Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szúr a szívem. Mitől van?

$u!cudeG!rl
Létrehozva: 2017. december 12. 08:18

Sziasztok.


Láttam már pár ilyen kérdést amik hasonlítottak az én tüneteimhez a szívszúrással kapcsolatban de enyém kicsit más. Nem tudom mitől van de kb 3-4 éve alakulhatott ki. Nem emlékszem pontosan mikor kezdődött. Néha csak sika sétálás közben, beszélgetés közben, nevetés közben elkezdett szúrni a szívem. Volt mikor segített (persze jobban fájt is) mikor mély levegőt vettem és hamarabb elmúlt. Tegnap viszont mikor mentem boltba csak úgy elkezdett ( nem tudom hogy hogy jönnek, néha gyakrabban heti többször, de volt olyan is hogy pár hónapig semmi.)szúrni, a séta nem volt megterhelő se semmi. Olyan érzés mintha egy kést döfnének a szívembe és ki be húzgálnák mikor levegőt veszek. Nem vagyok elhízva, nem mondom,hogy rendszeresen mozgok ugye most tél is van de azért ha van rá lehetőségem biciklizek néha, meg ugye az iskolában/kollégiumban is a napi mozgás meg szokott lenni. Picit húsos vagyok de még nem nevezhető dagadtnak. Voltam ezzel az üggyel a háziorvosomnál ő annyival lerendezte biztosan a tüdőm szúr és én érzem rosszul. 


Nem tudom lehetséges e de volt egy olyan gondolatom hogy esetleg valami örökletes szívbetegség (nem tudom ezt lehet e örökölni) mert a nagypapámnak is volt valamilyen szívbetegsége. Azt kifelejtettem hogy 16 éves lány vagyok.


A válszokat előre is köszönöm.😊😳

  1. 2017. december 16. 17:115.

    Kérj egy kardiológiai kivizsgálást....

  2. 2017. december 12. 23:304.

    Webbetegrol : hozzad hasonlo kepzelt beteg kapott valaszt:


    Levegővételkor tompa szúró fájdalmat érzek a tüdőmben. Ennek mi lehet az oka? Forduljak orvoshoz? Megfázási tüneteim nincsenek. Huszonkét éves vagyok.


     


    Az egészen ártalmatlan tompa szúró fájdalomtól, melyet egy mélyebb belégzést követően a" tüdőbe szorult" levegő okozhat, a mellhártyát érintő gyulladás, embólia, szívinfarktus és tüdőgyulladás is kiválthat és fenntarthat.
    Ezt csak egy pár leírt mondatra alapozva, nem lehet pontosan diagnosztizálni.
    Ha nincsenek megfázásos tünetei és 22 éves, nem érzi magát betegnek, láztalan, nem köhög, akkor lehet csak csak egy izomfájdalom, megerőltetés következménye és nincs különösebb jelentősége.
    El fog múlni.
    De ha fokozódik és nehezebben kapja a levegőt, akkor érdemes elmenni orvoshoz, aki megvizsgálva meg tudja mondani, hogy van-e valami kóros elváltozása.
    Én azt javaslom, várjon még és ha nem múlik el, vagy hirtelen kellemetlenné válnának panaszai akkor forduljon orvoshoz


    Levegővételkor tompa szúró fájdalmat érzek a tüdőmben. Ennek mi lehet az oka? Forduljak orvoshoz? Megfázási tüneteim nincsenek. Huszonkét éves vagyok.

    Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/legzoszer vi_betegseg/5023/szuro-fajdalom-a-tudoben

     


    Levegővételkor tompa szúró fájdalmat érzek a tüdőmben. Ennek mi lehet az oka? Forduljak orvoshoz? Megfázási tüneteim nincsenek. Huszonkét éves vagyok.

    Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/legzoszer vi_betegseg/5023/szuro-fajdalom-a-tudoben
  3. 2017. december 12. 23:193.

    "Voltam ezzel az üggyel a háziorvosomnál ő annyival lerendezte biztosan a tüdőm szúr és én érzem rosszul. "


    Ilyet orvos nem mond , mert "  szúr a tüdőm " az nem jelent semmit !
    Ezt a marhasagot Te talaltad ki.
    Mi a jo abban, hogy "csak ugy" idejossz " , nyilvanosba , panaszkodni" ?

  4. 2017. december 12. 22:552.

    Édesanyád mit szól ehhez?


    A háziorvosnak nem /lenne/ szabad azzal lerendezni, hogy "biztosan a tüdőd szúr..." mert annak is van oka, ha így van. Minimum egy EKG-t vagy kardiológiai szakvizsgálatot kellene végezni.

Címlap

top