Végbél polip műtét után

Amarige
Létrehozva: 2012. február 3. 17:29

Kérek mindenkit, akinek volt már hasonló műtéte, vagy hozzá tud szólni a témához segítsen! Kb.2 hete volt egy aranyér műtétem. Egyszerű gyűrűzésnek indult, de találtak 3 polipot is a végbéltől 1-2 cm-re, amelyeket eltávolítottak. Tudom hogy türelmesnek kell lennem a gyógyulást illetően, de olyan fájdalmaim vannak még mindig, hogy felmerült bennem, és mások is mondták, hogy nem lehet-e hogy valami nem úgy sikerült a műtét során, ahogy kellett volna. A gond, hogy az orvosom 2 hét szabadságra ment így nem tudok kihez fordulni, hogy ez normális-e. Egy fórumon sem találtam erre vonatkozóan infót. Az történik, hogy reggel WC után erős csípést, lüktetést érzek, ami gondolom normális a seb tágulása, összehúzódása miatt. Kb.1 órával ezután kezdődik a nagyobb fájdalom: olyan érzés, mintha az idegszálakat folyamatosan tépkednék belül. A fájdalomcsillapítók semmit sem érnek, próbálom jegelni, kamillázni, kenegetni nem sok sikerrel. Ez 4-5 órán keresztül tart, aztán csillapodik, és elmúlik, majd reggel kezdődik újra. Nagyon figyelek arra hogy mit eszek, különösen most, tehát erőlködés nélkül viszonylag könnyen tudok WC-re menni. Ez nem lehet az oka a fájdalomnak.

Kérem, akinek van hasonló tapasztalata, ossza meg!Köszönöm előre is!

40 hozzászólás
 1. 2018. szeptember 11. 14:5040.

  Gondolom enyi idő után már válasz nem kész de azért hát ha. Következő a kérdésem hogy önek medig tartott ez a probléma mert én frankon ugyan ebbe a helyzetbe kerültem 1nap múlva lesz 2hete hogy el távolítottak 2db kő keménységű vegbel polipot de még mindig őrjítő a dollog magánál mi történet el múlt egy idő után vagy el ment másik orvoshoz Ja és nekem még valladékozik is !

 2. 2013. március 22. 09:0439.

  Szia Amarige

  Bocsánat hogy több mint 1 év után írók. Sajános még mindig műtét előtt, de már megvan az időpont. Eddig mindig közbejött valami. :( Köszönöm a biztatás és a tanácsaidat megfogadom. Remélem Te már teljesen jól vagy. A műtét elötti pánikom vitt rá hogy olvasgassak és így bukkantam rá megint a fórumra. Egy napos mütét lesz altatásban sajna ha kórházban végeznék többet kellene várnom. 

  előzmény:
  Amarige (36)
  2012-03-01  20:53
 3. 2013. február 8. 23:3638.

  Szia! Milyen számon tudnék Dr. Péter Antalhoz időpontot kérni?

  Köszönöm! 

  előzmény:
  Amarige (36)
  2012-03-01  20:53
 4. 2012. május 4. 19:1537.

  Szia!

  Régen beszéltünk.Voltál Csatár Évánál?Képzeld, én voltam 2 hete, mert nem akart elmúlni a görcsölés, és a szúrás és vérzés is visszatért.Felhívtam a rendelőjét, az asszisztens csak júniusra tudott volna időpontot adni. Mondtam neki hogy nekem nagyon sürgős lenne, és teljesen kétségbe vagyok esve. Erre azt mondta, hogy másnap reggel hívjam a mobilját, akkor még Ő veszi fel, és kérdezzem meg hogy fogad-e.Ez volt csütörtökön, és következő keddre már kaptam is időpontot. Elmondtam neki hogy mi történt velem, erre azt mondta hogy valószínűleg nem is aranyerem volt, hanem anopapilla gyulladásom ami nagyon könnyen összetéveszthető az aranyeres tünetekkel.Megvizsgált, és meg is erősítette a gyulladást, és mindkét oldalon 1-1 repedést. Azt mondta, hogy azért nem gyógyulok, mert a záróizomgörcs miatt nem kap az a terület oxigént, és nem tud a seb behámosodni. Jó hogy elmentem, mert a végbél kezdett vészesen beszűkűlni, ezért már WC-re is elég nehezen mentem, pedig eleinte azzal nem volt gond.Naponta kétszer legaláb 10-15 percet tágítanom kell a nyílást- gumikesztyűre popsikrém- és kaptam kétféle gyógyszert és kúpot is. Aznap már el is kezdtem a tágítást, és másnap reggel WC után is, és képzeld nem görcsöltem be!! 'Hát mit mondjak? 3 hónap kínlódás után el sem tudom mondani milyen jó érzés volt!Nem vagyok még teljesen tünetmentes, még mindig elég szűknek érzem ezért esténként 4-5 csepp Guttalaxot iszok, nehogy baj legyen.

  Ha visszatérő problémád van, szerintem mindenképpen megéri elmenni hozzá! Én jövő héten megyek hozzá ellenőrzésre. Írj hogy mi van veled!

  szia Éva

   

  előzmény:
  Bbohar (33)
  2012-02-23  14:30
 5. 2012. március 1. 20:5336.

  Szia Anzy!

  Remélem nem válaszolok túl későn. Nálam az volt a baj, hogy egyszerre 3 polipot szedett le az orvos, így akkora sérülés lett a nyálkahártyán, hogy csak nagyon nehezen gyógyult. Én egy napos sebészeten végeztettem el a műtétet, és így utólag már bánom hogy nem nézettem meg más orvossal is. Mint utóbb kiderült, a fájdalom amiatt volt, hogy sikerült szert tennem egy végbélrepedésre, és emiatt alakult ki a záróizom görcs. Sajnos, ez még mindig tart hol rövidebb hol hosszabb ideig. Van amikor egészen enyhe, ha reggel tudok WC-re menni, akkor a munkahelyen fel sem veszem, el tudom magam foglalni. Akkor van gond, ha este kell mennem, mert akkor ha kicsit görcsöl akkor is elég kellemetlen, mert nem tudok tőle aludni. Egyébként nem feltétlenül következménye a műtétnek ez a dolog. Van akinek 1 hét alatt meggyógyult, és nem alakult ki az izomgörcs. nagyon sok hasznos tanácsot kaptam bbohar-tól olvasgasd a fórumot. Nagyon sokan dícsérik Bánfalvi Pétert, és Csatár Évát, így utólag én mindenképpen hozzájuk mennék. Mikor nagyon kétségbe voltam esve, akartam tőlül időpontot kérni, de 1-2 hónapot várni kellett volna, így az egyik ismerősöm ajánlott egy orvost a SOTE-n Péter Antalnak hívják, ő nagyon jól elmagyarázott mindent, és sokat segített. Ha gondolod, elküldöm a számát. Szerintem semmiképp ne görcsölj rá, ha már kialakult, akkor muszáj megműteni mert magától sajnos nem múlik el. A lényeg, hogy műtét után próbálj rostosan táplálkozni, sok-sok folyadék, kamillás meleg ülőfürdő WC előtt és után. Reggel és este paraffin olaj 1 evőkanállal. Sok sikert, ha tudok még segíteni, írj!

  előzmény:
  Anzy (35)
  2012-02-25  17:26
 6. 2012. február 25. 17:2635.

  Szia 

  Én sajna még műtét előtt állok, de annyira hogy azt sem tudom merre kell elindulnom.  Olvasom, hogy már műtét után vagy kérlek segíts nekem, hogy kihez kell fordulnom (értem ezalatt praktológus vagy sebész) Azt mondták csak sétáljak be egy korházba a sebészetre és kész. Valóban ennyi az egész?

   

  Korábban megálapitották, hogy végbélpolipom van. Műteni kell ami akkor éppen nem volt lehetséges, épp korházi kezelés alatt álltam, csak egyik panaszom kapcsán átküldtek egy másik osztályra ahol ez lett a diagnózis. Azóta eltelt egy fél év és sajna a panaszaim bár enyhültek, de ez magától nem múlik el szóval nincs mit tennem rá kell szánnom magam. 

   

  Ahogy olvasom sajna nem remélhetek könnyü fájdalom mentes gyógyulást. 

   

  Remélem te már jól vagy. A zároizom görcs elkerülhetetlne következménye a gyógyulási folyamatnak?  

   

   

   

   

  előzmény:
  Amarige (34)
  2012-02-24  06:02
 7. 2012. február 24. 06:0234.

  Szia! Nem voltam Bánfalvinál, mert hozzá is 3 hetet kellett volna várni. Egyik kolléganőm ajánlott egy orvost a SOTE-n Péter Antalnak hívják, nála voltam. Nagyon kedves volt, mindent jól elmagyarázott, kaptam kúpot. Azt hiszem a seb már begyógyult mert nem vérzik, de a záróizom görcs nem akar elmúlni. Igaz hogy már nem olyan erősen fáj mint az első három hétben, de sajnos még van, és 4-5 órán keresztül tart. Tegnap lementem az üzemorvoshoz időszakos vizsgálatra. Mondtam neki hogy milyen műtétem volt, és mi maradt vissza. Azt mondta, hogy számoljak még rá 1-2 hónapot, mert ez csak nagyon nehezen oldódik.

  Mi az ami nálad visszatérő?A görcs? Vagy meg is reped?

  előzmény:
  Bbohar (33)
  2012-02-23  14:30
 8. 2012. február 23. 14:3033.

  Most hogy vagy?

  Bánfalvihoz elmentél végül?

  Én újra gondolkozom, hogy mégis elmennék Csatár Évához, mert bár jól vagyok, azért még az az igazság, hogy hol van problémám, hol nincs, igaz kezelhető, de akkor is. Nem gondoltam, hogy ennyire távolra van nála időpont, biztos érdemes kivárni különben.  

  előzmény:
  Amarige (32)
  2012-02-14  10:46
 9. 2012. február 14. 10:4632.
  Bocs, hogy eddig nem jelentkeztem, de tönkrement az otthoni gépünk. Hétfőtől már dolgozok, kicsit macerás mert fél 5-kor kelek hogy rendben el tudjak mindent intézni, és az utáni fájdalom egy részét is letudjam otthon. kb.9-ig görcsölgetek, de már nem olyan vészes mint az első hetekben. Csatár Évát én is néztem, de csak március végére volt időpont hozzá. 
  előzmény:
  Bbohar (31)
  2012-02-09  06:29
 10. 2012. február 9. 06:2931.

  Én is ajánlok egy orvost, akinél ugyan nem jártam, de hozzá készültem menni, mert nagyon jókat olvastam róla. Kifejezetten ez a szakterülete:

  videok is vannak tőle fent. Csatár Éva . Viszont ő is elég távoli időpontot ad meg.

  előzmény:
  Amarige (30)
  2012-02-08  21:13
 11. 2012. február 8. 21:1330.

  Szia!

  Voltam ma egy dokinál, nem Bánfalvinál, mer hozzá csak 22.-re kaptam volna időpontot. Egyik kolléganőm ajánlott a SOTE-n egy orvost, hozzá mentem. Nagyon kedves volt, mindent elmagyarázott, nagyon óvatosan vizsgált, egyszóval pozitív volt. Azt mondta, hogy minden ok, csak nem kellett volna a dokimnak ennyi mindent egyszerre csinálni, mert akkora sérülés van a nyálkahártyán, hogy csak nehezen tud begyógyulni. Kaptam egy kúpot amit csak holnaptól tudok használni, mert a patikában készítik el. Remélem az majd segít a görcsökben. Ezen kívűl még azt ajánlotta, hogy próbáljam meg az ülőfürdő mellett hogy a zuhannyal, erősebb vízsugárral maszírozom a fájó területet. Ma reggel megint kezdődött a görcs, ezért a délelőttöm nagy részét egy lavor vízben töltöttem, közben egy itthon talált reflexológiás könyvben megnéztem hogy a talpon milyen pontokon van a végbél és társai, és azokat maszíroztam, szerintem az is használt mert minimálisra csökkent a fájdalom.

  előzmény:
  Bbohar (24)
  2012-02-07  18:15
 12. 2012. február 8. 20:5929.

  Köszönöm szépen a leveled. Jövő hét pénteken bejelentkeztem egy kezelésre(biofeedback Scio géppel)erről azt olvastam hogy sokat segít ilyen esetekben. Remélem most már hamarosan vége lesz ennek az őrületnek.

  A legtöbbet a családom mellett Ti segítettek, akik ismeretlenül is annyi segítséget és együttérzést adtok.

  Nagyon köszönöm Nektek!! 

  előzmény:
  semiramis (26)
  2012-02-07  22:42
 13. 2012. február 8. 20:4528.

  Szia! Köszönöm a leveled. A Te eseted is borzalmas lehetett! Én ma voltam egy másik dokinál, és azt mondta hogy minden ok, csak kicsit elkapkodta a műtő doki, nem kellett volna ennyi mindent egyszerre csinálni. Azt mondta, azért fáj annyira, mert túlságosan nagy kiterjedésű a seb a nyálkahártyán, és így nagyon nehezen gyógyul. Megvizsgálni tükörrel nem tudott, mert a záróizom görcstől nem lehetett, de amit tudott megnézett, hát az sem volt valami kellemes, alig bírtam utánna ülni. Én is néztem Bánfalvit, fel is hívtam, de Budapesten csak szerdánként rendel, és 22.-re kaptam volna időpontot, így elmentem egy kolléganőm által ajánlott orvoshoz. Nagyon rendes volt, mindent elmagyarázott, óvatosan vizsgált(igaz még a régi térdeplős, terpesztős módszerrel)de fel lehetett venni egy nadrágot aminel luk van a fenekén, így nem volt annyira kínos. Ha esetleg érdekel Péter Antalnak hívják, és a SOTE Transzplantációs és Sebészeti klinikán rendel a Baross utcában.

  Minden-minden jót, szerencsét, és kevés fájdalmat kívánok neked az elkövetkezendő műtéthez!

  előzmény:
  bastetgirl (27)
  2012-02-08  13:08
 14. 2012. február 8. 13:0827.
  Szia!

  Nekem thrombotált aranyeret műtöttek ki, a fájdalmam kibírhatatlan volt, 1 doboz fájdalomcsillapító/hét volt a "normális". A dokim elcseszerintette a dolgot, mert nem kaptam a műtét után antibiotikumot. A sebem begyulladt, semmi nem segített rajtam, pedig próbáltam mindent, gondolhatod....Olyan érzésem volt, mintha ki akarna valami szakadni belőlem, lüktetett, szúrt, csípett, harapott stbstb. Elmentem az ars medicába-amit senkinek nem ajánlok, a megaláztatottságtól a küszöb alatt közlekedtem, 16 ezret otthagytam, megvizsgálni nem tudott az orvos, ki egyébként nekem egy "kissé" brutálisnak tűnt, türelmetlen, nyugtalan volt, nem figyelt rám, viszont kaptam egy receptet, amit megcsináltak a patikában: ez tartalmaz helyi fájdalomcsillapítót, gyulladáscsökkentőt és egyéb JÓ dolgokat! (nekem már a kúp "használata" felért egy kíbzással...). Egy hét után már érezhető volt a hatása és már tudtam ülni!-apró örömök az életben...- Fellélegeztem, hogy nem kell reggel este-munka előtt-után kamillában relaxálnom, hanem 1 hónap után már sikerült normálisan élnem, mint aztelőtt.
  Hogy fokozzuk az élvezetet, kifordult 3 aranyér, amit most meg kell műteni! Ezt Dr. Bánfalvira bízom, csak jókat hallottam róla, ajánlom Neked is:-)
  Én együttérzek veled és kitartást, türelmet és jobbulást kívánok Neked, hidd el, el fog múlni, csak türelmesnek kell lenni!
  előzmény:
  Amarige (1)
  2012-02-03  17:29
 15. 2012. február 7. 22:4226.

  ha szervi okot nem talalnak, megprobalkozhatsz egy pszichoterapiaval. viselkedesterapeutat keress, pszichoszomatikus panaszokra szakosodottat! ha ui. csak a felelemtöl van, akkor nem honapokig, hanem akar egesz eletedben is tarthat.

   

  egyebkent azt gondolom, nagy resze/az egesz magyarazhato a mütettel vagy valamilyen komplikacioval. helyes, hogy nem huzod az idöt, mig az egesz kronikussa valik! 

   

  jobbulast! 

  előzmény:
  Amarige (22)
  2012-02-05  20:52
 16. 2012. február 7. 22:2425.

  Szia! Tegnap nagyon jó napom volt, már kezdtem bizakodni. A doki válaszolt a második levelemre is, így alkalmaztam a tanácsait. Reggel WC előtt forró vizes ülőfürdő, relax, utánna ismét fürdő. Alig volt görcs, már reménykedtem. A mai nap szörnyű volt, pedig mindent ugyanúgy csináltam mint tegnap. Lehet hogy az volt a baj, hogy kétszer is mennem kellet(pedig alig eszek)a WC-re, és a 2.előtt már nem volt időm fürdőzni.Jött is a görcs, majdnem 4 óra volt mire jobban lettem. Sajnos Bánfalvihoz február 22-re kaptam volna időpontot, de én már nem tudok olyan sokat várni, ezért az egyik kolléganőmtől kapott dokit hívtam fel, aki a SOTE-n van, és állítólag nagyon jó.Péter Antalnak hívják, bekönyörögtem magam holnap fél 1-re. Este beszámolok!

  Jó éjt!

  Éva 

  előzmény:
  Bbohar (24)
  2012-02-07  18:15
 17. 2012. február 7. 18:1524.

  Hogy vagy??

  Mesélj! Kértél időpontot Bánfalvitól? Javult, stagnál vagy rosszabb a helyzet? 

  előzmény:
  Amarige (1)
  2012-02-03  17:29
 18. 2012. február 6. 15:4023.
  Érdemes megpróbálni hinni neki, a víz valóban mindegy hogy milyen, a meleg, és a lazítás a lényeg. Konkrétan megpróbálhatod a fájdalom is más, amikor a fájdalom közben még hozzá feszíted az izmaid, stresszel, szorongsz, illetve amikor sikerül lazítani, és elhinni, hogy ez el fog múlni..
  előzmény:
  Amarige (22)
  2012-02-05  20:52
 19. 2012. február 5. 20:5222.

  Szia!

  Nekem is WC után fáj borzalmasan, pedig mindent megpróbálok hogy ellazítsam a záróizmot. Azt olvastam, hogy ezt a vegetatív idegrendszer irányítja, tehát nagyon nehéz "visszavenni"az irányítást mert a fájdalomtól való félelem miatt akaratlanul is összeszorul. Igat hogy ez hónapokig is eltarthat? Próbálkozom a tornával, de amikor fáj iszonyúan nehéz, mert úgy érzem hogy még a torna is rátesz egy lapáttal. Amikor a fájdalom már csökken, és elmúlik tök jól érzem magam, tudok ülni meg minden, de addig csak fetrengek az ágyban. Még szerencse, hogy a székletem különben rendben van, minden reggel megyek. Csak az a baj, hogy így nem tudom magam visszaíratni a munkába, mert nem tudom hogy hogyan bírnám ki a délelőttöt. Ez tényleg egy ördögi kör, ha nem tudsz lazítani, akkor újra megrepedhet, ha meg megreped, megint nem mered lazítani, Ki lehet ebből jönni?

  előzmény:
  Bbohar (20)
  2012-02-05  15:26
 20. 2012. február 5. 15:3121.

  Már válaszolt is neked!

  Én azt tettem amiket alább írtam, plusz wc előtt körömvirágkrém, utána nem használtam wc papírt, hanem azonnal lezuhanyoztam ott, majd jó meleg (nem kamillás) sima ülőfürdőt vettem, amíg az embertelen  fájdalom nem csökkent  valamelyest, majd csökkent, de még így is fájt nagyon nagyon.

  A feszültség fokozza, a lazítás csillapítja! Ez tapasztalható, kipróbálható. Azt a torna amit linkeltem a másikba, nekem szerintem az is segített. (mondom ezt úgy hogy amúgy sosem jógáztam, jógázom) 

  előzmény:
  Bbohar (20)
  2012-02-05  15:26
 21. 2012. február 5. 15:2620.

  Szia!

  Igen, nekem ilyen volt. Reggeltől (wc) utántól borzalmas fájdalom, kora du.-ig.

  Aztán a lazítás, a sok folyadék, a paraffin olaj, a jóga, a homeo bogyók lassan enyhítették, ja és a bepanthen plus. Neked is a wc után fáj? 

  előzmény:
  Amarige (19)
  2012-02-05  11:48
 22. 2012. február 5. 11:4819.
  Szia Bbohar! Most kezdek túl lenni a délelőtti görcsös őrületen. Megint írtam Szűcs dokinak, mert nem tudom hogy erre mi a megoldás.Van erre valamilyen görcsoldó?Nektek is(mármint Plüsstigrisnek és neked)ilyen hosszantartó fájdalmatok volt?
  előzmény:
  Bbohar (14)
  2012-02-04  10:49
 23. 2012. február 4. 21:2418.
  Köszönöm szépen. Erre egyáltalán nem gondoltam, hogy más lehet az oka a fájdalmaknak, de miután olvasgattam az ide vonatkozó írásokat, szinte biztos hogy ez lehet az oka. Nagyon hasznosak voltak Bbohar tanácsai, már el is kezdtem alkalmazni. Nagyon sokat olvastam dr.Bánfalvi Péter írásait, azt hiszem hétfőn kérek egy időpontot hozzá. Azt hiszem az én orvosom nem volt túl közlékeny, szinte semmilyen tanáccsal nem látott el, és csak "ránézésre"állította fel a diagnózist a műtét előtt. Most hogy ennyit segítettetek, és olvastam róla már belátom hogy hiba volt nem megkérdezni egy másik orvost is. Köszi még egyszer Nektek! 
  előzmény:
  szamoyed (17)
  2012-02-04  14:47
 24. 2012. február 4. 14:4717.

  Szia! Látom, már a szakértő is reagát a problémádra.

  Kívánok Neked gyors gyógyulást!

   

  Bbohar! Jó a honlap, amit javasoltál, már el is mentettem. Köszi.

  előzmény:
  Amarige (1)
  2012-02-03  17:29
1 2

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek