Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hüvelyfertőzés 7 éve...

heste30
Létrehozva: 2018. december 1. 10:53

Sok nőgyógyásznál jártam az elmúlt mintegy hét évben. Mind írtak fel valamilyen gyógyszert, néhányan Canestent. Sajna utóbbival kezeltem én is folyton magamat, ilyen hosszú idő alatt, (már évek óta van problémám) pedig már teljesen hozzá szoktam, folyamatosan vissza jött és csak Canestennel enyhült a viszketés, ezért hát folyton kentem magam. 


Gondoltam már arra hogy allergiás vagyok valamire, nem jó a bugyim anyaga, cukorbetegség, sok édesség. De hát már az édességről is lemondtam. Nagy dózisú C vitamint fogyasztok, szinte csak vizet iszok.


A legtisztább időszakon is fél év volt, azonban az utóbbi fél évben minden kicseszett hónapban előjött. Elmentem megint nőgyógyászhoz, írt fel olyan tablettát ami több eredetű (gomba, baci) fertőzésre is jó. Elmúlt a bajom, következő hónapban megint előjött. És ezt játszuk végig, hónapok/évek óta.


 HA NINCS PÁROM IS ELŐJÖN, újra és újra. Ha gumival vagyunk akkor is, ha nélküle akkor is. Ha szedek fog gátlót, hanem. A régi és az új párommal is.


Akármilyen gyógyszert szedtem mindig vissza jött hosszabb rövidebb idő múlva. Mit tehetnék még? Ha következő hónapban is vissza jön megmondom hogy vegyen kenetet és küldje el. De azzal is hova jutok előrébb? :D Hisz már kaptam minden bajra gyógyszert (gomba, baci, trichomonas) és semmi. :D Most vettem be egy egy szemes gyógyszert gombára. Meglátjuk mit tesz. De kövi hónapban (vagy már ebben) sztem ugyanúgy vissza jön. :)


Katasztrófa a nemi életem is, mit tegyek, valaki? Esetleg valaki akinek tényleg mosószer, bugyi miatt volt? 

  1. 2021. november 10. 22:126.

    Férfi vagyok és nem orvos. A szappanokra/testápolókra is figyeljetek kedves hölgyek!


    Van akinek bejön egy folyékony szappan, vagy testápoló, van akinek egy Baba szappan. Van ami kiszárítja nagyon a bőrt, vagy egyenesen annyira lúgos, hogy az okoz problémát, irritációt. Esetleg le sem tudod mosni magadról rendesen, mert tömény (lehet hígítani is, ez a samponokra is igaz, fodrász ajánlotta). Adalékanyagok is vannak bennük. Arról nem is beszélve, hogy tampon, síkosító, óvszeren lévő spermicid adalékanyag, bármi kiválthat irritációt, vagy allergiás reakciót. Arról írtak, de fontos minimalizálni a mikrosérüléseket is, ha lehet (általában gyulladások gócpontjaivá válhatnak, ez mind nőkre, mind férfiakra igaz).


    Ezen kívül minden testtájhoz -kéztörlés/nemi szervek/fenék/többi testtáj- külön törölköző, férfiaknak is! WC-re ne ülj le, vagy ha leülsz otthon is teregesd le papírral, a papírt utána a szemetesbe tudod dobni.


    Nem vagyok orvos, de a legtöbb fertőzés a WC környékéről jön, vagy az utána következő nem megfelelő tisztálkodás okán. WC után lehetőleg azonnal mosakodjatok le, cseréljetek fehérneműt, ha ezt nem lehet azonnal, akkor intim törlőkendő legyen kéznél.


    A fehérnemű mosást lent már jól leírták, híg hipó oldatos áztatással lehet még tökéletesebbé tenni. Majd háromszor öblíted és mehet a mosógépbe (60 fok felett, extra öblítéssel a mosás után, hogy ne maradjon irritáló mosószer maradék).


    Ezen kívül aki sokat dolgozik ülve, a szék is fontos. Igaz a férfiaknak a kemény székek azok, amik egészségesebbek -prosztata-, a nőknél ez talán annyira nem fontos (azért érdemes lehet kipróbálni másik széket a munkához, vagy másik bicikliülést, aki sokat teker). DE! Főleg télen, a szobában, ha sokat dolgozol és lehűl a hőmérséklet könnyű felfázni. Ajánlott egy olcsó elektromos ventilátor beszerzése (1kW-os fokozaton teljesen elég használni).


    Ha baj van, NE TV reklámos vacakokkal kezd magad kezelni, hanem AZONNAL menj el az urológiára/nőgyógyászhoz (lehetőleg a klinikára, TB-re, mert sok magán ellátás elég félvállról veszi a betegeket)! Ne legyél rest a nagy tömeg ellenére kivárni a sorodat.


    Antibiotikumos kezelésre lesz szükség vélhetően, ill adott esetben tenyésztésre (enélkül nem szűnik meg a probléma, csak súlyosbodik és terjed tovább).


    ui.: akinek van nemi élete, a párja is simán elszúrhatja a fenti higiéniás óvintézkedéseket és akkor újra és újra visszatér a baj. Elég, ha egyszer szennyezett kézzel megérinted a nemi szervedet, vagy az azzal érintkező fehérneműt, betétet, tampont (vagy pl orrfújást követő papírzsebkendőről)! Azét nem kell rettegni a mikroorganizmusoktól! :-)

  2. 2018. december 6. 11:544.

    Én is sokévnyi szenvedés után csináltam meg egy candida diétát ami nagyon sokat segített. És persze amikor találtam egy jó dokit aki tényleg segítség is volt nem csak felírt valamit aztán tojt rám. Ő mondta a diétát is plusz szedtem fokagyama-grémfruitmag-probiotikum tablettát candies plust és ha jött a kellemetlen érzés a hüvelyben akkor gynophilust. A diétát sok helyen megtalálod neten, de van pl az intimflórán is. Kitartás mert tényleg meg lehet tőle szabadulni csak célzottan kell rá egy-két ilyen tuti dolog. Próbáld meg! 

  3. 2018. december 1. 19:363.

    Azt javaslom, hogy csináltass teljes STD vizsgálatot és tenyésztést és ennek alapján kellene kezelni a problémát. Lehet, hogy ismét másik nőgyógyászt kellene választanod. Szerintem tenyésztés nélkül hülyeség bármit is felírni. 


    Bugyiból csak pamutot szabad hordani, én használok mellé tisztasági betétet is. Ahogy az előző hozzászóló írta, legalább 60fokon kell mosni a fehérneműket, illetve a nemi szervvel érintkező részét át lehet vasalni, a magas hőfok jobban elpusztítja a baktériumokat. Kerülendő a szűk nadrágok hordása is.


    Lehet az is, hogy valamilyen hámsérülésed van és az apró sebekben megtelepszik a gomba/baktérium. A tamponhasználat is okozhat ilyen sérüléseket. Nekem sajnos méhszájsebem volt, amin megtelepedett a HPV és csúnya folyást okozott.


    Remélem rákszűrésen rendszeresen részt veszel, az nagyon fontos, főleg folytonos fertőzés esetében.


    Immunerősítés is szükséges lehet, pl. grapefruit-cseppek, multi-vitamin, echinacea-cseppek, stb.


     

  4. 2018. december 1. 11:382.

    Ha ennyi idő alatt még senkinek nem jutott eszébe célzott kezeléshez tenyészteni, az gáz:-( Saját példa: csakis pamut fehérnemű, de ha azt VÉLETLENÜL csak 40 fokban mosom ki 60 helyett és vagyok olyan balga, hogy fel is veszem, már kenhetem is preventíve a Pimafucortot, mert tuti, hogy már estére jönnek a viszkető pöttyök...

Címlap

top