Méhsüllyedés, hüvelysérv

macibaba
Létrehozva: 2010. szeptember 16. 11:12

Kedves Fórumozók,

 


Mindenkivel szeretném megosztani gyógyulásom történetét, amely egy Győrben és Ausztriában is dolgozó doktor úr személyéhez fűződik, illetve ahhoz a komplex kezeléshez, melyben részesített. Így szeretnék reményt adni másoknak is, illetve köszönetet mondani doktor úrnak azért, hogy életem újból visszatérhetett a régi, egészséges, megszokott irányába, azért, hogy nem kell már esténként azt kívánva elaludnom, hogy reggelre az az állapot, amelyben a szülésemet követően hónapokon át éltem, csak egy rossz álom legyen.

 

37 éves vagyok. Ma már majdnem két évvel ezelőtti nehéz szülésemet követően a nőgyógyászok a következőt diagnosztizálták nálam: végbélsérv, hólyagsérv, méhsüllyedés. Ez azt jelenti, hogy komoly a méh és a hólyag felőli húzó jellegű fájdalmak és székletürítési problémák mellett a méhszájam megközelítette a hüvelybemenetet és erőlködéskor ki-ki bújt onnan, a mellső hüvelyfal pedig 4 cm-re kidomborodott a hüvely bemenetből. Olyan volt, minha valami ki akarna esni belőlem-  magassarkúban különösen fájt a lépés, állni sem tudtam sokáig.
Iszonyatosan kétségbe estem, annál is inkább, mivel mindig is ügyeltem az egészséges életmódra, rendszeresen sportoltam, sosem voltam túlsúlyos, a terhesség alatt is csak nyolc kilót híztam, a szülés előtt pedig olyan magasan volt a méhszájam, hogy el sem értem.

 

Minden nap sírtam! A nőgyógyászok bizonytalanok voltak - a legnevesebbek közül körülbelül tízet kerestem fel országos szinten- többek között az egyik legrangosabb magánklinikát, illetve a főváros híres kórházait. Az első találkozás során mindig ajánlottak megoldásokat, ilyenkor örültem, a további találkozások során ezekről azonban már kevésbé pozitívan nyilatkoztak. Az említett nőgyógyászok a TVT szalagok behelyezését, a hüvelyplasztikát, illetve a hüvelyplasztikával konbinált Manchaster plasztikát, vagy a méhszalagok "ide-oda varrogatását" ajánlották, „szerencsére” hozzátéve, hogy az összes módszer inkább rövidtávú és minőségileg is csak csekély javulást hozó megoldást adhat. Szóba került még a szülési szándék lezárulása utáni méhkivétel, mint hosszabb távú megoldás, de végül is ezt sem akartam, annál is inkább, mivel a nőgyógyászok véleménye itt sem egyezett a gyenge hüvelyizomzat miatt.


Ahogy telt az idő, állapotom egyre romlott, hiába intim tornáztam 9 hónapon keresztül! A 9. hónapban már a méhszájam állandóan kilógott, azt hittem, ebbe bele fogok őrülni!


Ekkor találtam rá doktor úrra, aki a hüvelysúlyzó, más néven hüvelysúly, vagy, ahogy ő hívja hüvelykónusz, egy speciális kocka szilikonpesszárium és egy elektrostimulációs kezelés alkalmazását javasolta, hozzátéve, hogy a kezelés hosszadalmas, de végül nagyon eredményes lesz. Most már szégyellem bevallani, de először kételkedtem, azt hittem, kár az erőfeszítésért, de igaza volt. Minden úgy történt, ahogy megjósolta. Még a minden reggel felhelyezendő szilikonpesszárium viselése sem okozott gondot, sőt rögtön mérsékelte a panaszokat. Ahogy teltek a hónapok, a hüvelyizomzatom egyre erősebb és feszesebb lett, a hüvely átmérője drasztikusan csökkent, székletürétési problémáim fokozatosan enyhültek, végül magszűntek az aranyeremmel együtt, amivel már rég óta bajlódtam, a hólyag felőli nyomásérzet is eltűnt, a mellső hüvelyfal sem domborodott már ki, méhem pedig egyre magasabbra került!


Ma már panaszmentes vagyok, méhem több mint 6 cm-el került feljebb az eredeti szörnyű állapothoz képest- a Manchester plasztikával is csak 2 cm-t ígértek a méhszájat megcsonkítva!

A súlyzókat még most is használom, hogy elérjem az eredeti állapotot, illetve, hogy a szexualitás még a mostani jótól is jobb legyen. Külön szeretném kiemelni, hogy a súlyzóhasználat egyre izmosabbá teszi a hüvelyt, annak átmérője folyamatosan csökken, így megszünteti az inkontinenciát, a szexuális élet is egyre jobbá válik. A súlyzóhasználat természetesen a szülés alatti sérülések kivédésére is szolgál- jó lett volna ezt hamarabb tudnom!*****

10 hozzászólás
 1. 2018. november 2. 12:1010.

  Szia Kedves Palus!


  Meg tudnŕd velem osztani a győri orvos elérhetőségét?Nagy szükségem lenne rŕ!Előre is köszönöm!

 2. 2018. január 14. 22:109.

  Szia:) Elég régen pár éve én is beszéltem Macibabával, de sajna már nincs meg az elérhetősége. Viszont én győri vagyok, 2012 óta járok a Németh Zoltán dr urhoz. Most már csak egy hónapban kétszer rendel szombat délelőttönként Győrbe, főállásban egy ausztriai kórház nőgyógyászatának főorvosa.  Előtte egy évvel diagnosztizáltam magamon :) :) a hüvelysérvet. Akkori orvosom azonnali hüvelyplasztikát ajánlott. Megijjedtem nagyon, olvasgatni kezdtem itt  neten, igy találtam rá. Ő szépen elmagyarázta, hogy a hüvelyplasztika 1-2 évre ad megoldást, a méhszalagok ide-oda varrogatása szintén, mivel mindegyik nagyon rugalmas, igy ha az izomzat nem képes tartani a kismedencei szerveket, ezek ujra megnyulnak, és a sérv ismét beboltosul a hüvelybe. Akkor nekem azt mondta a saját feleségét sem mütené meg. Nekem fájdalmat, vizeletcsepegést nem okozott, semmiféle különös panaszom nem volt, és nincs a mai napig sem, csak egyszerüen rettenet idegesitő és rossz érzés, mintha valami ki akarna esni belőlem:) Megvettem a hüvelyi sulyzó készletet, kaptam egy legkisebb kocka pesszáriumot. A sulyzózást csináltam becsületel, de  kockát nem tudtam hordani, ha leültem éreztem, nyomott, idegesitett. Aztán eltelt 1-2 év és sokat nem változott a helyzet. Akkor azt mondta, hogy hiába sulyzózóm, javitom az izomzatot, ha a nap többi 12 órájában nem hordom a kockát lerombolom amit felépitettem. Na másnap elhatároztam, hogy felteszem és hordani fogom. Azóta, már kb 3 éve hordom. Olyan ez már, mint másnak a kontakt lencse. Reggel felteszem, este leveszem. Tudok dolgozni, futni, emelni, nem is érzem, hogy van:) Sajna rendetlen vagyok, mert most meg a sulyzót hanyagoltam el :( 54 éves vagyok, vékony filigrán alkalt, egyszer szültem, tehát ez valami genetikai dolog lehet, hogy kialakult ez nálam. Ha belegondolok fura hogy ugy néz ki ezzel kell leélni az életem, de panaszmentes vagyok. Ha biztosan lenne olyan mütéti megoldás, ami fix gyógyulást hozna,  alávetném magam. De sajnos nincs... vagyis a harmincasok nevében nem tudok nyilatkozni, lehet náluk még annyira vissza tud alakulni az izomzat.

  előzmény:
  Ívi36 (7)
  2017-04-15  22:53
 3. 2017. Április 16. 13:428.

  Kriston Intimtorna!!

  előzmény:
  Ívi36 (7)
  2017-04-15  22:53
 4. 2017. Április 15. 22:537.

  Üdv Mindenkinek! Tud valaki segíteni, hogy tudom Macibabát elérni? Több mint 2 hete írtam neki, az írásáman megadott e-mail címre, de még nem válaszolt. Tud valaki telszámot, amin elérhetem? Nekem is megvan a sztorim. Van 3 gyerkőcöm, gondolhatjátok.... nem olyan súlyos a helyzet, de mindenképp megoldás kell! Előre is köszönöm a segítséget!

 5. 2017. március 13. 20:506.

  Kedves Macibaba!


  hasonló problémákkal szembesültem én is, ezért szeretnélek megkérni, hogy írd meg kérlek melyik győri orvos tudott neked segíteni. E-mail címem: helga_n@freemail.hu


  koszonom előre is, sokat segitenel!


  üdv, Helga 

 6. 2010. szeptember 27. 16:435.

  Macibaba,

   

  Én is szeretném megköszönni a tanácsaidat. A te infóid nélkül, nem is tudom, ma hol tartanék! Most meg, hihetetlen a változás. Azért meg kell, hogy mondjam, hogy ehhez  kitartó gyakorlás és nagy türelem is szükséges, mármint a súlyzó és a kocka használatához. De, végül is, meg lett az eredménye.  Nagyon hálás vagyok neked. 

 7. 2010. szeptember 16. 22:524.
  Nagyon köszönöm a biztatást. Természetesen továbbra is szívesen segítek bárkinek. Örülök, hogy húgod állapota egyre javul, drukkolok neki.
  előzmény:
  Katainka111 (3)
  2010-09-16  19:23
 8. 2010. szeptember 16. 19:233.

  Kedves Macibaba,

   

  Ne is foglalkozz velük, nem érdemlik meg, hogy válaszolj nekik. Érdekes, akik ezt a topikot is tönkreteszik most, azoknak az fel sem tűnik, hogy te évek óta próbáltál megoldást találni a bajaidra pont itt a cafén. Persze akkor sem kaptál bántó szavaknál egyebet.

  Most meg, hogy te próbálnál segíteni, úgy látszik ezért is csak csúfolódás jár. Hát tudjátok, érdekes dolgok ezek!

   

  Mindegy, ne törődj velük. Az a lényeg, hogy, aki bajban van és lesz már infója, fogja tudni, mit kell tennie.

  Itt szeretnék neked köszönetet mondani a segítségedért, húgom állapota szépen javul és a segítséged révén nem kell már műtétre mennie.

   

  Egyébként a csúfolkodók megérdemelnék, hogy az ellened intézett szavak miatt panaszodat jelezd egy pár helyre! Persze, te ettől sokkal jobb vagy drága Macibaba. Sok erőt és egészséget kívánok neked a továbbiakban!

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_ (0)
   
 9. 2010. szeptember 16. 12:002.

  Lehet, hogy azért írta meg ilyen sokszor, hogy biztosan eljusson olyanokhoz, akiknek szüksége van erre az információra!

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_ (0)
  2010-09-16  11:28

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek