Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bakik a koyhában

t.arcsi
Létrehozva: 2007. február 27. 19:12
Gondolom nem csak én nem vagyok tökéletes. Néha-néha elrontok pár kaját....   Akkor rosszul esik nagyon, de később mosolygok rajta. Osszuk meg tapasztalatainkat, tanuljunk belőle!
  1. 2011. július 7. 21:57336.

    " Gyorsabban folyt, mint ahogy szaggatni tudtam. Gyorsítottam, olyan lettem, mint a villám. "

     

    Istenem annyira röhögök hogy majdnem félrenyeltem a kajám  elképzeltem a turbó nokedli szaggatást  

    előzmény:
    Sirmi (171)
    2007-06-16  21:59
  2. 2011. július 1. 22:50335.

    Van egy régi lyen topik is:

    http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=140377

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  3. 2008. október 16. 11:12334.

    Nagyon jókat nevettem!!

    Apuval(mikor anyu kórházban volt)gondoltuk,hogy csinálunk egy kis mákos tésztát.Mák ledarálva,összekeverve a cukival,és nekiállunk feltenni a tésztát főzni.Várjuk-várjuk,hogy mikor jön már végre fel a vízben,mint anyunak...Már rotyogott vagy 1/2 órája,mikor meguntuk a várakozást.Nem igen ettük meg...Arról persze nem igen tudtunk,hogy a bolti nem igen jön úgy fel,mint a házilag gyúrt tészta...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2008. Április 1. 22:16333.

    erről eszembe jutott mikor a villanytűzhelyen sikerült lángokat gyűjtanom palacsinta sütés közben-eloszlattam a palacsintasütőben az olajat:)

     

    a zacsis rizst énrendszeresen egy icipici edényben(akkorka,hogy ha kész a rizs,ki is telíti az edényt) teszem fel főni-persze fedő nélkül- és mindgi akkor van kész,mikor kirohanok a konyhába ésészlelem,hogy 2csepp vanm benne

    előzmény:
    nagyika58 (332)
    2008-04-01  21:10
  5. 2008. Április 1. 21:10332.

    Sziasztok!

     

    Én már elég régóta vagyok háziasszony, de ez a dolog régen 

    történt és nem is olyan vicces.

     

    Vasárnap este volt és rántott hust sütöttem, én ezt mindig frissen szoktam kisütni, Kivettem a pár db hust az olajból és bementünk 

    enni az étkezőbe és még az ajtót is becsuktam.

    Evés közben a férjem kérdezi tőlem hogy sütök még hust,

    én mondtam hogy nem.

    Eltelt pár perc és csak éreztük az olaj szagát,  mire kimentünk

    már a lábas is égett, ha nem lett volna otthon a férjem el sem 

    tudom képzelni hogy tudtam volna kidobni az  udvarra a

    hóba a lábast.  

     

    Nagyon tanulságos volt főleg azért mert napokig olyan füst szag 

    volt a lakásban hogy alig lehetett megmaradni. 

     

    üdv. nagyika58

    előzmény:
    t.arcsi (1)
    2007-02-27  19:12
  6. 2008. Április 1. 21:08331.
    Nem is a" tojásreceptet" ajánlottam neked!
    előzmény:
    hümi (330)
    2008-04-01  20:58
  7. 2008. Április 1. 20:58330.

    Hűha!

     

    Hát azért erre nem nagyon vágyom...

    előzmény:
    eda-1952 (328)
    2008-04-01  20:30
  8. 2008. Április 1. 20:39329.
    Én hasonlóan csinálom, de egy kis különbséggel: kiveszem a piskótát hűlni. (Míg hűl, elmosom a tortaformát) Kihűlve visszateszem a tésztát a formába, meglátjátok, körben marad egy kis rés. Ráöntöm a vaníliapudingot, ami így bevonja a piskóta oldalát is. Ha megkötött a puding, mehet rá a  gyümölcs, zselatin, bármennyi, ahogy tetszik. Mikor megkötött az egész, óvatosan körbevágom és leemelem a karikát: torta oldala bevonva a pudinggal, felette a gyümölcs és a zselatin.(azért írok zselatint, mert az enyémek nem szeretik a zacskós tortabevonót, vagy a befőtt levével, vagy higított szörppel főzök fel zselatint és azt öntöm a tortára.)
    előzmény:
    hümi (315)
    2008-03-31  22:16
  9. 2008. Április 1. 20:30328.

    Nem rossz..! Cserébe elmesélem, hogy egészen ifjúfeleség koromban én a---főtt tojást égettem oda. 

    Recept: tedd fel a vacsorára szánt tojáskákat főzni. Ülj le abban a pár percben mellé a konyhában, természetesen egy jó könyvvel. Ha elég érdekes az olvasnivalód,a következő történik: lefő a víz a tojásokról. Tojások megfeketednek. Végül szabályosan szétrobbannak és órákig szellőztetsz, mire kimegy az a bűz.... (az utolsó percekben már szaglásztam, hogy biztosan az ablakon jön be valahonnan a bűz, de akkor :BUMMMMM!...))))

    előzmény:
    schristin (320)
    2008-04-01  18:51
  10. 2008. Április 1. 20:11327.
    Köszi !
    előzmény:
    hümi (325)
    2008-04-01  20:01
  11. 2008. Április 1. 20:05326.

     

    Tök szuper!

    előzmény:
    schristin (320)
    2008-04-01  18:51
  12. 2008. Április 1. 20:01325.

    Ne maragrint tegyél bele, hanem olajat! Sima étolaj kell 10 dkg-hoz két evőkanállal.

     

    Szép fényes lesz, sokáig kenhető és amikor megszárad, akkor szépen lehet vágni és nem törik a csokimáz!

     

     

    előzmény:
    szegedizs (317)
    2008-04-01  12:05
  13. 2008. Április 1. 19:58324.

    Szívesen!

     

    Sok sikert hozzá!

    előzmény:
    szegedizs (316)
    2008-04-01  11:42
  14. 2008. Április 1. 19:09323.
    Aha, akkor az lehet a baj, hogy én túl sokáig olvasztom, így éppen az ellenkező hatást érem el, elpárolog belőle minden folyadék és csomós lesz, nem pedig folyékony.  Legközelebb  - vagyis vasárnap a fiam szülinapján - kipróbálom.
    előzmény:
    Zizi5 (322)
    2008-04-01  19:06
  15. 2008. Április 1. 19:06322.
    Nem vagyok egy nagy konyhatündér, de erre Anyutól tudok bevált módszert, egy kis tálba felkockázom a csokit, ráöntök 1-2 ek étolajat, amikor félig megolvadt (még a csokidarabok nem folyósak) kanállal kikeverem. Szükség szerint még vissza lehet tenni pár másodpercre. Nagyon szép csokimázat lehet így készíteni. Az isleren meg tudom mutatni, a sütik képpel topikot rendszeresn olvasom , ezért vannak fotóim.
    előzmény:
    szegedizs (317)
    2008-04-01  12:05
  16. 2008. Április 1. 18:52321.
    Ja,és meg is ettem.
    előzmény:
    schristin (320)
    2008-04-01  18:51
  17. 2008. Április 1. 18:51320.

    Hétvégén naggyon nagyot alkottam!

     

    Sikerült majdnem odaégetnem a zacskós rizst.

    Az előírt 15 perc helyett majdnem 45 percet főztem (jó puha lett), mert ugye az nlc nagyon fontos,és nekem itt kellett ülnöm amíg főtt.Aztán szerencsére az utsó pillanatokban rohantam ki , és még volt rajta némi kis víz,így végül nem égett oda.

     

    Szóval elmondhatom,hogy lassan 12 év főzés után mekkora konyhatündér vagyok!

    LOL

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2008. Április 1. 18:44319.
    Nagyon jól néz ki, kis fogom próbálni, már ki is nyomtattam. Köszi
    előzmény:
    Zizi5 (318)
    2008-04-01  18:42
  19. 2008. Április 1. 18:42318.

    Sziasztok!

     

    A sütik képpel topikon, nemrég kaptam egy receptet, ami nem ragad bele a sima bádog gyümölcstorta formába sem. Én már kipróbáltam, kicsit édesnek találtam a tésztáját, legközelebb kevesebb cukorral készítem, különben szuper a recept. Próbáljátok ki!

     

     

    Gyümi tortalap/ Écike

    3 tojás

    10 dkg liszt

    12 dkg cukor

    1 diónyi vaj (megolvasztva, én rámát használok). + kikenéshez 

    A tojás fehérjét kemény habbá verem a cukorral, bele a tojás sárgáját ezzel is verem egy picit. Beleszitálom a lisztet (anyukám szerint így jobb). Óvatosan elkeverem, majd beleöntöm az olvasztott vajat, ezzel is óvatosan elkeverem. Majd a kivajazott gyümölcstorta formába öntöm. Sütöm. Hát ennyi. Nálunk ez nagyon bevált, eddig, aki kóstolta mindenki dicsérte. (Nekem soha nem ragad bele) Nem kell kilisztezni a formát!!!

     

     Zizi:

    180 fokon sütöttem, és vékonyan zsírral kentem ki a formát.

    előzmény:
    szegedizs (308)
    2008-03-31  11:53
  20. 2008. Április 1. 12:05317.

    Még egy kérdés, ha már ilyen jól belejöttünk - egyébként köszi a válaszokat.

    Szóval, ha gőz fölött olvasztom a tortabevonó csokit, meddig kell fölötte tartanom és kevergetnem. Az az érzésem, hogy én túl sokáig tartom, mert összesűrűsödik, nem bírom önteni, pedig rakok bele margarint is. Ha meg túl korán leveszem, akkor nem olvad el benne a margarin, viszont folyós marad kisebb csoki darabokkal és nagyobb darab margarinnal.

     

    Köszi !

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. 2008. Április 1. 11:42316.

    Nagyon ügyes ! Valóban ügyeskedni kell a krémmel, hogy mindenhová bőven jusson, ha nem akarod eláztatni a tésztát. Na és pontosan meg kell várni a zselatinnak azt az állapotát, amikor már nem híg, de még önthető. Na, ez nálam nem mindig jön be, ekkor melegítem újra az egészet.

     

    Kipróbálom, köszi !

    előzmény:
    hümi (315)
    2008-03-31  22:16
  22. 2008. március 31. 22:16315.

    Én meg már nem is használom a gyümölcstorta formát, hanem:

     

    egy kpcsos tortaforma aját kenem ki margarinnal és szórom be liszttel, abban sütöm meg a piskótát, amit sütés után NEM vágok körbe, hanem hagyom kihülni. Erre öntöm a formába a krémet (pudingot), rakom rá a gyümölcsöt és a zselét. Beteszem a hűtőbe pár órára, aztán késsel szépen körbevágom az egészet, majd leemelem a karikát és leügyeskedem a lapról.

     

    Több haszna is van ennek a módszernek:

     

    1. Jó sok krémet, gyümölcsöt és zselét rakhatok a tortára, tehát érvényesül a kevés tészta és sok krém-gyümölcs-zselé elvárásunk.

     

    2. Tutira nem folyik le a krém.

     

    3. A zselé SOHASEM tudja eláztatni a tésztát, hiszen nem is "találkozik" vele.

    előzmény:
    szegedizs (308)
    2008-03-31  11:53
  23. 2008. március 31. 20:54314.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_264129 (313)
    2008-03-31  19:13
  24. Torolt_felhasznalo_264129
    Torolt_felhasznalo_264129
    2008. március 31. 19:13313.
    Kihagytam a cukrot 3 adag muffinból...A kutyámnak ízlett..Aztán bementem venni a boltba kész sütit és ezt vittem a buliba..:S
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top