Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Séta súlymegtartásért?

erdomelletthaziko
Létrehozva: 2018. február 14. 07:48

Szeretném leszögezni az elején, hogy egy trauma miatt sportolni nem szeretek, így kérlek ne havasoljátok azt.


Befejeztem egy fogyókúrát, ami alatt több, mint 20 kilót fogytam.


Ami az étkezést illeti; összeállítottam egy étrendet, a régitől eltér, egészséges, (nasi mondjuk heti 1 alkalommal van benne, de inkább zöldségek kísérik a fő ételeket).


3 részre van bontva,


- a reggeli pl puffasztott rizs vagy korpakeksz mellé valami kenyérhez való (sonka, sajt, szalámi), mellé zöldség vagy, ha úgy kívánom, zöldséges pufi rizses/korpa  kekszes szendvics helyett 2 szál virsli, nyers tojás összekeverve paradicsommal és uborkával


- az ebéd főtt étel (spenót, főtt köles, főtt krumpli, humusz, lencse, csicseriborsó, sárgaborsó, rizs vagy bab, mellé tojás, virsli, csirkehús, 1 szelet gordon  bleu vagy 1 szelet  rántott sajt és mellé néha nasi vagy egy kis adag spagetti enyhén megszórva sajttal vagy havi egyszer ebédre enni egy amerikai palacsintát, corn dog-ot vagy bármi ilyet)


- vacsira valami könnyű (1 joghurt vagy zöldség)


Mivel a szervezet azon van, hogy pótolja az elveszett súlyt, mozogni is kell.


Napi 2600 vagy 2400 méter séta (természetesen a nap alatt legyalogololt métereken kívül) segít a súly megtartásban? Néha lehet 3500 méter, de az sajnos nem mindig jön össze (időhiány)


Súlyzóm nincs helyette vizes palackot töltök fel; esetleg heti ötször 30 perc "súlyzó" és hasizom mellé?


Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!

  1. 2018. február 19. 08:285.

    Az uszodázásra nem is gondoltam még. Úszni szeretek; nem sportban csak úgy simán lubickolni. Szaunázni még nem szaunáztam, de mindig is ki szerettem volna próbálni. Lehet beiktatok a séta meg a kis tornám mellé egy kis pancsolást is; nem csak a súlyt tartom meg, de ad pozitív energiát is :)


    A reggelit kissé megnövelem, ha van úszás, meg séta, meg torna, meg sok izgalom a munkahelyen, akkor igazad van benne, hogy úgyis elégetem nap közben :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_745347 (2)
    2018-02-14  12:17
  2. 2018. február 16. 14:464.

    Én azt olvastam - tapasztaltam, hogy az éhgyomorra való "gyors -járás"...legalább 30-40percig...,20perc után beindul az izzadás...na akkor jól csinálod....-akkor hatásos...

  3. 2018. február 14. 15:233.

    Szia,


     


    Attol fuggoen, hogy hany kg vagy, a 2,5 km seta alatt elegetett kaloria valahol 100-150 kaloria (40-60 kaloria per km) kozt lehet. Az is befolyasolja, hogy ezt a 2,5 km-t mennyi ido alatt teszed meg, akkor valamivel tobb kaloriat egetsz. 1 ora alatt kb 5 km-t siman meg lehet tenni (ha nem nehez a terep), de ez a fizikai allapotodtol is fugg. Szinte barmilyen fizikai kondicioval el lehet kezdeni es fokozatosan novelni a kilometereket, az egyik legegeszsegesebb formaja a mozgasnak, de persze, latvanyos fogyasra nem lehet szamitani.


     

  4. 2018. február 14. 12:172.

    Ez nagyjából jónak tűnik, bár a kalóriát nem tudom, nekem még beleférne valami, esetleg plusz egy étkezés uzsonna jelleggel, vagy egy kiadósabb reggeli, azt napközben úgyis teljesen elégeted.


    Szerintem elég ez az edzés napi szinten. Ha hétvégén több időd van, mehetsz többet is.


    Az uszodázást szerintem lehet szórakozásként is művelni, főleg, ha szaunázást beleiktatsz, nem kell sokat úszni, csak úgy "mutatóba", strandjelleggel - ehhez sincs kedved? Mehetnél egy barátnővel pl. Mondjuk nem olyan olcsó, mint a séta, ez tény.


    Ha unod a sétálást, esetleg szerezz be egy kutyust, amellett tuti nem unatkozol...

Címlap

top