Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Női gondok, méhszájseb

Flooo89
Létrehozva: 2017. december 14. 07:52

Sziasztok!

Azért írok ide, mert már teljesen kétségbe vagyok esve a sok problémától.

Kezdeném a lényeges résztől.

Kb. 1 éve, tavaly december környékén a barátommal való együttlét után erősen véreztem. Elmentem orvoshoz, kiderült, hogy méhszájsebem van. Ecsetelésre jártam pár héten keresztül, majd az orvos azt mondta, hogy meggyógyultam.

Ezután eltelt 1 hónap, spirált helyeztettem föl - hozzá kell tennem, hogy még nem szültem, így a kisebb változatot kaptam (jaydess). Megkérdeztem az (állandó) orvosomat, hogy probléma e az, hogy méhszájsebem volt, de azt mondta, hogy semmi gond nem lesz belőle, mert nem függ össze a kettő.

Föltette a spirált, pár hónapig minden rendben ment, majd az együttlét utŕni vérzés megint előjött plussz még a bal petefészkem is fájt vissza-vissza térve.

Orvoshoz menetem újra, azonban méhszájsebnek nem volt nyoma. Kaptam antibiotikumot meg gyógyszertárban kikevert hüvelykúpot, valamint gyulladáscsökkentőt petefészekgyulladás és / vagy hüvelygulladás gyanújára. Beszedtem, hasznŕltam. Enyhébb vérzés még ezek után is tartott.

Levetettem a spirált.

Elmentem nemibeteg gondozóba, ahol kenetvétel után kimutatták, hogy strepphococcus és e.coli baktérium van a hüvelyemben. Ůjabb antibiotikum kúra.  Augmentin, gombaölő a barátomnak čs nekem is. Plussz ph helyreállětň kúra.

Ezutŕn ittam a cickafarkfű čs kamilla teákat, készítettem tengersósvizes ülőfürdőt, barátcserjét szedek 2 hňnapja. A petefészekfájdalom megszűnt čs 2 hónapig semmi bajom nem volt.

2 hónap után enyhe méhfŕjdalmam visszatért.

Azonban két napja voltam együtt a barátommal, és az együttlétünk közben újra véreztem. Azt hittem, hogy megjött a menstruációm, azonban így két napra rá nem ůgy tűnik.

Rákszűrés, chlamydia, hpv, szifilisz tesztre negatív!

Így várom a válaszokat, tanácsokat, tapasztalatokat hogy mégis mi a .... ot csinálhatnék, hiszen mŕr nagyon elegem van az egészből.

  1. 2018. február 5. 18:589.

    Szaisztok!


    Köszönöm a jókívánságokat!

    Azonban a történet folytatódik:
    Mindenek előtt, a cisztának vélt solog csak egy nem megrepedt tüsző volt.
    Végigszedtem a strepphococcusra felírt antibiotikumot, valamint végighasználtam a gynoflor ph helyreállítót. Remélve, hogy minden rendben van, visszamentem kontrollra, ott mintát vettek. Egy hétre rá, amikor az eredményért mentem kiderült, hogy a strepphococcus elmúlt, azonban van helyette klebsiella pneumoniae. Lactobacillust nem mutatott ki a tenyésztés, azaz védekező képességem nincs (ami ugye azért nem jó, mert ha ez nincs, akkor viszont van mindenféle nem odavaló baktérium).
    Erre CNS kúpot kaptam, amit most kezdek majd el használni.

    Méhszájsebem elméletileg nincs, de a citológia eredménye P2.

    Ha van bárkinek bármilyen tapasztalata az ilyen dolgokkal kapcsolatban, várom a tanácsokat! 

  2. 2018. január 10. 12:308.

    Szia! Nekem is volt méhszájsebem, de ecsetelés után elmúlt. Vérzést sosem tapasztaltam emiatt. Utána pár héttel lehetett használni ph-t rendbehozó hüvelykapszulát, gynophilust és ezután a minimális hüvelyi irritáció is elmúlt. Én ajánlom neked a Szent Imrében dolgozó nőgyógyászokat én többnél is voltam és sokat segítettek már régóta kínlódtam én is többféle bajjal és jó sok orvosnál jártam mire ide lejutottam és itt segítettek. Kitartást és sok erőt kívánok biztos hogy nagyon aggasztó hogy vérzel és nem is normális. Remélem mihamarabb pontot tudnak tenni a végére. 

  3. 2018. január 10. 10:367.

    Gyógyulást neked!


    Cisztától vérezhettél valószínűleg vagy mit mondott ez a doki...?

    előzmény:
    Flooo89 (6)
    2018-01-10  10:18
  4. 2018. január 10. 10:186.

    Sziasztok!


    Voltam orvosnál és kiderült, hogy nincs méhszájsebem. Azonban az is kiderült ultrahang és tenyésztés után, hogy a baci ami bennem van az a streptococcus agalactae, valamint hogy van egy majd 3 centis cisztám.
    Erre most antibiotikumot és gynoflort kaptam.
    Most várom a gyógyszerek hatását.

  5. 2017. december 15. 21:025.

    Az nagyon nem normális,ha szex után vérzel.


    (Gondolom semmi extrém,durva dolgot nem csináltok,ami sérülést,vérzést okozhatna).


    Az előzményeket tekintve én is azt ajánlom,hogy keress másik orvost,ill. menj el onkológushoz! Az nőgyógyászod az ő tudása szerint megtett mindent.


    Azért onkológushoz menj,mert ők mindig megnézik a méhszájat colposcoppal (nagyítóval) is,ami ilyen esetekben különösen fontos és egyben kenetet is vesz rákszűrésre. Az onkológus olyan pici elváltozást is észrevesz a méhszájon,amit egy nőgyógyász nem mindig,vagy nem tulajdonít neki jelentőséget. A szex utáni erős vérzés okát mindenképpen ki kell deríteni,mert az nem szokott jót jelenteni. Ezzel nem megijeszteni akarlak,de mindenképp egy olyan nőgyógyászt keress,aki onkológus is! Jó lenne,ha a doki egy hüvelyi UH-t is végezne a rákszűrés mellett.


    Nagyon jó ötlet volt,hogy levetetted a spirált,ugyanis az mindig irritálja a méhszájat is,ami egy gyógyult seb esetén sem szerencsés. Tudom,sok nőgyógyász azt mondja,hogy semmi gond a spirállal,de azért ez nem minden esetben igaz.


    Mielőbbi gyógyulást!

    előzmény:
    Flooo89 (4)
    2017-12-14  17:32
  6. 2017. december 14. 17:324.

    Köszönöm az eddigi válaszokat. Kedden tudok menni orvoshoz, és kivizsgáltatni, hogy mi is ez. Leginkább csak attól tartok, hogy mi van akkor, ha ez mégsem méhszájseb. A vérzés a szex után nem enyhe, hanem eléggé erős, így emiatt is aggódok. Azonban az egyértelmű, hogy nem menstruálok. Fájdalmat ilyenkor nem érzek.


    Nem az állandó orvosomhoz megyek, így reménykedek, hogy nem csak egy antibiotikum recept lesz a válasz. 


    Az állandó orvosomról rosszat nem szeretnék mondani, hiszen ő tette a dolgát, és úgy is nézett ki, hogy jól. Úgy látszik, hogy a szervezetem nem a "megszokottan" reagál a dolgokra, ami hát, megtörténhet. 


    Akinek van bármi tanácsa, tapasztalata, szívesen várom még!

  7. 2017. december 14. 16:423.

    Szia! Januárban voltam az éves rákszűrésen. P3 lett hpv gyanúval, plusz egy csini méhszájseb.  Mondta a doki hogy vitaminkúra, plusz két fajta kúp. Na ez nem használt, júniusban is ugyanez lett az eredmény. Két lehetőség volt. Az egyik az ecsetelés. De mivel ez az ecsetelő még csak február óta volt forgalomban, így a dokim nem merte adni hozzá a nevét. Nem tudta, hogy mennyire használ. 45ezer lett volna a 3 hónapos kúra. A másik lehetőség pedig a lézeres méhszájseb műtét. Az utóbbit választottam. Átutaztuk a fél országot, Győrbe kellett mennem a beavatkozásra. Rákmegelőző állapot volt már, a 80 %-át le kellett lézerezni...most voltam kontrollon. Tökéletes P2 lett az eredmény. Meggyógyultam.  


    Ezzel azt szerettem volna mondani, hogyha jó dokid van, az minden kincset megér. Keress másik orvost. Az enyém nem tömött antibiotikummal... És hozzáteszem, hogy nekem a seb sose okozott semmi panaszt. Nem volt köztivérzésem szex után. Csak állandóan volt valami gombafélém... De mint kiderült nem gomba volt. Hanem a seb okozta. Minél hamarabb kezeld. Hatásosan 


     

  8. 2017. december 14. 09:592.

    Váltanék orvost... Nem gyógyult meg - ez csak az én tippem persze, látatlanban - az a méhszájseb, vagy kiújult, több mint valószínű hogy ezért vérzel megint. Lehet kevés az ecsetelés, kérdezz meg másik orvost a dologról, lehet fagyasztást javasolna pl. Jobbulást neked!

Címlap

top