Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Drága mozdonj!

levagottfenyo
Létrehozva: 2018. január 1. 00:14

"Drága" mozdonj!/vagy Jóska? vagy Pista?/


                           Azt írod nagyokos hozzászólás odban,Kedves Szizsuzsoka! c. topikomra reagálva:


~~Lelkibetegsegkor nem "hús és vér "lelked a beteg,hanem  az AGYADBAN ragadt be egy csapagy...!~~


                          Szépen felmondtad a pszichiátria alaptetetelet,de a kérdésemre nem figyeltél oda:


MIT GYÓGYÍT A PSZICHIÁTRIA,mint or-vo-si szakterület? Hiszen az    AGGYAL a neurológia(ideggyógyászat) foglalkozik,mint az idegrendszer központjával!!!


 


                       Drága Szizsuzsoka! Még ha nem is vagy pszichiáter,mint orvosnak az ORVOSi jellegű kérdésre illett volna választ adni:


MIT GYÓGYÍT A PSZICHIÁTRIA or-vo-si  értelemben? Melyik szervet?{És könyörgöm ne keverjük a PSZICHIÁTRIAt  és a PSZICHOLÓGIAT.  Ez két külön szakterület.Elobbit a SOTE-n oktatják,utobbit az ELTE-n}


Tehát nem a "lelki hygienerol"  vagy a gyerekkorodrol kellett volna beszélni...!


 


                     Egyébként elnézést,hogy ilyen formában  folytatom a vitát és nem azonnal reagálok.  De enyhén szólva nem vagyok egy internet-fuggo ember...

  1. 2018. február 8. 13:079.

    Hogy aki a google-rol ideteved , okulhasson...


    Idezem Mimindannyian nicket , a Szkeptikus forumrol.
    Odamereszkedett  energiavampirunknak felelt ezzel  az okos , mindenki szamara ertheto , indulat nelkuli valasszal.
    .
    . ...Nem csak egzakt tudományok vannak, a pszichológia sok hajtása is inkább költészet, mint tudomány. Aztán ott vannak a társdalomtudományok, melyek szintén igen messze állnak a fizika rigorózus előmenetelétől.

    ....A neurológia konkrétan az idegekkel, és azok rendellenes működésével kapcsolatos problémákkal foglalkozik, a pszichiátria ennél sokkal magasabb szintű, viselkedésben megnyilvánuló, konkrét idegcsoportokhoz nem társítható betegségekkel.
    A büntető törvényköny szövegének megfogalmazói is a bűntények elkerülését és kezelését igyekszik elérni, mégis egészen más szinten és módon teszik ezt, mint a rendőr.

    ...Szó szerint azt jelenti, de ez csak egy név. A csontkovács sem üllőn kalapáccsal dolgozza meg a csontokat, pedig hát az elnevezésből erre számíthatnánk. A lélek szó használata praktikus. Egyszerűbb, mint minden alkalommal valami olyasmit mondani, hogy mentális folyamatok. Ahogy az atomfizikus sem úgy dolgozik, hogy az íróasztalához ülve kezébe vesz egy jól megtermett atomot és vizsgálgatni kezdi, hanem az atomi kölcsönhatások elméleteinek részletein dolgozik és ahhoz kapcsolódó kísérleteken és kivietelezésükön munkálkodik, úgy a pszichiáter sem egy darab lelket vesz górcső alá, hanem a személyek viselkedéséből igyekszik arra következtetni, hogy mi állhat a háttérben, a mentális működés ismert modelljei szerint mi okozhatja a rendellenes viselkedési mintát...

    ...Először is válasszuk szét a pszichiátria gyakorlatát, amit megéltél, megtapasztaltál, attól a tudományos területtől, mely kutatja az emberi elme zavarait. Attól, hogy rossz kezekbe kerültél, nem következik, hogy a tudományos irány rossz. Ha azt tapasztalod, hogy a girbe-gurba a fal, amit a kőműves maga után hagyott, vagyjon arra jutsz, hogy a kőműves tevékenység, a házépítés ezen része rossz, becsapás? Nem, világosan látod, hogy az adott munkás volt trehány. Az orvsotudományoknál is szét kellene tudni választani az egyéni tapasztalatokat a tudományos vonulattól.
    Másodszor pedig, ha még mindig a pszichiátria tudománya ellen foglalsz állást, akkor szerinted mit kellene helyette tenni? induljunk ki abból, hogy nincsenek mentális betegségek, nincsen hibás agyműködés? Mondjuk ezt annak ellenére is, ha mérhetően bizonyos vegyületek eltérése mindig együtt jár egy bizonyos abnormális viselkedéssel, és a vegyület pótlása enyhíti vagy helyrehozza a problémát? Vagy a másik irány. A normális agyműködés bizonyos szerek hatására módosul, elég csak az alkohol hatására gondolni. Mit mondjunk erre, hogy az alkoholban van valami misztikus, pl. dülöngélést ébresztő spiritualitás, vagy ki szabad jelentenünk, hogy az alkohol molekula agyra gyakorolt hatása miatt viselkednek úgy a részegek, ahogy? Ha az egészséges embert "el tudja rontani" egy vegyület, akkor logikus feltenni, hogy a nem egészséges embernél is lehetséges, hogy hasonló a probléma, valamilyen szer/vegyület hiánya vagy túltengése teszi őt ilyenné - kutassuk, hátha fontos összefüggéseket találunk. Miért tekintsük áltudománynak a pszichiátriát, ha a józan logika elvezet oda, hogy ennek a tudományágnak létogosultsága van?

  2. 2018. január 1. 12:518.

    Kihasznalom a reflektor alatti helyzetemet , hogy BOLDOG UJEVET kivanjak minden kedves forumozonak es ....meg mindig nincs toltottkaposzta smile ????????????????

    idézet:
    Mozdonj (7)
    2018-01-01 08:23:03

    Merci !
    ! A toi, aussi...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (7)
    2018-01-01  08:23
  3. 2018. január 1. 08:237.

    Kihasznalom a reflektor alatti helyzetemet , hogy BOLDOG UJEVET kivanjak minden kedves forumozonak es ....meg mindig nincs toltottkaposzta smile ????????????????

  4. 2018. január 1. 07:496.

    Irj egy topikot a Lecsonak .
    A paradicsom07-nek.
    O tudod mit gondol rolad ? Hogy minimalis az ertelmed
    Idezem a Lecsot , a kinai topikodbol. ////Ja : linkelj be valami kezzelfoghatot a Petofi cuccodrol////

    En peldaul azert nem vallalom a nevem, mert hulye lennek vallalni egy netes feluleten, ahol trollok zullesztik szet a legminimalisabb ertelem megcsillanasat is, tovabba azt gondolom, hogy Petofit pont annyira felesleges tanitani Kinaban, amennyire Magyarorszagon is az.


    Ertsd : a minimalis értelem megcsillanasa Te vagy , a Teged lezulleszto troll EN vagyok.

  5. 2018. január 1. 07:425.

    Egyébként elnézést,hogy ilyen formában  folytatom a vitát és nem azonnal reagálok.  De enyhén szólva nem vagyok egy internet-fuggo ember...


    Eroszakoskodas.
    Mindenkeppen magadra kivanod vonni a figyelmet.
    Nem reagalsz?
    Reagalnal azonnal , ha harapna a hal.
    De a mareknyi maradek , szinten zenesz ,  forumozo tulelt itt mar tizen-év alatt , jonehany energiavampirt . Mar "adtunk" s tanultunk belole...


    / szinten zenesz=enyhen szolva nem internet-fuggo/

  6. 2018. január 1. 07:294.

    .

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (3)
    2018-01-01  07:27
  7. 2018. január 1. 07:122.

    Legyszives specialistat kerdezni : van ehhez ut. --> Haziorvos s O majd tanacsol.
    A pszichiater es a pszichologus ket kulonbozo dolog...
    A pszichiater elmebetegeket gyogyit . Nagyon regi aga ez az orvostudomanynak
    Legyszives kikeresni magadnak a Neten , en nem allok ebben rendelkezesedre.
    Beirod a google-ba : elmebetegseg
    Talalni fogsz olyan cuccokat , hogy
    Autizmus "
    Asperger-kór és máshová nem sorolt általános fejlődési zavar "
    Rett-szindróma
    Gyermekkori dezintegratív betegség "
    Gyermekkori skizofrénia "
    Depresszió "
    Mániás-depresszió "
    Öngyilkos magatartás "
    Életvezetési zavarok "
    Kóros ellenszegülés, dac "


    Olvasgassad sajat magad.
    Engem a Te problemad nem erdekel , nem fogok se magyarazni se magyarazkodni es nem sajnallak .
    Annyit tudok nagyon oszinten tanacsolni, hogy menj szakemberhez.

Címlap

top