Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mellkasi fájdalom mi lehet

normalize
Létrehozva: 2018. január 18. 12:21

Sziasztok


Járt már valaki hasonlóan? leírom milyen tünetem van.


A szegycsontomnál, pontosabban annak felső részén egy ponton érzékeny a csontom nyomásra. Ha megnyomom, az egész mellkasomra kisugárzó fájdalom jelentkezik.


Ha kifujom a levegőt, majd tovább préselem ki magamból szintén jeletkezik a fájdalom. Ha a két karom előre tartom magam elé normál állapotban (kiengedett levegő) fájdalom jelentkezik. Ha megszívom a mellkasom levegővel és úgy tartom magam elé a két kezem nincs fájdalom. Lefeküdni már szinte nem is tudok önerőből az ágyra annyira fáj. Ha fel kell üllni szintén nem mind1 a mikéntja, mert annyira fáj. Hátamon feküdni csak bizonyos pozicióban tudok lenni mert különben fáj.


Ha oldalt fekszem és a szabad kezem ha a combomra, vagy testem elé teszem fáj, ha magam mögé akkor nem.
Ha a 2 vállam próbálom előre nyomni ezáltal a mellkas közepe befelé nyomódik nagyon fáj, rendesen nyilal szinte megszédülésig érezhető nyilalás az előretolás fügvényében.


Köhögési érzetem nincs, nem "taknyolok".


Viszont ha pl köhögni akarnék akkor szintén nem megy a fájdalomtól.


Az orvos haza engedett azzal hogy pihenjek és szedjek fájdalom csillapitót. Nem utalt be semmilyen röntgenre. Egy ekg,vérnyomás mérést csinált, meg lázt mért. AZok rendben voltak.


A szobában klima megy (azzal megy per pil a fütés). Valamint pár napja is jelenvoltak ezek a tünetek csak enyhébban, tehát pl tudtam normálisan mozogni, aludni, köhögni akár...de ha kézzel benyomtam azt a részt a mellkasomnál (szegycsont felső része) enyhébben de jelentkezett a fájdalom. Nem tudom mi lehet ez...volt már ilyen valakinek?

  1. 2018. január 19. 09:014.

    Nem vagyok szakmabeli, csak tippelni tudok : szerintem gyulladás (csontvelő?) de ezt egy vérvétel vsz. kimutatná Mármint a gyulladást.

  2. 2018. január 18. 13:403.

    Elmentem a háziorvoshoz is mert előzőleg a sürgősségire mentem de ugyan azt mondta.


     Kaptam rá valami fájdalomcsillapító gyulladáscsökkentő port. 


    Nekem mozgásokra jön elő a fájdalom, ha nyugalmi testtartásban helyezem magam és lélegzek akkor nincs fájdalom csak akkor jön elő ha bizonyos pozícióba helyezem magam de akkor nagyon könny is kijön a szrmemből annyira belsajdul.. 

    előzmény:
    castaneasativa46 (2)
    2018-01-18  12:33
  3. 2018. január 18. 12:332.

    Én elmennék másik orvoshoz. /nem egyszerű, és talán nem is olcsó, de nincs mese/


    Ugyanilyen fájdalom volt nekem is, azt magas vérnyomás okozta. Persze vérnyomás mérésekor ez egyértelmüen kiderült. Miután csillapítottuk, megszünt. /200 felett volt/

Címlap

top