Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nőgyógyászat alkalmasságin

MaBa
Létrehozva: 2018. május 25. 18:36

Mi köze a munkáltatónak a rengeteg féle orvosi alkalmasságihoz egy mezei irodai munkánál? Szerintem semmi, de úgyis megmagyarázzák, hogy értünk van. Vérvételt tartok érthetőenk fertőző betegségek miatt, de semmi közük a testsúlyhoz és úgyis felveszik aki 100 kiló (bocsi), aki szemüveges azt is felveszik így értelmetlen a szemészet is a betűk nézésével. Nőgyógyásztaot meg végképp el kellene ilyenkor törölni és mindent ami várandóssággal kapcsolatos lehet.

Felsorolni is nehéz amikre elküldtek, nőgyógyász (férfiaknak urológia), szemészet, vérvétel, vizelet, pszichológus, tüdőszűrés, vetkőzés stb.

  1. 2018. május 28. 20:3710.

    Beszélni nem beszéltek, de írtak. A topik inditó második bekezdését olvasd el alaposan...

    előzmény:
    Lédienn (7)
    2018-05-27  14:02
  2. 2018. május 28. 09:019.

    Én irodai munkakörben dolgozom, és nem írnak elő nőgyógyászati vizsgálatot. Nálunk labor van, mellkasröntgen, vérnyomás mérés, EKG, valamint pl. a konyhai dolgozók és a gondozók körében székletvizsgálat. Labort, mellkasröntgent/tüdőszűrést, EKG-t az ember úgyis évente elvégeztet.


    Szerintem ez munkahely függő is, attól függ, hol dolgozik, az ember. Egy ismerősöm egy börtönbe ment dolgozni irodai munkakörbe, na, ott kértek minden szart. Nőgyógyászatot is. De mindegy volt, hogy hol végeztette el a vizsgálatokat.

    előzmény:
    Szállófelhő (5)
    2018-05-26  15:31
  3. Torolt_felhasznalo_526801
    Torolt_felhasznalo_526801
    2018. május 27. 15:458.

    Hát pl. a nőgyógyászati vizsgálatot elég nehéz elvégezni vetkőzés nélkül.

    előzmény:
    Lédienn (7)
    2018-05-27  14:02
  4. 2018. május 27. 14:027.

    Miről beszélsz?  Itt sem a topikindító sem a kommentelők nem beszéltek "vetkőzésről",még átvitt értelemben sem!


    Amit a te és leendő évfolyamtársaidtól a bőrgyógyászati vizsgálat alkalmával az orvos a szexuális élettel kapcsolatban kérdezett,annak az volt az oka,hogy esetleg nincs-e ,nem lehet-e valamilyen szexuális úton terjedő fertőző betegségetek,azaz nemibetegségetek. Az aktív szexuális élet ugyanis leginkább a fiatalokra jellemző,meg az is,hogy védekezés nélkül szexelnek az egyetemisták is és váltogatják a partnereiket,így könnyen kapnak fertőző nemibetegségeket is,amelyekkel simán megfertőzhetik a velük kapcsolatba kerülőket,akár az évfolyamtársaikat is.


    Ez régebben fontos volt,ma már senkit nem érdekel,hogy van-e valamilyen STD-je a fiatalnak. Az STD-ket amúgy főleg bőrgyógyász szakorvosok diagnosztizálják jól és kezelik is.


     

    előzmény:
    castaneasativa46 (6)
    2018-05-27  11:26
  5. 2018. május 27. 11:266.

    A "vetkőzés" alatt mit értesz?


    Azt, hogy az orvosi vizsgálatokhoz a szükséghez képest le kell vetkőzni, az természetes. De az, hogy külön "vetkőzés"  van, az már nem.


    Nekünk egyetemi hallgató korunkban volt egy hasonló esetünk - akkor még nem voltak divatban a gólyabálok - a Főorvos Úr előtt kellett vetkőzni, hivatalosan a bőr vizsgálata miatt. Utána azért megkérdezték, hogy volt-e már szexuális kapcsolatunk - akkor sem értettük, hogy ennek mi köze van az egyetemi tanulmányokhoz...

  6. 2018. május 26. 15:315.

    Szerintem itt kétféle dolog keveredik. 


    A foglalkozás-egészségügyi vizsgálatra a munkavállaló köteles elmenni, de a foglalkozás-egészségügyi szakorvos dönti el, hogy a munkáltató által a munkakörről rendelkezésre bocsátott adatok alapján végzett kockázatelemzés milyen (szak)vizsgálatokat tesz szükségessé. 


    Valóban kérdéses, hogy a nőgyógyászati/urológiai vizsgálat irodai munkánál szükséges-e (HR-sként mondom: szinte kizárt). 


    A munkáltató ezen felül biztosíthat komplex szűrővizsgálatot is a munkavállaló részére a munkavállaló betegségmegelőzése, egészségmegőrzése érdekében, jellemzően a cafeteria keretében, de ennek egyes elemein való részvételt nem teheti kötelezővé és nem teheti a munkakör betöltésének kritériumává. 

  7. 2018. május 26. 10:154.

    Minden munkáltatót törvény kötelezi,hogy minden dolgozójuknak (a legfelsőbb vezetőknek is!) felvételkor,majd szintén jogszabályban meghatározott időközönként és munkakörtől függően un. időszakos foglalkozás-egészségügyi orvosi alkalmassági vizsgálaton kell részt venniük. Foglalkozás -egészségügyi jogszabály (törvény) írja elő,hogy mely munkaköröknél milyen orvosi,laboratóriumi stb. vizsgálatokat kell kötelezően elvégeztetni a munkavállalóval a foglalkozás-egészségügyi szakorvosnak.


    Szintén jogszabály írja elő,hogy a munkavállaló részére minden vizsgálat ingyenes!


    Nagyobb cégeknek szerződésük van magánklinikákon is működö foglalkozás-egészségügyi szolgálatokkal is,ahova vizsgálatra küldik a munkavállalóikat. A cégek "csomagokat" vesznek a dolgozóik részére,melyben van labor,szemészet,EKG,belgyógyászat,munkakörtől függően hallásvizsgálat,valamint nőknek nőgyógyászat,férfiaknak urológiai vizsgálat stb.  Az elvégzett vizsgálati eredményeket a foglakozás -egészségügyi szakorvos értékeli és az eredmények függvényében adhatja meg a munkavállaló részére az alkalmasságot. 


    Foglalkozás-egészségügyi orvosi alkalmassági vizsgálat nélkül a munkáltató nem alkalmazhatja a munkavállalót!


    Egy ilyen teljes kivizsgálásnak szerintem inkább örülni kell/ene/! Időpontra kell menni és néhány óra alatt minden vizsgálatot elvégeznek,melyek összegét ráadásul a munkáltatók fizetik és általában évente ismétlik. Egy ilyen komplex kivizsgálás alkalmával gyakran derülnek ki fiataloknál is olyan eltérések,betegségek,melyekről az illető nem is tudott,ill.később komoly baj lehet belőle.


    Vannak olyan munkakörök,ahol nagyon nem mindegy,hogy pl.valaki terhes-e,vagy sem és azt nem a dolgozó dönti el,hogy mely munkakörök ezek és,hogy elmegy-e a pl. a nőgyógyászati vizsgálatra,hanem jogszabály írja elő!


    Ha nem megy el a munkavállaló a vizsgálatokra és egyébként előírás,akkor nem fogja felvenni a munkáltató,mert nem alkalmazhatja.  Ha mégis alkalmazná és a dolgozó egészségkárosodást szenved,megbetegszik,akkor a munkavállaló lesz az első,aki emiatt feljelenti a munkáltatót és sokmilliós kártérítést követel.


    Bármilyen eltérést,betegséget találnak az orvosok,arról SOHA nem adnak felvilágosítást a munkáltatónak! Csak annyit írnak,hogy alkamas,nem alkalmas,vagy átmenetileg alkalmas adott munkakör betöltésére a munkavállaló,de az okot nem! Nem is szoktak a munkáltatók érdeklődni,hogy valakit miért nem tartott az orvos alkalmasnak,mert egyrészt nem érdekli őket (pillanatok alatt találnak másik alkalmas munkavállalót),másrészt tudják,hogy köti az orvost a titoktartás!


    Mindez nem magyar találmány,ugyanis külföldön az EU-ban is mindenhol ez a szabály.


     


     


     

  8. 2018. május 26. 08:303.

    tök egyszerű: ne vállalj olyan munkát, amihez kérik. van ezer más is. nálunk elfogadják a saját dokitól vitt leletet. ha meg nem jársz évente, akkor az a te bajod.

  9. 2018. május 25. 21:402.

    Szép...


    Alkalmasság: tüdőszűrés, labor, bőrgyógyászat, szemészet, esetleg EKG (spéci helyeken persze szűrhetnek fogakra, hallásra, ideg- és elmebajra...), de: ha nem nyilvánosházba vagy pornószerepre készülsz, akkor a nőgyógyászat nonszensz. Már csak azért is, mert bizalmi szakma, ha van saját, menjen máshoz akinek két anyja volt:-( Amúgy persze az összes lelettel a munkaalkalmasságin kötsz ki, ahol működni KÉNE a titoktartásnak. Persze, ha mindezt menedzserszűrésnek és szívességnek tüntetik fel, az szívás:-(

Címlap

top