Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Menstruáció kérdés

babacica87
Létrehozva: 2011. június 19. 20:19

Sziasztok kedves fórumozók!

 

 

Szeretném a tanácsotokat kérni:

 

24 éves vagyok, 5 évig szedtem fogamzásgátló tablettát.

 

Októberben abbahagytam, utána egészen márciusig napra pontosan akkor jött meg amikor kellett. Utána 2 hónapig egyáltalán nem jött meg. A nőgyogyi azt mondta h ez természetes a gyógyszer abbahagyása után, és akár fél évig is eltarthat mire megjön, de ha nagyon akarom akkor ír fel gyógyszert, ha meg nem akarom akkor bízzuk a természetre és megjön amikor megjön. (voltam UH-on is, semmi rendellenesség nem volt látható)

 

Én az utóbbit választottam, és meg is jött magától június 5-én, viszont azóta is folyamatosan megvan. Azaz már ez a 15. nap h menstruálok. Az orvost megkérdeztem, és azt mondta, hogy a hormonrendszer helyreállása időigényes folyamat. 

 

Járt már valaki hasonló cipőben? Tényleg csak annyi az egész, hogy várjak?

 

Újabb fogamzásgátlót nem szeretnék szedni, mert lassan aktuális lenne a babakérdés... csak félek, hogy nem jelent túl jót, hogy a gyógyszer abbahagyása óta ilyen kiszámíthatatlanul jön meg. Amúgy se hasam, se fejem nem fáj, és azon kívül nem is érzékelem a menstruációt, hogy a szokásos 1 doboz tampon helyett már a harmadik végén járok. 

 

Előre is köszönöm szépen a válaszokat, tanácsokat, tapasztalatokat!

 

 

  1. 2018. november 14. 13:4345.

    Igen nekem is volt ilyen anno. Kb fél év volt mire visszaállt a 28 napos ciklusom. Én hormont azért is nem szedtem mert eleve a fogamzásgátlót is azért hagytam abba mert mellékhatásaként állandó gombás fertőzéssel szenvedtem évekig. Aztán lett végre egy normális dokim (Bencsik András) aki segített kilábalni ebből. Abbahagytam a fogamzásgátlót odafigyelem az étkezésre cukorsat eceteset liszteset nem ettem egyideig és gynophilus tablettát használtam. Így egy pár hónap alatt elmúlt és szerencsére nem jött vissza. Két gyerekem van és minden rendben. 

  2. 2018. november 10. 07:5944.

    Kedves babacica87!


    Bár már elég régi a topik, de érdekelne,hogy hogy alakult végül az elhúzódó menstruációd? Sajnos tökéletesen ugyanilyen problémával küzdök jelenleg, és előre tudom,hogy vagy hormont szeretnének adni, vagy pedig azt mondják majd,hogy várjak, mad megoldódik. Találtál esetleg jó orvost, vagy van bármilyen ötleted/tanácsod ezzel kapcsolatban így jó pár év távlatából?  Válaszod előre is nagyon köszi!:) 


     


     

  3. 2011. június 22. 14:4343.

    Sziasztok!

     

    Még mindig megvan, de tegnap elmentem egy másik dokihoz... Megvizsgált (bár én azt hittem h ilyenkor nem is nagyon szokás) azt mondta h ez csak pecsételő vérzés. Eddig erről más fogalmam volt, azt hittem h a pecsételőt azért hívják úgy, mert h kevés és nem sokáig tart... de hát tévedtem...

    írt fel norcolutot, azt kell szednem 10 napig, attól elvileg elmúlik, és ahogy a doki számolta, kb 5-6-7-e körül megint megjön, de akkor már normál ideig fog tartani... és ekkor kell nála jelentkeznem. És ő is azt mondta mint az első doki, h jobban járok (!) ha szedem a fogamzásgátlót, mert akkor ki tudom számolni h mikor jön meg...és csak akkor hagyjam abba ha konkrétan elkezdődik a babagyártás... viszont nem fogom elkezdeni újraszedni, nem azért hagytam abba, mert jött egy ilyen hóbortom, hanem mert úgy döntöttem, hogy elég volt. (megjegyzem, hogy a gyógyszer szedés alatt nem tudtam fogyni, hiába sportoltam, nem ettem, nem ment egyszerűen, és most, hogy diétázok gyógyszer nélkül, már 3 hét alatt lement 5 kg...azért ez sem mindegy)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  4. Torolt_felhasznalo_399841
    Torolt_felhasznalo_399841
    2011. június 21. 07:5742.

    Szia!

     

    Milyen gyógyteákat ittál, ami rendbehozta a hormonháztartásodat? Konkrétan a cickafark teára gondolsz, vagy?? Nekem is szükségem lenne ilyesmire. 

    előzmény:
    zöldkiwi (33)
    2011-06-20  10:58
  5. 2011. június 20. 22:3641.

    Makóca, ami Neked van azt PCO-nak hívják (policisztás ováriumok). Nézz szét kicsit a www.pcos.hu honlapon. Általában nem a peteéréssel van gond, hanem egy anyagcsere rendellenesség okozza ezeket a tüneteket. Ha bebizonyosodik a PCOS (nem ugyanaz mint a PCO) akkor van segítség, általában jól kezelhető a betegség. Nekem is ugyanez van, de én spontán teherbe estem miután fél éven át a megfelelő kezelést kaptam. És ez nem meddőségi kezelés volt, nem stimuláció, hanem az alapproblémát kezelte egy szakorvos csapat (nőgyógyász-endokrinológus-dietetikus). Nem vagy meddő és kétlem, hogy a topikindító is az volna, csak nagyon kevés a jó nőgyógyász aki nem hunyja be a szemét egy-egy komplikáltabbnak tűnő eset kapcsán.

     

    Kedves topikindító! Szerintem keress egy jó nőgyógyászt, aki korekkten kivizsgál. Ha bp-i vagy akkor priviben szívesen ajánlok Neked egy korrekt orvost, aki egészen biztosan alaposan megvizsgál és egy 15 napja tartó vérzésre nem mondja nyugodt legyintés keretében, hogy ez normális. Mert nem is az!

    előzmény:
    makóca (40)
    2011-06-20  22:25
  6. 2011. június 20. 22:2540.

    Szia! Sajnos nekem is így kezdődött annó! Abbahagytam a fogamzásgátlót, és kimaradt a vérzés, majd megjött pár hónap múlva, és akkor 54 napig menstruáltam!!!!Hol éppen hogy csak volt vérzés, hol erősebb. Orvosom is hasonlókkal nyugtatott, végül kaptam egy norculut nevű tablettát, ami megállította a vérzést, majd újra meghozta. Sajnos innentől sok problémám lett, olyannyira, hogy természetes úton nem tudtam teherbe esni. A sok elmaradt menszes, majd hosszabb ideig is tartó menszesz  sok kis cisztát eredményezett a petefészkekben,aminek peteérés zavar lett az oka, majd meddőség! Azóta van egy gyermekem segítséggel, de a ciszták azóta sem múltak el, és minden évben legalább egyszer előjön ez, hogy nem múlik el, csak gyógyszerrel.

    Remélem nem ez van,lesz neked is, de én utánna járnék, és nem hagynám meggyőzni magam, keress fel más nőgyógyászt is!!!!! Ezt tanácsolom!

    előzmény:
    babacica87 (1)
    2011-06-19  20:19
  7. 2011. június 20. 21:4539.

    Érdekesek az orvosok is, ilyenkor azt mondják hogy természetes,meg majd rendeződik.

    Nekik minden olyan természetes ,csak szegény nő ,kínjait nem tudják átérezni.

    Símán elintéznek mindent gyógyszerrel,mert nekik így egyszerűbb.

    előzmény:
    babacica87 (1)
    2011-06-19  20:19
  8. Torolt_felhasznalo_760877
    Torolt_felhasznalo_760877
    2011. június 20. 20:1638.

    Csak érdekesség képpen, egy statisztika szerint az orvosok átlag élettartama 55-60 év. Azért ez is elgondolkoztató.

     

    A magyar átlagférfié se sokkal több, és nem mindenki orvos. (Egyébként hol láttál ilyen statisztikát, érdekelne több foglalkozásé is. ) 

    előzmény:
    zöldkiwi (33)
    2011-06-20  10:58
  9. Torolt_felhasznalo_760877
    Torolt_felhasznalo_760877
    2011. június 20. 20:1237.
    Te még nem ismered Jessét. (Most épp Tati a neve.) Ha ő azt mondja, hogy problémád van, akkor az is van, slussz-passz. Biztos mágiáztál vagy agykontrolloztál, de az is elég, ha megnézted a Harry Pottert! Bezony!Ha sokáig vitatkozol vele, még a férje volt szeretője is lehetsz, úgy vigyázz!
    előzmény:
    babacica87 (22)
    2011-06-19  22:01
  10. 2011. június 20. 14:0636.

    en egyetemista koromban szedtem bogyot, foleg a borom miatt amit katasztrofalisnak volt mondhato.

    De tiszta zombinak ereztem magam tole, valahogy furan mintha nem is en lennek. Igy rovid uton abba is hagytam, plane mikor elolvastam a kis kilometernyi papirkat a gyogyszer dobozaban.....

     

    azota is ha barmilyen ugymond hormonalis problemam van, a nogyogyasz es a hazidoki mindig ra akar beszelni a tablettara. En mindig szepen megmondom hogy koszi nem. Van 3 szep gyerekem akik mind ugymond csak "elhatarozas" kerdese voltak. A szules utan persze ido amig az ember szervezete visszaall a normalis uzemmodba - ez akar 1-2 ev is lehet, plane ha az ember sulytobblettel rendelkezik - de ezt meg hormonnal tetezni is???

     

    Mas kerdes ha valakinek magatol osszevissza van a menzesze, es babaugyben problemak vannak. De azert mielott hormonbombaznam magam, azert tobb dokit is megkerdeznek.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  11. 2011. június 20. 11:5535.
    Már én is úgy gondolom, hogy nem egészséges dolog folyton gyógyszert szedni. Igaz, kényelmes, hogy kiszámítható a ciklus, meg nem lesz pattanásos az ember, de hosszútávon nem jó használni. Igaz ebben az is benne van, hogy most nem esnék pánikba ha terhes lennék.. De még mindig jobb választás volt 17-18 évesen mint egy esetleges abortusz... 
    előzmény:
    zöldkiwi (33)
    2011-06-20  10:58
  12. 2011. június 20. 11:4934.

    Amikor voltam UH vizsgálaton, és mutattam az orvosnak a leletet, akkor azt mondta, hogy azért nem jött meg eddig, mert nincs peteérésem. De ő megnyugtatott, hogy ez normális ilyen esetben, nem kell aggódnom, se most, se máskor nem lesz belőle problémám. De mindenesetre ma visszamegyek, mert elegem lett már ebből az állapoból. 

    előzmény:
    Elza (32)
    2011-06-20  09:30
  13. 2011. június 20. 10:5833.

    Szia!

     

    Először is, én nagyon fogamzásgátló ellenes vagyok.

     

    1. Lehet most hú, de nagyon jó, mert végülis semmi mellékhatása nincs, minden jó(nak tűnik). DE! Nyilván egy óriási adag hormont juttatsz a szervezetbe, és magyarázhatják, hogy jaj, ez már ilyen generációs, meg olyan csökkentett hormontartalom.

     

    A hormon az hormon. A mesterséges meg mesterséges, és nekem magyarázhat bárki bármit, az, hogy ezeknek mi a mellékhatása hosszútávon senki nem tudja.

     

    2. Szedtem én is, még ifú koromban, az akkor nagyon újnak, és nagyon modernnek számító gyógyszert. Lett is trombózisom. Aztán kicsit utána olvastam a dolgoknak, és kiderült, hogy egyébként annak a bizonyos márkának volt egy olyan hibásan legyártott szériája, ami több embernél okozott trombózist, mert valamelyik hormont rosszul adagolták bele.... ja, hogy erről elfelejtettek szólni????? Azt hiszem nem meglepő....

     

    3. Nekem is voltak ciklus problémáim, volt, hogy 80 napra jött meg. De úgy, hogy az orvos valami hormont írt fel... Aztán egyszer elegem lett, hogy mérgezzem magam.

     

    És mikor legközelebb úgy adódott, hogy nem jött meg, a gyógyteákhoz fordultam.

     

    Nekem úgy rendbe tette a ciklusom és a hormonháztartásom, hogy hosszútávon is simán beállt. Néha, kb. 2 évente valami összezavarodik. Olyankor iszom egy kis cickafarkat, vagy pásztortáskát, és érdekes módon 3-4 nap múlva megjön.

     

    Szerintem a 2 hétig tartó menstruáció semmi esetre sem tekinthető normálisnak. De erre is vannak gyógynövények, amiket érdemes kipróbálni. Az orvosok - tisztelet a kivételnek - szeretnek a verébre is ágyúval lőni. Végülis sokkal kényelmesebb, azonnali megoldás. Hogy hosszútávon káros??? Miért érdekelné őket?

     

    Csak érdekesség képpen, egy statisztika szerint az orvosok átlag élettartama 55-60 év. Azért ez is elgondolkoztató.

     

    4. És még egy privát vélemény, amit nem tudok felfogni... hogy merik bevállalni a nők a fogamzágátlót úgy, hogy szoptatnak??? Egyszerűen fel nem foghatom, hogy egy újszülöttet miért kell már hormonokkal bombázni? Mert ugye azt senki nem hiszi el, hogy a gyógyszeren kívül minden más kiválasztódik az anyatejbe (kávé, zöldbab, kelkáposzta, alkohol, nikotin, stb.) de csak és kizárólag a hormon az nem....

     

    És egy csecsemőnek - bármilyen kevés is az hormon - mégis sokkal több, mint amire a szervezetének szüksége lenne. Nem lehet azt a néhány hónapot, esetleg 1-2 évet kibírni más védekezéssel? Csak mert a pasi finnyás, és nem szereti az óvszert??????? A nő meg szemet huny efölött?????

     

    Bocsánat, azt hiszem kicsit eltértem a témától, de nagyon haragszom a hormonális fogamzásgátló eszközökre....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  14. 2011. június 20. 09:3032.

    Akkor fordul elő ilyen elhúzódó vérzés, ha nem volt peteérés.Egész fiatalon, és a klimaxkörül szokott előfordulni.

    Felborította a hormonműködésedet a fogamzásgátló.Ne szedj újabb hormont, rendeződni fog.Esetleg erre való gyógyteát lehet inni, az nem árthat.

    előzmény:
    babacica87 (1)
    2011-06-19  20:19
  15. 2011. június 20. 08:0431.

    Ez nem ritka, mégis én is azt mondanám hogy ha a héten nem marad abba akkor menj vissza a dokihoz. Ugyanis már sok vért veszített a szervezeted és ha nem is ad gyógyszert hogy megállítsa, mégis a vas veszteséget a szervezetedben valahonnan pótolni kell amit a vérrel elveszítettél. 

     

    S igen, egy komolyabb labor is kellene ha vége, mert úgy tűnik most ürült ki a szervezetedből a gyógyszer, lehetne szerintem hormonokat nézni hogy mi a helyzet a baba projekttel  

    előzmény:
    babacica87 (1)
    2011-06-19  20:19
  16. 2011. június 20. 07:3930.

    Szia!

     

     

    Én nem gondolom, hogy több mint két hétnyi vérzés normális lenne, mindenképp menjél el orvoshoz. Ha a mostani nőgyógyászodban nem bízol, vagy úgy érzed, lekezel, és nem veszi ezt elég komolyan, akkor keress másikat.

     

    Nem akarlak megijeszteni, de akár egyéb probléma is lehet e mögött, nem csak simán a ciklus felborulása (az is elég nagy gond, ha azzal van baj, azt is helyre kell állítani, és akkor is indokolt a nőgyógyász), de ha más van esetleg, akkor derüljön ki mihamarabb.

     

     Én szedtem 7 évig gyógyszert, utána hagytunk 5 hónap szünetet, és simán jött a baba. Direkt hagytunk több időt, de nálam semmilyen vérzésprobléma nem volt.

     

    Szóval, bárki bármit mond, irány a nőgyógyász, mert találgatással nem leszel előrébb! Én azért drukkolok, hogy ne legyen semmi gond.

     

     

    Említik itt a leki dolgokat: hát a hócipőm tele van, hogy mindent ezzel magyaráznak mostanában. Azért ne essünk már át a ló túlsó oldalára! Persze összefügg a test a lélekkel, de azért nehogymár mindenki pszichés eset legyen, akinek valamilyen testi tünete van...

    előzmény:
    babacica87 (1)
    2011-06-19  20:19
  17. 2011. június 19. 22:3629.
    előzmény:
    babacica87 (26)
    2011-06-19  22:27
  18. 2011. június 19. 22:3428.
    anyukámat kell kérdezni, ő volt az értelmi szerző még jópár évvel ezelőtt :))
    előzmény:
    birerzsi (27)
    2011-06-19  22:30
  19. 2011. június 19. 22:3027.

    Én most, a klimax kapcsán tapasztalok a menszesszel hasonló dolgokat. 

     

    (off: cicababáról már hallottam, de babacicáról? )  

    előzmény:
    babacica87 (1)
    2011-06-19  20:19
  20. 2011. június 19. 22:2726.
    oké, akkor lelki roncs vagyok, nem ellenkezem veled!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_907450 (24)
    2011-06-19  22:13
  21. 2011. június 19. 22:2625.
    nem fogod tudni meggyőzni, hagyd inkább
    előzmény:
    babacica87 (22)
    2011-06-19  22:01
  22. Torolt_felhasznalo_907450
    Torolt_felhasznalo_907450
    2011. június 19. 22:1324.
    A tested mást jelez. És ha már valami testi, az már egy folyamat része...
    előzmény:
    babacica87 (22)
    2011-06-19  22:01
  23. 2011. június 19. 22:0223.

    Szerintem ne aggodj, ez nagyon sok mindenkinel elofordul, kozottuk nalam is. En mar ket-harom honapja nem menstrualtam, pajzsmirigy alulmukodessel diagnosztizaltak (ami okozhat meddoseget addig amig be nem allitjak) es megis osszejott a kistestver!

     

    Ha az orvos azt modja, hogy rendben vagy akkor szerintem ne idegesitsd magad , mert itt csak bogarat fogsz ultetni a fuledbe a sok kulonbozo hsz-tol.

    előzmény:
    babacica87 (1)
    2011-06-19  20:19
  24. 2011. június 19. 22:0122.
    tényleg nincs semmi bajom lelkileg, olyan nehéz elhinni? :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_907450 (20)
    2011-06-19  21:59

Címlap

top