Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Felmondás rossz légkörrel?

rimfarago
Létrehozva: 2018. Április 10. 10:50

Nem luxus munkahelyet otthagyni a rossz légkör miatt? Nem fizetés a gond tehát


Egy kollegám otthagyta a munkahelyet. Meg is mondta nem a fizetés miatt megy el mert erre a fajta munkára máshol se nagyon kap többet, nem is a munka maga a gond, mert azt voltaképp szereti csinálni.


Amiért otthagyja a helyet a szar légkör. Azt mondta marhára elege van a gerinctelen háta mögött furkálódó szemétkedő főnökhöz rohangáló és mindenfélét hazudozó munkatársakból, a furcsa módon minden héten péntekre lebetegedő nagybeteg kollegákból, a főnök körül farokcsóváló ilyen olyan retyerutya rokon haverokból akik nem tudni mit is csinálnak azon kívül hogy a főnök rokonai és erre van egy fal papír állásuk, elege van a kiszámíthatatlan szabadságolásból lebeszéli hónapokra előre a szabit és szabi előtt utolsó napon felújják mert az egyik valaki nagyon beteg lett hirtelen és jönni kell helyette stb.


Na ebből elege van és szevasz elhúz.


 


De nem nagy luxus ilyenek és csak ezek miatt elhúzni?


nekem is elegem van mégse húzok el hova és minek mennék el, máshol se lenne különb.


Hát hol talál olyan helyet ahol nem ilyenek mennek? Sztem sehol!


 

  1. 2018. Április 11. 15:009.

    Miért lenne luxus? A rossz légkör még az alacsony fizetésnél is demoralizálóbb. A jelenlegi munkahelyemen volt egy csaj, na  az nagyon tudott bomlasztani. Utálta a főnököt, irigyelte az irodavezetőt és ezért állandóan pampogott rájuk. Mivel senki nem vett részt a kis játékaiban ezért egymaga nem tudott elviselhetetlen légkört teremteni, de nagyon lehangolttá tudott tenni. Szerencsére, elég hamar lelépett. Emlékszem, hogy amikor elment, mennyivel vidámabb, optimistább lett a hangulat.


    Szóval, amit TI felvázolt az pont elég xar helyzet ahhoz, hogy valaki dobbantson. Mondjuk, azt nem tudom, hogyan távozott az illető, én azért vsz megvárnám, hogy kerüljön valami új és csak akkor lépnék le. Kivéve, ha tényleg annyira elviselhetetlen, mert akkor azonnal és reménykednék, hogy csak kerül valami más:).

  2. 2018. Április 10. 18:458.

    Eeletem parja tavaly oktobertöl iden juliusig egyfolytaban probaidös. Azert, olyan sokaig, mert otthagyta a munkahelyet, s oktoberben kezdett egy masiknal. Ott kezdödött a gond, hogy az uj helyen ket hetig (!!!) nem volt telefonja es szamitogepe az irodaban, holott fiokvezetönek vettek fel egy berlini ceghez, s minden egyes hivasert a közös titkarnöhöz kellett mennie. Mobiltelefonja szinten nem volt azonnal.


    Aztan folytatodtak a gondok: mobbing, az egyes munkatarsak a ferjemnel mocskoltak a masikat. A cegnek nem volt likviditasa, egyre több partner mondta le a talalkozokat. Az alvallalkozokat nem fizettek ki. Az tette be  kaput, amikor ala kellett volna irnia egy fiktiv szamlat, s akkor a ferjem megmakacsolta magat, mondvan, hogy ha valami baj lesz, öt is elövehetik.


    A munkahelyi legkör olyan puskaporos volt, amilyet ö meg nem latott. A fönöke nap mint nap üvöltözött az egesz tarsasaggal, a feszültseget minden masodpercben erezni lehetett. Bö ket honapig dolgozott ott, amikor egy fejvadasz megkereste, s egy jobb ajanlatot tett neki. Mivel probaidös volt, gyakorlatilag azonnal felmondhatott.


    Most egy masik berlini cegnel dolgozik, magasbb beosztasban, joval jobb helyen, igaz, rengeteg munkaja van, s este 1/8 elött sosincs itthon, de legalabb jol erzi magat, s megbecsülik es elegedettek vele. Az elsö nap minden szükseges dologgal felszerelt iroda varta, kesz nevjegykartyak, mobiltelfon, szoval minden, ami szükseges.


    Csak az elödje altal megrendelt szolgalati auto miatt merges. At kellett vennie, mivel probaidös, de havi 750 (!!!) eurojaba kerül. Ennek egy reszet ugyan visszakapja adovisszafizeteskor, de akkor is rengeteg egy olyan kocsiert, ami neki nem tetszik, s abszolut nem praktikus. Ha bevalik, s veglegesitik, akkor kereshet maganak egy anyagilag es az öttagu csaladunknak megfelelö autot.


     

  3. 2018. Április 10. 16:527.

    Résen vagyok....


    (én is csodálkoztam, hogy még nem előztél meg....)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (6)
    2018-04-10  16:44
  4. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2018. Április 10. 16:446.

    Azt a kutyafáját, meg tetszett előzni.

    előzmény:
    antironia (4)
    2018-04-10  16:36
  5. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2018. Április 10. 16:425.

    Bizony ilyen helyeket hagynak ott azok, akiknek a karácsonyi eszem-iszom - ahogy a dal mondja :az eszed iszod  - ráadásul saját zsebből finanszírozódik!!!!!!!!!!Őrület!!!!!!!

  6. 2018. Április 10. 16:364.

    lényeges szempont, hogy a karácosnyi vacsora árát fizeti-e a cég, vagy kötelezik az alkalmazottakat a kifizetésre...



     

  7. 2018. Április 10. 11:423.

    Nem luxus elmenni. El kell menni, mert idegileg kikészülsz. Saját tapasztalat !!! És van jobb....

  8. 2018. Április 10. 11:202.

    Nalunk. Ahol en dolgozom.

Címlap

top