Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ti hogyan dontenetekᦃ

FB#427789497555818
Létrehozva: 2017. március 24. 13:22

Sziasztok, 


Tanacsra, kis iranymutatasra lenne szuksegem. Nincs ekezetem,bocsi erte :>


Kb 2 hete mondtam fel, igy alakult, amugy sem szerettem mar,mast akartam csinalni. Lenne uj lehetoseg itt(nagyvarosban lakom), de ugy erzem, hogy a fovarosban tobb eselyem lenne es jobb munkat is talalnek.


Igazabol ott elnek a barataim is, itt mar csak a csaladom van. Gondolkozom erosen a koltozosen, de meg ilyen tapasztalatom nem volt, vagyis masik varosba nem koltoztem tok egyedul. Nem is tudom hogyan kellene belevagnom, elobb munkat keresnem, aztan albit, vagy forditva?Az interjuzas sem tudom hogyan oldhato meg, osszehasonlitva azzal ami itt van, van amikor elotte egy nappal szoltak,hogy na, szeretnenk meghallgatni. Megtakaritott penzem van, nem is keves, millio folott, de nem szeretnem elherdalni a semmire. Az alberlet arak horror magasak, azt tudom, viszont nekem van egy kiskutyam, vele meg nehezebb lenne a koltozes.Ha talalnek egy rendesen fizeto munkat, lehet erdemesebb lenne hitelt felvennem, bar ezt se tartom annyira jo otletnek.


Annyi felekeppen lefuttattam mar az agyamban ezeket a lehetosegeket, de egyikre sem mondanam, hogy vagjunk bele, viszont ugy erzem,hogy lepnem kellene.


Minden otletet szivesen fogadok es koszi

  1. 2017. augusztus 24. 16:0616.

    Én is pontosan itt tartok, hogy mennék, de állással vagy anélkül? Kutyám nincs. 

  2. 2017. május 8. 07:5315.

    Bocs hogy ne tudtam tobbet irni csak mar elfogyot szinte a 4000 megengedet szom azert oszefoglaltam amondani valomat.


    Udv


    DoctorUSA

    előzmény:
    DoctorUSA (14)
    2017-05-08  07:52
  3. 2017. május 8. 07:5214.

    Nagyon erdekes az elet.


    Van egy mondas "Csodak minden hol vannak korolotunk csak eszre kell venni."


    Regen, meg meg most is szegeny orszagokban, szokas ilyeneket mondani hogy "Isten Aldjon" meg hogy "Isten be bizzunk majd O segit".


    Volt egy haverom egy par honapja aki egy orvosi eloadast csinalt. Az volt a cime hogy "Jaj Istenem Mi a diagnozis". Oda jott a foorvosno hoza es mondta hogy "nagyon jo volt az eloadasod, csak az hogy Istent be le raktal azt nem tennem mert az sokakat sertene". Ugy ertette hogy az ateistakat.


    Nyugaton az Ateizmus a divat. Olyan gyakran latom a korlapon a vallast hogy "ateista".


    Az emberiseg mar ugy gondolja hogy tobbet tud mint a minden hato es nincs szuksege ra.


    Ket dolgot mondanek


    1. Az eletembe sot vervet csinaltam. Es azt vettem eszre hogy "Ember terves es Isten vegez". Volt szamtalanszor hogy volt egy dolog aminek 100% volt az eselye hogy bejon es nem jott be. Ugyanakor volt valami aminek szinte 0% volt az eselye hogy bejojon. Es mar teljesen feladtam es bejott.


    2. A betegeknel. Nos ezt te nem lathatod hisz nem vagy orvos, de szamtalanszor van olyan hogy hivnak hogy roszul van egy beteg, alacsony a vernyomasa, magas a pulzusa, keves az Oxygen szaturacioja, ezeket mind pontozak, a 0 a normalis, 1-2 a nover elinteze es a 3 folot mar szolnia kell az orvosnak, nos tobbszor vol thogy 8 vagy met 12 is volt ez a "score" oda mentem, fingom se volt hogy mi baja, de levettem a vert. Csinaltam rongent, majd CT-t es mind visza jot negativnak, majd fel ora mulva a 80 eves mama ult fent es ette aregelijet mint ha misem tortent volna. A szorja most mar 0 volt. Ez olyan gyakran tortenik hogy most mar amikor talalunk valamit az a kivetel.


    3. Amikor a surgosegin voltam es ugyeltem akkor beszeltem egy belgyogyaszal, illetve koszontem neki hogy "szia te vagy a belgyogyasz" goromban monda hogy "igen". Mondtam neki hogy "nyugi ne aggodj nem akarok referalni neked". Montda hogy "nem ba ha referaltok csak az a baj hogy sose tiszta diagnozis van hanem olyan ami nem illik bele semilyen tankonyvi diagnozisban" ezel ertett olyat hogy peldaul jobb mellkas fele faj es szivrohamal referaljak, amikor tudjuk hogy a szivroham az bal oldali melkass fajdalom ami a bal kalra es a bal nyakfelbe sugarzik. En mondtam neki hogy "Medicine is not a science it is a pseudoscience-az orvosi szakma az nem egy tudomany hanem egy al tudomany" szoval az esetek tobbsege az nem illik bele a tankonyvbe. Majd csinaltam egy kis kutatast, megneztem 100 beteget akik jottek egymas utan a surgosegire es csak 15% volt tankonyvi, 85% az nem illet bele a tankonyvbe.


    4. Utolso pelda volt egy iro ugy hivtak szerintem hogy Rupert Scheldrake, ot kitiltottak a TedTalkokrol mert az Isten jelenleterol predikalt. A TED talk az egy amerikai/nemzetkozi ateista csoport akik mindenfele tudomanyos dolgokat oktatnak. Nos van egy konyv aminek az a cime hogy "The God Delusion" ami azt jelenti hogy az "Isten teveszme" amit egy ateista irt. Ott elemezte hogy miert nincs Isten es mik annak a bizonyitekai. Majd valaszkep irt Scheldrake egy konyvet aminek a cime "The Science Delusion" ami pedig azt jelenti hogy a "tudomany teveszme" es itt feszegette hogy az a tudomany aminek most imadkozunk az sem olyan pontos. Szoval mint ahogyan irtam hogy a medicina az altudomany nem tudomany. Irt mindenrol a gravitaciorol stb. Ezekhez nem ertek, sot nem olyan szinten ahogyan O irta de logikusnak tunt. Majd elkezdet irni az orvos tudomanyrol. Mar nagyon sajnaltam. Szoval nem csak hogy orvos vagyok egy jo par eve de en meg kritikusa at is gondolom a medicinat, szoval nekem ujjat nem tud irni es mivel O nem orvos csak hulyet csinal magabol. Mar kezdtem sajnalni de azert elolvastam amit irt. Es leesett az alam.


    Irta hogy van a placebo, es hogy hogyan lehet hogy ha valaki placebot kapp akkor meggyogyul es ha valos orvosagot kap akkor ne gyogyul meg. Igaza volt. Bar en nem gondoltam rola


    Az orvos tudomany a tudatlansagait szazalekokba burkolja.


    Udv


    DoctorUSA


     


     


     

    előzmény:
    zsuzsi40 (12)
    2017-05-08  03:22
  4. 2017. május 8. 03:2513.

    Ez  a  "Doctor USA"    soha  eleteben  NEM  volt  doktor!!!!


    Me'g talan  egy  gimit  sem  vegzett...........

    előzmény:
    zsuzsi40 (12)
    2017-05-08  03:22
  5. 2017. május 8. 03:2212.

    Micsoda  MARHASAG  az, hogy:


     


    "mindenkinek  elo  van  irva  az  elete"....


     


    Ki  irta  elo"  ?????


    Hol  van  "megirva"  ???


     


    a  papbacsi  meselte  ezt  neked???


     


    Te   egy  nagy  marha  vagy.

    előzmény:
    DoctorUSA (10)
    2017-05-07  18:15
  6. 2017. május 7. 18:3511.

    Ha engem kerdeznel, en mennek. De te mehetsz is, meg nyugodtan maradhatsz is.


    Igen, a valasztas mindig egy kin, de valamelyik uton el kell indulni. Ahonnan mar visszaterni ugyanoda lehetetlen. Aztan azt meg mar soha nem fogjuk megtudni, mi lett volna, ha a masik iranyba indulunk el. Mindenki a sajat eleteert felelos, megy vagy marad es lefekszik.

  7. 2017. május 7. 18:1510.

    Szia,


    Van egy mondasom "There is No Status Quo". Magyaran semmi sem marad ahogyan van, mindig valtozni fog. Az ember mindig szereti hogy maradjanak a dolgok ahogyan szoktat lenni. 


    Hogyan mulkodik az agy?


    1. Streszel mert koncentral hogy mindent jol csinaljon az uj helyen


    2. Aztan a legtobb dolog mar automatikus, reflexbol megy, nem kell gondolkodni rola. Peldaul, tudod hogy hol van a lampa kapcsolo, tudod hogy hol a teszko, hol a fodraszat stb. Ha uj helyre mesz akkor mindent tudatosan at kell gondolni. Egy egyszeru fogorvosi latogatas is nehez mert nem tudod hogy merre van.


    Ennek ellenere, meg akkor is mindig valtoznak a dolgok. Peldaul volt egy pasi aki 18 evesen elvette a szerelmet. Dolgozot, jol kereset, jol eltek. Elvezte az eletet majd 75 evesen meghalt a felesege. Erre nem szamitot. Ami egyertelmu volt hogy van felesege, van akivel beszeljen, van aki felkoszontje ot karacsonykor uj evkor, szulinapjan, van aki bejoza a lazmerot amikor lazas stb. Es egyik percrol a maskra mar egyedul volt. Senkivel se tudta megosztani a gondolatait stb.


    Mindenkinek elovan irva az elete, persze mi nem tudjuk hogy mi. Sokszor nem akajuk a megszokot eletet megvaltoztatni de van amikor be vagyunk dobva a mely vizbe. Mint peldaul a te eleted. Elvesztetted az allasodat most muszaly lepned.


     


    1. En azt mondom hogy vagj bele


    2. Sot azt mondom hogy ne Pestre menj hanem kulfoldre pl anglia. Meg itt a Brexit elott tudsz jo kereso allast kapni. 5 ev mulva pedig meg lesz az angol allampolgarsagod


    1 million felet mar tudsz uj eletet kezdeni


    Sok sikert


    Udv


    DoctorUSA


    UI: Lehet hogy talalsz is az uj helyen egy uj szerelmed es mar nem csak kis kutyad lesz hanem parod vagy esetleg meg gyerek/ek is....


     


     


     

  8. 2017. március 29. 23:089.

    Józan ésszel?


    A józan ész egy idős ember esetében nézőpont kérdése.


    Bárki aki egyedül van, nincsenek hozzátartozói, nehezen látja el önmagát, aláírja.

    előzmény:
    margaret3711 (7)
    2017-03-28  19:32
  9. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. március 29. 19:158.

    előzmény:
    margaret3711 (6)
    2017-03-28  19:28
  10. 2017. március 28. 19:327.

    Ki irna ala ilyen szerzodest jozan esszel?

    előzmény:
    Nikita 666 (4)
    2017-03-24  19:04
  11. 2017. március 28. 19:286.

    Csendike!


    Ez a rend,nem ajanlatos a munkat feladni ujjabb/mas lehetoseg elott.


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (2)
    2017-03-24  14:07
  12. 2017. március 24. 21:005.

    Te minden fórum oldalon feldobod ezt a kérdést? ;)

  13. 2017. március 24. 19:044.

    Eltartási szerződés egy idős emberrel, akit rendesen ellátsz, és akihez viheted a kutyádat is. A haszonélvező ő marad, a lakást rád íratja, te pedig írásban vállalod hogy eltartod. Hosszútávon sokkal kifizetődőbb, kényelmesebb és kellemesebb mint az albérlet. Bármilyen munkát el tudsz vállalni, amíg neked tetsző munkát találsz. Sokan ott rontják el, hogy egyből a legjobbat akarják mindenből. A munka is, és a lakás is lehet egy alap, első lépcsőfok.

  14. Torolt_felhasznalo_672736
    Torolt_felhasznalo_672736
    2017. március 24. 14:403.

    Ha van egy jó barátod a nagyvárosban aki ideiglenesen be tud fogadni téged (valszeg a kiskutya nélkül) amíg te új munkát keresel, az lenne a megoldás. Amíg nála laksz segítesz a takarításban, házimunkában. Ha megvan az állás, gyorsan keresel saját albérletet és beköltözöl a kiskutyával. 

  15. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. március 24. 14:072.

    Nem túl sokat tudok neked segíteni, mert lépéselőnybe vagy.....


    Hogyan csinálnám:  nem mondanék fel semmi pénzért, előre.


    Megtartva az állásomat szépen keresgélnék a fővárosban ( ha tényleg oda vágysz).és lazán eljárnék  meghallgatásokra.Majd ami tetszene, ott időt kérnék és onnantól kezdve sebesen keresném a lakhatás lehetőségét.


    Bár, neked nehéz kutyával.De, amúgy: én nem vinnék kutyát lakásba, az biztos.Te egész nap dolgozol, ő meg megőrül otthon az egyedülléttől.Esetleg otthon hagynám a szülőknél és  ahogy időm engedi visszajárnék........


     


    De, a legfontosabb, hogy ne nagyon hangoztasd hogy van pénzed!!!!!!!!!!!!!!!!!Nehogy bajod essen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Vigyázz magadra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


     

Címlap

top