Hepatitis "C"

Nyusza21
Létrehozva: 2007. augusztus 1. 18:20

Sziasztok!

Pár hete írtam már indítottam egy topicot hasonló címmel. Kedvesek és bíztatóak voltatok, ám sajnos "ránk jár a rúd".

Anyukámnál pár hónapja kiderült, hogy hepatitis C vírusa van. Hogy honnan kaphatta el? Senki sem tudja. Egy a lényeg, elkezdték a gyógyszeres, illetve az inyekciós kúrát. Sajnos ma volt orvosnál és most a 4. inyekció után azt mondta az orvos, hogy nem folytathatják a kezelést, mert a hemoglobin és a hematokrit szint vészesen zuhan és ha tovább szurkálná magát akkor komoly bajok keletkezhetnek. Így a kezelésnek vége.

Elsősorban olyanok írását illetve tanácsát várnám, akik hasonlón mentek keresztül és találtak esetleg más gyógymódot, vagy valamit amivel kezelik magukat. Egyáltalán nem tudjuk, hogy mitévők legyünk. Annyira szeretnék neki segíteni, de egyszerüen ötletem sincs, hogy mihez nyúljak.

Kérlek Titeket, segítsetek, ha tudtok!

Köszönjük szépen!

Nyusza21

9889 hozzászólás
 1. 2018. december 1. 13:329889.

  Kedves Klári


  Köszi az oda szórt számokat. Tudom a gép szórta szét, de mi így is értjük egymást, mert ugyanabba a hajóban evezünk. A János kórházi vizsgálati lapom csak némileg tér el számaiban a tiédtől. A megfejtés : Már 2015-ben se volt zsírmájad, 2018-ban szintén nincs, azaz a steatosis stádiumod : S0, értéke : 212 dB/m, IQR : 63. Az IQR=interkvartilis terjedelem. Számunkra az átlagérték, ami neked 212 dB/m, fontos. Enged meg, hogy így utólag, szüli napod alkalmával, egészségben boldogságban még nagyon hosszú ideig tartó életet kívánok. A szervezeted úgy működik, mint egy egészséges fiatalé, ehetsz amennyi jól esik, akár disznótorost is, mégse szedsz fel felesleges kilókat. Valószínűleg megfelelő a pajzsmirigy hormonod. Én is jóízűen megeszem a töpörtyűt, vagy kolozsvári szalonnát, majd szétcsapatom "resveratrollal" egy kis vörösborral, persze csak mértékkel (1 dl). Nyáron egy jó fokhagymás lángos után lecsúszik egy "B vitamin bomba"(2-3 dl sör, 3-4 százalékos). Egyébként nem vagyok rendszeres alkohol fogyasztó, és tudom a mértéket, pálinka soha. Rendbe is van a májam mióta vírusmentes lettem, és folyamatosan tovább javul. Nem voltam, és nem vagyok elhízva, 183 cm magasságomhoz, 80 kg vagyok, túl a 60 éven. Úgy, hogy nem vagy egyedül. Esetünkkel mi vagyunk a kivételek, akik erősítik a szabályt. Mint már írtam, értékem : F0-F1 6.3 kPa, és S0-S1 216 dB/m.


  Másban is hasonlítunk. Ez a hepatológusóknak is egy talány, egyben egy sok változós egyenlet, hogy nálunk, hogy tudta a szervezetünk úgy lelassítani a HCV és az ellene dolgozó immunrendszer májkárosító hatásait, hogy 3 évtized alatt "csak" F3 státuszig romlottunk. Nekem még egyéb mással is fűszerezve. Neked 3 kezelésed sikertelen volt,  csak a vírusokat tanította meg, hogy megerősödve tovább éljenek benned, a 4. kezelésed, új gyógyszerekkel, legyőzte őket. Nálam 30 évi nem kezelés után, az első kivégezte őket, szintén volt a koktélban egy ÁSZ, a harvoni fő ütőkártyája, a SOFOSBUVÍR.


  Hasznos adatok mindenkinek, akik firoscan/cap eredményeiket értékelik :F0:6.0 kPa alatt /fibrosis nincs/, F1:6.0-7.1 kPa /porrális fibrosis/, F2:7.2-9.3 Kpa /p. fibrosis+kevés seprum/, F3:9.4-12 kPa /számos seprum,szerkezeti torzulás, cirrhozis nincs/, F4:12 kPa felett /cirrhozis/, Súlyos F4:12.1-75 kPa / cirrhozis+nyelőcsővarixok+ hcc( májrák)/ A hcv okozta májkárosodás lefolyása, változó és váratlanul fellángolhat. Az alkohol gyorsítja a folyamatot, Ezért, amíg van vírusod és/vagy a májad rugalmassága 6.5 kPa felett van nulla alkohol az előírt ! Később is érdemes a napi 1 dl bor, vagy 2-3 dl sört nem túllépni. Még jobb ha csak különleges alkalmak esetén élsz evvel. Nálam ez működik !


  Üdv.:OROSZLAN


   


   


   

  előzmény:
  Klári53 (9887)
  2018-12-01  06:26
 2. 2018. december 1. 06:309888.

  Kedves OROSZLÁN


   


  Na ezt fejtsd meg.Bocs majd később leírom érthetően.


  Üdv Klári

  előzmény:
  oroszlan (9886)
  2018-11-30  17:54
 3. 2018. december 1. 06:269887.

  Kedves OROSZLÁN


  2009-ben még nem mérték,2015 CAP(dB/m Átlag érték 211 , IQ37 , IQR18%,S0.                                                                                                                   2016                                  232,     65        0     S1                                                                                                                     2018                                  212      63        0     S0.                                                                           


  Lehet enni disznótorost,mondta dr-nő,megnyugtattam,hogy bizony azon élek.Sokszor elmeséltem már a klubban is nálam a farkaséhség az úr. Ez nem most a 4. kezelésemnél jött ,már régóta tart nálam .Ennek ellenére hízni nem tudok ,az első kezelésem 2002-ben ami még heti 3x bökést jelentett,leszívott rólam 18 kg.Azóta nem vagyok képes visszaszedni.Csak én tartom magam soványnak,a doktorok tökéletesen elégedettek.Nem is javasolja senki a hízást.Felvágottakat nem is tudom megenni ,vajat ,margarin ritkán,zsír,szalonna töpörtyű ez bármikor bármennyi.Vicces ,most volt pár napja születésnapom, a fiaméknál volt az ünnepi vacsora.Liba töpörtyű,kacsa töpörtyű,disznó töpörtyű.többféle szalonna,persze füstölt,kolbászok és dió torta.


  Üdv Klári

  előzmény:
  oroszlan (9886)
  2018-11-30  17:54
 4. 2018. november 30. 17:549886.

  Kedves Klári


  A fantasztikus eredményed, azt mutatja, hogy vírusmentes vagy és tökéletesen meggyógyult a májad. Gratulálok !!!


  Akár 1dl jó minőségű vörösborral is koccinthatsz. Ennyi neked nem ártana meg, sőt resveratrol tartalma miatt egészségedet tartaná jó karban. A resveratrol segíti lassítani a sejtek öregedését és fontos szerepet játszik az erek karbantartásában, vérrög kialakulásának megelőzésében (1 dl testes sötét vörösbor/nap). Belegondoltál, hogy miattad át kell írni az orvosi egyetem tankönyveket .Mert ested olyan nagyon ritka, vagy eddig nem felderített, /F3, 11.5 kPa-ról javulsz F0, 5.4 kPa-ra és semmi zsírmáj, mindössze a sikeres vírusirtás után 6 hónapra, hogy eddig még a hepatológus Professzorok sem hittek benne/." Az elhalt hepatocyta helyén képződő hegszövet már F3-as státusz esetén nem bomlik le teljesen." DE IGEN ! és új májsejtek /hepatocyták/ keletkeznek és betöltik az üres teret. A 11.5 kPa alulról érinti az F4-et , azt tanítják, hogy az már igen jó ha 2 fokozatot sikerül javulni a fibrozisnak, és ez is 2-3 év alatt várható. Ezért nem is küldik a hepatológusok  hamar fibroscan/cap vizsgálatra a vírusmentessé vált betegeiket, meg a spórolás miatt is. Kivétel, dr Makara Mihály ! Így számára, már megdőlt a régi dogma. Szerintem 3 év után se áll meg a máj regenerálódása, csak lelassul. Igazán gyönyörű Mikulás és Karácsonyi Ajándék ez számodra, amit meg is érdemeltél. Biztos elősegítette a gyors regenerálódást , hogy a 4. kezelésed nem tartalmazott interferont+ribavirint, a két gengszterpáros rendesen leamortizálta volna, a vérképromlással egyetembe a szervezetedet.


  A semmi zsírmáj, az mennyi ... dB/m ?   Kérlek írd meg.


  Veled együtt szívből örülök és mindenkinek kívánok ugyanilyen szép eredményt.


  Szeretettel : OROSZLÁN


   


   


   


   


   


   

  előzmény:
  Klári53 (9885)
  2018-11-29  18:06
 5. 2018. november 29. 18:069885.

  Kedves Sorstársaim


  2016,05,10-én a FIBROSCAN vizsgálatom F3,11,5 kPa eredményt mutatott. 2018,02,02-án elkezdtem az Exviera-Viekirax szedni ,3 havi kúra.2018,11,20-án drMakara főorvos úr eredményt közölt ,0-negatív. Ma voltam a János kórházban FIBROSCAN vizsgálaton,az eredményem ,még a főorvos asszonyt is meglepte.Na most figyeljetek,F0,5,4kPa,semmi zsírmáj.Ugyan az a gép ,ugyan az a dr. Teljesen ledöbbentem,habogtam-hebegtem,kérdeztem biztosan jó-e ez a gép.Válasza pedig ez volt, orvosilag is(vajon hogyan másképp)ritka,nagyon ritka, az ilyen eset.


  Mindenkit szeretettel ölelek


  Klári

 6. 2018. november 28. 21:209884.

  Kedves Klári


  Ismerem a történetedet, és még sok sorstársunkét is, mert bár nagyon ritkán írók, de rendszeresen olvasom 2014-óta ezt, és a várószobát is. Sőt vissza olvastam sok évre. Nagyon hasznosnak találtam, ha tudok és nem előznek meg, én is segítek, de csak ezen az oldalon. Tudom kire céloztál, az "alapító volt matek tanár, akit a férje elhagyott egy egészségesért". Van akit nem izgat ő, Musetó boldogan mesél kertészkedéséről, meztelencsigáiról, unokáiról. Jókat nevetek Nóra humorán. Sajnálom, ha valakit megviselt a kezelés (2-es és 3-as) és azt is, ha nem meri leírni a rettenetest, azért, hogy ne rémissze el az újakat, vagy hogy ne okítsa őt ki az"alapító".  Tudom, hogy akkor, nem egyedül jöttél át erre az oldalra. Ez azt bizonyítja, veled értettek egyet.


  Hát, igen én is hamar megtapasztaltam, az emberi tudatlanságból fakadó kirekesztést, mikor a munkahelyi önkéntes véradásra jelentkezésemkor, egy kis cetlivel a kezembe (anti HCV pozitív) tértem vissza értelmesnek gondolt munkatársamhoz, aki többé nem volt hajlandó kezet fogni velem(1993). Aztán egy orvos, Péterfy S Kórházból, azt mondta, mindenféle vizsgálat nélkül, hogy "Nyugodjak meg, a szervezetem egyszer találkozott a vírussal, azt legyőzte, de ott maradt az ellenanyag" Sajnos ez én rám, nem bizonyult igaznak, de ezt a mondatot mondogattam a többi kollégámnak, akik rá kérdeztek, idővel elhitték, mert nem volt semmi tünetem. Ezek után nem mondtam el senkinek, csak a feleségemnek, és jóval később, a fiaimnak, amikor már nagykorú lett, ill. mikor már vírusmentes lettem. Ja bocsi, a hepatólógusom tudta. Még az Uzsoki Kórházban se közöltem, (laparoszkópos műtét,epekő+epehólyaggal eltávolítás) amikor a Főorvos nem értette, mitől vagyok kissé vérzékeny. Kaptam tablettát a vérsűrítésre és kész. Nekem nincs lelkiismeret furdalásom, én tudatosan nem fertőztem el senkit. Az én családomból mindenki HCV mentes, sőt az én javaslatomra, be lettek oltva, HBV és HAV ellen. Magamat is beoltattam, pedig senki nem mondta.  Akik mind a mai napig fertőznek, elsősorban az egészségügyben, azok, akik nem megfelelően végzik minden beteg után a sterilizálást. 1945-1975 között születettek legnagyobb része vétlenül, így kapta el, vagy 1992 előtt vérátömlesztéssel vagy vérkészítménnyel. A mai fiatalok /ez az össz fertőzöttek jóval kisebb része, de dinamikusan nő/ a kábítószerezés közben szerzik be, pedig lehet csak egyszer próbálja ki némelyik. Abbahagyom, mert az igazság fájdalmas, és én is jobban szeretem a vidám humoros mondanivalót. Örülök saját és mások sikereinek !


  Sok szeretettel : OROSZLÁN   (aki csak 1,95 kg-al született)


  ,

  előzmény:
  Klári53 (9883)
  2018-11-28  07:12
 7. 2018. november 28. 07:129883.

  Kedves oroszlán


  Nagyon köszönöm a gratulációt.Biztosan Nóra is majd valamikor erre téved,igen ezt az oldalt egy kicsit kevesebbszer látogatja.Valamikor Én is tagja voltam a másik oldalnak,sőt még most is ,de személyes okok miatt nem írok oda.Az egyik kedves társunk rendszeresen kiosztotta amiért nem csak a betegséggel kapcsolatos dolgokról társalogtunk.


  A betegséggel kapcsolatban nem csak szigorú protokollról kell beszélni,hiszen a lelki dolgok még fájdalmasabbak.Sokan az őrület határán voltunk ,megbeszélni kívül állókkal nem lehetett.Még most sem  hallom senkitől ,hogy igenis mond el bátran neked HCV van .Nemárjézusruamistenborzasztó meg a többi. A többség ,sőt a nagyon tisztelt orvosok (én mindegyiket még szeretem is)azt tanácsolják ne mond el. Én is véradó voltam ,belegondoltam hány embert fertőzhettem meg  tudtom nélkül. Azt nem tudtam kideríteni mikortól is vagyok fertőzött.


  Na de ez most nem siránkozás,csak kijött belőlem .


  AZ első kezelést 2002-ben kaptam,majd 2006,2008,és mindegyiket végig csináltam ami kezelésenként 48 hét, most a 4.2018 febr 02 .Na kérlek most lettem negatív.Holnap megyek a János kórházba  fibro vizsgálatra ,a legutolsó F3 10,67 volt.Nem várok sokat mert tudom,hogy idő kell. Őszintén nekem nincsenek különösebb tüneteim,a farkaséhségen kívül. A háziorvosom beutalt reumatológiára, majd jan 25-megyek, na ott kapok majd egy beutalót csontsürüségire,de a várólista alapján kb 2019 júli után már el is végzik a vizsgálatot.Tudod ezek a dolgok nem borítanak ki,időm mint a tenger ,ha a 4 unoka is úgy akarja.


  Na de elég a sok dumából,ha meglesz a fibrom,jelentkezem .


  Mindenkit ölelek


  Klári

  előzmény:
  oroszlan (9882)
  2018-11-27  19:50
 8. 2018. november 27. 19:509882.

  Kedves Klári, Nagyon nagy GRATULA a vírusmentességedhez. E nélkül nem indulna be a szervezeted megfelelő regenerálódása. Írók neked erről, hogy nálam ez, hogyan zajlott. Remélem ez másoknak is hasznos lesz. Remélem, hogy e fórumra bekukkant Nóra is, aki kifogyhatatlanul önti a sorstársakba a reményt és jó tanácsait, és megosztja a sokak által olvasott várószobára, amit csak olvasok. Egy kis előzmény:A HCV-t, Helikobakter pylorival kb egy időben 1984-1985-ben kaptam meg, szinte biztosan, egy nem megfelelően sterilizált fogorvosi eszköz által /foghúzás, fog bele törése, majd szájsebész által a csonk kivésése/. Ekkor még nem ismerte az orvostudomány se a HCV-t, se a Helikobaktert, ezért csak az általuk okozott tüneteket próbálták gyógyítani és találgattak, hogy mivel van dolguk.1992 novemberben már 10X-s önkéntes véradásomkor (azóta szűrik a vért HCV-re) derült ki a HCV fertőzöttségem, amit véletlenül tudtam meg 1 évre rá, a következő önkéntes véradásra jelentkezésemkor. 1996-ban  kaptam egy  egyhetes kezelést /klacid+losec/, ami a Helikobakter sikeres kiirtásához vezetett. 2015-ben kaptam egy 12 hetes /peginterferon+ ribavirin+sofosbuvir/ kezelést, ami a HCV kiirtásához vezetett. Tehát HCV ellenes kezelésemet csak a fertőzés után 30 évre rá sikerült megkapnom. a hosszú várakozásnak egyáltalán nem örültem, a májam károsodott, F3-as fibrozist és egyebeket okozott a vírus ezalatt, de így legalább a sofosbuvir személyében már 90 ‰-os hatásfokú gyógyszert kaptam,a 12 hét alatt kevesebb mellékhatásban részesültem. Komolyabb mellék hatások, amit a HCV okozott és megmaradt, lényegében csak a 2-es típusú diabétesz enyhébb formája, amit gyógyszerrel tökéletesen rendben tartható /HB1AC:5.7‰,referencia:4.00-6.10/. Lássuk, mi az ami elmúlt, a szervezet öngyógyító hatása által, normál étrend mellett. Legfontosabb: 3 év alatt, F3/10.6kPa-ról F0-F1/6,3kPa-ra csökkent a fibrozis és S2/257dB/m-ről S0-S1/216dB/m-re csökkent a steatotis /zsirmáj/értékem,azaz"SEM SZIGNIFIKÁNS FIBROZIS SEM SZIGNIFIKÁNS STEATOTIS NEM IGAZOLHATÓ"(fibroscan/cap vizsgálat,János Kórház, 2018.11.14). A HCV elleni kezelés során elromlott a vérképem, de a májenzimek/GOT? GPT? GGT/már a kezelés alatt jó lett. A teljes vérkép kezelés után 3 hó múlva rendeződött. A sikeres kezelés után 1 hétre, mind két bokám és alsó lábszáram bevizesedett, dagadt, ez 50 nap alatt magától elmúlt. A kezelést megelőző kb 15 évben időnként, de rendszeresen bevérzett a szemfehérjém. 2012-ben a bokáim és felette is a bőrön sok piros pont /hajszálér megpattanás/keletkezett,ezek is megszűntek, az INR:1,14.Folyamatos regenerálódást a szervezet elvégzi. Erre te is számíthatsz. Üdv.OROSZLAN

  előzmény:
  Klári53 (9880)
  2018-11-20  09:20
 9. 2018. november 24. 21:499881.

  Kedves Klári gratulálok a jó eredményhez!

  előzmény:
  Klári53 (9880)
  2018-11-20  09:20
 10. 2018. november 20. 09:209880.

  Kedves mindenki


  Februárban kezdtem a 4. kezelésemet,Viekirax-Exviera kombit,okt 26.án a vérvétel eredménye NEGATÍV.                                         Többet most nem tudok kihozni magamból.


  Üdv Klári

 11. 2018. november 6. 21:039879.

  Helyes a bőgés, Oroszlán! A Szt.László Kórház laboratóriumában péntekenként 12-től van hepa-szűrésre lehetőség.


  De már akkor is sokat tesz valaki, ha évente kér  beutalót a háziorvostól egy rutin vérképre. Abból rögvest kiderül, hogy a májenzimek normál tartományban vannak-e. Ha magasabbak, érdemes tovább kutatni az okot, mely lehet hepatitis is.


  Hogy vagytok, hogy vagytok? Mind meggyógyultatok? Remélem!!!!!!


  Jó egészséget mindenkinek!!!


  nora51

  előzmény:
  oroszlan (9878)
  2018-10-27  09:50
 12. 2018. október 27. 09:509878.

  https://www.echotv.hu/videok/2018/10/20/klinika/5149


  Echo TV- ben látható riportfilm dr Makara Miháhy Főorvossal /Bp. Szent László Kórház/


  Nézd meg, HASZNOS LEHET, add tovább, ha még nem voltál, akkor menj el szűrésre !!!


  Magyarország 0.7-1 %-a hepatitisz C-vel fertőzött !!! Ez 70 000-100 000 ember.


  A nagy többség nem tud róla, mert hosszú ideig szinte panaszmentes.


  Ha fáradékony vagy puffad valaki, nem erre gondol ! A múltban akár egy nem megfelelően fertőtlenített


  orvosi eszközzel is megkapható volt, például fogorvosnál is. Erre utal Dr Makara is. Amikor komoly tünetek


  jelentkeznek, már nagy a baj ! Ma már a HCV, 95-100 %-ban gyógyítható mellékhatásmentes gyógyszerekkel !


  HBV-re meg oltasd be magad, ha még nem lennél be oltva. A HCV-re nem létezik még oltás.


  Jó egészséget mindenkinek : Oroszlán


   

 13. 2018. október 10. 01:029877.

  Kedves Keva, csak most válaszolok, mert Erdélyben voltam, aztán a Felvidéken.


  Rettentően sajnálom, ami veled történt. Ezek szerint ez bárkivel megtörténhet, hisz nem volt előzménye, igaz? Egy rossz mozdulat, vagy csak némi hajolgatás a kertben...hát megáll az agyam!


  Ezt bizony ki kell kezelni az ok-keresés mellett. Majd írd meg, milyen kezeléseket kapsz/fogsz kapni. Kell-e gyógytornázni, úszni, fizioterápiára menni, vagy mi a teendő?


  Hát nagyon megdöbbentem...Mielőbbi gyógyulást kívánok neked, és kitartást! Majd írd meg itt, hogy milyen okot találtak, na meg milyen gyógymódokat.


  Szeretettel:


  nora51


   

  előzmény:
  keva53 (9875)
  2018-10-01  20:46
 14. 2018. október 10. 01:029876.

  Kedves Keva, csak most válaszolok, mert Erdélyben voltam, aztán a Felvidéken.


  Rettentően sajnálom, ami veled történt. Ezek szerint ez bárkivel megtörténhet, hisz nem volt előzménye, igaz? Egy rossz mozdulat, vagy csak némi hajolgatás a kertben...hát megáll az agyam!


  Ezt bizony ki kell kezelni az ok-keresés mellett. Majd írd meg, milyen kezeléseket kapsz/fogsz kapni. Kell-e gyógytornázni, úszni, fizioterápiára menni, vagy mi a teendő?


  Hát nagyon megdöbbentem...Mielőbbi gyógyulást kívánok neked, és kitartást! Majd írd meg itt, hogy milyen okot találtak, na meg milyen gyógymódokat.


  Szeretettel:


  nora51


   

  előzmény:
  keva53 (9875)
  2018-10-01  20:46
 15. 2018. október 1. 20:469875.

  Kedves Nóra!


  Lehet elég zavaros lesz, amit írok. Áprilisban történt, bementem a kertbe, elszórtam pár vetőmagot, kijöttem a kertből és éreztem valami nem stimmel. Délután már nehezen mozogtam, másnap reggelre lebénult a bal lábam. Kórház, 2 hétig, MRI, Ct, EEG meg minden, igazán nem tudták megmondani mitől, és miért, de bevérzést találtak a gerincvelőben. Azóta igaz már tudok járni, sokáig csak kerettel, és bottal, de még mindig zsibbad a lábam és valami nyomja az idegeket. Sokáig nem tudok ülni, állni, és feküdni.Most is keresem a megoldásokat, okt. 31.-én megyek Pestre egy MR vizsgálatra. Az első doki, akivel Pesten találkoztam, aki keresi az okot.


  Ne haragudj, hogy terheltelek a problémámmal,de te akartad.


  Üdv: Keva

  előzmény:
  nora51 (9873)
  2018-09-27  01:42
 16. 2018. szeptember 30. 13:319874.

  Köszönöm nora

  előzmény:
  nora51 (9873)
  2018-09-27  01:42
 17. 2018. szeptember 27. 01:429873.

  Kedves Keva!


  Okt. 19-én lesz a hepa klub. Döbbenten olvasom, hogy megsérült a gerincvelőd. Nem tudok ezzel nem törődni, kérlek  ha nem terhes ez neked, írd meg, mitől van ez? Baleset történt?Jaj, nagyon sajnálom, és kívánok mielőbbi felépülést!!!!!!!


  Bogyó, neked drukkolok nagyon!


  Szeretettel:


  nora51

  előzmény:
  keva53 (9872)
  2018-09-20  18:38
 18. 2018. szeptember 20. 18:389872.

  Kedves Nóra, Bogyó és többi volt betegtársam!


  Köszönöm a gratulációkat, nagyon jól esett, és bízom benne, hogy már mindenki gyógyult, vagy azon az úton jár!


  Kedves Nóra, mit éreztem? Hát nagy-nagy örömöt, de azt is tudtam, hogy nagy az esély. Vissza gondoltam a bejárt útra, megnéztem, a papírjaimat, hogy mikor is kezdődött, ez biza elég rég, 2013-ban. Hálát adtam a sorsnak, hogy megúsztam a 3-as kezelést, igaz kínlódtam a 2-es kezeléssel, és azért is hálás vagyok, hogy ide keveredtem elkeseredésemben erre a fórumra, ahol nem mindennapi emberekkel találkoztam. Kérdésedre válaszolva nagyon megérdemelne egy herélt pezsgőt. Egyszer azt hiszem meg is ígértem neked, ha bekövetkezik a negatív státusz, találkozunk a hepa klubba. 


  Sajna azért nem tudok menni, mert új nyavalyával küszködök, megsérült a gerincvelőm, és nehezen mozgok. Hosszú a történet, még vége sincs, de ezzel már nem akarlak terhelni. De örökké hálás szívvel gondolok rád és mindazokra, akik nagyon sokat segítettek nekem. Gyógyulást kívánok mindenkinek,


  Üdvözlettel: Keva


   

  előzmény:
  nora51 (9870)
  2018-09-15  00:50
 19. 2018. szeptember 19. 08:299871.

  Kedves keva!


  Gratulálok a gyógyulásodhoz!És persze minden gyógyult hepa c társamnak!


  Nekem csak januárban lesz a féléves kontroll,így hát addig várakozó állásban vagyok!


  Mindenkinek jó egészséget kívánok!


  bogyó


   


   

  előzmény:
  keva53 (9869)
  2018-09-12  18:52
 20. 2018. szeptember 15. 00:509870.

  Kedves Keva, gratulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!


  Nagyszerű hííííír! Na és milyen érzés?  Nem gondolod, hogy itt van az ideje, hogy az októberi hepaklubban igyunk erre???


  Akinek a féléves kontrollja negatív, az hoz egy herélt pezsgőt a klubba, (alkoholmentes) és iszunk!!!


  Majd megírom hamarosan, mikor lesz legközelebb hepaklub! 


  Nagyon nagyon örülök! Lám lám. Előbb-utóbb mindenki meggyógyul, és nem lesz aki a hepaC fórumra írni fog. De így van ez jól.


  Még egyszer nagyon nagy örömmel gratulálok, és kívánok neked egészséges új életet!


  Szeretettel:


  nora51

  előzmény:
  keva53 (9869)
  2018-09-12  18:52
 21. 2018. szeptember 12. 18:529869.

  Drága Kedves Sorstársaim!


  Örömmel jelentem nektek, hogy a féléves kontroll Eredménye NEGATÍV!!!


  Hosszú évek gyógyszeres eredménye. Nóra neked mindörökre hálás vagyok, tartottad bennem a lelket, velem voltál örömben bánatban, köszönöm. Többi sorstársamnak kitartást, gyógyulást kívánok.


  Üdvözlettel: Keva


   

 22. 2018. szeptember 3. 23:429868.

  A SZŰRÉS ÖSSZES HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA MEGTEKINTHETŐ A www.vimor.hu   oldalon!


  Nem tudtam ide betenni, mert túl nagy falat.


  Üdv: nora51

 23. 2018. szeptember 3. 23:279867.

  Hahó, van itt valaki?


  Nagy a csend itt a hepaC fórumon. De a VIMOR bezzeg gőzerővel munkálkodik, mert mint láttyátok felejim zümtükkel,  szept.15-én bizony HCV szűrés lesz! 


  Ezt a figyelemfelhívót írtam azok számára, akik veszélyeztetettek. Várjuk őket a szűrésre!


  (De miért van két sor közt egy óriási üres tér, gőzöm nincs.) 

  Kérlek benneteket, hogy hozzátartozóitokat küldjétek el a szűrésre, ismerőseiteknek is szóljatok.


  A helyszínen segítünk kitölteni a rizikó-kérdőívet, melyből kiderül, mennyire veszélyeztetett a jelentkező.


  Akiegy kicsit is az, annak melegen ajánljuk, hogy szűresse meg magát. 20 perc múlva van eredmény.


  A budapestieket a Lurdy házban várjuk, Katih és én, no meg még egy páran. Persze orvos is lesz velünk, és szakképzett vámpír látja el a vérvevést, ami egy pici ujjbegyszúrás lesz csak. Hepások, akik már tudják magukról, ne jelentkezzenek, de családtagjaikat várjuk!


  Szeretettel: nora51

 24. 2018. szeptember 3. 23:169866.
                      A VESZEDELMES HEPATITIS C MÁR GYÓGYÍTHATÓ!

   


                         ÉLJEN AZ INGYENES SZŰRÉS LEHETŐSÉGÉVEL!

   


   


   


  A Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete (VIMOR) 2018.szeptember 15-én országos szűrést rendez a hepatitis C vírussal fertőzöttek felderítésének céljából. A rizikó-felméréssel és felvilágosítással egybekötött szűrés gyors, ingyenes és anonym!


   


  Budapesten a Lurdy Házban 10.30 és 18.00 között (68. helyiség) lesz lehetőség a gyorsteszttel történő szűrésre. Több vidéki város is csatlakozott a szűrőkampányhoz: Békéscsaba, Eger (szept.22-én), Kaposvár, Szekszárd, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya


   


   Ez az alattomos vírus szinte tünetmentesen, észrevétlenül rombolja a májat. Sokan nem tudnak arról, hogy fertőzöttek, mert a vírus évekig, sok esetben évtizedekig nem okoz panaszt. Mire tünetek jelentkeznek, addigra előrehaladott májkárosodás, májzsugor, májrák alakulhat ki. Vérrel és véres eszközzel terjed, védőoltás nincs ellene. Mivel 2018 januárja óta gyakorlatilag már minden beteg hamar és ingyen hozzájuthat a rendkívül hatékony, mellékhatásokat nem okozó korszerű gyógyszerekhez, célszerű a fertőzött személyeket felkutatni, hogy minél hamarabb megkezdhessék a hepatitis c vírusokat elpusztító gyógykezelést.


   


  Ki a veszélyeztett?


   


  -          aki 1993 előtt vért, vagy vérkészítményt kapott (pl. Anti-D gammaglobulin-oltást)


   


  -          aki tetoválást, testékszert (piercinget) visel


   


  -          aki intravénás vagy intranazális drogot használ, vagy egyszer is használt


   


  -          aki akupunktúrás kezelésen vett részt


   


  -          aki 1993 előtt szervátültetésen esett át, vagy művese-kezelésben részesült


   


  -          aki pedikűrösnél vagy manikűrösnél valaha is megsérült, ill. más körömollóját, borotváját használja


   


  -          akinek édesanyja, hozzátartozója hepatitis C-vel fertőződött


   


  -          aki egészségügyi dolgozóként valaha is megsérülhetett fertőzött eszközzel


   


  -          aki szexuális élete során a partnertől származó VÉRREL szennyeződött (mikro-sérülés)  


   


  -          akinek véradás során azt mondták, hogy ne adjon többé vért


   


  -          akinek ismételten akár kicsit is emelkedettek a májenzim-értékei (ALT, AST, ill. GOT, GPT, GGT)


   


   


   


  A VIMOR szeretettel várja a szűrésre és tanácsadásra jelentkezőket szeptember 15-én!


   


   


   


   


   


   

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek