Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Fogamzásgátló mellékhatás

Torolt_felhasznalo_725104
Torolt_felhasznalo_725104
Létrehozva: 2018. június 9. 11:04

Sziasztok! Gondoltam leírom fogamzásgátlóval ért tapasztalatomat. Vagyis kíváncsi lennék van e még valaki ilyen helyzetben? 9 évig szedtem triregol nevű fogamzásgátlót minden rendben volt mellette majd elmentem nőgyógyászhoz és felírta minden ok nélkül a jangeet. Ez mind három éve történt. Elkezdtem szedni aztán fokozatosan jöttek rosszullétek majd panikrohamon lett pánikzavart depressziot diagnosztizáltak nálam és kedelyjavítót és medazepamot szédülésre vitamint szedtem de csak ideiglenes megoldás volt nem sokat segített szorongtam híztam 15 kg.ot. Kerestem az okokat mitől miért? És most mint egy villámcsapás gondoltam arra hogy mivan ha a fogamzásgátló okozza? Azóta van így mióta a jangeet szedem...Még nem jutottam el nőgyógyászhoz de megkérdeztem egyet és azt mondta kár volt váltanom ha a másik a tri regol bevált mert amit most szedek okoz ilyen panaszokat. Most elkezdtem újra a régi gyógyszeremet szedni várom hogy mi lesz s vége ...Hasonló cipőben járt e már valaki ? 

  1. 2018. június 21. 16:146.

    Én Lindynette 20-at szedtem anno, de amikor abbahagytam (gondoltam ideiglenesen), akkor hónapokig borzalmasan problémás volt a bőröm, nemcsak az arcomon, hanem még a hátamon is. Akkor döntöttem el, hogy soha többet fogamzásgátló. 

  2. 2018. június 20. 13:105.

    Hát ha a legapróbb gyanú is felmerül hogy ettől lehet én azonnal abbahagynám, hogy lássam változik-e valami. Elég sok nem hormonális fogamzásgátló van ahhoz a piacon hogy ekkorát kockáztass. Nekem is volt anno tünetem a fogitól, abba is hagytam és még úgy is sokáig tartott (és igen sok pénzembe került) míg egészséges lettem. Nekem candida szaporodott el nagy mértékben úgy hogy volt hogy már fel sem tudtam kelni. Jó idő volt míg rendbe jött az immunrendszerem meg a bélflórám (amiért a mai napig nagyon hálás vagyok a dokimnak hogy felismerte hogy ez a baj mert előtte a másik 7nek nem sikerült és nem félrekezelt hanem protexinnel kihozott ebből a nagyon kellemetlen betegségből amire egyébként az akkori kapcsolatom is ráment). Én nagyon rossz véleménnyel vagyok a fogamzásgátlókról meg minden terhelni a szervezetet ezzel ha van más megoldás.  

  3. 2018. június 18. 18:234.

    Úgy látszik, nem "gyakori" a problémád....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_725104 (2)
    2018-06-09  11:11
  4. 2018. június 17. 09:513.

    Hallottam már, átéltem már hogy valamely gyógyszer mellékhatása RÉMES TÜNETEKET OKOZ!  Nagyon egyéni...Nekem pl. a neocitrán  árt...  Elég idős vagyok már -merem ajánlani a hurkot...semmi baj vele...nincs mellékhatás.....,nekem 2 volt fenn 2 x 15-15 évig...., rendszeresen jártam nőgyógyászhoz anno......A hurokból  is a legolcsóbb, mert ha befogadja a szervezeted, mindegy mennyibe kerül.....van akinek a drágát=Bécsből hozatta  ----  is kidobta....tehát nem az árától függ a bennmaradás. Nekem azért kellett gyógyszerről hurokra váltani ,   mert trombózisom volt a 2. gyerekem után..., aki már 42 éves....


    Van akinek nem jó a hurok..., az rémregényt ír majd róla, hogy NEKED MILYEN LENNE ???  -   ki kell próbálni....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_725104 (2)
    2018-06-09  11:11
  5. Torolt_felhasznalo_725104
    Torolt_felhasznalo_725104
    2018. június 9. 11:112.

Címlap

top