldog voltam,mert azt gondoltam,és valóban úgy is éreztem,végre visszakaptam az életemet,ujjra élek.Az állapotom  kb 2 hónapja  elkezdett romlani,amit a kicsi betegségének tulajdonítottam.Azt hittem,az,hogy beteg ez visel meg ennyire.Aztán a gyógyszert egy nap elfelejtettem bevenni,nem tudom másként megmagyarázni,de a fejem elkezdett  kattogni,mint aki kéri a bogyót.Aztán bevettem és jobban lettem.Az állapotom most olyan mint amikor a bogyókat elkezdtem szedni.Ujjra remegek,és szorongok.A hangulatom is olyan mint azelőtt.sEMMI ÉS SENKI NEM ÉRDEKEL,NEM TALÁLOM AZ ÖRÖMÖT SEMMIBEn.a GYÓGYSZER HATÁSÁRA KEZDETBEN A GONDOK NEM TŰNTEK problémának.Minden lepergett ,és  gondtalannak tünt.Könnyebben eltudtam fogadni mindent,amit azelőtt sehogyan sem.Ma ugyanott vagyok,mint mikor a gyógyszerhez nyúltam.Az antidepresszánsok nem használnak,csakis eleinte,és teljesen tönkreteszik az embert.Nem tudok bevásárolni,nem tudom élni az életem.Utálom ezt az egészet.Utálom,hogy ilyen vagyok,gyűlölöm,hogy stressz és szorongás nélkül nem tudok emberekkel beszélgetni.Utálom,hogy a boltban a soranállástól kiakadok,a postán rosszulleszek.Gyűlölöm,hogy csak az otthonomban érzem jól magam.AZt is gyűlölöm,hogy ez így jó nekem.Itthon a kis magányomban,mert ettől nyugodt vagyok,ez az egy nem stressze.Elviselhetetlenek voltak az ünnepek,a családom körében,végig idegeskedtem,idegesítettek.Az egész család.Miért nem lehetek normális ember mint a többi???Mitől tud ez az egész állapot megválltozni???Mert a gyógyszerektől tuti nem!!!!!
  1. Torolt_felhasznalo_464814
    Torolt_felhasznalo_464814
    2008. december 31. 04:29331.

    Szia Angyaldorina!

     

    Most olvastam a leveledet, amit elég régen írtál, ennek az évnek az elején.

     

    Remélem azóta már más a helyzet. Én, teljesen úgy éreztem magam mint amiket Te leírtál, bár szerintem sokkal rosszabbul. Négy éve szedek antidepresszánsokat, persze beletelt kb. másfél évbe, mire eltalálták, hogy nekem melyik jó, és mekkora mg-os adagra van szükségem.

     

    Teljesen jól vagyok, rengeteg az energiám, szeretem az embereket, nincs olyan érzés bennem, hogy valaki  ellenszenves,

    a közelmúltban pl. Kiváló Dolgozó lettem a munkahelyemen, rettenetesen vidám, jókedvű vagyok. De tudom mi a depresszió gyógyszerek nélkül. Én beletörődtem abba, hogy ez a betegségem, de szembefordultam vele, felvettem a harcot, és teljesen tünetmentes vagyok.

     

     

    Remélem azóta már Te is.  A lényeg, hogy a rengeteg forgalomban levő gyógyszerből nehéz az orvosnak megtalálni a neked megfelelőt, plussz az adag, hát igen ez bizony időbe telik.

     

    Jó egészséget, minden jót

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_854556 (1)
    2008-01-05  00:36
  2. 2008. február 18. 08:41330.
    Egy életem, egy halálom, nyakamat kezedbe ajánlom, és kérlek nézd meg a Pánikbetegség 415. hozzászólását. Senkit sem beszélek rá semmire, csupám az lenne jó szerintem, ha mindenki ismeretei (és nem elképzelései) alapján tudna választani, igényei szerint. Sok sikert kívánok.
    előzmény:
    ha-nocri (324)
    2008-02-16  19:15
  3. 2008. február 16. 21:17329.
    Ha meg olvasnad, egy kalappal!
    (es a jogaszok is baromi jok a rapid tanulasban, szoval tutira menni fog!) Foleg hogy iden mar tobbszor is lattad az anyagot, szoval nyugi

    Ha megvan a vizsga nezz vissza ide, +dobok egy privit a mailcimemmel ha dumalni lenne kedved.
    A szam pedig zold szam, ingyenesen hivhato, ertem h nem akarsz idegenekkel beszelni telon a dolgaidrol de azert mentsd le valahova hatha egyszer megis raszannad magad!

    pussz:

    norci
    előzmény:
    Carrie_White (328)
    2008-02-16  20:54
  4. 2008. február 16. 20:54328.

    Szia!

    Köszönöm,hogy segíteni próbálsz,nagyon ritka az ilyen ember.Már jó ideje pánikolok a szóbeli vizsgák miatt,de ilyen súlyos kiakadásom,mint most,még soha nem volt (mondjuk a tét sem volt még ilyen nagy).
    Jogra járok,és az a vicces,hogy ez a vizsga egy melléktantárgyból lesz,ami mindenki szerint könnyű... csak két félévben sem mentem el más,nehezebb tantárgyak miatt ebből vizsgázni,és most harmadszor vettem fel,és kétszer megbuktam,egyszer nem mentem el a három időpontból. (Mert amúgy szokásom ,,megszökni" szóbeli vizsgákról.) Ez most egy dékáni méltányossági vizsga,szóval tényleg az utolsó lehetőség.
    De... az hogy idáig jutottam,azért van,mert más problémáim is vannak,gyanítom az enyhénél súlyosabb depresszió,vagy ilyesmi (nem vagyok pszichiáter).Hosszú történet,jó néhány tünet (súlyingadozás,sok sírás,emberek kerülése,stb...).És már nagyon régóta tart.Kb. négy éve.
    Én szeretnék magamon segíteni,de hosszabb távon mindig csődöt mondanak az önsegélyezési akcióim.Nem csak ez miatt a vizsga miatt,hanem úgy alapban... iszonyatosan félek a jövőtől.Úgy érzem,elromlott az életem,és hogy egyre lejjebb tartok.És senki nem veszi komolyan a környezetemben,hogy mindig rossz kedvem van,és nem is érdekli őket.
    Már szinte egy db. barátom sincs.Atttól félek,hogy amikor végleg megszakad minden kötelék a külvilággal,és kétségbeesek,akkor meg fogom ölni magam.Pedig csak 21 éves vagyok...
    Huhhh,na jó.A számot nem fogom felhívni,mert egyrészt nincs pénz a telefonomon,másrészt furi lenne valakinek telefonon elmondani a gondjaimat.. nem vall rám az ilyesmi.Most lehet,hogy futok egyet,az megnyugtat,aztán lesz,ami lesz alapon hétfő reggelig tanulok.Utána meg majd meglátom... Nem tudom.Ha nincs ilyen stresszhelyzet,még csak eléldegélek valahogy,de így ez már sok nekem.
    Egy filozófiával foglalkozó oldalon olvastam egyszer,hogy vannak olyan emberek,akik annyira félnek az élettől,hogy még bele se mernek vágni.Én pont ilyen vagyok.Eddig mindenben kudarc ért.Ezek után hogy lehet bízni...?
    Na mindegy,tényleg megyek,és asszem hétfő délelőttig nem ülök géphez.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2008. február 16. 20:35327.
    Sot akkor is szolj vissza ha vonakodsz megragadni a nyamvadt telefont!

    izgulok h mi van veled, na. (virtualis oleles)
    ((( Carrie_White )))

    /norci
    előzmény:
    ha-nocri (326)
    2008-02-16  20:11
  6. 2008. február 16. 20:11326.
    Hello csajszi,

    Vegyel egy jo mely levegot es nyugalom. Nem ismerek szuperradikalis technikakat de tekintve hogy szombat estefele jar hetfoig mar nem sok eselyt latok arra hogy egy terapiaval segitsenek a helyzeteden. Ugyhogy most abbol kell gazdalkodni, ami van.

    Eloszor is kerestem neked lelkisegely telefonszamokat, itt talalhatok, ni:
    http://www.bura.hu/article.jsp?id=10005324
    rogton az elejen vannak az ejjel-nappal hivhato szamok. Tessek felhivni, most! Meghallgatnak, ha szeretned ajanlanak szakembert, sot egesz biztos hogy ingyenes terapias lehetosegekrol is adnak felvilagositast!

    Masodszor: a retteges nem segit semmit. Ha mar oda jutottal hogy a hetfoi vizsgan mulik az egyetem hat nincs mese, tanulni kell ra. Nem tudom melyik egyetemre jarsz, de nalunk a muszaki egyetemen nagy 'divat' volt a last minute tanulas. Ugyhogy hidd el, NAGYON SOK mindent tudsz belepakolni a fejedbe meg hetfo reggelig tapasztalatbol beszelek.

    Az egykori jotanulo dolgot megertem, en is szin kitunokent mentem az egyetemre es sok-sok halogatassal sikerult elernem hogy 7 ev alatt vegeztem el. Nem azert mert hulye vagyok hanem mert piszok lusta/felelotlen/orultem hogy vegre kiszabadultam otthonrol/meloztam mar elso evtol/lusta vagyok(vagy ezt mar mondtam? - nem kivant torlendo (egyik sem kivant de sajnos attol meg igaz) Megis jo szakember lett belolem
    Ha veletlen nem sikerulne a vizsga (erre most csak kiserletkepp gondolunk!) az halal ego de nem a vilag vege. Ujra felvetelizel, egy csomo targyat el is ismerhetnek es ujrakezdheted, ezuttal komolyabban.
    Vagy kapsz egy lehetoseget hogy atgondold, tenyleg ide akartal-e menni, ezt akarod-e csinalni.
    Ha igen, ujra nekivagsz, es ennyivel is tobbet tapasztaltal.

    De a vizsga sikerulni fog ha most egy kicsit el tudsz szakadni a parazastol es tudsz figyelni a tanulasra. Szoval hivd csak fel azt a zoldszamot! Es szolj vissza ha gondolod h mi az abra.

    A hetfoi vizsga utan pedig nekilathatsz a gyogyulasnak, ha gondolod addig meg kereshetunk ingyenes vagy olcso lehetosegeket, szoval ha erdekel szolj es nezz vissza vizsga utan! En egyetem 2. evben (egy MEG SEM KISERELT kritkus szigorlat utan) kezdtem el panikolni-szorongani, nem tudtam kimenni az utcara, nem mertem utazni es iszonyuan ereztem magam a boromben. Ha mar akkor nekilattam volna megoldast keresni (6 ev halogatas helyett) mar reg mosolyogva gondolnek vissza az egeszre. Igaz, akkor nem is olvastam volna amit irtal, ugyhogy ugylaccik mindennek oka van

    Na nyomas a telefonhoz es szolj vissza mi a helyzet ha tulvagy rajta!

    Pussz:

    Norci

    előzmény:
    Carrie_White (325)
    2008-02-16  19:40
  7. 2008. február 16. 19:40325.
    Nahhh... hát erre nekem nincs pénzem.Pont meg akartam kérdezni itt a fórumon,mennyibe kerül pszichológushoz járni,mikor megtaláltam ezt a topicot.Egyszerűen már nem bírom elviselni az életet.Kész vagyok,idegösszeroppanásom van,vagy valami ilyesmi.Hétfőn lesz egy vizsgám,ami ha nem lesz meg,kirúgnak az egyetemről,és képtelen vagyok tanulni.Ez lett a sorsa az egykori jó tanulónak.Dehát még az utcára sem szeretek kimenni már rég!!Meg fogok halni.Csak lennék már hozzá elég bátor,hogy megtegyem!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2008. február 16. 19:15324.
    Nem beszelgetunk terapia _helyett_ hanem a feltaro pszichoterapia igy mukodik. Ezek szerint az altalad ajanlott modszer mas, de ez a forum nem a "te modszeredrol" szol (mar bocs, de ugye tudod h ezzel nem akarlak megserteni! )
    A hozzaszolas amire valaszoltal ugy altalaban pszichoterapiarol, pszichologusrol stb szolt, es szerintem 'ugy altalaban' 8 alkalom utan nem tavozik senki gyogyultan.
    Ha most beirod h hat ezert kell a te modszeredet valasztani hat virtualisan kitekerem a nyakad
    előzmény:
    pikpik (323)
    2008-02-16  18:45
  9. 2008. február 16. 18:45323.
    A leírásodból úgy tűnik, hogy beszélgettek terápia helyett. A beszélgetés, pszichoanalízis, kognitív terápia hosszabb időt vesz igénybe. Az integratív terápiában igen rövid az előzetes beszélgetés, nálam pl. 15 - 20 perc. A KIP módszer sokkal jobban tárja fel a valóságot, mint azt a páciens képes lenne elmondani. A KIP a feltárás mellett terápiás hatású is. Ha kizárható a szkizofrénia, a borderline szindróma, a mániás depresszió, a szociális fóbia és a kényszeresség, (ezek súlyosabb betegségek) a pánikbetegségre, depresszióra elégnek kell lennia 8 alkalomnak. Elmebetegeket (hebefrén, oligofrén) meg eleve nem kezelünk pszichoterápiával. Kérdezz rá pl. Ánizs -nál priviben.
    előzmény:
    ha-nocri (322)
    2008-02-16  16:53
  10. 2008. február 16. 16:53322.
    Hali, csak egy sajat tapasztalattal szeretnem ezt arnyalni egy kicsit.
    En most pszichoterepautahoz jarok (6e egy alkalom, azaz egy ora), es ha jol szamolom epp most ertem el a 8. orat. Nagyjabol arra volt eleg ez az ido h az eletem allomasait atbeszeljuk, most ertem el a mahoz (jo, volt egy ora amikor aktualis dolgokrol beszeltunk de masnak meg egynel tobb is becsuszhat). Rengeteg gondolat indult el bennem, tenyleg nagyon hasznosnak tartom a dolgot de meg jo par alkalom (rakerdeztem pont 1 hete: valoszinuleg 3-4 honap) var ram a gyogyulasig.
    Most vagy a dokim extrem modon penzvadasz (nem hiszem), vagy a 8 orat inkabb csak a dolgok szepitese miatt irtad. Szerintem ugy senki ne kezdjen bele h 8 alkalomra van penze, inkabb fel evvel (sot esettol fuggoen akar meg tobbel is) realis szamolni. Es maris nem olyan kedvezo anyagilag a leanyzo fekvese.

    Vagy masik peldat emlitve: amikor autogen treningre jartam, az is 12 alkalom volt (tanitas, 'hazi feladat' kapcsan elokerult gondolatok es aktualis dolgok megbeszelese), es az autogen trening meg mindig csak stresszcsokkento es nem feltaro terapia.

    Ugyhogy igazabol erdekelnenek masok tapasztalatai is, foleg olyanoke akiknek mar tavoli emlek az egesz panik-szorongas mizeria (bar gondolom ok mar nem is jarnak ide olvasgatni lehuzos gondolatokat)))

    Es felreertes ne essen, nem azt mondom h hu igy mar nem eri meg anyagilag (aki megengedheti maganak annak abszolut megeri, aki meg nem annak is megerne csak nem tudja esetleg megfizetni), csak szamomra furcsan keves ez a 8 alkalom es maris meggyogyultam leiras. Hiszen itt egy komoly tanulasi/ujratanulasi/onismereti kalandrol van szo, 2 honap meg ennel kisebb dolgokra is olyan keves(nek tunik).

    Mas, es itt jon be az amit irtatok mar tobben is, ti. hogy aki pszichologushoz/pszichiaterhez jar azt megbelyegzik: de jo is lenne ha ezt aggodas nelkul fizethetnenk pl egeszsegpenztaros kartyaval (van akinel a ceg fizet ilyesmit), vagy lehetne erre is valami normalis konstrukcioju hitelt felvenni - fogszabalyzora, mellplasztikara reg letezik ilyen, lehetne azert ezt meg boviteni... Vagy en akarok tul sokat?
    előzmény:
    pikpik (321)
    2008-02-14  07:58
  11. 2008. február 14. 07:58321.

    Jelenleg 5000-10000 Ft/óra a díj (átlagosan 6000), aki ennél többet kér, nem biztos hogy jobb is. Ez havi 24000, normális terapeutától (aki nem csak a pénzre hajt) 8 kezeléstől valószínűleg meggyógyulsz, ez összesen 48000 Ft.

    Ha már számolunk. Igaz, hogy ez sem kevés.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_291408 (320)
    2008-02-13  22:04
  12. Torolt_felhasznalo_291408
    Torolt_felhasznalo_291408
    2008. február 13. 22:04320.
    ??? Örülök, hogy válaszoltál, de nem igazán értem, hogyan kapcsolódik ez ide. Egy szóval nem említettem, hogy a dokik ne érdemelnék meg a díjukat - de sajna a pénztárcám nem lesz attól vastagabb, hogy valaki rászolgál-e 15 000-es óradíjra vagy nem. Gondolj bele: átlag magyar fizetés 120 000 Ft - hetente azért érdemes járni terápiára, szóval ebből csak terápiára már el is tapsolhatnánk 60 000-t. Szerinted a magyarok hány %-a teheti ezt meg? Hát nem sok, ahogy én sem - ezért nekem számít, hogy ki mennyiért dolgozik - ha van olyan, aki 3000-ért is kezel, és még jól is csinálja, akkor nyilván szeretném megismerni az illetőt. 
    előzmény:
    pikpik (318)
    2008-02-12  08:55
  13. 2008. február 12. 21:27319.
    Köszönöm a válaszod!!!
    előzmény:
    pikpik (317)
    2008-02-12  08:46
  14. 2008. február 12. 08:55318.
    A pszithoterápiás képzés kettő és fél év (diploma után!) és félmillió forint. Számold ki, hány kezelés után térül meg a költség és fáradtság, és akkor még nem hozott semmit a konyhára. És ez semmi. Semiramis írta, hogy 500 euróért kezel. Igaz, hogy ő más hajmeresztő dolgokat is írt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_291408 (314)
    2008-02-11  21:26
  15. 2008. február 12. 08:46317.

    Minden ember szubjektív, ami azt jelenti, hogy az esmények megtapasztalása során a tudattalan véleményével eltorzítja a fizikai (objektíven mérhető) valóságot. Ha 10 ember lát egy eseményt, 10 teljesen különböző leírást ad róla.

    Fokozottan igaz ez, a borderline szindrómában. Pl.: ha valaki segít, úgy érezheti, hogy akadályoz. Úgy érezheti állapot javulása közben, hogy képtelen meggyógyulni. Nem hisz saját szemének. Stb.

    Olvasd el a "Szerető gyűlölség" című könyvet.

    Ezért nagyon nehéz gyógyítani. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_936622 (311)
    2008-02-11  13:58
  16. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. február 11. 22:09316.

    Riala nagyon igazad van ,mert mikor én meséltem az anyósomnak és a sógornőmnek hogy voltam pszihológusnál a már lentebb említett okok miatt úgy néztek rám ,mint egy idiótára és csúnyán kibeszéltek egymás közt .Sőt még a férjemet is megpróbálta a sógornőm ellenem uszítani.,Jó éjszakát mindenkinek,megyek mrrt holnap munka van!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_291408 (314)
    2008-02-11  21:26
  17. 2008. február 11. 21:40315.

    Ebben nagyon igazad van, bár lehet,hogy már írtam, akkor bocs, de én suicid kísérlet miatt pszichiátriai osztályon feküdtem, ez a gyerekvédelmisek tudomására jutott és védelembe vették a kiskorú gyerekeimet(3 gyereket) mikor az édesapjuk és 2 nagykorú testvérük itthon lakik, tehát egy pillanatig nem voltak ellátás és felügyelet nélkül, mikor megkérdeztem,hogyha a lábam lenne eltörve ,azért nem tudnám őket ellátni azt mondták az más......  

    És sajnos 5 gyerkőc mellett a rokkantnyugdíjból nemigen telik pszichiáterre, terapeutára.Mi lesz itt,ha bejönnek a profitorientált magánbiztosítók?????Ennyi ellátást se fog a TB. biztosítani 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_291408 (314)
    2008-02-11  21:26
  18. Torolt_felhasznalo_291408
    Torolt_felhasznalo_291408
    2008. február 11. 21:26314.

    Igen, sokan nem mennek terápiára, akiknek kéne, de sajnos ez nem csak az egészségügy hibája, hanem a magyarok hozzáállása is sokat számít. Ha pl. elmondanám, hogy "figyi, én járok pszichiáterhez" - akkor máris megvagyok bélyegezve, mint a "dilinyós, akinek nincs ki a négy kereke" - sokan nemcsak azért nem mennek el, mert ezt nem tartják fontosnak, hanem mert félnek ezt az egészet felvállalni - és nemcsak mások, hanem önmaguk előtt sem.

    Kérdés: hol találtál olyan pszichiátert, aki 3000-ért már terápiás órát ad? Még kezdő orvos, vagy TB-s? Én 5000-15 000 közötti díjakat tapasztaltam.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_288085 (299)
    2008-02-10  15:29
  19. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. február 11. 20:05313.
    Nagyon örülök hogy válaszoltál, Szerinted akkor én azért voltam  abban a két napban őrülten rosszul a gyógyszertől ,mert nem is kellett volna szednem? Vagy mert nem volt megfelelő ,most már ki tudja igaz? Végülis megszünt az ok ,megszünt a probléma.Sajnos vannak ám nekem is közbe is rossz időszakaim, csak nem tudom de valahogy én mindig inkább a jó dolgokat veszem észre és minden apróságnak úgy tudok örölni.Viszont van mikor ki kell sírnom magam de talán ezzel még nincs baj ha nem olyan gyakori.Te mitől kerültél olyan lelkiállapotba amiről írtál? Ha nem akarod itt megírni írhatsz priviben is.persze csak ha van kedved, de lehet hogy jobb nem átélni újra ahogy leírod,Minden jót 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_288085 (312)
    2008-02-11  19:27
  20. Torolt_felhasznalo_288085
    Torolt_felhasznalo_288085
    2008. február 11. 19:27312.
    Persze,h megkérdezheted szívesen megosztom a tapasztalataimat. Nos én olyan szar állapotban voltam mire gyógyszert kaptam,h a doki utólag azt mondta aki nálam rosszabbul van azt már kórházban kezelik.....mondjuk ezt magam is tudtam, volt,h én is azt gondoltam,hmagamtól bemegyek az idegre .... szóval én baromira élveztem mikor az első pár gyógyszeres napon, csak ültem, néztem ki a fejemből és NEM FÁJT SEMMIM, csodálatosan tompa voltam. Akkor 50mg Effectin, és napi 3-szor fél Rivotri (0,25-ös) volt az adagom. Szóval én azt mondom, h akinek gyógyszerre van szüksége az qrvára örül,h nem gondol semmire, newm fáj az élet, nem érzi úgy,h megőrül és még aludni is tudtam amire az előtte lévő fél évben már nem nagyon volt példa. Fú, így leírva elég durva, még soha nem írtam le, de ez volt, mit szépítsek rajta. Viszont,h vmi jót is mondjak, 1,5 hónapra rá már elmehettem egy 1 hetes tengerparti nyaralásra ami nagyon rendbetett mert ponta a nyaralás előtti napon még a boltba is furcsa volt lemenni, ott meg volt,h egyedül mászkáltam új helyen pölö ásványvizet venni mikor más napszúrást kapott. Ez akkor nekem baromi nagy előrelépés volt. Aki volt már beteg az tudja miről beszélek.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_809431 (309)
    2008-02-10  22:31
  21. 2008. február 11. 13:58311.

    Kedves Pikpik!

    "Az a betegség lényege, hogy képtelen elfogadni a saját tapasztalatait (kényszerképzet), ezért lassan jön az eredmény." Ezt már egyszer írtad nekem. De mit jelent? Nem értem...

    A.

    előzmény:
    pikpik (310)
    2008-02-11  12:33
  22. 2008. február 11. 12:33310.
    A borderline szindrómára az orbáncfű, és bármely antidepresszáns hatástalan, ezek az agyi hírmolekulák hibás működését hivatottak javítani. A b. sz. más módszerrel kezelhető eredményese, sajnos nagyon lassú haladással. Az a betegség lényege, hogy képtelen elfogadni a saját tapasztalatait (kényszerképzet), ezért lassan jön az eredmény.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_936622 (300)
    2008-02-10  15:33
  23. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. február 10. 22:31309.
    Köszönöm a válaszodat  Tildácska. Csak tudod azon szoktam gondolkodni ha valami trauma érne és szügségem lenne jó orvosra kihez fordulhatnék, mert itt nalunk nem hiszem hogy találnék.Még az előzöhöz hozzáteszem ,hogy a dokinőnek elmeséltem őszintén hogy őelőtte kinél jártam és milyen gyógyszert írt fel, majd ő így válaszolt.Á igen az az orvos nálunk dolgozott a kórházban ,ahol én voltam főorvos nem sokat volt ott túl hamar kiváltotta a privát rendelőjét. Adokinő meg már nyugdíjasan csinálta(mert ezt is elmondta) szerintem ő meg már belefáradt az egészbe.Jó éjt szép álmokat.Tildácska megkérdezhetem neked okoztak a gyógyszerek olyan rosszulléteket, mint nekem az első napokbam?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_288085 (307)
    2008-02-10  22:07
  24. Torolt_felhasznalo_288085
    Torolt_felhasznalo_288085
    2008. február 10. 22:12308.
    Nekem azt mondta adokim,h addig nemtehetem le a gyógyszert míg azok az életkörülményeim amik megbetegítettek nem változtak. Ezzel azt akarom kérdezni,h Te megtudtad azokat változtatni? Mert amíg nem addig nincs igazi gyógyulás, sajnos ezt a saját bőrömön is tapasztalom...
    Milyen gyógyszert szedsz? Ha gondolod priviben meg tudom adni a dokinőm tel számát+címét, hidd el nagyon jó orvos! Mondjuk egy óra 6000, de azt végig csak rád figyel, nem olvasgat, meghallgat stb. Ha őt nem tudod megfizetni ismerek egy jó pszichológust is , ő 3000 egy óra. Ne érezd kilátástalannak, vmi segítség mindig van!!!
    előzmény:
    Anyacuka (305)
    2008-02-10  19:38

Címlap

top