Lombik 1. UH hány tüsző?

mtm
mtm
Létrehozva: 2017. Április 5. 13:39

Sziasztok!


 


Első (hosszú protokoll) lombikom zajlik és jól megijesztett ma a dokim, h 3-4x ennyi tüszőnek kellett volna mostanra (7.cn) megérnie az adataim és a gyógyszerezés alapján, mert csak 3 tüszőm lett, ami sima clostis hónapokban is szinte mindig volt. Azt mondta 40 évesen már hiába számít jónak az AMH-om, ilyenkor már az sem úgy viselkedik, ahogy kéne neki. Nem tudom, h ezzel csak a bizonyítványát magyarázta, mert alul becsülte a stimulálást vagy ez tényleg így van.


 


Jól kibőgtem magam, mert nem tudom, h ezek után még lehet-e sikeres ez a lombik, vagy ilyenkor már úgyse lesz elég tüsző? Akkor meg minek kaptam most plusz napi 2x3ampulla szurit? Amit viszont nem írt fel, az a closti? Ti is csak szurit kaptatok? Nem kellett volna szedetnie a clostit is, ami eddig mindig bevált? Van még értelme tovább (6xos adag hormonnal tömni magam?) Eléggé félek ettől az egésztől, a túlstimutól is, mivel Pcos vagyok, és a hormonoktól is, mivel eleve extra érzékeny tipus vagyok, egy sima mensitől is totál ki tudok borulni lelkileg... 


 


Szóval légyszi, aki ér hozzá vagy van tapasztlata, nyugtasson meg, h jó kezekben vagyok-e és nem nagy gáz ez a kevés érőben lévő tüsző. A méhnyálkahártya pedig 7mm, ezt se tudom, h az most jó vagy épp elég vagy tök gáz.. Jaj istenem, olyan nehéz nekem ettől a dokitól megkérdezni a dolgokat.


 


remélem akad itt vki, aki tud segíteni, mert eléggé kétségbe vagyok esve, nagyon szeretnék bízni az orvosomban, de olyan nehéz így, h mindenféle számomra lényeges kérdésben sorstársaktól és fórumokról tudok csak rendesen tájékozódni, mert a doki vhogy minden kérdést türelmetlenül fogad, vagy bizalmatlanságnak esetleg akadékoskodásnak vagy okoskodásnak vesz. (vagy csak én képzelem, h így van, már ebben is kételkedem)


 


Remélem nem tűnök teljesen hibbant idegbeteg tyúknak, nem tudom Ti hogy vagytok vele, de engem teljesen megborít ez az egész kezelés, annyi reményem és félelmem és várakozásom tapad hozzá, h alig bírok megmaradni normálisnak és a férjemen is látom, h kivan tőle, mert tehetetlen.


 


Nagyon szépen köszi, ha vki ír, nagyon örülnék mindenféle megnyugtatásnak, infónak, tapasztalatnak. 


  


 

4 hozzászólás
 1. 2017. Április 12. 17:514.

  Először is ne idegeskedj, az nem segít!


  Nem tudom miért mondta ezt az orvos, de engedd el a füled mellett.


  Ha 20 tüsződ lesz, de kevés termékenyül meg, vagy nem lesz lefagyasztható, akkor hiába érlelted őket, így nem foglalkozz vele.


  Úgy is egy dolog számít, megtapad-e és kihordod-e babát, ez az egy számít!


  Leszívás után viszont igyál sokat és egyél sok fehérjét, hogy kimosodjon belőled a sok hormon.


  Hajrá! :)

 2. 2017. Április 8. 06:493.

  szia nekem nem volt lombokom, de a családomban kettő is és mindegyiknél többszöri próbálkozásra de sikeres. Egy ismerősömnek azt mondták hogy na itt semmi sem lesz, baj van mindkettőjüknél, aztán elsőre összejött a baba. Szerintem neked most a legfontosabb hogy megnyugodjál. Próbálj meg bízni az orvosodban! Veled ellentétben neki nem az első lombikja lesz! Tudja hogy mit csinál de ki kell tapasztalja a te tested reakcióit. Biztos leterhelt, ha tőle nem kapsz megfelelő válaszokat, keress egy olyan szakértőt akivel tudsz a kétségeidről beszélgetni. A hormonok amiket kapsz nagyon leterhelik a szervezetet ne csodalkozzál ha ki vagy borulva. Ne a fórumokon keresd a választ a helyzetedre, mert mindenki mást fog írni és csak mégjobban összezavarodsz. Amire neked most szükséged van: Lazítás! Próbálj meg bár tudom most nehéz más dolgokra is koncentrálni. Próbálj meg meditálni, ha elsőre nem megy hogy teljesen kikapcsold az agyad majd megy harmadjára vagy ötödjére. Kergesd el a negatív gondolatokat a fejedből, zárd ki a negatív embereket a környezetedből. Sikerülni fog!

 3. 2017. Április 6. 09:272.

  Szia! Először is, nem kell temetni semmit, ha 3 tüsződ lesz, abból is lehet sikeres beültetés, meg 15 tüszőből is lehet sikertelen. Persze, az ember jobban reménykedik, ha több tüsző van, de ez nem garancia a sikerre.


  Bízz az orvosodban! A Clostyt azért nem alkalmazzák lombiknál, mert egyrészt vékonyítja a méhnyálkahártyát, másrészt injekciókkal több tüszőt lehet elérni. Én legalábbis így tudom, de elég rég volt már, hogy benne voltam a témában, talán hoz valaki új infót.


  Az első lombik még csak "tapogatózás", nem lehet megmondani előre, ki, hogyan reagál a szurikra. Ha esetleg nem sikerülne, már lesz egy tapasztalat, hogy neked eleve nagyobb adagokkal kell indítani.


  A szuri adagot valószínűleg azért emelte meg a dokid, hátha van még olyan tüszőkezdemény, ami erre beindul.


  A 7 mm-es méhnyálkahártya ezen a ciklusnapon teljesen rendben van. Majd szépen megvastagszik, ha elkezded a progeszteront (azt hiszem leszívás után - már régi az emlék), akkor az is vastagítja még a beültetésig. Amúgy ismerek olyat, akinek beültetéskor volt 7 mm és ikrei lettek. 


  Szóval nyugi 

Legnépszerűbb cikkek