Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Asherman szindróma

Kukorica007
Létrehozva: 2013. július 5. 21:45

Sziasztok,

Kiderült, hogy Asherman szindrómám van, az összenőtt méhfalt műtéti úton szétválasztották.

Sajnos nagy az esély, hogy újra összenő. Volt valakinek ilyen műtétje?  Utána kapott hormon gyógyszert, hogy az újra összenövést elkerülje?

Eléggé elkeseredtem, jó lenne valakivel beszélni, akinél ugyanez a probléma merült fel, és esetleg ezek után sikerült teherbe esnie, nálam is ez lenne a cél.

Szép estét!

Kuko

  1. 2018. szeptember 18. 18:468.

    Kedves melindavirag!


    Sajnos én sem találtam itthon specialistát a témában, így a segítségedet szeretném kérni. Lenne néhány kérdésem a dokidról, illetve az egész folyamatról. Ha van rám pár perced, kérlek küldd el az email címed és jelentkezem: galvivien1@gmail.com


    Óriási segítség lenne. :) 


    Előre is köszönöm!


    Szép napot! 


    Vivien

    előzmény:
    melindavirag (7)
    2018-08-29  04:53
  2. 2018. augusztus 29. 04:537.

    Sziasztok.Annakidején amikor kiderült Ashermanom van sokat keresgéltem,és kevés infót találtam a témában .Ausztriában az első gyerekem császármetszése végett kialakult nálam egy Asherman-szindróma.3 évben került míg diagnoztizálták,egyszerűen ultrahangon nem láttak semmit.mivel nagyon szerettünk volna 2-ik gyereket specialista után kezdtünk keresgélni,Bokor Attilát mi is felkerestük egy vizsgálat erejéig,de végül tovább kerestünk.Ausztriában nem találva szakértőt ,Belgiumba  Dr Rudi Campo t ajánlották nekünk .Ő műtött meg ,sikerült szétválaszani az összenövéseket és 2 napon belül mégegyszer hiszteroszkopias vizsgalattal ellenörzött ,az új összenövéseket oldotta és újból géllel töltötte meg az üreget.Ezután a menszim tökéletesen visszaállt,aztán ajánlott 7 napon belül egy újabb hiszteroszkopias kontrollt.Ezt már ausztriában csinálták.Ezután 3 hónappal újból elmentünk Dr Rudi Campo hoz ,ő ismét talált egy pici heget a méhen amit eltávolitott ezzel 70% al nöbelve a term teherbeesést.ezután 2 hónappal természetesen teherbeestem.Volt az 3 ik hónapban egy vérzés,de az osztrák orvos nem tulajdonított neki jelentőséget.6 ik hónapban ismét vérzés ezuttal nem szerencsés kimenetü,megszületett a kisfiam alig 1 kg val,az orvosok nem tudták megmondani a koraszülés okát.Intenziv neo 2 hónap és most már itthon vagyunk ,egészséges és csodás gyerekünkkel.Örülünk és áldjuk a sorsot,hogy megadatott a 2ik gyerekünk is.


    Dr Rudi Campo megtalálható az interneten a LiveCenter magánklinikára be lehet jelentkezni.1 vizsgálat kb 3-400 euro,egy műtét 1500 euro ,ő az európai nőgyogyászati szövetség elnöke.Hysteroskopiában kutatásokat folytatnak,konferenciák.


    Klinikája nagyon felszerelt,őmaga egy kedves,humoros ember,lehet vele német,angol spanyol nyelveken beszélni a flamandon kívül.Recepción is több nyelven beszélnek.


    Ajánlom szeretettel.


    Sok sikert a gyógyuláshoz.


    Melinda


     


     


     


     


     

  3. 2014. február 10. 15:496.

    Sziasztok!

     

    Szomorúan tapasztalom, hogy vagyunk egy páran akik személyes kapcsolatba kerültünk az aschermann szindrómával, ezért megosztom a dokim elérhetőségét, aki segített nekem meggyógyulni belőle.

     

    Dr. Bokor Attilának hívják, a SOTE I. szülészeti klinikán dolgozik. A magánrendeléséről a www.doktorbokor.hu címen minden infót megtaláltok.

     

    Én csak dicsérni tudom, nagyon tapasztalt, lelkiismeretes és nem utolsó sorban kedves orvos. Ha jól tudom, Ő a SOTE-n a laporoscopos csoport vezetője, és rendszeresen jár továbbképzésekre külföldre. Remélem, hogy másnak is tud segíteni, ahogyan nekem.

     

    Ha egyéb információra, vagy tanácsra van szükségetek, akkor az ancsumancs@gmail.com címen megtaláltok. Ide csak nagyon ritkán járok, úgyhogy inkább oda írjatok, és ha tudok, szívesen segítek!

     

    Nagyon sok kitartást minden sorstársamnak! És soha ne adjátok fel a reményt!

     

    Andi 

  4. 2013. november 6. 21:515.

    Sziasztok!

    Légyszíves segítsetek. Most derült ki, hogy Ashermanom van.

    Nem tudom, hogy ki ennek a specialistája. Tudnátok jó orvost ajánlani?

    2 lombikom volt már a Kaáliba járok. Most készültünk a 3.-ra és ez a szörnyűség most derült ki. Nincs még gyerekem. 4-szer kapartak ki spontán vetélések miatt.

    Teljesen tanácstalan vagyok kihez forduljak a műtét miatt.

    Előre is nagyon köszönöm!!!

    Szilvi

    előzmény:
    Ancsumancs (2)
    2013-07-30  21:48
  5. 2013. augusztus 27. 15:184.
    Más, ha nem gond privátban megírnád az orvosod nevét, aki a hyalobarrier endo nevű gélt ajánlotta, ő az aki az ashermannal műtött?
    előzmény:
    Ancsumancs (2)
    2013-07-30  21:48
  6. 2013. augusztus 27. 15:173.

    Szia,

     

    Ne haragudj, hogy csak most írok, de már nem is reménykedtem, hogy valaki itt válaszol…

    Nagyon köszi, hogy leírtad veled mi történt.

    Az enyém elég hosszú történet, a férjem miatt csak lombikbabánk lehet, nálam az elmúlt években mind hormonálisan mind fizikálisan mindent rendben találtak(ezt több lelet is bizonyítja), volt hycosy vizsgálat, petevezető átjárhatósági stb… Személyes okokból orvost váltottunk és mivel már féléven túli volt a hycosy vizsgálatom (méhtükrözés), ezért ő újra megcsinálta és ennek a végén csinált egy egészségügyi küretet, véleményünk szerint teljesen indokolatlanul, és jó eséllyel  ez okozta a problémát. Aztán egy másik doki, aki ennek a specialistája műtéti úton szétválasztotta a méhfalat. Pár nap múlva lesz kontroll, de nem bízom semmi jóban, 2 ciklust kellet várni, és most ebben már a másodikban nem jött meg. Előtte normális 30 napos ciklusaim voltak 5 napos menstruációval.

    A 2 hónapban kezelésként  progynovat és duphastont kaptam.

    Hát röviden ennyi.

    előzmény:
    Ancsumancs (2)
    2013-07-30  21:48
  7. 2013. július 30. 21:482.

    Szia!

     

    Nekem tavaly február végén volt ascherman szindróma miatti hysteroszkópia műtétem, illetve endometriózis miatt laporoszkópia (ez utóbbi egyébként az aschermannak köszönhetően alakult ki). Az ascherman szindróma meg egy vetélés utáni méhkaparás miatt lett, de ez már egy másik történet.

     

    Visszatérve a témára. Nekem a műtét előtt a dokim mondta, hogy szerezzek be egy hyalobarrier endo nevű gélt, amit a műtét során, az összenövések oldása után fecskendez a méhbe az újbóli összenövések megakadályozása miatt. Egyébként ezt a szert (ami lényegében hyalluron sav, a sejtek fő alkotóeleme), Magyarországon nem lehet kapni, ezért egy ismerősöm ismerősének az ismerőse vette meg Prágában, és küldte haza (ott csak be kell menni érte a patikába, még recept sem kell).

     

    A műtét jól sikerült, rá 10 napra megjött a menstruációm (ami előtte 1 teljes évig nem volt a vetélésem óta). Gyógyszereket egyáltalán nem kellett szednem, mondjuk nekem a hormonjaim rendben voltak. 7 héttel a műtét után azt mondta a dokim, hogy bele lehet vágni a babatémába. Ezután már nem jött meg, mert megfogant a kisfiam, aki most itt szuszog a szomszéd szobában és 6-án már 7 hónapos lesz.

     

    Tudom, hogy nagyon durva megélni azt, hogy lehet,, hogy nem lehet saját gyermeke egy nőnek. A vetélés és a műtét közötti 1 évet senkinek sem kívánom. De van remény és esély, ezért ne add fel!

     

    Nálad mi okozta az ascherman szindrómát? És mit javasolt a dokid a műtét után (nem értem, hogy a hormon gyógyszer, hogyan akadályozza meg az újbóli összenövéseket). A hyallobarrier gélnek az a lényege, hogy nem engedi összeérni a méhfalat, addig a pár napig, amíg a sebek be nem gyógyulnak, így nem tud újból összenőlni. (Külföldön egyébként méhkaparáskor alapból használják, hogy ne fordulhasson amiatt ilyen elő.)

     

    Bocsi, hogy kissé hosszúra sikeredett a hozzászólásom.

     

    Szép estét és kitartást!

    előzmény:
    Kukorica007 (1)
    2013-07-05  21:45

Címlap

top