Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Hepatitis "C"

Nyusza21
Létrehozva: 2007. augusztus 1. 18:20

Sziasztok!

Pár hete írtam már indítottam egy topicot hasonló címmel. Kedvesek és bíztatóak voltatok, ám sajnos "ránk jár a rúd".

Anyukámnál pár hónapja kiderült, hogy hepatitis C vírusa van. Hogy honnan kaphatta el? Senki sem tudja. Egy a lényeg, elkezdték a gyógyszeres, illetve az inyekciós kúrát. Sajnos ma volt orvosnál és most a 4. inyekció után azt mondta az orvos, hogy nem folytathatják a kezelést, mert a hemoglobin és a hematokrit szint vészesen zuhan és ha tovább szurkálná magát akkor komoly bajok keletkezhetnek. Így a kezelésnek vége.

Elsősorban olyanok írását illetve tanácsát várnám, akik hasonlón mentek keresztül és találtak esetleg más gyógymódot, vagy valamit amivel kezelik magukat. Egyáltalán nem tudjuk, hogy mitévők legyünk. Annyira szeretnék neki segíteni, de egyszerüen ötletem sincs, hogy mihez nyúljak.

Kérlek Titeket, segítsetek, ha tudtok!

Köszönjük szépen!

Nyusza21

9662 hozzászólás
 1. 2017. december 14. 16:389662.

  Kedvesi infmentes gyogyira várakozók! Lessétek meg a sorszámotokat a www.hepreg.hu várólistán, mert tegnap valami égszakadás, földindulás volt a várólistán. Egyik társunk egy lendülettel  400valahányat zuhant előre, Éva barátnőm pedig aki hetek óta a 94-ik, eltűnt a várólistáról hirtelen, ami azt jelenti, hogy napokon belül kézhez kapja a gyogyit. Hú, ennek fele se tréfa, vége a reménytelen punnyadásnak! Tartsatok ki!


  Mindenkinek örömteli szép karácsonyt, és gyógyulással, új élettel teli újesztendőt kíván:


  nora51

 2. 2017. december 5. 20:019661.

  Kedves Ancsika, milyen kezelést kellett abbahagyni? Interferon-ribavirines kezelést, vagy a legújabb, interferonmentest?


  Nagyon sajnálom, hogy így jártál! A méhpempő tényleg nagyon jó, csodálatos dolog. Ám nem irtja ki a hepatitis-vírusokat. Azokat sajnos csak célzott gyógyszerek irtják ki. Leginkább a legújabb, interferonmentes kezelés a hatásos. Te hol laksz?


  Minden jót neked, szeretettel:


  nora51 

  előzmény:
  ancsika1111 (9657)
  2017-12-03  16:04
 3. 2017. december 5. 19:559660.

  Kedves Gyógytársak!


  Ha netán valakit érdekelne a VIMOR-klub dec. 8-án, íme a meghívó:


   http://www.varoszoba.hu/cikk/hangolodj-a-vimor-ral-az-unn epekre/


   


  Kedves Gabika, köszönjük, hogy megosztottad velünk a veled készült beszélgetést!  További egészséges, boldog életet kívánok neked és családodnak!!!


  Én picit kezdek fáradni, de más bajom nincs. Ha ez január 16-ig így marad, akkor naggggggggyon jó ez a kezelés! Remélem, 1a genotypusú vírusaimra hatásos lesz... De ez még csak remény...


  Szeretettel:


  nora51


   


   

  előzmény:
  GobiTs (9658)
  2017-12-04  00:36
 4. 2017. december 4. 00:379659.

  előzmény:
  GobiTs (9658)
  2017-12-04  00:36
 5. 2017. december 4. 00:369658.

  Kedves Nóra!


  Jó olvasni, hogy minden rendben halad nállad! NAGYON örülök!


  Én is kicsit dicsekszem, egy beszélgetéssel, ami rólam szolt. Mivel montad, hogy nincs Facebook oldalad, kirakom ide. Remélem, nem gond.


  Szeretettel, Gabika.


  gobits80@gmail.com


  P.S. Egyébként én nem hiztam meg a gyógyulás után, sőt, fogytam is egy pár kilót.


  Gabriella, kérlek, megosztanád velünk azokat az érzéseket, amik eltöltöttek, amikor meghallottad a diagnózisodat?
  Egy világ összedölt bennem. Az első 24 órát nagyon nehéz volt túlélni. Orvosként tisztában voltam állapotom összes következményeivel.


  Hogyan birkóztál meg a negativ érzésekkel, rossz kedvel? Mi adott erőt?
  -Nagyon nagy erőt adott az férjem, szüleim, barátaim. Elöttem lebegett a célom - hogy gyermekeim támasza és nem pedig terhe legyek. Ez volt a fő motivációm – a gyermekeim. A családom és a barátaim voltak a fő erőforrásaim.


  Meséld el, légy szives, féltél-e a közvéleménytöl és mi lett a történeted vége?
  -A közvéleménytöl féltem legkevésbé, habár több mint 10 év pszichoterápiás tapasztalatom van, ami nyilván közre játszik. És a legközelebbi környezetem, barátaim, akik tudtak a betegségemröl, mind orvosok és pszichoterapeuták, akik nagy támaszom voltak. A szélesebb körű ismerőseim gyógyulásomig nem tudtak a betegségemröl, de nem azért, mert féltem, hogy elítélnek, hanem mert nem szerettem volna, ha sajnálnak.
  Végül a Grateciánónak köszönhetően már egészséges vagyok, és szeretném, ha a példám segítene másoknak is túljutni ezen a nehéz úton. Sok szomorú történetet hallottam, amikor a betegektöl elfordultak rövidlátó barátaik és ismerőseik, mások okot kerestek, hogy elbocsássák beteg kollégáikat és még sok más kellemetlen történet. Éppen ezért próbálok minnél hangosabban beszélni nem csak a HCV radikálisan uj kezeléséröl, hanem a terjedéséröl is és a mindennapi komunikáció veszélytelenségéröl.


  Kértél e pszichológiai segítséget szakemberektől?
  -A legközelebbi környezetem, hála Istennek, vagy tapasztalt orvosokból, vagy kompetens pszichológusokból áll. Nyílván, mint barátok és nem mint szakemberek szoktunk beszélgetni, de szakmályuk még is befolyásolja hozzáállásukat. És igen, pszichológiai segítséget is kértem - ez mindennapi életem egyik része, egy fajta fontos öngondoskodás.


  Most, amikor egészséges lettél, tele erővel és energiával, mit ajánlanál azoknak az embereknek, akik a "csendes gyilkos" kelepcéjébe estek?
  -Elsősorban és mindenek előtt azt, hogy tudatosuljonk bennük, a vírusos hepatitis C ma már nem ítélet. A gyógyuláshoz vezető út szakemberektöl kapott segitséggel kezdődik. Ha érzelmileg nehéz - pszichológust avagy pszichoterapeutát javaslok, fontos megosztani, kibeszélni, hangot adni problémáinknak.
  Ami az orvosi részét illeti - ne késleltesse a kezelést egy megbízható orvosnál, aki javasolja az összes szükséges vizsgálatokat és utánna magas színvonalú, biztonságos és hatékony kezelést biztosit minimális mellékhatásokkal. Büszke vagyok, hogy részt vehetek egy ilyen programban, támogatni és segíteni tudok a betegeknek. Nagyon jó látni, ahogy mások is ujjászületnek. Mert én igy látom a gyógyulást, mint egy második lehetőséget egy teljes értékű, boldog, ismételhetetlen és értékes életre. Minden HCV betegnek őszintén kivánom ezt átélni.


  előzmény:
  nora51 (9656)
  2017-11-30  00:37
 6. 2017. december 3. 16:049657.

  Sziasztok,


  Én is úgy jártam, hogy azt mondta az orvos jobb, ha abbahagyjuk a kezelést, mert rosszul reagál a szervezetem. A férjem talált egy alternatív megoldást, neki is ajánlotta az egyik kolleganője. Méhpempőt kezdtem el szedni, nekem sokat segített. Utána olvastunk, hogy a  Hepatitis A,B,C esetén is tud segíteni. Nekem egy kúra után jelentősen nőtt az albumin/globulin arány, meg sokkal jobb volt a közérzetem. A férjem a méhpempő magyarorszagtól rendelte telefonon, azt mondta nagyon segítőkészek voltak. Most már a 2. kúrán vagyok túl.


  Lehet egy próbát nálatok is megér, ártani biztos nem fog.


   

 7. 2017. november 30. 00:379656.

  Peace, nekem sohse voltak hasi fájdalmaim, /39.éve vagyok fertőzött/, viszont a puffadás igen ismerős probléma. Hepászom engedélyével Dipankrint szedek, mikor olyan ételt eszem, ami okoz ilyet. 2-3 bogyót bekapok kaja közben. Mindent meg kell beszélni a dokival, mert a Harvoni mellé ne szedjünk saját szakállunkra semmit.


  Nekem csak a kezelés előtt közvetlenül volt vírusszámlálásom. A 4 hetes kontrollon nem volt, csak beszélgettünk. Nem tom, mikor lesz, a végén biztos. Megkérdezem! Titeket is buzdítalak, hogy ha kérdésetek van, írjátok itt meg, és a dec.8-i klubon megkérdezem.a doktornőt. Dec.5-ig kell eljuttatnom hozzá a kérdéseket. Név nélkül, nyugodtan lehet kérdezni.


  Ha bárkit érdekel a VIMOR-klub, jöjjön el. Hamarost leközöljük a meghívót. Egyébként szabad belépni a VIMORba, az egy jó dolog! Lásd www.vimor.hu


  Férjed jól teszi, hogy sportol. Ha bírja, tegye! Ha majd vírusmentes lesz, akkor még jobban, mert állítólag mind meghíznak, akik meggyógyulnak, és az káros.


  A Harvoni önmagában egy leányálom, de ha ribancot is szed mellé, akkor minden rossznak az az oka, hogy a súly essen bele. Viszont a két gyogyi együtt rettenetes pusztítást tud végezni a vírusok közt, ami 1a genotypusnál főnyeremény. Ha normálisak a májenzimei, akkor ott már minden vírus kidöglött, úgy bizony!!!!!!Minden jót nektek!


  nora51

  előzmény:
  Peace1017 (9652)
  2017-11-26  20:14
 8. 2017. november 30. 00:179655.

  Aha. Megszűnt a privi funkció, most látom. Régen volt egy olyan, hogy privit neki, és ha arra kattintottunk, lehetett az illetőnek pr-t írni. Most nincs hova kattintani, úgy látom. Kár.


  Ha muszáj lenne privit írnod, mondjuk nekem, akkor helyette nora51@citromail.hu

  előzmény:
  Holdfény (9651)
  2017-11-24  18:30
 9. 2017. november 30. 00:109654.

  Holdfény, ez előadás volt szombaton, a klub pedig 8-án pénteken lesz. Többnyire a zsírmáj lesz a téma. Ha van konkrét kérdésed, írd meg tüstént, és felteszem a doktornőnek. Ide írd meg.Ettől függetlenül dietetikussal konzultálj. 


  Privi miért nem működik neked? Hogyan nem működik?


  Gőzöm nincs, mikor lesz vírusszámlálás. Gondolom, a végén, január 16-án. Mert most az első négy hét végén nem volt. Na jó hogy mondod, ezt megkérdezem a klubban.

  előzmény:
  Holdfény (9650)
  2017-11-24  18:27
 10. 2017. november 30. 00:039653.

  Dear TonLove!


  We are all in hepatitis C.


  The hepatitis B is an other illness!


  Greetings


  nora51 


   

  előzmény:
  TonLove69 (9649)
  2017-11-24  05:27
 11. 2017. november 26. 20:149652.

  Szia Nóra!


  Köszönöm a válaszod! Sokat segítettél! 👏 🙏


  Imádom az emojikat, ezért alkalmazom előszeretettel "őket". 😃😁


  Emlékeztem, h. Neked is 1a van... Ez elég ritka itthon, ha jól tudom. És, abogy tapasztaltuk agresszívabb is, mint az 1b. A férjem 2015-ben F1ről indulva mára - ahogy azt korábban is írtam - F3. Sokat romlott az állapota szinte napról napra. Neked voltak hasi fájdalmaid? Bármit evett, mindentől puffadt. Soha nem iszik alkoholt (kb.25 éve utóljára), egészségesen táplálkozik, minőségi ételeket visz be a szervezetébe. Mindene a tetedzés, a sport. 


  Amikor megtudtuk,h.ismét lesz Ribancvirin (ahogy Ti nevezitek 😉, hozzáteszem: jogosan ✌), megijedtünk. Hál' Istennek nagyobb volt a félelem. Néha vannak emlékeztető jelei, de korántsem olyan mértékben, mint korábban. 


  Jó tapasztalatok a Haroviniról eddig hasonlóak, mint Nálad. Energiatöbblet, tenni akarás. Depressziómentes napok. Ugyanakkor a Ribitől megvan a feszültség, a semmi sem jó, és minden idegesítő állapot is. Mindent megteszünk, h.ez ne legyen tartós!!!


  Összességében inkább pozitív, mint negatív. A végeredményre koncentrálunk!!! 🙏


  Az első 4 hét után most már csak 2 hetente kell menni vérvételre. Legközelebb dec.5-én. Nálad is így van? Most kedden megint nagy vérvétel volt a férjemnek, tuti küldték Sz.fehérvárra, annyit levettek. A 8.héten jön 1 újabb vírusszám eredmény? 


  A GOT, GPT normál értéket mutat. Ennek örülünk!!! 👏😊


  Jó, h.lehet erről valakivel beszélni, köszönjük!


  Szép estét! 🌃🌜🌟


  Peace 🕊

 12. 2017. november 24. 18:309651.

  A privi funkció csak nálam nem működik?

 13. 2017. november 24. 18:279650.

  Kedves Nóra!


  Nagyon örülök, h nincs mellékhatása a Harvoninak. Biztos sok kis mocsok vírusod pusztult már ki.Tuti nem ízlik nekik. 


  Virusszámlálásod mikor lesz? 


  Szuper hír, h megszűnik a régi kezelés! :-)


  Sztem még egyszer beszélek az orvosommal a gyszer ütközős gondomról, bár már ott tartok, h jelen állapotomban sem merik adni. A zsírmáj meglepett minket.


  Sebaj, van B terv. :-)


  Dietetikus remek ötlet. 


  Bŕrcsak el tudnék menni a szombati klubra :-(. 


  Üdv,


  Holdfény

  előzmény:
  nora51 (9647)
  2017-11-24  01:31
 14. 2017. november 24. 05:279649.

  These changes are awesome in treatment. Do I want to help someone I can read a brochure about the hepatitis B interferon therapy?


   


   


   


   


  goldenslot

 15. 2017. november 24. 02:149648.

         


                                  A DIETETIKUS VÁLASZOL, ITT FELTEHETED A KÉRDÉST, HOLDFÉNY!


                                         https://www.egeszsegaruda.hu/szakerto-valaszol/varga-dora


  Egyúttal felhívom figyelmeteket, hogy nov.25-én szombaton de.10 órai kezdettel pszichiáter fog előadást tartani a Vírusos Májbetegek Orsz.Egyesületének rendezvényén. Utána lehet kérdezni.Belépés ingyenes, nem VIMOR-tagoknak is! Minden érdeklődőt szeretettel várnak. Én sajna nem leszek ott,/családi ünnep miatt/, de akit érdekel, az menjen az alábbi címre:


  Bpest 8.ker. Szentkirályi u. 46 


  2.Belklinika A épület, földszinti előadóterem.


   


                                            


                          

 16. 2017. november 24. 01:319647.

  Kedves Peace! Micsoda cuki ábrákkal debütáltál itt a hepafórumon! Üdv a fedélzeten! Nos, ami a 6 millió vírust illeti, irígylem kicsit a kedves férjedet, mert nekem 8 millió720 ezer van/ml. Én most a 31.napnál tartok a Harvonival, ribavirin nélkül. Szintén F3 vagyok,és 1a genotypus! Háromszor volt sikertelen interferon-ribavirin kezelésem, harmadszor telaprevirrel kiegészítve, na azt örülök, hogy túléltem. Olyan életveszélyes vérszegénységbe zuhantam, hogy le kellett állítani a ribavirint, így a már látszólag eltűnt vírusok előjöttek, és azóta is vígan szaporodnak.


  Ami a vírusok számát illeti, azt nem kell nagyon mellre szívni, ugyanis az orvosok váltig állítják, hogy az nem nagyon érdekes. Ugyanis a vírusok a májban szórakoznak, de egy csomóan a vérben is. Na most hogy éppen mennyi tartózkodik a vérben, az nem állandó.Hol több, hol kevesebb.Lehet, hogy másnap már mást mérnének. Így én nem is izgatom a tekintélyes vírusszámom miatt magamat. Ki fognak múlni a dögök, nyugi!


  Én is 12 hétre kaptam a Harvonit! Ez a gyogyi olyan ütős, hogy állítólag tök felesleges 12 hétnél tovább adni. Úgy legyen! Hogy valami hervasztót is írjak, azt biztos tudjátok, hogy az 1a genotypusú dögök nehezebben irthatók, mint a többségben lévő 1b-k.De mivel férjed ribancvirint is kap mellé, biztos lehet a vírusok szomorú pusztulásában. Remélem, én is kiirtom az enyimeket ribancvirin nélkül is, ha Isten is megsegít.


  Január 1-től MEGSZŰNIK AZ INTERFERON_RIBAVIRIN KEZELÉS! ÉVI 3000 BETEG KAPJA MEG AZ INTERFERONMENTEST!!!


  Így azok a betegek, akiket még semmivel nem kezeltek , már nem fogják a hagyományos borzadállyal kezelni, hanem rögtön az interferonmentessel!


  Peace, írjál néha, hogy hogy van a férjed! Én nagyon jól bírom ezt a Harvonit, erőnlétem a bivalyéhoz hasonlatos, ez maga a csoda.


  Ezt és hasonló jókat kívánok, meg kellemes vírusgyilkolást!


  nora51


   

  előzmény:
  Peace1017 (9644)
  2017-11-22  20:10
 17. 2017. november 24. 01:049646.

  Kedves Holdfény!


  Hát nem egyszerű ez a helyzet, azt látom. De van egy ötletem. Beszéld meg a hepászunkkal, hogy a hányás stb. elkerülése végett az lenne az egyetlen jó megoldás, hogy amikor megjön a gyógyszer, azt szépen kézhez kapod, ám nem kezdődik meg a kezelés, vagyis a gyszerszedés, hanem elkezdődik az ütközős gyszer lecsengetése. Eltelik pár hónap, és mikor az ki van pipálva, elkezded az interferonmentes szedését. Tehát késleltetett kezelés lesz. Ezt majd ő leadminisztrálja, alapos indok van ezt így csinálni.


  Na mit szólsz? Ne mondd, hogy nem jó ötlet! Kis rugalmasság kell ide, semmi más. Egyénre szabva.


  Dietetikust lehet találni. A klinikán tuti hogy van, majd a doktornő elirányít hozzá. Vagy a háziorvos. Vagy tán a neten valahol dietetikus válaszol. Na majd én is utána nézek.


  Tudni kell, hogy a koleszterincsökkentők májkárosítóak ránk nézve, tehát az szóba se jöhet.(A hepaklubban orvos mondta)


  A jó koleszterin szintjének növelése jó ötlet. Kacsazsír, libazsír, (mangalicazsír esetleg) oliva olaj használata, olajos magvak ropogtatása hasznos dolog. Tengeri halak, olajos halkonzerv.


  Na most már annyit okoskodtam, hogy abba is hagyom. Szerintem ne ess kétségbe, mindent meg lehet oldani egy kis odafigyeléssel, rugalmassággal, megértéssel. A mi orvosunkból ezt kinézem.


  Szeretettel: nora51


   


   


   


   

  előzmény:
  Holdfény (9643)
  2017-11-22  08:47
 18. 2017. november 24. 00:309645.

  Kedves Keva, te bizonyára Exviera-Viekiraxot fogsz kapni Moderibával körítve. Ez a ribancvirin új kiadása. Az én hepászom azt mondja, hogy az infmentes gyógyszerek mellé adott ribavirin távolról sem olyan borzalmas, mint amikor interferon mellé adják.


  Persze biztos kissé vérszegényebb, fáradékonyabb leszel a szokottnál, de ez nem lesz olyan rémálom, mint az interferon-ribancvirin kombó.  Érdekes, nekem csináltak vírusszámlálást a Harvoni szedése előtt közvetlenül. 7 millió820 ezer/ml . Ehhez már hozzá vagyok szokva, meg se lep.


  Sajnos a barátnőm még mindig vár. 83-ik, és arra a gyogyira vár, amit te fogsz szedni. Én azért kerültem előbb sorra, mint ő, mert az én orvosom azt írta a kérvénybe, hogy az én esetemben teljesen mindegy, melyiket kapom, ezért azt kérte, amihez előbb hozzá lehet jutni. Harvoniból volt/van sok, azt kaptam. Nagyon remélem, hogy Éva decemberben sorrakerül. Tartom benne a lelket.


  Na, akkor boldog várakozást neked, karácsony után vesszenek a dögök!!!Hajrá!


  Szeretettel: nora51

  előzmény:
  keva53 (9642)
  2017-11-22  07:00
 19. 2017. november 22. 20:109644.

  Sziasztok!


  Nem rég találtam Rátok! Örültem, mert legalább valós idejű hozzászólásokat, tapasztalatokat olvashattunk ebben a témában!


  A Férjem október 25-től kapta meg a Harvonit, Ribavirinnel együtt. F3, 1a genotípus.


  Ma van a 29.nap. Amiért írok, az a vírusszám, a kezelés kezdetekor majdnem 6 millió volt detektálható a vérében!!! 😱 Ez elég ijesztő! 2015. Július a vérben 0 detektálható. Akkor viszont le kellett állítani az Interferon+Ribavirin kombót, brutális mellékhatások miatt (kényszerképzetek, öngyilkos gondolatok, és fokozhatnám még... 🙁) Ribavirint 3at kell szedni naponta, de össze sem hasonlítható a Harvonival kombinálva. Ezek a mellékhatások nem jelentkeztek. 


  Mit gondoltok erről a vírusszámról? 12 hétre kaptuk a Harvonit, mi van akkor, ha nem lesz elég? 


  A válaszokat előre is köszönjük!


  Örülünk, h.most úgy tűnik sokkal többünknek esélye van a teljes gyógyulásra!!!


  Peace 🕊

 20. 2017. november 22. 08:479643.

  Szia!


  Semmi gond, sejtettem h elfoglalt v es értékelem, h sikerült időt szakítani rám.


  A zsírmáj miatt meg sem kaphattam, amit terveztünk, pedig azzal korábban sokat híztam. (sajnos a koleszterinem is nagyon felvitte) Semmi olyat nem kaphatok, ami a vérzsírszintet emeli. Így sok gyszer kiesett. Sajnos azok is, amikkel korábban sokat fogytam. Ezeket a súlyom miatt nem lehet. Kiestek a korábban hatástalanok és azok is, amiknél nagyon gyakori mellékhatás a májenzimek emelkedése. Ezt nem merjük megkockáztatni, egyszer már nagyon elszálltak az értékeim. Így sajnos semmi újat nem kaptam, hiába vagyok a szokásosnál rosszabbul :-( HCV kezelés es máj szempontjából biztonsági politikát folytatunk.


  Egyetlen gyszert szedek, alkalmanként. Azt ha muszáj le tudom állítani. Remélem ezzel valahogy kihúzom a HCV kezelésig. Sebaj, ennek is van előnye. :-)


  Lehet gyszert cserélni, de ez több hónapos lassú átállítást igényel és kérdéses, h a másik hatásos lesz v nem. Legutóbb egy gyszert 10 hónap alatt vettek el, havi csökkentéssel. Az utolsó 5 hétben kórházi felügyelettel. Lehetett volna anélkül is, még lassabb tempóban. 


  Ha magas adagról v több gyszerrel kell gyorsan leállni jelentős rosszullétet okoz + a tünetek fokozottabban térhetnek vissza. (hányás, hasmenés, izületi fájdalmak, fejfájás, homályos v kettős látás, remegés, izzadás, alvászavar, dühös állapot, érzelmi labilitás és még sorolhatnám). Ezért ezt nem is szokták javasolni az orvosok. 


  Ha szólnak, h indulhat a kezelés nem lesz több hónapom gyszert cserélgetni és hetekig tartó hányós, hasmenéses állapotban sem jó kezelni, mert távozik belőlem a hatóanyag.


  Egy dietetikus jól jönne. Valamilyen hízókúrás és zsírmáj szempontjából is hasznos étrendet kellene kialakítani. Olyat, ami mellett az emésztési gondjaim is csökkennek.


  Jövőre visszamegyek a hepászhoz és megkérdezem, h van e valamilyen javaslata. 


  Szerinted a JÓ koleszterinek emelése (nekem ez túl alacsony) segíthet? ( Telítetlen zsírsavakban gazdag ételek fogyasztására gondolok.)


  Üdv,


  Holdfény 

  előzmény:
  nora51 (9640)
  2017-11-21  21:59
 21. 2017. november 22. 07:009642.

  Szia Nóra! 


  Először is szeretném megtudni, hogy a barátnődnek sikerült e megkapni az új gyógyszereket?


  Rólam: Be kellett mennem egy hasi ultrahangra, és beszélnem a dokival. December 28.-án kezdődik majd a kezelésem, 3 gyógyszer fogok kapni. Első kérdésem volt, hogy benne van e a ribavirin, sajnos benne, és ez egy kicsit letaglózott, így már nem kérdeztem meg a másik két gyógyszer nevét. Vért vettek, és ezen megdöbbentem egy kicsit, hogy nincs vírusszámlálás. (drága). Végül is ez is mindegy, hiszen ha lemegy nullára, akkor már jó! Örülök, hogy te jól vagy, és nincs mellékhatás, és még festés is van! Szuper!m


  Majd jelentkezem még! Üdv Mindenkinek, tényleg sorra kerül most már mindenki!!

  előzmény:
  nora51 (9641)
  2017-11-21  22:04
 22. 2017. november 21. 22:049641.

  Kedves Keva, nagyon nagyon örülök!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  !!!!!!!!!


  De izgi, és mit fogsz kapni? Harvonit, vagy Exviera-Vikiraxot? Kapsz-e ribancvirin körítést hozzá? Írd meg, kiváncsi vagyok! 


  Én ma veszem be a második doboz első bogyóját, eddig a 29-edik Harvonit, és még mindig semmi mellékhatás. Hihetetlen!


  Igaz, ribancvirin nincs hozzá, ezzel is könnyebb az életem. Kivánom neked, hogy ugyanezt érezd, és gyógyulj meg!


  Szeretettel: nora51


   

  előzmény:
  keva53 (9638)
  2017-11-17  10:16
 23. 2017. november 21. 21:599640.

  Szia Holdfény, bocs a nagy hallgatásért, de föstés volt, és rengeteget dolgoztam.


  Én azt tanácsolom neked, hogy ritkán se igyál alkoholt, mert bizony amit kevésnek gondolsz, az egy fibrózisos májnak sok.


  A hepaklubban orvos mondta egyszer, hogy maga a hepa c is tud zsírmájat csinálni, de azért vigyázni kell a súlyra, és rendszeres testmozgás szükségeltetik, valamint nem zsíros ételek fogyasztása. Mi lenne, ha nem vigyáznál magadra? Dokink mit mond erre a S3-ra? Nekem azt mondta a S3-mamra, hogy havonta fogyjak 1 kilót, kb. 10 hónapig. De te miből fogyjál? Na ezt vele kell megbeszélned.


  A májzsírosodás okozói lehetnek: alkohol, hepatitis c vírus,de inzulinrezisztencia is okozhatja, bizonyos bélbaktériumok is, valamint hasi zsírréteg. Genetikai hajlamtól is lehet. (idéztem a jegyzeteimből, amit az orvos magyarázatakor készítettem)


  Nem értem, hogy az az ütközős gyógyszered biztosan nem cserélhető le másikkal? Nem tudom megérteni, hogy egy bizonyos panaszra csak egyetlenegy gyógyszer van? Francba. 


  Ha bármi csalódás ér ez ügyben, vígasz: új gyógyszerek készülnek a piacra, kifejezetten 3-mas genotypusra is. Hátha azokkal nem ütközik a gyógyszered...


  Szeretettel: nora51


   


   

  előzmény:
  Holdfény (9637)
  2017-11-14  19:57
 24. 2017. november 21. 21:319639.
  előzmény:
  nora51 (9630)
  2017-11-02  02:24

Legnépszerűbb cikkek