Mirena spirál vélemények

emili
Létrehozva: 2017. Április 6. 10:30

Második kisbabám megszületése után az orvosom a Mirenát javasolta fogamzásgátlóként, mert sajnos nagyon érzékeny vagyok a hormoningadozásokra. Azt mondta ez teljesen lokiálisan csak a méhen belül hat, ezért nem fogja a szervezetem egyensúlyát felborítani. Utána olvasgattam, és régi topikokban többen írták, hogy mégis hullott tőle a hajuk, fibroadenomájuk lett..stb. Emiatt teljesen elbizonytalanodtam, mert nekem a tablettától régebben pont ilyen tüneteim voltak. Szeretném újra feldobni a témát. Kérlek, aki használta/használja írja le a tapasztalatait jót is rosszat is! A másik amin gondolkoztam a Goldlily Sensitive, mert sajnos fémallergiám is van, de arról meg azt olvastam, hogy kevésbé megbízható. Erről is szívesen fogadom a tapasztalatokat. Köszi előre is!

4 hozzászólás
 1. 2017. Április 10. 09:124.

  Nem vagyok orvos, de nem tudom elképzelni, hogy ez okozhat pl. hajhullást. Tuti, hogy helyileg hat a benne lévő hormon, ami pont emiatt jelentősen kisebb mennyiségben is elegendő, mint pl. fogamzásgátló tabletta esetében. És a helyi hatás miatt lehet ezt a spirált szoptatás alatt is használni (második kislányom születése után kb. 3 hónappal helyezte fel a doki, és bő egy éves koráig szoptattam). A fibroadenomának utána kellett néznem, hogy mi is az. Sajnos elővigyázatosságból évente kell emlő uh-ra és mammográfiára járnom (most már bő tíz éve), és szerencsére eddig minden rendben volt, nálam nem jelentkezett ilyen. Szerintem bízz az orvosodban :) A topikindító bejegyzésed alapján úgy gondolom, hogy képben van veled kapcsolatban, és kellő átgondolás után javasolta a Mirena-t ;)

  előzmény:
  emili (3)
  2017-04-08  17:01
 2. 2017. Április 8. 17:013.

  Szia!


  Nagyon köszi! Akkor ezek szerint annak a kicsi hormonnak semmilyen hatását nem érezted, mert az amitől én leginkább tartok. Ez most kicsit megnyugtatott.

  előzmény:
  bogi01 (2)
  2017-04-07  17:52
 3. 2017. Április 7. 17:522.

  Szia!  9 éve használok Mirena-t. Most a második van fent, jövőre esedékes a csere. A legelső felhelyezésekor kb. öt hétig volt kisebb-közepes vérezgetésem, de ezt előre jelezte az orvosom, hogy várható, nem ért váratlanul. Onnantól minden oké. Általában 6-8 hónap a teljes megszokási idő. Nekem tökéletesen bevált. Ami egyeseknek gondot szokott okozni (akármelyik fajta spirált is választja az ember) az az, hogy nem bírja "feldolgozni" azt a tényt, hogy valami van a testében. Én kb. egy napig agyaltam ezen a dolgon a felhelyezést követően, aztán helyére került a dolog a fejemben is :) 


  Ami esetleg számíthat, hogy az árak eléggé nagy szórást mutatnak az egyes patikákban. Én négy éve 47 e-ért vettem, és a dokim mesélte, hogy egy másik páciense 70 e-ért kapott...... Érdemes körülnézni.

Legnépszerűbb cikkek