Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bélsüllyedés (enteroptosis

virag094
Létrehozva: 2018. augusztus 27. 11:46

Sziasztok!


Akinek van tapasztala bélsüllyedéssel (enteroptosis) kapcsolatban (akár ismerős révén is), legyen szíves megosztani a tapasztalatokat, infókat! Előre is köszönöm! 


 

  1. 2018. szeptember 26. 12:542.

    Bélsüllyedés (enteroptosis): A belek rendellenes süllyedése a hasüregben (a medencébe), rendszerint más szervek ptosisával (süllyedésével) társul. A hasi zsigerek függesztő-szalagjának általános meglazulása.


     


    Tünetei: hasi fájdalom, hátfájás, székrekedés, felfúvódás, étvágytalanság, fáradtság, gyengeség. A betegek tünetei fekvő helyzetben enyhülnek, megszűnnek. 


     


    Kialakulhat többszöri terhesség, hirtelen és nagymértékű fogyás illetve a hasfal és a medencefenék petyhüdtsége esetén. 


     


    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5773269/fig ure/FIG4/  (Ebben az esetben a gyomor is le van süllyedve, nem csak a belek.)

Címlap

top