Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Pattanásra IPL?

Torolt_felhasznalo_175481
Torolt_felhasznalo_175481
Létrehozva: 2006. december 11. 19:26

Sziasztok!

Egyik kozmetika honlapján olvastam, hogy pattanásra és arcfiatalításra is használják az IPL villanófényt. Eddig azt hittem, csak szőrtelenítésre jó.

Van valaki, aki már próbálta pattanásra? Hónapok óta nagyon csúnya a bőröm, ilyen csúnya ilyen hosszú ideig még sosem volt. Gondolom, a rossz levegő (nemrég költöztem Bp-re) is lehet az oka és szívesen kipróbálnám. Csak előtte gondoltam, körbekérdezősködök itt, hátha tudtok tapasztalatokkal szolgálni 

Elég egy kezelés, vagy többször kell mint a szőrtelenítés esetén? Milyen hamar látszik az eredménye?

Ja, amúgy a kenceficék és csodakozmetikusok csodanyomkodásai sem segítenek, több kozmetikust kipróbáltam, de kb. úgy nézek ki utána hetekig(!), mint egy bárányhimlős  És persze rengeteg kencét teszteltem már magamon, de semmi... Szoláriumban is voltam, az meg beleégeti a bőrömbe a sebeket, szóval egyéb pattanás elleni ötlethez szkeptikusan állok, most villanós tapasztalatokkal árasszatok el 

Várom a válaszokat, remélem akad valaki 

Szép estét mindenkinek!

  1. Torolt_felhasznalo_435100
    Torolt_felhasznalo_435100
    2008. augusztus 19. 21:3522.
    Én az UVB fényterápiát próbáltam ki, két teljes kúrát csináltam végig fél éven át. És az eredmény? Mikor odamentem, nem kellett alapozót használnom, mert nem volt annyira vészes. Erre most alapozó nélkül nem tudok kimenni az utcára...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2008. augusztus 9. 03:2021.

    Sziasztok!

    Nekem zsiros es miteszeres a borom. Arra is jo a Roacutan? Kb mennyi ideig kell szedni?  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2007. augusztus 15. 18:3820.

    Sziasztok lányok!

    Szeretném elmesélni a történetem, hogy ahol tudok segítsek a pattanások elleni küzdelemben, akit érdekel olvassa el, nagyon kalandos a sztorim. Huszonegy éves nő vagyok, aki hosszú és fájdalmas tortúrán ment keresztül. Úgy kezdődött, hogy 17éves koromban már volt egy meglévő komoly párkapcsolatom aminek eredményeképp az akkori nőgyógyászom fogamzásgátló tablettát írt fel, amit egy évig szedtem. 18 éves koromban abbahagytam a tabletta szedését, mert sok rosszat hallottam róla és részben mert véget ért a kapcsolatom az akkori párommal. Ez 2005. augusztusában volt. Októberben már kezdek előjönni hatalmas, fájdalmas, gennyes pattanások az arcomon. Januárra teljesen elborították az arcomat a gennyes kelés-szerű pattanások amiket nem lehetett kinyomni, de kezelni sem semmilyen krémmel. Akkor nem voltam hajlandó szedni a Roaccuant, mert tudom, tisztelet a kivételnek, hogy sok bőrgyógyász vérvétel és előzetes vizsgálat nélkül nyakra - főre írja ki, pedig ez egy nagyon komoly gyógyszer. 16évesen én is szedtem pár hónapig egy-két pattanásra. Később a háziorvosom aki mellesleg belgyógyász finoman szólva megdöbbent a bőrgyógyász szakorvosom felelőtlenségén. Szóval elborítottak a pattanások amik akkor megkeserítették az életem, mint lelkileg mint fizikailg. Nem volt magánéletem, egy kiló sminkkel léptem ki az utcára, minden nap többször is sírtam és komoly fájdalmaim voltak már akkor is ha csak az arcomat akartam mosni. Édesapámnak nagy szívfájdalma volt ez az én betegségem, ezért éjszakákon át kitartóan keresgélt az interneten - mint mi laikusok ahogy tudunk - merre felé menjünk, milyen orvost keressünk a bajommal. Elmentem egy nagyon jó és elismert nőgyógyászhoz aki alaposan megvizsgált és policisztás ovárium szindrómát állapíottt meg, de ez nem konkrétan az mert rendszeres menstreuációm mellett volt és van sárgatest képződésem. Utánna megtaláltuk a megoldást: endokrinológia. Jelenleg Budára járok endokrinológus szakorvoshoz és már több, mint fél éve sikeresen kezelnek gyógszerrel. A megállapított betegségem inzulinrezisztencia és hiperprolaktinoma. Bámulatos módon a metformin tartalmú gyógyszeremtől hétről hétre eltűntek a pattanásaim és a fájdalmam, életkedvem visszatért. Most, 2007. augusztusában már a bőrömön egyetlen egy pattanás sincs. Menstruációnál most egy kis miteszer jött elő, de ezen kívül bámulatosan megváltozott a bőröm. Szüleim vettek nekem bioptron lámpát azzal kezelem, valamint rendszeres és kitartó kozmeikushoz járásom eredményeképp a bőrömet tarkító hegek szinte egytől-egyig elmúltak. Azonban halványan még látszanak. Ezeket szerettem volna veletek megosztani, remélem nem bájátok, hogy ilyen sokat írtam. Nagyon sok nőt látok az utcán és férfiakat is akiknek az arcát elborítják a pattanások, és segítek ahol tudok.Mindenképp orvost keressetek előbb, aztán krémet: ez az én tanácsom.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_175481 (1)
    2006-12-11  19:26
  4. 2007. január 18. 19:3219.
    N haragudj, de a mikrodermabrázió egyáltalán nem új, még a kozmetikákban sem. Nekem vagy 8 éve csinálták a Mammutban lévő egyik kozmetikában. Hát lehet, hogy akkor szép lesz tőle a bőr, de igencsak gyorsan visszaáll olyanra, amilyen volt. Az IPL szerintem sokkal mélyebb rétegekre hat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_437387 (18)
    2007-01-18  17:25
  5. Torolt_felhasznalo_437387
    Torolt_felhasznalo_437387
    2007. január 18. 17:2518.

    Ha érdekelnek az újdonságok,akkor van itt egy viszonylag új(kozmetikában új,mert az orvosok már régebb óta használják): a mikrodermabrázio.Főleg kúra szerűen hatásos és minden korosztálynak,minden bőrtípusra lehet alkalmazni.Tényleg hatásos,nagyon szép lesz tőle a bőr!Nézz utána 

    Persze ahogy előttem is írták,belülről ugyanolyan fontos,ha nem fontosabb az ápolás,akár teával méregteleníteni,étrendre odafigyelni...a stresszmentes életmódot nem merem mondani,mert főleg a fővárosban ez lehetetlen.. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2007. január 18. 11:4617.

    Nem teszteltem, de gondoltam, hátha vkinek segít!  

     A www.informed.hu -ról van csemegézve.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_986725 (16)
    2007-01-18  11:10
  7. Torolt_felhasznalo_986725
    Torolt_felhasznalo_986725
    2007. január 18. 11:1016.

    Szia!

    Ezeket honnét szedted? Le is tesztelted? Mert akkor kíváncsi lennék a tapasztalataidra 

    előzmény:
    Gemini** (15)
    2007-01-17  12:42
  8. 2007. január 17. 12:4215.
    Fontos!

    A rendszeres antibiotikumszedés tönkreteszi a bélbaktériumokat, és hosszú távon többet árt, mint segít. Ügyeljünk az emésztésünkre, ne kávézzunk - mert terheli a májat -, együnk joghurtot, sörélesztőt és használjunk természetes alapanyagú kozmetikumokat.

    EXTRA TIPP

    A következő csigong gyakorlat - ha rendszeresen végezzük - meggátolja az újabb és újabb pattanások kialakulását. Álljunk vállszélességű terpeszben. Hátunk mögött hüvelykujjainkat kulcsoljuk össze, eközben mutatóujjunkat nyújtsuk ki egyenesen. A többi ujjunkat lazán tartsuk ökölben. Lélegezzünk be mélyen, érezzük, ahogyan megtelik a mellkasunk levegővel. Majd lélegezzünk ki. Eközben a felsőtestünkkel hajoljunk előre. Térdeink maradjanak nyújtva! Karjainkat hátul emeljük a magasba, mutatóujjaink az égre mutassanak. Ebben a helyzetben lélegezzünk 5-10szer nyugodtan, majd egyenesedjünk ki. Ekkor a hüvelykujjainkat fordítva kulcsoljuk össze, és így ismételjük meg a gyakorlatot.

    BŐRTISZTÍTÓ TEA A rebarbaragyökér vértisztító hatású és emésztésserkentő (kissé hajt). Segítségével a nedves gyulladás szépen enyhíthető. Egy teáskanálnyi száraz rebarbaragyökeret főzzünk fel negyed liter vízzel, majd édesítés nélkül kortyoljuk el. Elég naponta egyszer fogyasztani. Ha nem kapunk rebarbaragyökeret, helyettesítsük gyermekláncfű-gyökérrel.  2. A kávé mint ajzószer szintén nem tesz jót a bőrnek. Sokan nem is sejtik, hogy a reggeli kávé az oka a gyulladásra hajlamos bőrnek. Igyunk inkább élénkítő vagy gyógynövényteákat.

     Gyulladást okozhat a bőr hibás kezelése is, éppen úgy, mint a túlápolás a nemtörődömség.

    Biztosan nem tudható, hogy mi előzi meg az akne kialakulását. A B-vitamin és az élesztő mindenesetre jó megelőző hatással rendelkezik. Sajnos kizárólag a reformétkezés és a fűszer/húsmentes diéta sem gyógyír. A leghatásosabb megoldás ­ ezt a kontrollcsoport bizonyította ­ a léböjt és egy hosszabb tisztítókúra.

     A tisztítókúrák között érdemes zöldség-gyümölcs napokat tartani, és rendszeresen sok folyadékot fogyasztani. Jó vér- és bőrtisztító hatású a gyermekláncfű, a katáng, a zsurló, a csalán, a nyírfalevél. A gyulladás csökkentésére elsősorban kamillát, körömvirágot és cickafarkot ajánlunk, a stressz csökkentésére pedig citromfüvet.

    3. Lehetséges kiváltó okok:

    Alkati sajátosság, a nemi hormonok termelődésének szabálytalan alakulása, emésztési zavar, rejtett bakteriális góc, vitaminhiány, szorongó idegállapot, a szervezet védekező mechanizmusának csökkenése stb.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2007. január 17. 12:4214.

    Pár info és tanács:

    A pattanásos bőr kezelése

    1. Sok olyan embertársunk van, aki a pubertáskor múltával is kénytelen a pattanásaival viaskodni. Jó hír számukra, hogy a tradicionális kínai orvoslás és a natúrmedicina a tisztátlan bőrt eredményező bajokat is képes szelíd gyógymódokkal kezelni!

    Ha a bőr tisztátlansága és a pattanások nem múlnak el a pubertással, a nyugati orvoslás általában csak gyógyszeres kezelést tud kínálni. Ezzel ellentétben a kínai orvosok és a natúrmedicina képviselői óvatosabbak. Szerintük a gyulladt, piros duzzanatok képében jelentkező bőrelváltozás kialakulásában számottevő szerepe van a tüdő és a vastagbél működésének.

    TÉRKÉP A TESTÜNKÖN

    Az, hogy az aknék hol jelennek meg testünkön, sokat elárul arról, hogy a csi - azaz az életener gia - áramlása hol akadt el. Egy kínai orvoslásban járatos gyógyítónak pattanásainkkal együtt tehát olyanok vagyunk, mint egy térkép.

    Arcunk két oldalán és a nyakunkon megjelenő pattanások azt valószínűsítik, hogy a máj és az epehólyagmeridiánunk működése kiegyensúlyozatlan. A zavar ezeken a területeken gyakran emocionális - érzelmi - problémákból ered, vagy hormonális eredetű, ezért fordul elő például a terhesség második szakaszában.

    A homlokunkon és az arcunk első részén megjelenő pattanások a zsíros ételek és fehérjékben gazdag táplálkozás okozta gyomortúlterheltségre utalnak.

    A nyakon lévő vaskos pattanások a túlsúlyba jutott jangra emlékeztetnek. Emellett szintén a nyaktájon látható piros pontocskák, ideges foltok a szív izgalmára utalnak.

    HŰTŐ ÉTKEK

    A tisztátlan bőr esetén az első és legfontosabb dolog az alkoholtilalom. Az alkohol nedves jellegű és forróságot okoz, így kiváló "táptalaj" a pattanások kialakulásához. Ugyanígy kerülni kell a zsíros ételeket , különösen az állati zsiradékot (növényi fogyasztható!), továbbá az édességeket, mert azok meg nyálkatermelők! Az ízfokozókat, a különféle adalékanyagokat és az erős fűszereket (különösen felhevítenek) is ajánlatos elkerülnünk. Ezek helyett legyenek az étlapunkon "hűtő" ételek: rizs, zöldség (friss saláta minden mennyiségben), gyümölcs (különösen az alma).

    KORTYKÚRA

    Sokat segíthetünk bőrünkön forraltvíz-ivókúrával is. Ezért reggelente 2 l vizet forraljunk tíz percig, majd öntsük termoszba. A nap során apró kortyokban fogyasszuk el. Lefekvésig az egésznek el kell fogynia. Ezt a kúrát addig folytassuk, amíg bőrünk sima nem lesz. Az ivókúra hatásmechanizmusa: a meleg víz átnedvesít, és tisztítja a szöveteinket. Egyúttal fellazítja és kiöblíti a pangó testnedveket. A hatásosság érdekében apró kortyonként igyunk, mert ha gyorsan és nagy adagban esünk túl rajta, hatástalan lesz, a víz hólyagunkon át gyorsan távozik.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. Torolt_felhasznalo_175481
    Torolt_felhasznalo_175481
    2007. január 17. 12:3113.
    Ja, ő nem pattanásokat kezel vele, hanem a szőrtelenítő hatását teszteli, bocsi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_175481 (12)
    2007-01-17  12:30
  11. Torolt_felhasznalo_175481
    Torolt_felhasznalo_175481
    2007. január 17. 12:3012.

    Megvolt az IPL-es arckezelés.

    Az eredmény: semmi De a lány, akinél voltam, erre fel is készített. Mondta, hogy szőrtelenítésre hatásos, de pattanásokra nem tudja garantálni. Kipróbáltam, nekem nem jött be.

    Infralámpát kezdtem használni, egész jól visszahúzódnak tőle a fájó duzzanatok. Csak nem vagyok elég kitartó rendszeresen, naponta használni.

    Nartis: biztos, hogy igazad van, és a sok rosszminőségű kaja közrejátszik. Megpróbálok teljes életmódot változtatni. Ahogy írtad: sok víz (csakis jóminőségű ásványvíz), kevés cukor, szénhidrát, aztán majd meglátjuk...

    Köszi mindenkinek a hozzászólást

    Ja, amúgy talátam egy szupi oldalt az IPL-ről. Vagyis egy tesztet. Egy lány csinálja, saját magán teszteli és fényképeket tett fel egy weboldalra. Jó, hogy van ilyen, végre kiderül, hatásos-e. Vagy legalábbis nála bejön-e

    Akit érdekel: www.incognit.gportal.hu remélem jól írtam.

    Üdv mindenkinek

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2007. január 11. 21:0811.
    Azért ez elég furcsa, hogy senki nem ír tapasztalatot ezzel kapcsolatban. Pedig már vagy két éve én is olvastam erről a lehetőségről, de akkor is csak az ezel foglalkozó cégek weblapjain volt infó róla. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2007. január 11. 21:0610.
    Azért én óvatosabb lennék a Roaccutánnal is. Van abban azért más is, mint A vitamin. Nemrég olvastam az egyik könyvben, ( talán a Gyermekorvos nélkül volt a címe ) hogy még csak nagyon rövid ideje használják, így a másodlagos, harmadlagos hatások nem jönnek elő. Ami például a gyermekedben jelentkezhet. És voltak más mellékhatások is már, de nem olyan számban, ami miatt szerepelne. Sajnos én is végig csináltam egy kúrát, de ha olvastam volna ezt a könyvet hamarabb, akkor nem csináltam volna meg, csak legfeljebb gyerekvállalás után. Amúgy nekem sem volt eredményes. Akkor elmúlt, de kb. fél év múlva visszajöttek a patik.  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_412343 (6)
    2006-12-11  19:58
  14. Torolt_felhasznalo_634025
    Torolt_felhasznalo_634025
    2006. december 11. 21:209.
    szia, a krémek, kozmetikusok garmadáját már én elfogyasztottam (+1 Roacutan kúra, és 1 év fogamzásgátl&oacute, de IGAZÁN egyik sem vált be (én nem vagyok a Roa-nak sem akkora híve, mint a többiek... jól leesik tőle még a szád is, annyira kiszárít, az biztos...)
    Ami bejött: csokoládé- és szénhidrátszegény diéta, mozgás, sok víz. Ez nem tudományos eredmény, tök véletlenül jöttem rá (nem nagy diéta, kb. annyi, hogy reggel 1 kávé, délben lehetőleg saláta - tonhal, csirke, max. gyros, stb..., du is lightos kajálás) Most tök minimális arcápolással (ami normális, szóval arctej, tonik, krém, néha bőrradír) szebb a bőröm, mint bármelyik krém-kozmetikus-gyógyszerkombó alatt/után... Szóval gondold át, hogy nem évek alatt megevett kajaszeméttől alakult-e ki a helyzet (ja, én alapból gyümölcs- és zöldségfüggő vagyok, csak emelett nem ittam eleget, de ahhoz képest sok édeset ettem...)...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_175481 (4)
    2006-12-11  19:49
  15. 2006. december 11. 20:438.

    Szia!

    A Roaccutan tényleg jó. De csak bőrgyógyász írhatja fel. Sokat szenvedtem én is, de ez megoldotta a gondom. Végül is nagy mennyiségű A vitamin. Amíg szeded nem lehetsz terhes, mert a tömény A vitamin nem jó. Mellékhatása, hogy száraz lesz a bőröd, nem zsírosodik a hajad.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_175481 (7)
    2006-12-11  20:15
  16. Torolt_felhasznalo_175481
    Torolt_felhasznalo_175481
    2006. december 11. 20:157.

    A hormont csak a Diane-ra írtam, azt hittem, amit Te írtál, az egy krém Majd utánaolvasok, ha nem jön be a villanó, ígérem

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_412343 (6)
    2006-12-11  19:58
  17. Torolt_felhasznalo_412343
    Torolt_felhasznalo_412343
    2006. december 11. 19:586.
    a Roaccutan nem hormon, A-vitamin származék. és tk nincs mellékhatása. csak elején állandóan labellozni kell, meg a májértékeket kontrollálni. nézz be a roaccutan topicba (az egészségnél van). és nem is túl drága, i'ten bizony!!!
    sztem nem érdemes összevissza kísérletezni, mert még a végén heges marad a bőröd, azon meg pláne nem segít semmi villanófény
    csak jótanács...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_175481 (5)
    2006-12-11  19:51
  18. Torolt_felhasznalo_175481
    Torolt_felhasznalo_175481
    2006. december 11. 19:515.

    Azon már túl vagyok, köszi. Diane35. Hát köszönöm szépen, de nem tömöm magam hormonokkal. Hiába mondtam, hogy azelőtt nem volt ilyen. Semmi hormonprobléma, vagy ilyesmi, erre rávágja, hogy Diane.. Azon nyomban fordultam sarkon.... 

    Jobb szeretném külsőleg megoldani, mint valami bogyóval, aminek ha abbahagyom a szedését, kétszer annyi jön vissza.... De a hozzászólásod teljesen jogos, nem írtam, hogy már ott is voltam. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_412343 (3)
    2006-12-11  19:48
  19. Torolt_felhasznalo_175481
    Torolt_felhasznalo_175481
    2006. december 11. 19:494.

    Köszönöm az ötletet, de engem már tényleg csak ez az IPL érdekel. Nem nagyon akarok már újabb és újabb krémeket kipróbálni, mert már a gatyám is rámegy.

    Nagyon bízom ebben az IPL-ben, csak még kb. 2 hét, mire fogadni tudnak, addig gondoltam tájékozódom.

    Amúgy nagyon érzékeny bőröm van, ráadásul vegyes is, így csak lutri, ha valamit rákenek. 

    Nagyon köszi azért a tippet!

    előzmény:
    forella (2)
    2006-12-11  19:44
  20. Torolt_felhasznalo_412343
    Torolt_felhasznalo_412343
    2006. december 11. 19:483.
    van egy ötletem: bőrgyógyász!!! arra találták ki h mi szerencsétlen bőrbetegek (iggeeeen én is aknés vagyok) odamenjünk és ők meg okosan 5 méterről ránéznek és akkor írogatnak a papírra és kapunk gyógyit meg kencét---&rt; és hopp: szépek leszünk
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_175481 (1)
    2006-12-11  19:26
  21. 2006. december 11. 19:442.
    És a Roacuttan-t próbáltad már? Az én bőrömmel csodát tett, apró bőrszárító mellékhatással 2 kúra után teljesen megszünt a problémám. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_175481 (1)
    2006-12-11  19:26

Címlap

top