Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Epilepszia kutyáknál

verano26
Létrehozva: 2013. február 8. 21:28

Sziasztok,

 

Olyanokkal szeretnék váltani pár szót, akik beteg kuytákkal élnek együtt.

 

Nekünk 1 éves Labradorunk van ami az állatorvos szerint kezdődő epilepszia tüneteket mutatja. Egy dokinál voltunk eddig. De eléggé levert a víz a hírtől. Igazi kedvenc családtag lett nálunk. És ez elég ilyesztően hangzik nekem.

 

Kaptunk valamilyen homeopátis cseppeket. 

 

Érdekelne hogy állapították meg fixen hogy epilepszia? Mik voltak az első tüneteitek? Milyen tünetek vanna? Kezelés? 

 

Köszönöm

 

Egy kétségbeesett gazdi 

  1. 2017. december 15. 20:3532.

    Kedves Jujoka!


    Tudnék esetleg tőled kérdezni e-mailben?


    köszönöm 

    előzmény:
    Jujoka (26)
    2014-01-06  01:07
  2. 2016. szeptember 8. 07:4031.

    Sziasztok!!!


    Van egy 5 ėves Labradorom 2 ėve epilepsziŕs :( . De az epilepszia mellett nagyon fėlős ami mėg ront a helyzeten. Az utolsó roham óta meg folyton ha a közelemben van nyalogat mint ha cukorbol lennėk de nem tudom hogy mit lehet ezellen tenni :( Ha valaki tud erre nekem megoldŕst nagyon megköszönöm!!!!! 

  3. 2014. május 1. 12:5730.

    Sziasztok!

     

    Az én kutyusom is úgy néz ki, hogy az epilepszia tüneteit produkálja.

    A neten találtam ezt az oldalt, amit nektek is a figyelmetekbe ajánlok. Nagyon sok hasznos infót találtok rajta, illetve az erre specializálódott orvosok országos elérhetőségét is megtaláljátok!

     

    http://kutyaepilepszia.hu/index/show.ht ml

     

    http://kutyaepilepszia.hu/epilepsziacentrumok/show.ht ml

    előzmény:
    verano26 (1)
    2013-02-08  21:28
  4. 2014. Április 7. 20:3529.
    Üdvözlöm! Éjszaka jön nálunk a roham, mindig alvásból. Klasszikus tüneteket produkálja szegényke, nyálzik, zihál, liheg, talán lázas is, melegek a talpacskái, előtte nem tűnt fel illetve nem tudtam, az, hogy  a takarót nyalogatja, már ennek a jele volt. Belém bújik, szó szerint, a számhoz, a nyakamhoz, ezek állítólag klasszikus tünetek. Mindig éjszaka, este már látszik, hogy baj lesz éjszaka.
    előzmény:
    verano26 (1)
    2013-02-08  21:28
  5. 2014. Április 7. 20:3228.
    Üdvözlöm! Érdeklődöm, milyen homeopátiás cseppeket kaptak és használ-e? A mi bichon havanese kutyusunk több mint két hónapja epilepsziás lett, de még jó terápiát nem találtam hiába vittem orvostól orvosig.Most sokat utána olvastam, a klasszikus tüneteket produkálja szegényke, este, alvásból lesz rosszul mindig.
    előzmény:
    verano26 (1)
    2013-02-08  21:28
  6. 2014. Április 7. 20:2927.

    Üdvözlöm! Pécsi bichon havanese kutyusunk pár hónapja beteg lett, és küzdünk az epilepsziás rohamokkal. Elvittem több orvoshoz, nem találtam még specialistát. Nem jók most a tapasztalataim, finoman szólva. Pár hónap múlva talán visszaköltözöm Pestre, de addig is érdeklődnék, mi az a jó terápia, és gyógyszer vagy homeopátiás szer, ami Önöknél bevált? Nincs 3 kg a kutyusunk, 2 kilogramm 75 dkg nagyjából, gondolom, testsúly szerint adagolják a gyógyszert.

    Bejelentkeztem egy homeopátiás orvoshoz itt Pécsett, kínomban, mert sehol nem tudtak rajta segíteni eddig.

    Csefkó Judit

    előzmény:
    Jujoka (26)
    2014-01-06  01:07
  7. 2014. január 6. 01:0726.

    Szia! Csak egy tanácsot tudok adni Neked. Vidd el a kutyust állatorvoshoz, de jó lenne olyanhoz, aki foglalkozik az epilepsziával. A mi kutyusunk már több éve epilepsziás, és a lányom specialistát keresett. A gyógyszerezést csak az orvos tudja megállapítani, mivel nem egyforma testűek a kutyusok. A miénk kistestű, bichon havanese.

    Remélem valamennyire tudtam segíteni, ha még lenne kérdésed priviben nyugodtan keress meg. A mi állatorvosunk viszont Bp-en van, mivel itt élünk.

    előzmény:
    novaktomi (25)
    2013-12-28  20:36
  8. 2013. december 28. 20:3625.

    Sziasztok!

    Tapasztalatokat, reagálást várnék hozzá értőktől vagy tapasztaltaktól.

    Van egy 10 éves németjuhász kutyusom.Karácsony első napján délután sétáltatás közben (mert télen lakásban van) egyszer csak elkezdett kóvályogni, majd össze esett elborult,megdermedt, rángatózott mindene és fuldokolt, azt hittem lenyeli a nyelvét egyből a szájába nyúltam.Mivel eddig ilyet még soha nem csinált nagyon megilyedtem, körülbelűl 2-5perc közötti időszak volt, de olyan gyorsan történt minden hogy nemtudom pontosan. Elvittem egy dokihoz megmérte a lázát az ok, meghallgatta az is ok és ennyi, azt mondta hogy mivel addigra már rendbe volt a kutyus nem ad neki semmit mert nem biztos hogy epilepsziás rohama volt. Kérdezte hogy köhög e a kutyus, de addig nem figyeltem fel rá ,nem vettük észre, de most így utólag hallom hogy köhög néha kicsit. Mondta hogy vért kell venni, abból tudja megmondani hogy epilepsziás e vagy nem. kérdezném azt aki tud erről valamit, hogy ilyenkor mia teendő? le tudja e nyelnianyelvét egy roham alatt vagy még reménykedhetek hogy nem is epilepsziás rohama volt henm csak valami más? Mit ajánlana az aki hasonló cipőben jár, kezdjen el gyógyszert syedni, vagy hallottam homeopátiás gyógyszerről is vagy várjam meg hogy lessz e következő roham? KÉREM AKI TUD SEGÍTSEN!!!!!!!!

  9. 2013. december 28. 20:3524.

    Szia!

    Érdeklődnék, hogy megtudnád e mondani a gyógyszer nevét, mert van egy 10 éves németjuhászom akinél most volt az első feltehetően epilepsziás roham, és ha neked bevállt lehet énis kipróbálnám!

    Küldheted emailen is a címem novak.tamas20@freemail.hu .Előre is köszönöm! 

    előzmény:
    noncsibaba (9)
    2013-02-09  09:15
  10. 2013. december 28. 20:0623.

    De jó a jó történeteket olvasni. Hál istennek egy adag cseppet kapott még télen valami homeos oidegrendszerre, azóta kopp-kopp-kopp nem volt semmi!

     

    Igaz nyáron rengeteget foglalkoztunk vele sokat voltunk kinn. Most meg sokat van benn velünk.

     

    Azóta a két manónk is lassan másfél évesek lesznek és sokat játszanak vele a maguk módján vagy csak ráfekszenek, ráülnek. Szerintem neki ennyi is elég már csak ott fekhessen a középpontban!

     

    Nagyon remélem nem jön vissza a gyanú sem. 

    előzmény:
    Dekoltha (21)
    2013-09-16  09:06
  11. 2013. december 27. 05:2922.

    szia kukacapja!

    nagyon tetszenek a kommentjeid,s nagyon egyetértek veled!na azért nem mindenben/

    sajna én,-mi is érintettek vagyunk

    az én kutyusom minden héten 1x kap nyersen husus marhacsontot,amit egyébként imád,de a rohamai havi 1x megvannak

    előzmény:
    kukacapja (11)
    2013-02-09  11:59
  12. 2013. szeptember 16. 09:0621.
    Szeretném mindenkivel megosztani a tapasztalataimat a kutyaepilepsziával kapcsolatban,hogy mások is meg tudják menteni kedvencüket. Van egy fiatal erdélyi kopó keverék kutyám,akinek évek óta súlyos epilepsziás rohamai voltak. Próbáltam sevenallal,tegretollal kezelni, mindhiába. Legutóbb már félóránlént-óránkét jöttek a nagyrohamok napokon keresztül,hogy átmenetileg meg is vakult. Már az állatorvos is az elaltatást javasolta. Ekkor szereztem Misolyne tablettát! Most már két és fél hónapja tünetmentes,pedig ezt megelőzően 2-3 hetente jött a krízis. Kutyám nagytestű,45-50 kg, a tabletta 250 mg-mos,egy felet kap reggel,egy felet este. A gyógyszert sajnos Magyarországon nem lehet kapni,én Ausztriából szerzem be.Receptre 30 Euró.Egy dobozban 100 db van ami száz napi adag.
    előzmény:
    semiramis (2)
    2013-02-08  21:49
  13. 2013. február 11. 23:2020.

    Nem váltogatni kell.

    Hanem tápról váltani. Váltani normális, húsevőhöz mért ételekre:

    - lehetőleg egy héten kétszer kapjon nyershúst (marhahús, mrhaszív marhajó :-D, csirke, szárnyasok.). Ne tápost. 

    - Mellőzd a tésztaféléket (alapanyaguk a mosószóda).

    - Ne főzd halálra a kajáit. Ne használj nagyon fűszert, növényi olajokat...

    - stb...

     

    Annyira el vannak állítva a házikedvencek etetései, hogy csodabogárrá válik az ember egy szempillantás alatt, ha normális kajákat ad... Úriseten! Nyershúst? :-DDD Igen. A marhaszívet együtt ettem a kutyával nyersen. Iszonyat egészséges és végre rág az ember azal a satu pofájával, nem csak szopogat... :-DDDD

     

    Nem tudok abban segíteni, mit tegyél. Vagy Te érzed, vagy nem...

    előzmény:
    verano26 (18)
    2013-02-11  19:21
  14. 2013. február 11. 21:3319.

    Az epilepsziának több fajtája van és a tünetek is igen sokfélék. Ha rákeresel a neten sok információt találsz róla. A mi berni pásztorunknál is voltak hasonló tünetek, amiket leírtál (mintha legyet kapna el, percnyi elbambulás, "fagyizó" mozdulatok, stb.) laikusnak sokszor fel sem tünik sajnos. 

    Mi is akkor szembesültünk magával a betegséggel, amikor az első görcsrohamot láttuk. Nálunk a roham többnyire alvás közben kezdődött, ált. éjszaka. Jellegzetes ugatás kísérte, már tudtuk, hogy menni kell, mert roham van. 

    De feltűnő volt pl. a túlzott nyálzás -nálunk roham után mindig volt ilyen tünet (is). Nagyon fel volt pörögve egy-egy roham után, ami sajnos nagyon megterheli a kutya szerveztét. 

    A kivizsgálás kutyáknál nem egyszerű és nem is olcsó sajnos. Olyan orvost érdemes keresni, aki valóban ért hozzá.

    Ha kiderül, hogy a kutyus valóban epilepsziás, akkor elkezdik beállítani a gyógyszereit.

    Roham közben tenni nem sokat lehet, legalábbis nekünk ezt tanácsolta az orvos. Olyan helyre kell vinni, ahol lehetőség szerint nem sérül meg, stb. A szájába nyúlni vagy bármit beletenni sztem nem szabad. 

    Az esetek egy részében a rohamok "hamar" múlnak, bár a látványuk ijesztő. Viszont tény, hogy közben nagy pusztítást végeznek. Van olyan szer (orvos tudja felírni), amit a roham közben lehet a kutyának beadni. 

    Nálunk a frontok sokszor hoztak rohamot sajnos. :(

     

     

    http://www.haziallat.hu/kutya/viselkedes/kutya-epi lepszia-tunet/1691/

     

    Sztem érdemes utánaolvasni dolgoknak, mert minden eset egyedi. A gyógyszer beállítás is kutyára szabott.

     

    előzmény:
    verano26 (18)
    2013-02-11  19:21
  15. 2013. február 11. 19:2118.

    Váltsak tápot?Váltogassam hátha ebben van a baj? amióta nálunk van ezt eszi.

     

     

    De olyan tünetek senkinál sem voltak amiket leírtam?

     

     

    mit csináljak ha rohama lesz? Bár éjjel és kinn a kertben nem látom folyon....... félek az elsőtől. Éjjel minden rezdülésére felriadok. Igaz 2 pici babám van így miattuk sem alszom mélyen.

     

     

    rakjak a szájába valamit? 

     

     

    előzmény:
    kukacapja (14)
    2013-02-10  16:26
  16. 2013. február 11. 07:3117.

    Mármint miben?

    Abban, hogy van aki olyan betegséget diagnosztizál egy kutyánál, ami egy emberi idegrendszeri eltérés miatt alakul ki? Vélhetően tévedek. És vélhetően semmi összefüggés nincs a betegség, a gazdi pszichés állapota és a táplálkozási szokások (hasonló vegyi anyagok fogyasztása) között sem.

     

    Sőt!

    Ellenem szólé az a statisztikai tény is, hogy a 30-as években a kutyáknál ismeretlen betegségek voltak az epilepszia, az ekcéma, a rák, amik mára már minden 3. kutyánál jelen vannak. Értsd: Minden 3. kutya szenved emberi betegségtől...

     

    A mi ételünket értsd: Kis nasi, amit te is eszel. Kutyatápok. Tápos csirkék, disznók húsa, stb. Egy átlagos kutya élete során egyszer sem eszik természetes kaját! Csak a miénket.

     

    Egyébként meg nincs miért haragudjak Rád. Nem az én tisztem. Csak csodálkozom mindig a csodálkozáson....

    előzmény:
    Jujoka (16)
    2013-02-10  17:14
  17. 2013. február 10. 17:1416.

    Ne haragudj, de nincs igazad. A mi kutyánk sohasem evett a mi ételünkből, mégis epilepsziás lett. Egy arra szakosodott állatorvos kezeli a kis kutyát.  És igenis gyógyszert kell neki adni.

     

     

    előzmény:
    kukacapja (11)
    2013-02-09  11:59
  18. 2013. február 10. 16:4915.

    http://kutyaepilepszia.hu/index/show.html

     

    Ezen a linken sok dolgot megtalálsz. Érintettek voltunk. Sajnos hamar kiderült, hogy súlyosabb az epilepszia, mint hittük, hitték először. Hiába kapott gyógyszert, stb. végül el kellett engednünk. :( De tudom, hogy van olyan is, akinél szépen beállítják a gyógyszert és nagyon ritka a rohamok száma, minőségi életet tud élni a kutya a megfelelő gyógyszerezés mellett. 

    előzmény:
    verano26 (1)
    2013-02-08  21:28
  19. 2013. február 10. 16:2614.

    Ne is mondj nekem ilyeneket.... ezért tudnék belerúgni a sok állatvédő baromba, amikor egy bottalverésen kiakad, de a génmanipulációkon, meg a természet által tökéletesre tervezett fajok szétb@szásán azon nem... sorolni lehetne, hányadik fajta megy a levesbe ezek miatt...

     

    Óva intelek ettől a kifejezéstől: "Minőségi táp".

     

    Ez ekvivalens az ember növényevő kifejezéssel. Egyik sem létezik...

     

    Én láttam már milyen nyomokat hagy egy "minőségi táp" a belső szerveken... Hidd el, nem akarod tudni...

    előzmény:
    verano26 (12)
    2013-02-09  12:09
  20. 2013. február 9. 12:2713.

    Szivesen venném priviben a doki nevét bár mi vidékiek vagyunk. De azért elmenteném. Ha ez a csepp nem enyhít ezen a légyelkapás szindrómán ( már ezt is megtaláltam így hívják amit látunk néha) akkor keresek egy dokit aki diagnosztizálja vagy nem hogy ez e a baj.

     

    Még várom a hozzászólásokat. Kicsit megnyugodtam hog nem tragédia a dolog, de remélem romóhamig nem jutunk el. 

    előzmény:
    vrekuci (7)
    2013-02-09  08:22
  21. 2013. február 9. 12:0912.

    Köszi. NE nagyon eszi a mi kajánkat mnőségi tápot vettünk neki gondoltuk míg fejlődik azt kap. Sajnos túltenyéstés áldozata lett szegény már volt egy csípőműtétje is diszplázia miatt. :-((((

     

     

    előzmény:
    kukacapja (11)
    2013-02-09  11:59
  22. 2013. február 9. 11:5911.

    A "falkavezér" a családban erősen aggódó típus. Sokszor úgy érzi, mindenki ellene van...

     

    Egy kutyánál sem normális az epilepszia. És az sem, aki ezt diagnosztizálja egy kutyánál...

     

    Ha a tüneteket akarod enyhíteni, akkor szoktasd le a ti kajátokról... pár hónap kell neki, de rendbe jön. Kapjon hetente egyszer nyers marhaszívet és egyszer nyers marha/csirka májat...

    előzmény:
    verano26 (1)
    2013-02-08  21:28
  23. 2013. február 9. 10:0610.

    Rendes állatorosnál voltunk. De ő foglalkozik homeoval is. És szerinte még elég a homeo.

     

    Köszönöm a hozzászólásokat. Egyenlőre itt nem tartunk sőt semmi ilyen tünet nincs.

     

     

     

    Amivel mi felkerestük a dokit az annyi volt hogy furcsán kezdett viselkedni. Nyugtalan lett, egyre többet kergette a farkát. Le sem lehetett vakarni rólam. Sokszor egész nap kinn van a kertben be se lehet, most meg kis se tudtam löködni. És a legijesztőbb ami után elmentünk dokihoz az az hogy nem létező bogarakat kapkod el, nyugtalanul kapkodja a fejét.............

     

    erre mondta a doki lehet az epilepszia tünete is, figeljük

     

    eddig nyálzás, rángatózás ilyesmi nem volt kopp-kopp-kopp...........

     

    Ilyesmi volt előtte nektek? 

    előzmény:
    semiramis (2)
    2013-02-08  21:49
  24. 2013. február 9. 09:159.

    Szia! :)

     

    Mi kutyusunk is epilepsziás, most 13 éves, tavaly lett nála diagnosztizálva.

     

    Egyszer csak elvágódott, remegett, aztán meg volt merevedve az egész kis teste. Kétszer fordult elő.

    Aznnal hívtam az állatorvost, elmondtam h mit látok, mondta h ez biztos h epilepszia, néhány perc múlva elmúlik a görcs, és fel fog kelni, mintha semmi sem történt volna. Így is volt.

    Természetesen orvoshoz vittük, elmondta h vigyázni kell arra, hogy ha tapasztaljuk nála a rohamot, be ne üsse a fejét, bár ugye nem vagyunk állandóan a nyomában. A kutyus semmire nem emlékszik utána.

    Adott rá gyógyszert, epilepszia gyógyszer, "ember gyógyszertárban" vesszük, csak úgy van az adagolás, hogy negyed szemet adunk kétnaponta.  Azóta egyetlenegyszer sem volt rohama (mármint mi nem láttuk, de Mama és Papa egész nap otthon van, és a kutyus is bent van a nap 90%-ban), sőt, a kedély és étvágy is jobb, ami eléggé megromlott az utóbbo időben, tekintve hogy igen idős már.

    Nálunk fel sem merült az altatás gondolata, senki részéről, pedig már nem fiatal kuytus. Én is borzalmasan meg voltam rémülve, de most már nyugodt vagyok.  

    előzmény:
    verano26 (1)
    2013-02-08  21:28

Címlap

top