Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Muffin sok csokikrémmel

fraki
Létrehozva: 2007. február 20. 14:26

Sok muffin-topikot végignéztem, és nem találtam választ a kérdésemre (vagy csak átsiklottam rajta, akkor sorry).

Szóval: olyan muffint szeretnék sütni, amiben nagyon sok csokikrém van, már amennyire ez egy kapszliban lehetséges. Kérdésem, milyen csokikrémet lehetne bele tenni? A nutellát meg mogyorókrémet nem szeretik nálunk, a pudingot se, tehát valami tuti csokikrém kéne, csak nem tudom, hogyan kell azt csinálni.

Van ötletetek? Köszönöm, ha írtok valami jó tippet.

  1. Torolt_felhasznalo_312891
    Torolt_felhasznalo_312891
    2007. február 21. 11:2421.
     
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2007. február 20. 16:0320.
    Én már sütöttem ilyet.Nagyon nagyon nagyon finom!Tényleg érdemes kipróbálni!!
    előzmény:
    busterke (16)
    2007-02-20  15:11
  3. 2007. február 20. 15:4619.
    PÁRIZSIKRÉM?  keress rá a neten
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. Torolt_felhasznalo_140259
    Torolt_felhasznalo_140259
    2007. február 20. 15:1218.

    Köszönöm!!!!!!!!!!

       

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_792339 (6)
    2007-02-20  14:50
  5. 2007. február 20. 15:1117.
    hogy a kukorica szirup mi, azt ne kérdezd, csak sejtem ,hogy talán keményítő lehet és gondolom a porral is lehet helyettesíteni.
    előzmény:
    fokrisz (15)
    2007-02-20  15:10
  6. 2007. február 20. 15:1116.

    Lemaradt a süti neve: Choc-a-Mocha Muffins

    (forrás: http://www.gportal.hu/portal/latsiakonyhaja/&nbsp

    előzmény:
    busterke (12)
    2007-02-20  14:59
  7. 2007. február 20. 15:1015.

    Csokis örvény/ Nagy süteménykönyv

    Hozzávalók 4 személyre: háztartási keksz, 90 g vaj, 90 g félédes tejcsokoládé, 2 ek. kukorica szirup, 1 felvert közepes tojás, néhány csepp vanília aroma, 15 g fehércsokoládé

    Tegyük a kekszet egy műanyag zacskóba és nyújtófával törjük össze. Olvasszunk meg 30 g vajat egy serpenyőben, vagyük le a tűzről és keverjük hozzá a keksztörmeléket. Egy muffinsütőt béleljünk ki 4 db papírkapsznival (ezek szerint 4 db lesz belőle). Osszuk el közte a kekszes keveréket, majd egy teáskanál segítségével nyomkodjuk a kekszet a kapszli aljába és oldalára. Tegyük be a tepsit 20 percre a hűtőben, hogy a vaj megszilárduljon.
    180 fokra előmelegítjük a sütőt (gázsütő 4-e fokozat). Ezalatt a maradék vajat, csokoládét és a szirupot vízfürdő alatt addig kevergetjük, amíg a csoki el nem olvad. Utána levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni 5 percet. Utána habverővel hozzákeverjük a tojást és a vanília aromát. Ezt a masszát a kekszes massza tetejére kanalazzuk és 20 percig sütjük, vagy amíg a teteje meg nem szilárdul. A végén gőz fölött felolvasztott fehércsokival díszítjük.

    előzmény:
    fraki (13)
    2007-02-20  15:00
  8. 2007. február 20. 15:0314.

    Na, közeledünk, közeledünk! Köszi szépen!

    Már csak egy kérdés: kávé helyett nem lehetne valami mást a krémhez keverni, mert nem szeretik a kávés krémet. Esetleg nesquick? Vagy hülyeség pl. a kókuszreszelék?

    előzmény:
    busterke (12)
    2007-02-20  14:59
  9. 2007. február 20. 15:0013.

    Köszönöm szépen, ha megkérhetlek, írd be, mert itt a krém a lényeg, az mindegy, miből van a tészta. Az akár lehet muffin-tészta is, nem?

    előzmény:
    fokrisz (10)
    2007-02-20  14:56
  10. 2007. február 20. 14:5912.

    Szia!

    Én ezt itt találtam az nlc-n (illetve most a csajszi saját honlapjáról másolom be, remélem nem haragszik meg!!!  )

    Még nem próbáltam ki de nagyon szemezek vele!

    / Latsia

    6 muffin lesz belőle

    75 g sótlan vaj
    75 g tejcsoki darabolva
    75 g cukor
    2 tojás enyhén felverve
    75 g liszt
    1 tk sütőpor

    A mázhoz:

    125 g tejcsoki darabolva
    50 ml zsíros tejszín
    1 tk instant kávépor / Nescafé

    A vajat a csokival megolvasztjuk és a cukorhoz keverjük.
    Hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet.
    Jól elkeverjük és a 6 lyukat félig töltjük.

    A csokit /2 kockát félreteszünk/ a tejszínnel összeolvasztjuk és hozzákeverjük a kávéport:
    Fél teáskanálnyit teszünk a lyukakban lévő tésztára, majd a maradék tésztával befedjük.
    180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készresütjük.
    Megkenjük a maradék mázzal és a maradék csoki reszelékével díszítjük.

    Latsia:
    - pirítottam egy kis mogyorót és mandulát és azzal is megszórtam a kontraszt kedvéért

    előzmény:
    fraki (1)
    2007-02-20  14:26
  11. 2007. február 20. 14:5911.

    Hát, ez nem is rossz ötlet!

    Én valami olyasmit gondoltam, hogy csokit felolvasztok, valami stabilizáló cuccal összekeverem, hogy az állaga ne legyen  olyan híg, "oszt annyi".. De akkor ez nem műxik...  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_792339 (8)
    2007-02-20  14:55
  12. 2007. február 20. 14:5610.

    Szia!

    Az egyik könyvemben találtam ilyen muffint, de még sosem csináltam, elég érdekes lehet, mert a tészta része összetört kekszből van.  Csokis örvény a neve. Beírjam?

    előzmény:
    fraki (7)
    2007-02-20  14:54
  13. 2007. február 20. 14:569.

    Kedves naed és GSZE!

    Köszi,  én krémre gondoltam, de azért köszi!

    előzmény:
    naed (5)
    2007-02-20  14:50
  14. Torolt_felhasznalo_792339
    Torolt_felhasznalo_792339
    2007. február 20. 14:558.

    Ha lágyabb bonbont teszel bele, pl. plarinével töltöttet, akkor az nem lesz kemény, inkább krémes amikor kihűl.

    Én rendszeresen így használom fel a megmaradt töltött csokikat, bonbonokat!

    előzmény:
    fraki (7)
    2007-02-20  14:54
  15. 2007. február 20. 14:547.
    És mi történt, ha kihült a muffin? Gondolom, akkor a csoki visszakeményedett, nem? Mert nekem olyan kéne, ami krém jellegű marad a muffin közepében. Vagy ez lehetetlen? 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_358892 (2)
    2007-02-20  14:38
  16. Torolt_felhasznalo_792339
    Torolt_felhasznalo_792339
    2007. február 20. 14:506.
    Be kell lisztezni a csiokidarabot mielőtt beledobod a muffinba, így nem fog annyira lesüllyedni az aljára!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_140259 (3)
    2007-02-20  14:44
  17. 2007. február 20. 14:505.

    Szia!Ha a csokit a száraz anyagokkal kevered el,nem fog az aljára süllyedni!Helló

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. Torolt_felhasznalo_219198
    Torolt_felhasznalo_219198
    2007. február 20. 14:464.
    Szia. Ahogyan a csokival úgy a kedvenc bonbonoddal is (de ne likőrös) kipróbálhatod. Sajna mást nem tudok.  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_358892 (2)
    2007-02-20  14:38
  19. Torolt_felhasznalo_140259
    Torolt_felhasznalo_140259
    2007. február 20. 14:443.

    Az ötlet nagyon klassz, nekem volt is egy receptem, de sajnos, ha csak daraboltam, nem reszeltem a csokit, akkor lesüllyedt az aljára és nem lehetett kiszedni a papírból és gyakorlatilag ehetetlen lett. :-(((

    De ez mondjuk a tésztába volt keverve. Ha Borsó szerint amúgy jó, akkor próbáld ki! :-)))

    előzmény:
    fraki (1)
    2007-02-20  14:26
  20. Torolt_felhasznalo_358892
    Torolt_felhasznalo_358892
    2007. február 20. 14:382.

    Szia!

    Én a múltkor kisérleteztem, és egész jó lett.

    Étcsokit kockára törtem, a kapszliba pedig 1 kanál tészta, a közepébe a csoki, majd rá még egy kanál. Ügyelni kell.hogy mindenhol körbevegye a tészta a csokit.

    Csak kettőnél folyt ki,de az sem volt vészes és nagyon  fini lett.

    előzmény:
    fraki (1)
    2007-02-20  14:26

Címlap

top