Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gasztroenterológia Bp.

jólvagyokma
Létrehozva: 2013. március 11. 09:55

Szeretném megkérdezni,hogy tud-e valaki Budapesten olyan gasztoenterológiai rendelést,ami megfizethető?

Amiket találtam az mind 10 000ft felett van,nem tud valaki ennél kedvezőbb árút és megbízhatót ajánlani?

Köszönöm a segítséget!

 

  1. 2021. október 17. 15:1762.

    De gyorsan reagáltál búzáska mivan nem tetszett az őszinteség? Örülj hogy nem nyomlak föl bárhol, csak szimplán szóltam a kerületi háziorvosoknak hogy hozzád inkább ne küldjenek senkit, anyámra azt mondod hogy alkesz mert zsírmája van és magas a trigriceride? anyám évente 2x iszik 1-1 pohár pezsgőt mikor szülinap van , de te lealkeszozod? Aztán mint ezt is úgy megoldottad hogy lekéne állni az ivással, mint nekem a homoszexualitással? Se ő nem alkesz se én nem vagyok buzás te kis búza :) Remélem találkozunk az utcán és megismersz. 

    Írj már érthetően nem értem mit írsz használj ékezetet!!!!!
    Tehát te vagy a Búzás, belátod hogy fingod sincs a munkádhoz és hogy olyan pökhendi stílusod van hogy senki nem kiváncsi rá!!!

    előzmény:
    Mozdonj (61)
    2021-05-13  12:26
  2. 2021. május 13. 12:2661.

    Jellemtelen dolog amit csinalsz : alnev alatt valodi orvost fikazni kopnivalo...KOPNIVALO !!!


    Ezt a hsz-ben hasznalt szotart nehezen nyelem le : tanult ember igy nem fejezi ki magat..


    Tehat : hazudsz = Te vetitgetsz , puffadoka

    előzmény:
    horrororvos (60)
    2021-05-13  10:25
  3. 2021. május 13. 10:2560.

    Sziasztok kb 1,5 éve jártam nála, pökhendi undorító alaknál, aki a kis saját homofóbiáját a páciensekre vetíti ki. Candidát mondott a kedves doktor úr miután szószerint azt mondta hogy nem akar többet d*gni velem... És hogy szerinte én b*zi vagyok merthogy candidám van. Ahelyett hogy a kedves vagyis a türhő doktor úr az eszét használta volna inkább utálkozott... Rá egy évre a sörözős estéim után mindig feszül a belem, mindig fáj a hasam, puffadok. Ezt én észrevettem és kiderült hogy élesztőgomba allergiám van amibe a Candida is beletartozik ugye. Na most kérdem én ezt miért nem tudtuk kivizsgálni? Miért kellett rögtön b*zizni? 

    MESSZIRŐL MINDENKI KERÜLJE!!!!

  4. 2019. szeptember 1. 15:5959.

    Az én esetemben kifejezetten kártékony volt,inkább statisztikai adatokat gyűjtött gyógyítás helyett.Szakrendelésen 6x jártam nála,bár Gasztroenterológia,Endoszkópia szerepel a szakrendelés ajtaján nem tükrözött meg,nem hatásos gyógyszerekkel próbálkozott-így időt,pénzt megspórolhattam volna másutt.Végül magánrendelőben diagnosztizálták a már kialakult gyomorfekélyt,H.P. és hatások oki gyógyszert  sok pénzért utánajárásra kaptam.

  5. 2019. június 4. 12:4758.

    Hozzászólok Dr Buzás György véleményezéséhez._nem ajánlom. H. Pylori esetén a szakmai kollégium 2.eredménytelen antibiotikum kúra után rezistencia vizsgálatot ír elő. Ő a negyedik ( eddig 14 gyógyszer!) után is -csak " fújogatás" történt újabb külföldi gyógyszereket 40.000 Ft-ért "lehet megpróbálni" mondja. Ahol internet van,ott már a laikus is tájékozott. 

    előzmény:
    HEszter770 (56)
    2018-08-15  15:05
  6. 2018. augusztus 18. 18:5757.

    Aki magánrendelésre megy annak ez benne van a pakliban. Sőt....tudni kell, hogy a magánrendelésről nem fognak tb-s vizsgálatokra beutalót adni, ergo mindenért keményen fizetni kell. Hasonlóan jártam gerincproblémával, a 20 ezres magánrendelésen közölte az orvos, hogy addig nem foglakozik a derekammal, míg nem hozok egy nyaki MR-t. 20ezer+ 22ezer a nyaki MR+ újabb magánrendelés 20ezer. Aztán fizetős kezelés....ez így megy. Nagyon meggondolom mikor és miért megyek magánrendelésre.

  7. 2018. augusztus 15. 15:0556.

    Én csak a saját esetemet tudom elmesélni, amelyet Dr. Buzás György Miklós doktorúrral éltem át. Több fórumon is olvastam, hogy milyen vicces, kedves, elfeledteti az emberrel, hogy egy vizsgálaton van.. DE! De igazából a probléma okát nem sikerült megtalálnia / más orvos gyógyított meg stb.. 


    Én hasonló véleménnyel vagyok róla.


    Hajhullás panaszával fordultam hozzá (körülbelül 1,5 hónapja van diffúz hajhullásom, azóta járok kivizsgálásokra). Minden korábbi leletemet (beleértve a pár napos laborvizsgálatot) elvittem Neki - mindegyik negatív lett, még az endokrinológus is azt mondta, 98%, hogy gasztroenterológiai oka lesz a tüneteimnek.


    A vizsgálat során természetesen rákérdezett, hogy korábban jártam-e már gasztroenterológián. A válaszom igen volt - tavaly februárban (másfél éve...) vékonybél kontaminációt állapítottak meg nálam, amit szerencsére sikerült kikezelni - azon panaszaim azóta nem jöttek elő, tünetmentes vagyok.


    Végül, a doktor Úr meg sem vizsgált, mivel a 1,5 évvel ezelőtti leleteim nem voltak nálam.


    Ám a 18.500 Ft-os vizsgálati díjat kifizettette Velem!


    Visszahívott kontrollra, azzal a kikötéssel, hogy csak akkor menjek, ha a másfél évvel ezelőtti (teljesen más tünetsorra vonatkozó, és azóta tünetmentessé vált) leleteimet be tudom neki mutatni. Igen, hogyne.. Kontrol 18.500 Ft, majd csak utána küldene el további vizsgálatokra, így végül sok tízezer forintért megtudhatom, mi áll a hajhullásom hátterében - feltéve, ha addig marad valami a hajkoronámból... :D 


    NEVETSÉGES.


    Korábban mind cöliákia/laktóz vizsgálaton is voltam, negatív eredménnyel.. Mégis kötötte az ebet a karóhoz, hogy ezek is benne vannak a pakliban - csak hát azok a bizonyos másfél évvel ezelőtti leletek hiányoznak neki. Arra nem vette a fáradtságot, hogy megvizsgáljon.. és genetikailag egyikre sem vagyok érzékeny.


    Ha tehetném, Dr. Buzás György Miklósnak egy csillagot sem adnék - és csak reménykedni tudok, hogy soha nem fogok a kezei alá kerülni többé, mert ezt a színvonalat még az állami kórházakban/szakrendelőkben is túlszárnyalják.


     


     


     

  8. 2013. március 18. 18:4455.
    Húúúú,szuper! Nagyon szépen köszönöm.
  9. 2013. március 18. 14:0454.
    Ezek szerint nekem szerencsém volt. Puffadtam, görcsöltem, és 2 év IBS után felajánlotta a doki, hogy fújjunk. Fújtam, és ráírta a papíromra, hogy véglegesen laktózérzékeny vagyok.
    előzmény:
    AlmaLatina (51)
    2013-03-14  16:45
  10. 2013. március 16. 23:0753.
    En a GastroMed-be jarok, MErenyi KAtalinhoz. Liszt-es laktozerzekenyseg miatt rendszeresen jarok kb 2 eve, jok a tapasztalataim. Nezd meg a honlapjukat, fent vannak az arak is.
    előzmény:
    jólvagyokma (1)
    2013-03-11  09:55
  11. 2013. március 15. 14:2752.

    Sziasztok!

     

    Szakdolgozatomat ételallergiás gyermekekről írom.

    Nagyon kérlek Titeket, hogy segítsétek munkámat azzal, hogy kitöltitek a kérdőívemet, ami ételallergiás gyermekek szüleinek szól.

     

    A kérdpív ezen a linken található: 

    http://online-kerdoiv.com/index/view/hash/bc a9d0f9e218de8cd8b63c00d551015b

     

    Nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek!

     

    Kamilla, egy leendő óvónéni 

     

    előzmény:
    jólvagyokma (1)
    2013-03-11  09:55
  12. 2013. március 14. 16:4551.

    Na azért ebben a laktózérzékeny vagy sem kérdésben sok trükk van ám. A párom nem laktózérzékeny hivatalosan, nem hivatalosan meg laktózérzékeny. Ez azt jelenti, hogy 20 alatt fújt a hidrogén teszten, és akkor már nem az. Az tudja emészteni a tejet, aki 0-át fúj. A párom 13-at fújt egy all you can it éttermi vacsorát követő ételfertőzés után. A kolléganő 20-at, ő is all you can it evett meg jó adag bacilust vagy ki tudja mit is egy híres budapesti étteremben. A kolléganő laktózérzékeny papír szerint, nem papíron 1 év után elmúltak a tünetei és issza a tejet. A párom nem laktózérzékeny papíron, gyakorlatilag nem hogy tejet nem tud inni, de gyáltalán semmit, amiben bármennyi tej is van. ez azt jelenti, hogy csak a vizes zsömle az egyetlen pékárú, amit meg tud enni, egyébként csak a hentesnél és a zöldségesnél vett élelmiszereket tudja fogyasztani. Nem vehet részt semmilyen közétkeztetésben, mert Mo-on nem értik még az éttermek, mit jelent, hogy nem ehet tejterméket (a 21. században tömegével vannak olyan éttermek és az ő "szakképzett" személyzetük, ahol ne tudják, hogy a vaj, yoghurt, stb is tejtermék). Ha valakit érdekel hogy mennyivel drágább egy komoly laktózérzékeny étkezése, hát azt tutira megmondom. Aki egyáltalán nem tud tejterméket fogyasztani semmilyen formában az kb. dupla annyiban van kaja ügyileg. Arról nem is beszélve, milyen nehézségeket okoz a mindennapokban egy monjuk 12 órás meló mellett laktózérzékenyként étkezni, élelmet beszerezni, stb.

    A gasztroenterológiákról meg csak annyit,  hogy ki ott belépsz, hagyj fel minden reménnyel. Mi nem találtunk még olyan helyet, ahol bárkit érdekelt volna a párom problémája, pedig igen csak komoly lehetőség van egyéb dolgokra is, mint nyombélben lakó protozoon, stb. lehetősége is. Ezt az utat kijárni Mo-on viszont igen nehéz. Magánorvoshoz menni is kérdéses, ki az akit tényleg fog a dolgo érdekelni és ki az aki kb. semmire nem fog jutni, mert csak a pénz kell, de tökre nem érdekli a beteg, azt senki nem tudja előre. 

    előzmény:
    csibimanó (49)
    2013-03-14  10:28
  13. 2013. március 14. 10:3350.

    Ezért mondtam, hogy olyan, mint doktor House. Szarkasztikus a humora, én is állandóan osztom a lapot neki. Jó humora van: de nem egy kedves ember, ne szépítsük. De én is hozzá járok már több, mint 10 éve... Ha utálnám nem járnék vissza. Csípem a flegma, odamondós stílusát...

     

    A szakmai tudását nem tudom megítélni... sajnos egyik orvosét sem... csak remélni tudom, hogy tudják, mit csinálnak...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_615948 (42)
    2013-03-13  21:44
  14. 2013. március 14. 10:2849.
    Az még megfizethető. És ha kiderül, hogy tényleg laktózérzékeny vagy, akkor havonta a minimálbér 5%-a jár, mint adókedvezmény. Amíg el nem veszik. Ez évi cca 50e Ft! (Mondjuk sokba is kerül az enzimpótlás meg a laktózmentes kaják...)
    előzmény:
    huncut (34)
    2013-03-13  11:58
  15. 2013. március 14. 00:2448.
    Több párnán fekve alszom.
    előzmény:
    icipicicicc (44)
    2013-03-13  22:05
  16. 2013. március 14. 00:2347.

    Köszi a kifejtést.

    Nem dohányzom. Reggelente köhögök röviddel felkelés után. Egész évben. Sőt, más környezetben is.

    Voltam allergia vizsgálaton és negatív. A pulmonológus még asztmáról beszélt, de azt mondta, ez nem "normál" asztma, csak a tüneteim vannak meg a "reflux" ? tünetei miatt... :-(

    A gégészek és gasztro-sok nem tudják az okot kideríteni. :-(

    Az eddig elvégzett vizsgálatok és a két gasztroenterológus véleménye pedig teljesen ellentmondanak egymásnak.

    előzmény:
    icipicicicc (44)
    2013-03-13  22:05
  17. 2013. március 13. 23:0646.
    és persze a legfontosabb...nem dohányzol véletlenül?? mert akkor az lenne a megoldás (a reggeli köhögésre)
  18. 2013. március 13. 22:0645.

    Na,hát most már kész is vagyok tőle

     

    Nem gondoltam volna,hog yterhesen is elküldenek tükrözésre,bár ha ilyen problémád volt,akkor egyértelmű,hogy meg kellett nézni!

     

    Holnap megyek amúgy.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_190648 (43)
    2013-03-13  21:49
  19. 2013. március 13. 22:0544.

     

    sikerült kapni időpontot gasztróra? én még esetleg egy pulmonóliai konzíliumot ajánlanék, a reggeli köhögés igazából nem tünete a refluxnak (a köhögés lehet, de akkor elsősorban éjjel köhögnél).

     

    ahhoz, hogy célirányos vizsgálatot tudjanak csinálni figyeld meg magad, és ne keresd a tüneteket magadon (pl.: utánaolvasol az interneten, hogy refluxod van, hoppá mostantól étkezés után mar ég a nyelőcsövem, eddig fel se tűnt..) 

    figyeld meg, hogy a fájdalom összefügg-e valamivel (evés (kifejezett étel?, testhelyzet amiben alszol, lelkiállapot, jobban érzed-e magad reggel ha pl. több párnával alszol a fejed alatt éjszaka (szinte félig ülve), stb...

     

    sok minden van az egészségügyben ami abszurd, de olyan nincs, hogy ha egy vizsgálat negatív, kifizettetik veled, de egy-egy CT-t ha nincs egyértelmű indikáció lehet lespórolnak (habár már minden házban van CT gép, ez még mindig kevés, ráadásul drága vizsgálatnak számít)

     

    ezzel szemben egy magánrendelőben valószínűleg minden vizsgálat fel lesz írva, hiszen te fizeted 

     

    még esetleg az is fontos lehet hogy amikor köhögsz, akkor szárazon, vagy hurutosan köhögsz-e? van köpeted? ha van milyen színű/állagú

    egész évben köhögsz, vagy csak évente pár hónapon keresztül

     a családban más is köhög, vagy voltak hasonló tünetei?

     

    a laktózérzékenység és a reggeli köhögés között én nem látok összefüggést, nem véletlen, hogy egy gasztrós sem küldött el laktózintolerancia tesztre

    a laktózérzékenységnek egyébként az lehet a története (a tudomány mai állása szerint), hogy nagyonnagyon régen azok lehettek többségben akik laktózérzékenyek voltak, és voltak páran akik nem. ez egyértelmű evolúciós előnyt jelentett, és hosszúhosszú idő alatt kiszelektálódott a laktózérzékenyek nagy része. akinek manapság tejtermék fogyasztása után fáj a hasa, hasmenése van, és puffad valószínűleg van/vagy hajlama lehet laktózintoleranciára. tekintettel viszont arra, hogy ebből az emésztőenzimünkből van a legkevesebb, így az is produkálhat ilyen tüneteket, aki egyszerre nagyon sok tejterméket/tejet fogyaszt

    a laktózintolerancia ugyanakkor nem tévesztendő össze a tejallergiával. míg a előbbi kellemetlen az utóbbi már veszélyes, és egyátalán nem fogyaszthat tejet/tejterméket.

     

     

     

  20. Torolt_felhasznalo_190648
    Torolt_felhasznalo_190648
    2013. március 13. 21:4943.

    jo. akkor nem kellett a keserű só  rosszabb alul. én voltam mind kettőn a gyomroson először majdnem 3 honapos terhesen. aggodtam is hogy nehogy rossz helyen nyomja meg a hasam . de rendi volt a doki, mondta hogy nyugi nem nyomom meg ott, mert a hasam is átnyomizta.

    egyfolytában öklendeztem. de az jutott eszembe hogy nagggyon jooo  gyakorlom a mélytorkot közben komolyan ezen agyaltam

     

    ciki az volt hogy a sav jött fel és olyan cikiii. de nyugtatgatott az aszisztens. és meg-meg álltak amikor nem birtam! a lidokain amit fujtak a számba kurva pocsék izü volt és rossz érzés. amikor a gyomromba volt az a bigyo, azt kicsit éreztem hogy nyomodik az a kemény cső.

     

     

    de nem félsz remélem? 

     

    nekem refluxom van, illetve terhességnél vért hánytam azért kellett elmennem. valami billentyük vagy mi az, vérzett, sok volt a savam, ami nem jo mert marhatja a nyelőcsövet, szoktam köhögni is miatta. 

     

    most is fáj a gyomrom, eszem kekszet ,iszom tejet. szal most én vagyok a télapó

    előzmény:
    jólvagyokma (41)
    2013-03-13  21:27
  21. Torolt_felhasznalo_615948
    Torolt_felhasznalo_615948
    2013. március 13. 21:4442.

    Ne haragudj, de ismerem Dr Búzás Györgyöt a Mester úti rendelőben, és nekem totál ellentétes véleményem van róla, mint Neked. Szerintem rettentő jópofa, humoros, kedves, mosolygós, vidám doki. Állandóan viccel, oldja a hangulatot. Olyan érzésem volt vele, mintha ezer éve hozzá jártam volna.  Velem legalábbis végig ilyen volt. Szóval szerintem a stílusa rendkívül kellemes, de mondom, ez az én véleményem. Tipikusan olyan orvos, akinél nem lehet félni, bármilyen kellemetlen a vizsgálat.A szakmai tudása, hát..., nekem nem találta meg a bajomat, végül máshol jöttek rá, mi okozza a panaszaimat. Lehet, hogy én adtam fel korán a hozzá járkálást, lehet, hogy ő nem volt kellően alapos, ez már sosem derül ki. De még egyszer mondom, én a stílusában nem találtam kivetnivalót. 
    előzmény:
    csibimanó (5)
    2013-03-11  14:39
  22. 2013. március 13. 21:2741.

    Nem voltam még szerencsére és nem is gopndoltam volna,hogy nekem valaha gyomortükrözésre lesz szükségem vagy beutaénak ilyenre.

    Felső.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_190648 (40)
    2013-03-13  21:16
  23. Torolt_felhasznalo_190648
    Torolt_felhasznalo_190648
    2013. március 13. 21:1640.

    also vagy felső?  voltál már ilyenen?

     

    előzmény:
    jólvagyokma (39)
    2013-03-13  21:10
  24. 2013. március 13. 21:1039.

    Odakértem beutalót eredetileg,de várakozási lista van.

    Így gondolkodtam azon,hogy magán rendelésre megyek,de közben sikerült a hétre kapnom új időpontot gasztróra,sztk-ba,így oda megyek holnap.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_190648 (30)
    2013-03-13  10:02

Címlap

top