Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gener szorongás

Kisgombóc
Létrehozva: 2018. szeptember 25. 09:05

Kedves Sorstársak!


 


Érdekelne kinek hogyan sikerül(t) megküzdeni ezzel a "szörnnyel".


Sajnos épp benne vagyok a sűrűjében, egész napos testi tünetekkel jár nálam már hónapok óta. Minél hamarabb szeretnék megszbadulni tőle és a tablettáktól. Tudom hosszú az út, és küzdök is ellene erősen, de bármilyen tipp, tanács jól jönne.


Kinek  mi segít(ett)?

  1. 2018. október 5. 10:4135.

    Nagyon sokat okultam....köszi!

  2. bri
    bri
    2018. október 4. 18:3134.

    Kedves Kisgomboc!


    Remelem jobban vagy!


    Utana neztem szamos orvosi forrasnak, szemelyesen, folyoiratokbn, weboldalakon a treatmenteket illetoen.


    A kondicio gyakori itt is, allitolag tobb mint harom millio embert diagnosztikalnak meg evente.


    Valamennyi ha betartja az orvosi utasitasokat u.i. gyogyszert, terapiat, egeszseges eletformat folytat sikeresen kezelheto/gyogyithato.


    A Mayo klinika web oldalan reszletes informaciokat -  altalad nem ismeretleneket - talaltam. Mindenesetre leirom, talansegit.


    Az altalanos protocol itt is  psychotherapy es medication. A gyakorlati reszletekben van a valtozas. Kit hogyan es mivel kezelnek. a csoporton belul.


    Gyogyszerek;


    (Antidepresszent, Buspirone, Benzodiazepines csaladok). A sulyos eetekben a leggyorsabb es leghatasosabb a Benzodiazepines fajtak, ezekre lehet lejobban raszokni. Rovid ideig lehet szedni es fokozatosan abbahagyni az orvos segitsegevel. Velem is ez tortent. Tehat probalj meg ne aggodni emiatt. Nem mindenki lesz fuggo, te biztosan nem. Aki akut betegseg ideje alatt szedi annak hasznal. Ha valaki hosszabb ideig hasznalja vagy mar nem kritikusan beteg, de mondjuk nem tud/akar szembenezni a problemaival es menekules keppen hasznalja ott nagyobb a lehetosege a hozzaszokashoz.


    A harmadik fajta az alternativ treatment; itt is fontos,  de csak mellekszereplo, ide jon az altalad is ismert tornak, uszas, friss levego, egeszseges etkezes (sok zoldseg,gyumolcs, hal, feher buzas termekek), akupunktura, legzes gyakorlat, meditacio, zene, tanc, segito csalad, megbizhato baratok tarsasaga, tarsas elet.


    A  Psychotherapia fajtaja; Az u.n. Kognativ terapia;


     A kognitív viselkedésterápia a pszichoterápia leghatékonyabb formája a generalizált szorongásos rendellenességnek.


    Általánosságban egy rövid távú kezelés, a kognitív viselkedési terápia elsősorban arra irányul, hogy konkrét készségeket tanítson a gondjainak közvetlen kezelése érdekében, és segítsen fokozatosan visszatérni a szorongás miatt elkerülő tevékenységekbe. Ezzel a folyamattal javíthatja a tüneteit, amint az első sikerre épít.


    Nem tudom,hogy ez jelent neked valamit vagy sem.En nem jartam terapiara. Az egyetemi eveim alatt vettem par szemesztert erdeklodesbol, de mas iranyu volt a dimplomam.Tobb professzort ismertem, de eszembe sem jutott akkor.Az orvosom sem javasolta, egyik sem.


    Ami nagyon elgondolkodtato veled szemben a Te magas dozisu gyogyszer szedesed, ami semmi javulashoz, illetve rosszabulashoz vezet. Az orvos indokolta miert kezdi ilyen magas fokon? Alltalaban alacsonyon kezdik es fokozatosan novelik ,ha szukseges. Egyes gyogyszerek mellekhatasa az almatlansag. Ha te meg ehhez altatot is szedsz az mar nagyon sok. Gondoltal esetleg arra, hogy egy masodik orvosi velemenyt kersz?


    Ha ragaszkodsz a jelenlegi doktorodhoz, megtarthatod, de legalabb egy masik velemenyt is meghallgatsz. En ezt surgosen elinteznem. Erdeklodnek, kerdezoskodnek, interviewnam az orvosokat. Ne felejsed el. Az egeszsegedrol van szo. Az orvosok is emberek es nem tudnak mindent. Te vagy itt a fonok, aki valaszt, nemcsak az orvosok. Te a szaktudasat igenyled es …a vegen….vagy az elejen fizeted.


    Ne aggodj most az atmeneti feledekenysegen sem, aki ennyi gyogyszert szed, ez nem csoda. El fog mulni.


    A csaladod nem ment tul ezen a betegsegen es nem erti, ezt is meg kell magyaraznod.


    Valoszinuleg nagyon aggodnak erted. Nekem egy kicsit konnyebb, mert tobb orvos van a csaladban, a leanyom egy cancer surgent. Sok mindent latott.


    Mielobbi javulast kivanok, oszd meg gondolataidat, kerdesedet amikor kedved van.


      

    előzmény:
    Kisgombóc (33)
    2018-10-03  14:28
  3. 2018. október 3. 14:2833.

    Bri!


    Esetleg utána néznél még, hogy külföldön hogy gyógyítják ezt? (generalized anxiety disorder)


    Van ott valamilyen egyéb alternatív módja azon kívül, amit én próbálok... (tabletták, autogén tréning, pszichoterápia, sport... bár egyre gyengébb vagyok benne).


    Nagyon megköszönném!


    Hátha...


     


     

  4. 2018. október 3. 14:1132.

    Köszi mindenkinek az építő hozzászólását.


    Pajzsmirigyhormonokat részletesen nézettem, T3, T4 is jók voltak.


    A kimerültség abszolút benne lehet, mert nekem a szédüléssel szinte egy időben jött a nem alvás is és az eltartott egészen a múlt hónapig, amikor kaptam az alvásomra bogyót...


    A nyugtató szedéssel csak az a gondom, hogy csak annyitól szűnnek meg a tüneteim, ami a tudatom is kiüti. Pl.: szeptember második hetében volt iskolai fotózás. A lányom szépen felöltözött, nem volt ismerős az ing, ami rajta volt. Kérdeztem, hogy a keresztanyjától kapta-e. Mire azt válaszolta, hogy nem, ezt együtt vettük a múlt hétvégén....  És tudom, hogy ott voltam az áruházban, de nem tudtam volna megmutatni a szekrényében, hogy miket vettünk. Na akkor kezdtem el csökkenteni a nyugtató adagot... így nem érzem jól magam, csak ha pihengetek, meg annyit hat, hogy aludjak azért...


    bri valóban nagyon hasonló dolgokat írsz, amik az én tüneteim, csakhogy nekem ott volt mellette a nem alvás - kezdettől fogva, amikor még semmi szorongást nem éreztem csak napközben szédültem kicsit,  (aztán egyre többet...)  és mielőtt kaptam a nyugtatót sajnos semmi pihenés nem segített. Ráadásul bivaly adagot. Amiből te a legkevesebbet kaptad (az nálunk a Rivotril, gondolom max 0,5 mg-ot kaphattál) ahhoz képest én ötször annyit, hogy elviselhetővé váljon az érzés. Mindezt úgy, hogy soha életemben nem szedtem nyugtatót. Ez a riasztó számomra. Ha bevenném, hogy jól legyek napi szinten máris onnan indulok, ahonnan másokat már addikciós kezelésekkel hoznak le.


    A vérnyomásom rendben, átlagos, bármikor mérték.


    Most ülök pl, de megfojt szinte...


    Minden esetre ha van itthon ilyen teszt (head-up tilt table), talán Bpesten, ha nem lesz más kiút meg fogom próbálni. Mert nagyon vacak... nap mint nap reggeltől estig tűrni... míg valahogy elalszom. A családról nem is beszélve... hogy kínkeserves gyakran még a vacsi összeütése is.


    Ma megyek autogén tréningre megint. A férjemmel közöltem, hogy később érek haza. Ő megkérdezte, hogy mégis mi lesz belőlem a tréning után... én meg csak "visszaböfögtem", hogy nézz utána. Erre megsértődött. Ő nem látja, hogy épp majd megfúlok, hogy belül ordít minden percben .


    Hát így vagyunk....


     

  5. bri
    bri
    2018. október 2. 22:5431.

    Szervusztok; kisgomboc tunetei ismeros hurokat pengetnek nalam.


     A jo hir azonban az, hogy ez “szorny” sikeresen kezelheto es majdnem 100%-an egeszseges elet elheto vele.


    Nalam a szedules kb tizenharom evvel ezelott kezdodott. Egeszseges, sportos, eletvidam, a munkamban, magan eletben sikeresnek ereztem magam.  Elegedett voltam. A stresszet mindenapi elet kovetkezmenyeivel indokoltam mint minden mas ember. Kaoszok, traumk  nelkul eltem boldogan.


     Viszonylag fiatalon a szedules fokozatosan kezdodott, amivel parhuzamosan a vizsgalatok szamtalan formaja is, mint  sziv,(EKG, holtermonitoring, echocardiogram stress teszt, cardiac computeratized tomography CCT scan, cardiomagnetic resonance imaging MRI tobbszor, egyszer cardiac catherization egyszer)  neurologoia, pajzsmirigy hosszu lenne a tobbit felsorolni; minden negative volt, illetve a szivvizsgalatok eredmenye nem indokolta a sziivproblemaimat.  Harom ev utan  a  belgyogyasz hazi orvosom tehetlenul kozolte, hogy a “mai orvostudomany nem tud segiteni rajtam” es utamra bocsatott.


     A keresgeles tovabb folytatodott. Akkor mar alig tudtam kimenni az utcara a szedules, russzultek,mellkasi szorito erzesek miatt, (a kocsimban ulve jobban ereztem magam).


    Nem szedtem antidipresszios gyogyszereket. Szerintem nem voltam depresszios. Otthon dolgoztam, penzugyi vonalon, vezeto allasban. Problemak nelkul el tudtam vegezni a munkamat.


    Itt ott fontos reszadatokat helyesen diagnozalt tobb orvos, mint az alacsony vernyomas, fekve mas volt az adat, mint allva, mindket pozicioba mertek. Alacsony volt. Sos eteleket javasoltak.


    Az “eletmeno” fordulat akkor kovetkezett be, amikor egy kezdo fiatal belgyogyaszati orvosnot ajanlottak, aki a vizsgalatok eredmenyeinek ismereteben es a vizsgalata utan neurocardiogenic syncopy diagnozist allapitott meg. Bizonyitas keppen Tilt table azaz Hed-up teszre kuldott egy klinikara. Eleinte tiltakoztam hiszen syncopy=ajulassal, eszmelet vesztessel. Sohasem ajultam el.  Ha nincs ajulas, nincs syncopy a neurologusok, cardiologusok szerint. Az orvos megnyugtatott, hogy a “kozeli ajulas erzese eleg”. Ez a bejelentes uj volt, de az alagut kozepen valami pislakolo villagossagra volt szuksegem. Vallaltam a tesztet.


     


    Bizonyara ismeretek  a disgnozist, a kontra velemenyek ellenere. – ha nem; roviden. az idegrendszer kozvetet (alltalunk nem kontrolalhato) kominikacioja a szivhez valtozik, a vernyomas csokken, kovetik a szivpanaszok es a tobbi szimtomak. A betegseg eredetet nem tudni pontosan; lehet oroklodesi, vagy mult/jeleni trauma. A betegseg erzekeny a stresszre, hosszan tarto alldogalasra, fulledt, meleg eghjlatra, csomagok cipelesere, es meg talan tobb masra.


     A tilt table vizsgalat leirasat magyar nyelven a googolon talaltam a Pasareti Stressbetegseg Ambulancia G.Toth Krisztina MD kezirataban reszletesen leirva, orvosi nyelven, de a teszt lenyege benne van.


    Nalam az eredmeny pozitv volt. Ket gyogyszert kaptam a Beta blocker olyan formajat, ami nem csokkenti a vernyomast, hanem stabilizalja es rovidebb ideig  klonopint. Mindkettot a legalacsonyabb dozisban, amit nem kellett emelni. A kezdeti nehezsegek utan fokozatosan jobban lettem. Visszamentem a joga, pillati, vizi aorebics , the taj chee orakra. Kezdetben a negyed reszet tudtam elvegezni,a tunetek kezdetekor azonban kisetaltam az orarol es masnap ujra kezdtem.


     A hozza allasom a betegseghez fontos volt- minen letezo irodalmat attanulmanyoztam, a bloggok nem voltak tul biztatoak. A gyogyszerek mellett a sajat  hozza-allasomat, a diagnozis teljes elfogadasat; itelkezes, sajnalgatas, panaszok nelkul elfogadtam, u.i. naponta probalgattam a hatarokat boviteni, de nem forsziroztam, ha elfaradtam pihentem, masnap ujra lassan kezdtem.  Kb par het/honap utan fel tudtam emelni nehezebb csomagokat, elbatorkodtam az elelmiszer boltban. Egyszer osszefutottam a regi orvosnommel, aki ugy nezett ram mint egy Gosztra, mosolyogva udvozoltem es megkerdeztem hogy van, sapadtan egy szot sem tudott szolni. Sarkon fordult es ott hagyott.


    A csaladom szuportiv volt, elofordult, hogy etteremben megrendeltuk az etelt es hirtelen rosszul ereztem magam, a leanyom azonnal intezkedett es ott hagytunk mindent. Termeszetes allapotkent vettek tudomasul, semmi megjegyzes, ketsegbeeses, sajnalat, csak batoritas, …ok..mami ...legkozelebb megprobaljuk, ha kedved lesz… mondtak.


    A gyogyszereket pontosan szedtem, napi ket liter plusz vizzel, egeszseges etkezessel. Allando orvosi kezeles alatt alltam, az esetleges gyogyszer mellekhatasainak kizarasa miatt.


    Ma mar teljesen egeszseges eletet elek, dolgozom, utazom, tornaszok, sielek, kirandulok. Orokke halas vagyok a kis doktornomnek, aki idokozben vezeto orvos professzorra not egy hires klinikan.


    Osszefoglalva ezt a hosszu hozzzaszolast; a sajat tapasztalatomat  irtam le, a “szorny” lekuzdeserol.  Nem vagyok orvos es nem probalok diagnosztizalni. Alltalanossagban csak annyit, addig kell egy orvost keresni, amig a sikeres kezeles remenye fenn all nalunk, ha nem tovabb kell kutatni.  Ha viszont  bizunk valakiben a gyogyszer kezelest meg kell probalni.


    Kisgomboc kivnom, hogy minel elobb a gyogyulas utjara lepj, bizom abban, hogy te is megtalalod a javulashoz vezeto utat. Drukkolok neked(tek)!  

  6. 2018. október 2. 12:4530.

    Örülök, hogy "uralod a helyzetet".  Szerintem ezt a "szokásos női kimerültség"-nek neveztük régen,,,30 éve...manapság kibukás vagy pánikroham....nekem is volt fiatal koromban...olyan negyvenesen....Aztán elmúlt!


    Még annyit tennék hozzá  - a bizonyos nyugtatódat ne akkor kapd be, amikor érzed a hiányát....az már késő....Tessék rendszeresen szedni....Mondják egyesek, hogy nem szedik a bogyókat , "mert rászoknak."..., ha nem tudnak aludni vagy pánikrohamuk van...


    Szerintem - ha szednéd a kis bogyódat  tudnál aludni+ nem kapnál pánikrohamot.....és ha sokáig minden HAPY , akkor lassan csökkentheted-elhagyhatod .....   Hashajtót is csak akkor szed az ember, ha szorulása van....ha minden ok!  eszébe sem jut .....

    előzmény:
    Kisgombóc (28)
    2018-10-01  19:13
  7. 2018. október 2. 08:1129.

    Remélem én is, hogy nem rosszabbul leszel, hanem elindulsz egy jó úton. Kell neki idő....csak TSH-t néztek vagy mellé a T4-t is? Sajnos önmagában a TSH nem mérvadó.

    előzmény:
    Kisgombóc (27)
    2018-10-01  19:12
  8. 2018. október 1. 19:1328.

    Akkor vizsgálták, amikor még csak szédültem és szervi okokat kerestek. Rendben volt. Akkor még nem volt ez az állandó szorongató érzés, bár azt mondják már a szédülés is annak volt betudható. Nem tudom... a háziorvosom a labort ismételtette csak meg azóta, meg csináltattam külön részletes pajzsmirigy vizsgálatot, mert a leletben pár hónap után a TSH csökkenést mutatott. De még mindig bőven a normál értéken belül volt. És a részletes hormonvizsgálat is jó lett.


    Hát lehet majd kérek megint egy terheléses vizsgálatot... de nem hiszem, hogy gond lenne vele. Amikor szüneteltetem a nyugtatót akkor fekhetek akárhogy akármennyit... csak kínoz ...ugye azért nem aludtam hónapokat. Úgyhogy inkább úgy mondanám ha van lehetőségem pihenni kevesebb nyugtató is elég...


    Azt is megfigyeltem, ha bemegyek a boltba jobban szorongat, mihelyt visszaülök a kocsiba enyhül picit. Remélem nem akar átmenni valami tömegiszonyba vagy szocfóbiába vagy ilyesmi. Nem zavarnak egyébként az emberek körülöttem. Meg itthon is ugyanúgy vagyok... ha legalább itthon lenne nyugtom... hjaj... nehéz


     

    előzmény:
    huncut (26)
    2018-10-01  16:34
  9. 2018. október 1. 19:1227.

    Akkor vizsgálták, amikor még csak szédültem és szervi okokat kerestek. Rendben volt. Akkor még nem volt ez az állandó szorongató érzés, bár azt mondják már a szédülés is annak volt betudható. Nem tudom... a háziorvosom a labort ismételtette csak meg azóta, meg csináltattam külön részletes pajzsmirigy vizsgálatot, mert a leletben pár hónap után a TSH csökkenést mutatott. De még mindig bőven a normál értéken belül volt. És a részletes hormonvizsgálat is jó lett.


    Hát lehet majd kérek megint egy terheléses vizsgálatot... de nem hiszem, hogy gond lenne vele. Amikor szüneteltetem a nyugtatót akkor fekhetek akárhogy akármennyit... csak kínoz ...ugye azért nem aludtam hónapokat. Úgyhogy inkább úgy mondanám ha van lehetőségem pihenni kevesebb nyugtató is elég...


    Azt is megfigyeltem, ha bemegyek a boltba jobban szorongat, mihelyt visszaülök a kocsiba enyhül picit. Remélem nem akar átmenni valami tömegiszonyba vagy szocfóbiába vagy ilyesmi. Nem zavarnak egyébként az emberek körülöttem. Meg itthon is ugyanúgy vagyok... ha legalább itthon lenne nyugtom... hjaj... nehéz


     

    előzmény:
    huncut (26)
    2018-10-01  16:34
  10. 2018. október 1. 16:3426.

    Bár írtad, hogy kivizsgáltak, de nézték a szivedet is? Az, hogy fekvő helyzetben jól vagy, majd állóban megjelenik a szorítás nem épp jellemző, de legalábbis fura. Fekve is meg akartam fulladni ha rám tört a dolog. 

    előzmény:
    Kisgombóc (25)
    2018-10-01  14:14
  11. 2018. október 1. 14:1425.

    Köszönöm kérdésed. Nagyjából ugyanúgy.


    Dolgozom, háztartást vezetek, gyereket nevelek közben tűröm a tesi tüneteket, mert a nyugtatót a minimumra veszem.


    Most épp dolgozom és egyfolytában meg akar fojtani....de hamarosan felváltja majd valami... ájulásszerű szédülés.... égő-szorító mellkas... vagy nehézlégzés. Mindig jelen van valamilyen formában. Nem leányálom


    Hétvégén volt alkalmam kicsit pihenni és azt vettem észre, ha fekszem, nincs semmi, aztán mihelyt újra talpon vagyok felszökik bennem és kezdődik. A legkisebb terhelésre is szorongat. Igyekszem türelemmel kezelni, (mert azt mondta a terapeutám) és legalább valami pici javulást látni. De javulást eddig csak nyugtató (és fekvés) hatására tapasztaltam.


    Gondolom az idő is tényező, a háziorvosom is azt mondta ez nem olyan, mint mikor influenzás az ember.


    Úgyhogy tűrök, ha végképp elfogy a cérnám/levegőm bekapom a nyugtatót. Nem fekhetek egész nap...

    előzmény:
    Kövesdiági (24)
    2018-09-30  12:07
  12. 2018. szeptember 30. 12:0724.

    Hogy vagy KISGOMBÓC?

    előzmény:
    Kövesdiági (23)
    2018-09-26  19:00
  13. 2018. szeptember 26. 19:0023.

    Igen - én is szeretek "vonatozni"  -órákat   , menni valahova....pl. munkahelyre 30-40percig....ADDIG NINCS   SEMMI DOLGOM!!!Mert  otthon is a melóban is eddig-eddig.eddig vagyok/voltam....


    És , mikor még a gyerekeim otthon voltak, vasárnap reggel ,hajmosás címén  6-7ig befeküdtem egy kád forró vízbe....nem beszélt senki, nem szólt a telefon, nem kopogott/csengetett senki,   nem kellett főzni, mosni....EZ VOLT AZ ÉNIDŐM!!!!

    előzmény:
    P. Petra (22)
    2018-09-26  16:58
  14. 2018. szeptember 26. 16:5822.

    Ez nehezebb, mint az ember elsőre gondolná. A "nem csinálni semmit". Manapság az van a köztudatban, hogy az a társadalom hasznos tagja, aki mindig siet, mindig rohan, mindig van valami dolga. Volt egy érdekes élményem ezzel kapcsolatban. Pár nappal ezelőtt többórás vonatozás várt rám, és már előre elgondoltam, mivel teszem "hasznossá" magam a vonatút alatt. Két dolgot terveztem, de mindkettő meghiúsult. Ezért úgy szálltam fel a vonatra, hogy "de mit fogok csinálni?". A válasz: SEMMIT. Nézelődsz, bambulsz, lazítasz. És őszintén szólva utólag már örülök annak, hogy így alakult. Tök jó volt semmit sem csinálni.

    előzmény:
    york (17)
    2018-09-26  11:54
  15. 2018. szeptember 26. 14:0421.

    Szerintem jó szakember foglalkozik veled, az a 4 pont remek, dolgozz rajta! A 4. ponthoz hozzátenném, hogy beszélj az érzéseidről. Talán a terapeutáddal is beszéltetek erről. Az asszertív kommunikáció....miszerint a magam érzéseiről beszélek, nem támadok. Nekem ez nagyon bejött, mert konfliktus kezelési problémám az volt rendesen. Nem tudom hány éves a gyerek, de a leválás, elválás nálam is nehéz volt, megszenvedtem amikor elköltözött. Még ma is napi a kapcsolatunk, pedig 3 gyermek édesanyja, én is megkaptam anno a doktornőtől, hogy szakadjunk el egymástól. Ez nem ment, de ha helyén van kezelve nincs ezzel baj. Jó úton vagy, nagyon sok kitartást és sikert kívánok!

    előzmény:
    Kisgombóc (19)
    2018-09-26  13:08
  16. 2018. szeptember 26. 13:2220.

    Nagyjából ezeken kell dolgoznom és megbeszéltük a terapeutával, hogy ne tekintsem most a gyógyszert ellenségnek, de hogy jobban érezzem magam ma minden adagból csípjek le egy negyedet. De azt szedjem. Aztán meglátjuk :)


    És ma megyek autogén tréningezni még, saját külön oktatóval megtanulom milyen az igazi, mert eddig csak youtube videósokat próbáltam, de azt mondják ezt is tanulni kell, nem lehet csak úgy , mert rossz irányba vihet.


    És igen, szedem hónapok óta  a magnéziumot, B komplexet, Omega 3-at, tejsavó koncentrátumot, homeos szereket, citromfű teát-tablettát, ahol kell szünetet tartva. Ezzel indítottam, hogy majd én EGYEDÜL ezekkel a szerekkel meg a sporttal rendbejövök.


    De mikor már minden éjjel a falat tudtam volna kaparni a melllkasszorítástól és egyéb társaitól, amiket részleteztem és egy hónap alatt lement 7 kiló (a nagy sok 60-amból), mert az állandó szorongás miatt 500%-on dolgozott a szervezetem (nem azért mert nem ettem) és volt hogy egész nap meredtem magam elé, hogy el tudjam viselni az érzéseim, akkor már muszáj volt segítséget kérnem.


    A Grandaxinról - bár benzo - ezt írják :


    https://stresszdoktor.hu/blog/Tofizopam-Grandaxin.html


    Úgyhogy ezt mindenképp meg a Spitomint is meg fogom beszélni a pszichiáteremmel holnap. Mert elvileg ezek GAD-ra valók, hátha, ott hatnak ahol nekem kell és megnyugtat a tudat, hogy nincs függőség, hozzászokás, egyebek.


    De elsősorban irány a vegyszer-és tünetmentes boldog jövő !!! Minden áron! Ha kell beszólok ma ma valamelyik értetlen kollégának.

  17. 2018. szeptember 26. 13:0819.

    Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok.


    A hipnoterápiát még nem próbáltam, csak éberhipnózisban dolgoztunk.


    Szívesen megpróbálom azt is, ha van valakinek elérhetősége, megköszönöm (akár privátban).


    Most is épp terápiáról jövök, ma is dolgoztumk rajtam, és vannk feladataim a hétre (is).  Talán kiderítettük, hogy az egész jelenlegi dolog onnan indult, hogy lelkifurkám volt amiatt, hogy a gyerek elé helyeztem magam. Azon a héten, amikor a szédülés megjelent, orvoshoz kellett mennem a nyakammal (Akkor már hetek óta a neurológiát jártam, mert megerőltettem a trambulinban a nyakam), csókos időpont volt, muszáj volt megjelennem. A gyerek meg fájtatta a torkát, gondoltam ha végzek ellépek vele a rendelésre, mert másnap táborba ment, mégis nézzék meg. Naná, hogy helyettesítés volt a gyerekrendelőben, hamarabb befejeződött a rendelés. És akkor kiborultam, hogy miért nem őt hoztam inkább, a nyakam le van tojva, már azon is bőgem, hogy nem tudok kiállni a parkolóból, mert rámálltak, és nem tudtam abbahagyni a sírást. És akkor felhívtam anyut, és értelmesen elbeszélgetett velem, hogy fogom este a gyereket, elviszem az ügyeletre. (Hozzátartozik a történethez, hogy előző télen (újévkor)  félrekezelték a gyereket ügyeleten, a vége nagyon súlyos szeptikus állapot lett, hónapok múlva is rehabilitáltuk, mert a mandulagyulladás ráment az ízületeire. Ezt csak így zárójelben az ügyeleti ellátásról.) Elvittem, a szokásos vírusos torok, felpakoltam házigyógyszertárral, meg TAJ kártyával meg ezer jótanáccsal másnap a vonatra. Kutya baja volt néha szopogatta a toroktablettákat. Persze egész héten paráztam, hogy mi lesz. DE NAGYON. És elkezdtem szédülni... És most benne vagyok az ördögi körömben, de kijövök belőle.


    1, Meg kell tanulnom, hogy nem baj, ha olykor előtérbe helyezem magam. Pl. teljesen elfogadható, ha nincs vacsi, mert kozmetikába mentem munka után, majd rendelnek maguknak egy pizzát.


    2, Azt már korábban kimutattuk, hogy túlzott az anyai kötődésem (felfele-lefele). Meg kell élnem és elfogadnom a magam leválását anyukámról és a gyerekemét rólam.


    3, A mindig minden rendesen megcsinálni mércét lejjebb adni. Ha valami nincs tökéletesen elvégezve attól az még lehet jó.


    4, És igen, kevesebbet nyelni a békát, mert én az abszolút elfojtós típus vagyok. Ezt hozom gyerekkorból. Otthon állt a bál nap, mint nap, én meg kitűnű tanuló voltam, mindenféle különórai képzettséggel, mások számára látszólag mosolygósan, boldogan. (Egy nagy túrót!)


     


     


     

    előzmény:
    huncut (18)
    2018-09-26  12:20
  18. 2018. szeptember 26. 12:2018.

    Igen, ezt lejjebb már írtam, magunkon kívül senkire nem számíthatunk. Van külső segítség, de a rendet belül csak magunk tudjuk megteremteni. Baromi nehéz, de nem lehetetlen.

    előzmény:
    york (17)
    2018-09-26  11:54
  19. 2018. szeptember 26. 11:5417.

    van igazság abban, amit írtál. nekem meg kellett tanulnom, hogy igenis legyen én időm, mélázzak, nézzek ki a fejemből, bárányfelhőket nézegessek, este csillagokat, "csak úgy legyek".  vitaminokra viszont szükségünk van, a vegyes táplálkozás a legmegfelelőbb, de nem árt tabiban sem pl.  magnézium, omega3. stb.


    sok időbe telt, mire rájöttem, hogy sok mindenen csak így tudok túllépni, vagy feldolgozni. minden nap meg kell küzdenem saját magammal, gondolataimmal, igyekezni mindent a helyére tenni..


     

    előzmény:
    huncut (16)
    2018-09-26  10:05
  20. 2018. szeptember 26. 10:0516.

    Látszik, hogy egyikőtök sem esett át ilyen problémán, betegségen, hála ég, mert akkor nem adnátok ilyen tanácsokat. Aki szorong az rengeteget agyal, olyan nincs, hogy az énidőben csak úgy kinézek a fejemből. És holmi magnézium se fogja megoldani a problémát. Aki még ráadásul depressziós is annak valami kémia hiányzik az agyából, azt nem lehet sárgarépával pótolni. Nem támadni akarlak benneteket, mert a jószándék vezérel titeket, de ez sajnos ennél összetettebb dolog. 

  21. 2018. szeptember 26. 09:1615.

    Igen  - én is azt gondolom, hogy "nagyobb intenzitással-önfegyelemmel  kellene ellenállnod"   a szorongásaidnak....A teljes jógalégzés nagyon jó!

    előzmény:
    Nikita 666 (14)
    2018-09-25  19:05
  22. 2018. szeptember 25. 19:0514.

    Nálam most az ugrott be, hogy talán a táplálkozás környékén keresgélj. Elég B vitamint, magnéziumot viszel be? Nem vagy vega? Nem egyoldalú a táplálkozásod, esetleg "túl egészséges"?


    Kitombolod magad néha rendesen, vagy megy az elfojtás?


    Ez a probléma nem egyik napról a másikra alakul ki, ahogyan a többiek is mondták, valami kiváltotta. Emlékezz vissza arra az időszakra amikor ez először jelentkezett nálad, előtte fél-egy évvel történt valami változás az életedben?


    Amikor úgy érzed hogy a mellkasod szétrobban, gondolj arra hogy ez csak úgy nem történik meg, fizikai képtelenség. A testedet te magad, az agyad irányítja. Egy ilyen betegség nem kívülről jön, ezt saját magának generálja az ember. Már a pulzus számodat, szívverésedet is képes vagy helyrehozni, megfelelő gondolatokkal és helyes légzéssel. Változtasd meg a gondolataidat, arra gondolj hogy te uralkodsz a betegség felett és nem fordítva.


    Adtak neked egy olyan tanácsot hogy ne csinálj semmit, csak úgy legyél. Ez nagyon jó ötlet, legyen olyan időd amikor nem érdekel semmi. és ha eközben jön épp a rossz érzésed, akkor az a gondolat járjon át hogy nem érdekel, pont le ... tojod.

  23. 2018. szeptember 25. 15:1513.

    Azt írtad jársz pszichoterápiára. Milyen a  terapeuta? "Kompatibilisek" vagytok? Nem lehet, hogy egy másik terapeutával jobban tudnál együtt dolgozni? Nem tudom, milyen típusú terápiába jársz, de van sok módszer, lehet, hogy találnál valami olyant, ami hatékonyabb lenne (pl. pszichodráma). Amit gyerekkorodból cipelsz, azt valószínűleg csak a  pszichoterápia segítségével fogod tudni rendezni. 


     

    előzmény:
    Kisgombóc (5)
    2018-09-25  10:09
  24. 2018. szeptember 25. 14:3512.

    Együtt gondolkodunk... vágj bele!!!!

    előzmény:
    Kövesdiági (11)
    2018-09-25  14:31

Címlap

top