Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Egészségügyist keresek

klára13
Létrehozva: 2018. január 15. 02:56

  Gyakorlott dolgozót keresek, aki félévenként beadná nekem intravénásan a vasinjekciókat. Természetesen nagyon hálás leszek érte. Budaörsön lakom, a helyet és időpontot megbeszéljük. Nagy segítségemre lenne a jelentkező, köszönöm. Komoly ajánlatokat szívesen fogadok privátban. Klára

  1. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2018. január 21. 16:0113.


    Jó az öreg a háznál, ha nincs elég baj majd csinál!!!!!!!!!!!

  2. 2018. január 16. 05:1012.

    Klárám ! Majd megírom emailben , mit tegyél ! Ez nem veszélytelen dolog !

  3. 2018. január 16. 03:3511.

       Értelek, Lédienn, köszönöm, sok új információhoz jutottam kissé elkapkodott kérésemmel.
       Nagyon alaposan kivizsgáltak másfél éve, hiszen akár daganat is okozhat vashiányos állapotot. Mind e közben kiderült, elég kellemetlen de pontos ismeretet nyújtó módszer révén, hogy velem együtt elöregedett gyomrom nyálkahártyája, így a vas nem szívódik fel. Az akkori kivizsgálás után jött az intravénás vas injekciósorozat. Nem lettem egyáltalán rosszul, nem vagyok kényes, ezt nyugodtan állíthatom magamról. De szegény jó házi orvosunk vért izzadt, mert nem látszik a vénám. Az ötös sorozatból így csak három lett meg, a negyedik nem sikerült, egy pedig megmaradt, nem akartam azzal kínozni orvosunkat, nem mentem vissza. Szegénynek nincs ebben gyakorlata, nekem kellett volna szenvednem, de ő tette. Aztán látom, hogy laborvizsgálatnál annak, akinek gyakorlata van, milyen egyszerű az egész, ezért gondoltam, hogy keresek egy "külsőst".
      Holnap megyek a főorvos úrhoz, holnapután a laborba. Tapasztalatom alapján tudom, hogy mi történik velem. Én ellennék így is, hiszen már nagyon hosszú és jó élet van mögöttem - 74 év -, de fiam és menyem nem hagynak békén. Megszervezik, visznek, hoznak. Van ebben valami természetellenes az én felfogásom szerint, mert az életnek egyszer csak vége kell legyen, felesleges nyújtani, mint a rétestésztát. Amikor ez az egész elkezdődött, hogy már járni se nagyon volt erőm, azt hittem, végelgyengülés. Elfogadtam, de hát fiamék nem. 

    előzmény:
    Lédienn (10)
    2018-01-15  22:12
  4. 2018. január 15. 22:1210.

    Azt sem értem,hogy ki és miért gondolja,vagy mondta,ajánlotta (?),hogy a feltehetően vashiányos vérszegénységedet intravénás vaskészítménnyel lehet,kellene kezelni? Ugyanis már rengeteg szájon át szedhető kíváló vaskészítmény létezik,amit receptre írnak fel.


    Vénásan vasat csak nagyon indokolt esetben szoktak adni és akkor is csak egészségügyi intézményben,ahol minden feltétel adott ahhoz,hogy rosszullét,ájulás,esetleg anaphilaxiás sokk - ami életveszélyes - esetén azonnal tudjanak segíteni. Intravénás injekciót lakáson is csak orvos adhat,azonban vaskészítmény intravénás beadására nagyon kevés orvos vállalkozik otthon.


    Arra gondolni sem merek,hogy valamilyen sarlatán ajánlotta,aki természetgyógyásznak nevezi magát,hogy keress egy bevállalós  egészségügyist,aki szabálytalanul majd beadja neked jó pénzért vénásan az általa ajánlott szert. Aki ezt mégis bevállalja,az büntetendő!


    Esetedben az is nagyon elképzelhető,hogy a háziorvosod ellenzi,vagy nem tudod rábeszélni,hogy tabletták helyett neked inkább intravénásan adja be a vasat.


    Ugyanis ha orvos dönt úgy,hogy intravénás injekcióra van szülsége valakinek - aki ugye tisztában van a szakmai szabályokkal is -  megmondja és természetesen elvállaja az intravénás injekció beadását is!


    A "ramaty állapotodnak" több oka is lehet,de laborvizsgálattal megállapítható az is,hogy valóban vashiány okozza-e a panaszodat.


     

    előzmény:
    klára13 (9)
    2018-01-15  20:55
  5. 2018. január 15. 20:559.

      Köszönöm, Lédien!
    Régóta küzdöm ezzel a betegséggel. Aranyos házi orvosunknak nincs már gyakorlata az intravénás injekcióval kapcsolatban. Az ő válláról szeretném levenni ezt a terhet. Nemigen sikerült neki, és bár csak most megyek laborvizsgálatra és hozzá is beutalóért, tudom, mi következik. Ettől szeretném őt megkímélni.
       Menyem anyukája hematológus főorvos, nyugdíjas, ő mondta, hogy akár elájulhatok. Mire én: majd magamhoz térek.
      Nem hittem, hogy ez az egész ilyen nehéz ügy. Azt hiszem, menyem anyukájától kellene kérdeznem, tud-e valakit, aki belém tudja döfni azt a fránya vasat. Azért hiszem, hogy erről van szó, mert legutóbbi is ez volt, és akkor nem is voltam annyira ramaty állapotban, mint most. Mert ugye folyton reménykedem, hogy erőre kapok. És hát ismered a mondást, elől megy a tőkehal, mögötte a naphal, utána a cet, és a reményhal meg utoljára.
      Köszönöm szépen segítő szándékodat.

    előzmény:
    Lédienn (8)
    2018-01-15  14:42
  6. 2018. január 15. 14:428.

    Intravénás injekciót és főleg vaskészítményt kizárólag orvos adhat be és csak nagyon indokolt esetben szokták vénába adni,mert nem veszélytelen!


    Intravénás vaskészítmény beadásakor rosszullét,eszméletvesztés is előfordulhat,ami azonnali orvosi beavatkozást igényel!


     Kórházban kivételes esetben és csak orvosi ellenőrzés mellett(!)  adhat be intravénás gyógyszert kizárólag szakképzett ápolónő!

  7. 2018. január 15. 13:587.

      Jó napot!
      Már kerestem, azt hittem, én vagyok béna.

    előzmény:
    Sheriff-2 (2)
    2018-01-15  03:59
  8. 2018. január 15. 13:556.

      Köszönöm, Mozdonj. Az a helyzet, hogy röpke 12 napos kórházi kivizsgáláson derült ki a megoldás. Minden úgy van, ahogy mondja. Tényleg a háziorvostól kérek javaslatot személyre. Ez nem jutott eszembe. Köszönöm a jótanácsokat. Nagy segítség.
       Abban is igaza van, hogy nagyon meg kell gondolni, kit engedünk be otthonunkba. Rémes ez a mai világ, bár, azt hiszem, sosem volt jobb. Fiamék a földszinten laknak, öt kutyánk van, igaz, aprók, de zajosak, harapósak. Na és a biztonsági rendszer járőrökkel. Azért ez ad némi biztonságot. Bár tökéletes az nem létezik.
      Hát, az hirdetés elég nagy melléfogás volt... de nem tudtam jobbat. Köszönöm.


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (3)
    2018-01-15  06:26
  9. 2018. január 15. 06:595.

    Most olvasom , hogy kedden tetszik orvoshoz menni...
    Mar most vasinjekciohoz tetszik keresni beadot ?
    Valoban fel lesz/lett irva Maganak vas valodi vizsgalatok/leletek es orvosi "itelet" utan ?
    Nem hiszem, hogy idos szervezetbe "vas" eroszakos bejuttatasa , ha marineniajanlotta=nem szukseges ,  jo lenne.
    Ha csak Maga dontott a "vas" mellett , akkor a toborzott "beadot"  illegalis es rosszul vegzodheto aktusba tetszik keverni

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (4)
    2018-01-15  06:38
  10. 2018. január 15. 06:384.

    Biztos tetszik tudni , hogy az injekciozas olyan dolog , ami  felelosseggel jar .
    Aki magat megszurizza , az nem lehet "akarki"  es kepesitessel PLUSZ  ervenyes papirokkal kell rendelkeznie .
    Olyan nincs , hogy egeszsegugyi  vagyok/voltam , ma nem dolgozom , de Maganak beadom.... 

  11. 2018. január 15. 06:263.

    Klarika kedves , jonapot kivanok.
    Veszelyes dolog , amit itt kerni tetszik.
    Ez mar itt nem az a noklapja , ahol ki lehet adni a nevet-cimet.
    Tessek szives lenni megnezni , milyen topikok nyilnak mostanaban : josno , hamispapir , tutirakkezeles...
    A maga idegennek kiadott cime rossz kezekbe eshet s jobbik esetben csak kipakoljak a lakhelyét , rosszabbik esetben - latvan/gondolvan , hogy maga egyedulelo , idos es kiszolgaltatott szemely , akarmilyen rosszindulatu szelhamos befurakodhat a bizalmaba s kovethet el On ellen tobbet , mint egyszeru kipakolast...
    Nezem es latom : Budaörs MINDEN Önnek szükseges szolgaltatassal el van latva.
    Haziorvosa is tanacsolhat megbizhato , bizonyitottan szakkepzett , jo apolot .
    Ön itt korul van véve egy nagyon kedves , gondoskodo-erdeklodo barati korrel...
    Ök is tanacsolhatjak...
    Tisztelettel

  12. 2018. január 15. 03:592.

    Mivel már hajnal van, jó reggelt kivánok. Sajnos az a (nagyon)rossz hír, hogy a privát üzenet lehetőségét itt megszüntették.

Címlap

top