Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Csípőprotézis műtét után

Mari Lujz
Létrehozva: 2018. május 26. 14:56

Három hónapja kaptam csípőprotézis. Az egyiket 10 éve kaptam, ez a második.  Emlékeim szerint az elsőt sokkal jobban viseltem, hamarabb regenerálódtam, a fájdalmak is hamar elmúltak. Most pedig már nagyon türelmetlen vagyok, mert még mindig szükségem van a mankóra,  itthon egyet használok, de ha mennem kellene valahová csak kettővel mernék elindulni.





Aki volt vagy hasonló helyzetben van, kérem szóljon a témához...lehet, hogy már mindig bicegni fogok? 





Még az is idegesít, hogy a régebben műtött csípőm is fájdogál, amit a rehab előtt mondtam az orvosnak, aki azt mondta, hogy ha a frissen műtött lábam teljesen terhelhető lesz ez el fog múlni, sajnos nem ezt érzem.





Köszönöm, ha valaki  válaszol.





 





 

  1. 2018. május 27. 09:593.

    Műtét után 3 hónappal még "jár" az ingyenes, 3 hetes intézeti rehabilitációs kezelés, érdemes igénybe venni! Gyógyfürdő kórház, vagy egyéb kórházak mozgásszervi rehabilitációs osztályán, háziorvos is beutalhat, ha a van szakorvosi javaslat.(Akár az operáló orvos, vagy ortopédus, reumatológus javasolhatja)

    előzmény:
    Zsumi45 (2)
    2018-05-26  18:46
  2. 2018. május 26. 18:462.

    Szeretnélek megnyugtatni, de ezt csak Te magad tudod megtenni. Mindannyian másképp viseljük sorsunkat, s magunk is változunk, 10 év nagy idő...Életkorod, izomzatod, testsúlyod és lelkiállapotod is befolyásolja a gyógyulást. Türelem és kitartó gyógytorna, minél kevesebb függőleges terhelés- nekem ezt tanácsolta orvosom, amikor már harmadszor volt "szétszedve" a csípőm. Sok évtized alatt...Úszás, kerékpározás is erősíti az izomzatot! 


    A bicegésnek is több oka lehet: rövidült a láb, vagy gyengült az izomzat, ferdült a gerinc? Korrigálható! 

Címlap

top