Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Méhsüllyedés, hüvelysérv

macibaba
Létrehozva: 2010. szeptember 16. 11:12

Kedves Fórumozók,

 


Mindenkivel szeretném megosztani gyógyulásom történetét, amely egy Győrben és Ausztriában is dolgozó doktor úr személyéhez fűződik, illetve ahhoz a komplex kezeléshez, melyben részesített. Így szeretnék reményt adni másoknak is, illetve köszönetet mondani doktor úrnak azért, hogy életem újból visszatérhetett a régi, egészséges, megszokott irányába, azért, hogy nem kell már esténként azt kívánva elaludnom, hogy reggelre az az állapot, amelyben a szülésemet követően hónapokon át éltem, csak egy rossz álom legyen.

 

37 éves vagyok. Ma már majdnem két évvel ezelőtti nehéz szülésemet követően a nőgyógyászok a következőt diagnosztizálták nálam: végbélsérv, hólyagsérv, méhsüllyedés. Ez azt jelenti, hogy komoly a méh és a hólyag felőli húzó jellegű fájdalmak és székletürítési problémák mellett a méhszájam megközelítette a hüvelybemenetet és erőlködéskor ki-ki bújt onnan, a mellső hüvelyfal pedig 4 cm-re kidomborodott a hüvely bemenetből. Olyan volt, minha valami ki akarna esni belőlem-  magassarkúban különösen fájt a lépés, állni sem tudtam sokáig.
Iszonyatosan kétségbe estem, annál is inkább, mivel mindig is ügyeltem az egészséges életmódra, rendszeresen sportoltam, sosem voltam túlsúlyos, a terhesség alatt is csak nyolc kilót híztam, a szülés előtt pedig olyan magasan volt a méhszájam, hogy el sem értem.

 

Minden nap sírtam! A nőgyógyászok bizonytalanok voltak - a legnevesebbek közül körülbelül tízet kerestem fel országos szinten- többek között az egyik legrangosabb magánklinikát, illetve a főváros híres kórházait. Az első találkozás során mindig ajánlottak megoldásokat, ilyenkor örültem, a további találkozások során ezekről azonban már kevésbé pozitívan nyilatkoztak. Az említett nőgyógyászok a TVT szalagok behelyezését, a hüvelyplasztikát, illetve a hüvelyplasztikával konbinált Manchaster plasztikát, vagy a méhszalagok "ide-oda varrogatását" ajánlották, „szerencsére” hozzátéve, hogy az összes módszer inkább rövidtávú és minőségileg is csak csekély javulást hozó megoldást adhat. Szóba került még a szülési szándék lezárulása utáni méhkivétel, mint hosszabb távú megoldás, de végül is ezt sem akartam, annál is inkább, mivel a nőgyógyászok véleménye itt sem egyezett a gyenge hüvelyizomzat miatt.


Ahogy telt az idő, állapotom egyre romlott, hiába intim tornáztam 9 hónapon keresztül! A 9. hónapban már a méhszájam állandóan kilógott, azt hittem, ebbe bele fogok őrülni!


Ekkor találtam rá doktor úrra, aki a hüvelysúlyzó, más néven hüvelysúly, vagy, ahogy ő hívja hüvelykónusz, egy speciális kocka szilikonpesszárium és egy elektrostimulációs kezelés alkalmazását javasolta, hozzátéve, hogy a kezelés hosszadalmas, de végül nagyon eredményes lesz. Most már szégyellem bevallani, de először kételkedtem, azt hittem, kár az erőfeszítésért, de igaza volt. Minden úgy történt, ahogy megjósolta. Még a minden reggel felhelyezendő szilikonpesszárium viselése sem okozott gondot, sőt rögtön mérsékelte a panaszokat. Ahogy teltek a hónapok, a hüvelyizomzatom egyre erősebb és feszesebb lett, a hüvely átmérője drasztikusan csökkent, székletürétési problémáim fokozatosan enyhültek, végül magszűntek az aranyeremmel együtt, amivel már rég óta bajlódtam, a hólyag felőli nyomásérzet is eltűnt, a mellső hüvelyfal sem domborodott már ki, méhem pedig egyre magasabbra került!


Ma már panaszmentes vagyok, méhem több mint 6 cm-el került feljebb az eredeti szörnyű állapothoz képest- a Manchester plasztikával is csak 2 cm-t ígértek a méhszájat megcsonkítva!

A súlyzókat még most is használom, hogy elérjem az eredeti állapotot, illetve, hogy a szexualitás még a mostani jótól is jobb legyen. Külön szeretném kiemelni, hogy a súlyzóhasználat egyre izmosabbá teszi a hüvelyt, annak átmérője folyamatosan csökken, így megszünteti az inkontinenciát, a szexuális élet is egyre jobbá válik. A súlyzóhasználat természetesen a szülés alatti sérülések kivédésére is szolgál- jó lett volna ezt hamarabb tudnom!*****

8 hozzászólás
 1. 2017. Április 16. 13:428.

  Kriston Intimtorna!!

  előzmény:
  Ívi36 (7)
  2017-04-15  22:53
 2. 2017. Április 15. 22:537.

  Üdv Mindenkinek! Tud valaki segíteni, hogy tudom Macibabát elérni? Több mint 2 hete írtam neki, az írásáman megadott e-mail címre, de még nem válaszolt. Tud valaki telszámot, amin elérhetem? Nekem is megvan a sztorim. Van 3 gyerkőcöm, gondolhatjátok.... nem olyan súlyos a helyzet, de mindenképp megoldás kell! Előre is köszönöm a segítséget!

 3. 2017. március 13. 20:506.

  Kedves Macibaba!


  hasonló problémákkal szembesültem én is, ezért szeretnélek megkérni, hogy írd meg kérlek melyik győri orvos tudott neked segíteni. E-mail címem: helga_n@freemail.hu


  koszonom előre is, sokat segitenel!


  üdv, Helga 

 4. 2010. szeptember 27. 16:435.

  Macibaba,

   

  Én is szeretném megköszönni a tanácsaidat. A te infóid nélkül, nem is tudom, ma hol tartanék! Most meg, hihetetlen a változás. Azért meg kell, hogy mondjam, hogy ehhez  kitartó gyakorlás és nagy türelem is szükséges, mármint a súlyzó és a kocka használatához. De, végül is, meg lett az eredménye.  Nagyon hálás vagyok neked. 

 5. 2010. szeptember 16. 22:524.
  Nagyon köszönöm a biztatást. Természetesen továbbra is szívesen segítek bárkinek. Örülök, hogy húgod állapota egyre javul, drukkolok neki.
  előzmény:
  Katainka111 (3)
  2010-09-16  19:23
 6. 2010. szeptember 16. 19:233.

  Kedves Macibaba,

   

  Ne is foglalkozz velük, nem érdemlik meg, hogy válaszolj nekik. Érdekes, akik ezt a topikot is tönkreteszik most, azoknak az fel sem tűnik, hogy te évek óta próbáltál megoldást találni a bajaidra pont itt a cafén. Persze akkor sem kaptál bántó szavaknál egyebet.

  Most meg, hogy te próbálnál segíteni, úgy látszik ezért is csak csúfolódás jár. Hát tudjátok, érdekes dolgok ezek!

   

  Mindegy, ne törődj velük. Az a lényeg, hogy, aki bajban van és lesz már infója, fogja tudni, mit kell tennie.

  Itt szeretnék neked köszönetet mondani a segítségedért, húgom állapota szépen javul és a segítséged révén nem kell már műtétre mennie.

   

  Egyébként a csúfolkodók megérdemelnék, hogy az ellened intézett szavak miatt panaszodat jelezd egy pár helyre! Persze, te ettől sokkal jobb vagy drága Macibaba. Sok erőt és egészséget kívánok neked a továbbiakban!

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_ (0)
   
 7. 2010. szeptember 16. 12:002.

  Lehet, hogy azért írta meg ilyen sokszor, hogy biztosan eljusson olyanokhoz, akiknek szüksége van erre az információra!

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_ (0)
  2010-09-16  11:28

Legnépszerűbb cikkek