Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Régi súlykontrollos csapat

tundek
Létrehozva: 2010. július 20. 17:14

Azért indítom ezt a topicot, mert remélem sikerül azt a pár embert össze verbuválni, akikkel annak idején együtt kezdtem az sk-t  2008-ban a wellnessen. Nagyon összetartó kis csapat alakult ki és szeretném ha nem vesznénk el egymás szeme elől csak azért, mert megszünt a régi helyünk.

Nagyon szeretném ha újra megtalálnánk egymást!!

  1. 2011. szeptember 28. 21:0955.

    Szia!

     

    Gratulálok Attilához, bár mer nem is olyan pici! :)

    Hogy vagytok? Hogyan telnek a napok a 2 gyerkőccel?

    Nem tudom azóta hogy állsz a súlyoddal, de most akad ennél fontosabb dolgod is. Szerintem ha Attila is elkezd majd járni futkároszhatsz eleget a 2 gyerek után és leolvadnak a kilók.

    Regényírásba nem mennék bele, hogy mi van velem. Nálam viszont egy valami van rendben és az a súlyom... Idén sikerült egy 10-est ledobnom úgy, hogy egy napot nem fogyóztam. Viszont nem a nagy jókedv miatt olvadtak le a kilók... de a részletek hanyagolnám.

     

    Puszi Mindekinek!

    előzmény:
    ceery (54)
    2011-06-10  11:41
  2. 2011. június 10. 11:4154.

    sziasztok!

     

    hátha még vki olvassa a topicot. örömmel értesítelek benneteket, hogy megszületett a kisfiam Attila, 2011.05.14. 20:49-kor az egri kórházban, császárral. jól vagyunk, bár most a kicsim beteg, hörgő gyulladása van, de remélem nemsokára meggyógyul és rendben lesz. Dani már 20 hónapos lesz 17-én, szerencsére még nem nagyon féltékeny rá. puszilgatja meg simogatja és pici babaának hívja. majd lehet, hogy később jön ki rajta.

     

    remélem ti jól vagytok! írjatok! Tündi te is el vagy veszve teljesen, hogy vagytok? hogy álltok a súlyotokkal? mert én nem vmi fényesen, inkább közelebb a 90 kg-hoz, mint a 80-hoz ráadásul állandóan édesség ehetnékem van...

     

    pusz

    a. 

    előzmény:
    ceery (53)
    2011-02-24  15:37
  3. 2011. február 24. 15:3753.

    sziasztok!

     

    végre írt vki!

     

    még nem tudjuk mi lesz, majd március legvégén 32 hetes uh-án talán kiderül. remélem, mert én már nagyon kiváncsi vagyok.

     

    amúgy megvagyok, egy héten egyszer azért még van egy kis sav visszafelé, meg folyamatosan ég a gyomrom, de már csak 3 hónap és vége lesz, remélem. utána úgy se fogok ilyenekre tudni figyelni, mással leszek elfoglalva. ájultan dőlök majd aludni...

     

    nálunk Dani már jár és pakol. hajnal 5-6 felé kell és nem alszik már vissza, végülis este 8-tól ki is aludja magát. na én ezt nem mondhatom el.... és még most jön a java. egyre nagyobb hassal egyre nehezebb lesz...

     

    de majdcsak eljön az a május is

     

    kitartás a 90 naposhoz, szerintem jól haladsz a lényeg nem megszegni és nem feladni

     

    üdv

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_256083 (52)
    2011-01-26  14:20
  4. 2011. január 26. 14:2052.

    Halihó! Na mi a helyzet, az ünnepek kiyírták a fórumot???

    Lehet már tudni, hogy fiú lesz-e vagy lány??? Bátyáméknál májusban fiú lesz, rakom el a babaruhákat nekik.

    Az én kisfiam az elmúlt egy hónapban elkezdett mászni, ülni, és kijött két foga is. És most először taknyos, büszke vagyok magamra, hogy eddig kihúzta betegség nélkül, hisz már 8 hónapos!

     

    A fogyival kapcsolatban meg, természetesen betettek nekem is az ünnepek, meg a bejglik. Vegaként nem egyszerű diétákhoz tartanom magam, úgyhogy most már nyolcadik napja csinálom a 90 napost, mert ott csak egy napon kellene húst enni, de helyette én természetesen tejtermékeket vagy szóját eszek. Eddig másfél kiló mínuszom van, de ez nem nagy változás, mert éppen annyi vagyok most, mint a nagy karácsonyi zabálás előtt (61 kiló). És természetesen a terhesség előtti ruháimba még közel sem férek bele. De nagyon reménykedem, hogy ez most már hamarosan változni fog. Egyébként azt hiszem, hogy 8 nap alatt a másfél kiló egész jó eredmény. Pedig eleinte azt hittem, hogy az első gyüminapnál el fogok vérezni, de hálistennek nem így történt, és már a másodiknál tartok. Sőt most kifejezetten vártam a gyüminapot, mert olyan jó, hogy nem kell főzni, és végre nem zabálom degeszre magam valami nehéz kajával.

    Hát szóval ennyi. Írjatok, ha lesz időtök!

    előzmény:
    ceery (51)
    2010-12-21  11:25
  5. 2010. december 21. 11:2551.

    sziasztok!

     

    36-os méret, eszem nem tudom mikor hordtam utoljára ilyen ruhákat. kb. 15 éves koromban... Gratulálok csak így tovább

     

    csak vigyázz a karácsonyi evészettel

     

    nem teszi be a rendszer a hangulatjeleket!!!

     

     

    Mindenkinek Nagyon Boldog, Békés Karácsonyt és Sokkal sikeresebb és jobb Új évet kívánok!!!

     

     

    pusz

    a.

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_256083 (50)
    2010-12-17  21:49
  6. 2010. december 17. 21:4950.

    Halihó! Olyan boldog vagyok, hogy jajj! Gondoltam elmesélem, hogy ma vettem magamnak egy nadrágot! Kétszer is megnéztem, mert azt hittem, hogy rosszul látok, jó lett rám egy 36-os!!!!! (Azért kellett nacit vennem, mert a 40-es farim, már kicsit csúszott le rólam, de azt hittem, ez kb egy 38-asra jelent beugrót, de a próbafülkében az is nagynak bizonyult...) Ha így haladok, lassan tényleg jók lesznek rám a régi gönceim!

    Mindenkinek klassz karácsonyi készülődést kívánok!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  7. 2010. december 5. 21:2749.

    sziasztok!

     

    nagyon jó volt, bár az idő nem nekünk kedvezett főleg odafelé, mert a ködben alig láttunk, na meg esett végig az eső.

    de hazafelé már sütött a nap.

     

    jó volt sétáltunk, meg elmentünk Nyíregyházára az állatkertbe, persze ott is esett, így nem sokat láttunk, csak a zöld piramist. az nagyon jó volt, na meg a jegesmedvét. oda még visszamegyünk, jó időben megnézni mindent.

     

    Dani a bébi medencétől ordított, be sem tudtunk tenni, így lementünk egy kis jacuziba és ott voltunk. persze nem sokat, mert már baromi álmos volt.  enni nem egyszerű a gyerekkel, az etetőszékben már nem marad el és semmi nem jó neki, mindent kidob. a kaját kiköpi, mert most semmi nem jó neki, szerintem a foga miatt van.

     

    csütörtökön megyek a 16. hetes vérvételre, és pont 23án megyek 18 hetes uhra, kiváncsi leszek látnak-e vmit majd.

     

    holnap ha nem esne, kimennénk a térre mert jön a Mikulás, kiváncsi lennék, hogy megijed-e tőle Dani. majd meglátom, hogy kijutunk-e.

     

    jók legyetek.

     

    pusz

    a. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_256083 (48)
    2010-12-02  08:28
  8. 2010. december 2. 08:2848.

    Szia! A sok cucc bepakolását mélyen megértem, mi 7-én megyünk anyuékhoz Miskolcra 4 napra...

    Ádámka kapott egy saját távkapcsit, meg egy saját telefont, de attól függetlenül még mindig az kell neki, ami a mi kezünkben van. Ki érti ezt?

     A ráülős autóval kapcsolatban már én is előre félek, mert a gyerek a nagyszüleitől bébitaxit fog kapni karácsonyra, ami jó sok dallamot játszik... Ha belegondolok, hogy mostanában az a legnagyobb élvezet neki, hogy a rágókáját csapkodja  a padlóhoz este 10-kor..! (csoda, hogy bírják a szomszédok...)

    Tök jó, hogy kb úgy vagy ütemezve, mint én tavaly, nekem is karácsony előtt mondták meg, hogy fiú. Hmm, régi szép emlékek!

     

    Nálunk most az a nagy esemény, hogy elkezdett négykézlábazni. Még nem mászik így, (csak olyan katonásan kúszva tud mászni) de annyira jól néz ki, amikor felemelkedik, hogy meg tudnám zabálni! Főleg, ha valami nagyon megtetszik neki, akkor hirtelen felemelkedik, s egy pillanatra mindig olyan érzésem van, hogy el is indul felé, de aztán mégsem. 

    Na de erről ennyit! Írj majd, hogy tetszett Debrecen, az örökké szeles város! 

    előzmény:
    ceery (47)
    2010-11-30  09:02
  9. 2010. november 30. 09:0247.

    sziasztok!

     

    még e héten megyünk majd csak csütörtökön. rég vártam már így vmit ennyire.

     

    már mennék most is. holnap pakolok, lesz egy kevés cucc, főleg Daninak.

     

    kapott szülinapjára Dani egy kis műanyag ráülős autót, persze még nem ül rá, de már nagyon tologatja. meg a tv kapcsolgatás is nagyon megy neki, a távirányítót már tönkrevágta. már mindenhova felmászik, bemászik, szétszed, megeszik stb. de gondolom ezt nem kell bemutatni.

     

    szerencsére nekem Dani nem frontérzékeny, na az apja annál inkább...

     

    majd dec. 23-án kell mennem uhra, pont karácsony előtt, jó lenne ha akkora látnák....

     

    na jók legyetek, majd írok milyen volt Debrecenben.

     

    pusz

    a. 

    előzmény:
    tundek (46)
    2010-11-29  08:39
  10. 2010. november 29. 08:3946.

    Sziasztok lányok

     

    Úgy látom csak hárman uraljuk a fórumot, de nem baj, remélem majd a többiek is benéznek néha.

     

    Andi jó volt a telelés?

     

    Hát majd megtudod ha akarja magát mutogatni de még van idő bőven. Én sem tudtam sokáig a nagyobbnál mi lesz már csak az utolsó hónapban mondták meg, hogy talán de még nem biztos hogy fiú lesz. A gábornál na ott már hamarabb és tutira mondták, hogy fiú lesz. Így nekem nem sikeredett egy lány sem, de nem baj, fő hogy egészségesek. Vannak a fiaim annyira pipiskedők a tükör előtt mint a lányok.

     

    Szerdán már megyek dolgozni. Ma még egy kis mosás, takarítás holnap fahordás és aztán meló. De kari előtt megint itthon leszek két napot így fogy el az idei szabim.

     

    Szép napot nektek Tünde 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_351906 (0)
     
  11. 2010. november 28. 15:0445.

    Halihó!

     

    Remélem kipihentétek magatokat Debrecenben!

     

    Szóval akkor meg fogod kérdezni a dokitól, hogy milyen nemű? A 16. hetes uh-n már meg tudják mondani, ha mutatja magát! 

     

    Hát az a helyzet, hogy Ádámka már most is nagy franc. Csakazértis baba, mindent megcsinál, amire mi azt mondjuk neki, hogy ne. Dehát bika, mire is számítottam????

     

    Az a baj, hogy első perctől kezdve frontérzékeny, leginkább a hidegfrontoknál nyűgös nagyon.  Most, hogy leesett a hó, kismilliószor kelek fel hozzá éjjelente. Néztem az órát is, kb. megyedóránkánt-félóránként nyüszögött fel, már 3 éjszakán át folyamatosan. Nem tudok vele mit kezdeni.

     

    Ettől a havazástól tökre karácsonyi hangulatba kerültem. Ötletes ajándékokat szeretnék idén is kitalálgatni, mert anyagilag ismét karcsúra sikeredik, de szeretek meglepetést okozni a szeretteimnek. Viszont a süteményezéstől már előre félek! Sikerült végre leadnom két és fél kilót, nem szeretném, ha kárba veszne a munkám!

    előzmény:
    ceery (44)
    2010-11-25  17:56
  12. 2010. november 25. 17:5644.

    sziasztok!

     

    írtam egy csomót a gyerek meg kinyomta a gépet így elszállt minden.

     

    szóval 14 hetes vagyok és most nem tudom, hogy milyen nemű lesz. pedig nagyon kiváncsi vagyok rá. Daninál egyből éreztem, de itt nem érzem. egy kislánynak nagyon örülnék, de majd kiderül a lényeg legyen egészséges.

     

    én még el sem tudom képzelni, hogy mit szólok majd ha már barátnője lesz...

     

    nem egyszerű Tündi az biztos, hogy messze van a férjed.

     

    már nagyon várom Debrecent. kiváncsi leszek rá.

     

    még nem most lesz szerintem, hogy átaludd az éjszakát. az még odébb van, bár én kivánom, hogy minél hamarabb sikerüljön.

     

    én még egy dbig nem fogom az tuti.

     

    Dani egyre nagyobb franc, nem hallgatt rám és egyre többet hisztizik.

     

    megyek, pusz

    a. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_256083 (43)
    2010-11-23  14:57
  13. 2010. november 23. 14:5743.

    Helló! na végre jó hírek!

    És a nemét akarjátok majd tudni? Jajj, az mindig olyan izgi, hogy vajon mi lesz! Én meg voltam győződve róla, hogy lányom lesz, annyira meglepődtem, mikor a doki mondta, hogy fiú, de így is nagyon jó! Imádom, olyan kis rosszcsont!

     

    Édesség? Hm, lehet lány lesz? Én Ádámmal a sósat kívántam folyton.

     

    Mi tavaly Tatabányára költöztünk, előtte 7 évig Bp-en laktam. (Előtte 2 évig Debrecen, jó, hogy emlegeted, öltözzetek fel jól, ott mindig fúj a szél!!!)

     

    Rajtam még van egy tizes plusz, most kísérletezgetek, a súlykontroll vega verzióját dolgozom ki... De januártól megint új projekt lesz: a férjem meg akarja csinálni a 6 hetes fehérjementes diétát, az jó az ekcémára meg az ilyen bőrbajokra, egyszer már elkezdte, csináltam vele, nekem nem volt nagy változás, mert vegából vegán lettem egy kis időre, akkor mindketten fogytunk is, jó volt. Remélem ismét ez lesz, legalább is részemről! Viszont ehhez is sok recept kell, mert néha tök tanácstalan voltam, hogy mit főzzek és főleg miből, leginkább a reggelikre nem nagyon volt tippem. 

     

    Tundek a fogyinál szerintem az a lényeg, hogy te hogy érzed jól magad a végeredménnyel kapcsolatban, az én uram is folyton azzal jön, hogy "nehogy 60 alá menjek", de márpedig fogok, mert én meg úgy éreztem jól magam!

     

    De jó, hogy összegyűlt itt  a "fiús anyák társasága"!  Hihi! Lövésem sincs róla, hogy fogom venni, ha Ádámka becsajozik, mikor már most is folyton azon siránkozom, hogy "milyen nagy már"! ahhoz képest, hogy milyen édes picibaba volt... Pedig csak fél éves.

     

    Atyaúristen Andi, akkor ezek szerint még egy évesen is fel kell majd hozzá kelnem éjszaka??? Ááááá, pedig én már úgy várom, hogy végigaludja az éjszakákat! Hullafáradt vagyok! Az egyik csajszival, akivel együtt szültem, tartom a kapcsolatot, az ő picije a második hónaptól kezdve végigalussza az éjszakákat. Jó, mondjuk ő lány, lehet azért? De jó lenne egy nagyot aludni végre! De Ádámka éjszakánként kétszer eszik, és minimum ötször felsír, de van hogy harmincszor kelek fel hozzá, azért is nem költöztettük még külön szobába.

     

    Na mára ennyit, megyek, mert  sok a dolgom, és a fiam nappal sem nevezhető az alvás bajnokának...

     

    Sziasztok!

    előzmény:
    ceery (39)
    2010-11-19  17:04
  14. 2010. november 23. 08:2642.

    Szia drága Andi! Pihenj is majd jó sokat Debrecen nagyon szép hely lehet élvezkedni. Hát nekünk az idén nem nagyon jött össze semmi pihi mert nem volt rá keret de remélem majd jövőre kicsit jobban összejön a pénz és mivel a postának van üdülőja és kapok üdülési csekket is majd elmehetünk Apával pár napra valahová. 

     

    A gyerekeim nőnek mint a gomba a nagy lassan 18 a kicsi meg most volt 15. Mindkettőnek állandó barátnője van Atinak január óta Gábornak meg május óta. Fura ez a helyzet is és elég neháéz volt megszoknom, de most már elfogadtam a helyzetet miután nem tudok mást tenni ez az élet rendje. A nagyobb most a mezőgazdasági szakközépben 11-es a kicsi az idén kezdete a vendéglátó szakközepet így ő 9-es. Hát ez van, Apa dolgozik ezerrel még mindig a régi hétfőn elmegy általában péntekekn jön és csak néha esik be hétköznap egy egy estére. Nagyon rossz, de már egészen megszoktam mert hát nincs mit tenni. Kárpótol a fizetése, ami mostanábban kicsit több lett, nade a pénz az nem minden tudod és nehéz megszokni az egyedüllétet.

     

    Remélem hamar átmegy rajtad a hányos kórszak mennyi idős is vagy? Ne azzal törődj, hogy hány kiló vagy hanem hogy minden rendben legyen veled és a babával most ez a legfontosabb. A fogyi majd jöhet a szülés után.

     

    Mától karácsonyig én is elkezdem a kalóriák számolgatását hátha valamennyi menne le. 75 kilót jó lenne jövő tavaszra elérni, de Apa ennél kevesebbet nem engedélyez, mert azt mondja tavaly a 69 kilóval már nagyon gebe voltam most viszont a 90 kilóval tuti nem vagyok valami túl mutatós. Na mindegy ez van

     

    Szép napot neked vigyázzatok magatokra 

    előzmény:
    ceery (41)
    2010-11-22  19:00
  15. 2010. november 22. 19:0041.

    sziasztok!

     

    Tündi de jó végre jelentkeztél. nagyon sajnálom, hogy beteg vagy. pihenj sokat, meg tea, gyógyszerek, gyógyulj minél hamarabb!

     

    ma megint hánytam, de olyan hirtelen, hogy pont Danit etettem és már fordultam is, pont a mosogató volt "kéznél", bár csak a víz jött ki, meg egy kis sav. mert más nem volt bennem, ez volt a gond.

     

    nem híztam még semmit, de majd fogok, most már eszek mindent. na meg persze édességet is.

     amit nem kéne, mert megint felhízok bálna méretre. 

     

    79 kg vagyok most. Danival voltam mikor kezdtem hízni 74, szóval így is van rajtam még +5 kg. szóval nem hízhatok annyit mint Danival, mert akkor elérem a mázsát is

     

    remélem ti jól vagytok.

     

    jövő hét csütörtökön megyünk egy kicsit pihenni végre Debrecenbe, 3 napra én már nagyon várom. Dani is jön, remélem nem fog többször kelni éjjel mint itthon. még hajnalba kel fel 2x. aludnék már egybe 8 órát. de nem most lesz....

     

    vigyázzatok magatokra, jók legyetek!

     

    Tündi neked csak így tovább, le fog menni csak lassan.

     

    pusz

    a. 

    előzmény:
    tundek (40)
    2010-11-22  08:51
  16. 2010. november 22. 08:5140.

    Sziasztok Csajok

     

    Andi annyira nagyon örülök és nagy nagy grat nektek az új bébihez. Remélem minden rendben lesz. Jó hamar jön de meglátod később milyen szupi lesz majd.

     

     

    Elvesztem mert sok volt a meló és egyebek a nyáron de itt vagyok bár most betegen azért vagyok itthon. Tüdőgyulladást szedtem valahonnan össze már több mint egy hete szenvedek.

     

    A súlyom hát az katasztrófa bár már ment le 10 kiló, mert a nyár közepén amikor észbe kaptam hogy kicsit elszaladt velem a ló és a mérlegre álltam akkor már 99.8 kiló voltam. Ha 100 vagy afelett lettem volna tuti szívinfarktussal vittek volna el.

     

    Már "CSak" 90 kiló vagyok azért megyeget le rólam szépen lassan és sokat nem teszek érte csak kevesebbet eszek mindenből nem dugig.

     

    Írjatok csajok mi van veletek

     

    Hajni, Soul, Cerry, Andi már csak így ötösben vagyunk egymásnak és lassan már 4 éve mert én 2008 februárjában csatlakoztam a wellnessen 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960800 (0)
     
  17. 2010. november 19. 17:0439.

    szia

     

    nagy hír, 4 napja nem hányok!!! írt fel a doki gyógyszert, amit refluxosok szednek, sav csökkentőt, belgyógyásztól kérdezte meg, hogy lehet-e szednem. na meg kaptam egy hiper-szuper hitech homeopátiás bogyót, amit Pestről hoztak le, osztrák, és azt szedem, ha már végképp iszonyú hányingerem van. azért ebből napközben kapkodok be, de már ez is vmi!!!

     

    most már próbálok enni rendesen, mikor mit, pl. most már eszek csokit is. nem kéne mert megint hízni fogok egy csomót.

     

    bár még hányingerem folyamatosan van, de ezt már túlélem....

     

    most vagyok 13. hetes. remélem már nem fog visszatérni a hányás sehogy sem....

     

    remélem ti jól vagytok és még kihasználtátok ezt a szép időt ami még volt

     

    most márnem mondhatom, hogy olyan szép lenne.

     

    ti merre laktok?

     

    pusz

    a. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_256083 (38)
    2010-11-18  14:27
  18. 2010. november 18. 14:2738.

    Szia! Hát ez nem semmi! a szőr feláll a hátamon! Én is nagyon vacakul voltam, de meg sem közelítettem vele ezt a mértéket. Drukkolok neked!!! Viszont nincs olyan nagy baj, amin egy kis csoda ne segíthetne, tartja a mondás, szóval szerintem kezdd el megbeszélni a bébivel, hogy mozduljon meg. Utána, ha már ficereg, majd szépen fokozatosan elkopnak ezek a rosszullétek. Kommunikálni pedig úgyis tudsz vele, vagy ha neked nem megy, akkor apának kell megpróbálnia. (Az én kisfiam is az apjával kommunikált többet...)

    Nagyon remélem, hogy most már jobban leszel!

    előzmény:
    ceery (37)
    2010-11-13  20:15
  19. 2010. november 13. 20:1537.

    sziasztok!

     

    tegnap jöttem ki a kórházból. megint be kellett feküdnöm. most 4 napig bírtam hányás nélkül, hogy beinfuzióztak, de ma már megint kezdődött. pedig már reménykedtem benne, hogy elmúlik, meg a héten be is töltöttem a 12. hetet, de nem. szóval nem tudom, megint mi lesz.

    övő héten 2 napos továbbképzésem lenne, amit nem lehet lemondani, így  fogalmam sincs, hogy mi lesz.....

     

    innom is kéne napi 2-3 l vizet, vagy bármit, mert megint hólyaghurutom van. ahogy nem iszok, nem mosom át a veséket és a baktériumok felszaporodnak, így megint gennyes a vizelet. ez már 2x .

     

    szóval most kaptam savlekötő gyógyszert is, de ennek ellenére hányok.

     

    jó lenne, ha már elmúlna...

     

    már tényleg nem tudom mit kéne kipróbálni...

     

    remélem ti jól vagytok.

     

    pusz

    a. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_256083 (36)
    2010-11-11  20:56
  20. 2010. november 11. 20:5636.

    Szia! Na hogy vagy? Hogy haladsz a lúgosítással?

    A húsmentességnek is megvannak a hátrányai, mint korábban már utaltam rá: nekem jobb lett az étvágyam, és felszedtem jópár fölös kilót. Egyik barátnőm is nemrég vega lett, azt mondta, hogy ha nem lenne sport az életében, már rég kidagadt volna a házból, annyit eszik...

    előzmény:
    ceery (35)
    2010-11-05  14:15
  21. 2010. november 5. 14:1535.

    szia!

     

    b6? hagyjuk, már minden formában próbáltam, a kórházban is azt kaptam, de nem ér semmit.

    most viszont találtam egy lúgos vizet, eddig még bevált, mintha kevesebb lenne a savam.

    a hús dolog igaz, én pedig nagyon húsos vagyok, de mostanában nagyon kevés húst eszek.

    ezt a zsemlemorzsás dolgot ki fogom próbálni...

     

    majd jövő héten megyek dokihoz, akkor kooperálok vele, adjon nekemis vmi sav visszanyomót mert végem van. de ha nem akkor remélem ez a lúgos víz segíteni fog....

     

    pusz

    a. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_256083 (34)
    2010-11-04  16:08
  22. 2010. november 4. 16:0834.

    Szia!

     

    Jajj, ne! Pedig a legtöbb nő a gyömbérre esküszik!  Nekem is bejött. Kb 5 teát ittam naponta, de kaja után mindig kellett. A másik, ami nekem bevált, a savra a végefelé, az anyósom trükkje volt: egy nagy palacsintasütőben lisztet pirítottam meg, csak úgy magában, egészen barnára, és kiskanállal bevettem belőle néha. Nagyon nehéz elszopogatni, kis mokkáskanállal javaslom, úgy talán egyszerűbb. Szerintem savra ez a legolcsóbb módszer. Az egyik barátnőm rennie-n élt, a másiknak meg az orvos írt fel egy halom savlekötőt. Két ismerősöm is mondta, hogy a tehesség alatt nem bírt húst enni. Nem prómóból mondom a vegaság mellett, de mindent, ami savat csinál, el kell kerülni ilyenkor, így pl. a húst is, mert az is nagyon elsavasítja a szervezetet. Halat lehet enni (ha bírod a szagát). És sokat segít a citromlé is. Szénsavas vizet szoktál inni? Állítólag csak azt szabad, mert megbüfiztet. B6 vitaminnal próbálkoztál már? Ha az is kijön (mármint a tabletta), akkor lehet kérni a háziorvostól szuriban is.

    Ne add fel! A picinek is szüksége van tápanyagokra, és neked is!

    Nekem is kisfiam született. Igazi rosszcsont!

    előzmény:
    ceery (33)
    2010-11-03  18:22
  23. 2010. november 3. 18:2233.

    sziasztok!

     

    igen, igazad van a jana tényleg iszonyú sok savat csinál. csak okádok tőle. kipróbáltam a gyömbért, de nem segít az sem. mennyit kell abból inni egy nap? ittam gyömbért, de mindegy, mert mikor visszanyomja a sav, akkor már mindegy, mert minden kijön....

     

    tényleg nem tudom már mit csináljak! néha elkapna a sírás!!!

     

    és kisfiú, kislány? lehet, hogy már írtad, csak nem tudom...

     

    vmi ötlet még a hányás ellen?

     

    pusz

    a. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_256083 (32)
    2010-11-03  10:46
  24. 2010. november 3. 10:4632.

    Szia Andi! A janát hagyd a francba, nagyon sok savat csinál, én még szülés után is besavasodtam tőle a kórházban, előtte sem bírtam meginni. Próbáld ki azt a  gyömbért! Szerintem segíteni fog!

     

    Öt hónapos, már így is sok mozgásomba kerül!

    előzmény:
    ceery (31)
    2010-11-01  17:43

Címlap

top