Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Béres alexandra a cimlapon

Torolt_felhasznalo_309426
Torolt_felhasznalo_309426
Létrehozva: 2010. május 19. 21:19

Sziasztok,


annyira sajnálom, hogy a drága pénzért megvett magazinok mindig más képet festenek le a "celebekről", mint ami a valóság. A múlt héten az egyik tévécsatornán láthattuk Béres Alexandrát a nagyon édes kisbabájával. Fele ilyen jó formában nem volt, mint a most megjelenő Wellnes magazin cimlapján. Tökéletesen kigrafikázott idomokkal pózol a Wellnes magazin cimlapján fürdőruhában. Kérdezem én Miért van erre szükség? Ez az olvasó becsapása! Úgy gondolom, hogy más is szült gyermeket, többek között én is, nem is egyet. Mindenki küzdött a szülés utáni kilókkal és az alakjával. A baj az, hogy mást látunk az életben és mást az újságokban. Én utoljára vettem meg ezt a magazint.


Üdv. paszika37

  1. Torolt_felhasznalo_527137
    Torolt_felhasznalo_527137
    2010. május 31. 10:178.
    Nekem az a véleményem, hogy ha egy magazinnak wellness a címe, akkor valóba ne a divat cikkek legyenek túl súlyban. Az hogy Szandi milyen a képen az meg a szerkesztők dolga, az hogy mi mit hiszünk el az pedig a mi dolgunk, ezen nem kell felháborodni. Főként úgy, hogy tvben is látjuk, és szerintem ahhoz képest semmivel sem rosszabb.
    Nagyon örülök, hogy a wellness magazin az, amelyben tudunk olvasni a lélek, test, diéta, párkapcsolati témákról életszagúan, magyar szereplőkkel, és gyönyörű, csinos magyar példaképekkel, mint pl. Szandi. Én előfizető vagyok régóta, és tudom nem egyszerű egy témában folyamatosan fen tartani az érdeklődést. Szerintem inkább segítsük a szerkesztőket azzal, hogy mit is szeretnénk olvasni, vagy látni a lapban.
    Nekem például nem rég derült ki, hogy pco-m van, és kiderült nem vagyok egyedül, mégsem tudok elég információhoz jutni.
    A múltkorában térd izületi porckopást állapítottak meg, és nagyon fájt a térdem. Pár gyógytornász által javasolt gyakorlattal szinte azonnal megszüntethető volt a fájdalom. Szivesen látnék ilyen gyakorlatokat is, és ugyan ezt a rengeteg ülőmunkát végzők nevében a csípő izületre is.
    Tudom hogy a könnyebben emészthető divat, trend irányzatok sokkal kelendőbbek, de az értékét a magazinnak nagyban növelnék az ilyen hasznos tanácsok cikkek.
    Szerintem ez a fórum szóljon inkább arról, hogy mi olvasók mit szeretnénk, és persze az építő jelleggel.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_657844 (6)
     
  2. Torolt_felhasznalo_152908
    Torolt_felhasznalo_152908
    2010. május 24. 20:537.
    Nem olvastam még ezt a számot mert nem hozta a postás vagy elkeveredett, így nem ismerem a szövegkörnyezetet. De egy újság sokszor korábbi képekből is dolgozik, egy anyuka nem biztos hogy kizárólag az alakjával foglalkozik. Mackónadrágos képet meg nem tehetnek a borítóra egy nyári számhoz. Ha nincs kiemelve hogy friss fotók akkor nem gondolom hogy csúsztatás lenne. Az biztos, hogy ma már sok képet átszerkesztenek a médiában.

    Üdvözlettel
    Tihanyi András
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_309426 (1)
     
  3. Torolt_felhasznalo_657844
    Torolt_felhasznalo_657844
    2010. május 23. 17:226.
    Még valami: azért az is biztos, hogy ezeknek az újságoknak nem elsősorban a "férjezett, többgyerekes, középkorú nők" a célközönség... hanem azok a tizen-, huszonéves csajok, akiket érdekel a testük, a divat, a sztárok... és nem is a kórosan elhízott fiatalokra gondolok, hiszen ők nem nagyon vesznek ilyen lapokat, már csak azért sem, mert nekik kicsit akár ciki is lehet ezzel odasétálni a pénztárhoz. Hanem... és a folytatást már ti is tudjátok! Szóval aki tudományos megközelítésre vágyik, és magukra a száraz tényekre egy csipetnyi szórakoztatás nélkül, annak máshol kell keresgélnie. Ha pedig B.A narancsbőrösen és plusszkilókkal jelenne meg a címlapon, meg se vennénk, sőt értelmét sem látnánk semmilyen kúrának, edzésnek, hiszen úgyis hiába, ha még Ő is...! Vagy nem?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_657844 (5)
     
  4. Torolt_felhasznalo_657844
    Torolt_felhasznalo_657844
    2010. május 23. 14:405.

    Sziasztok lányok!


    Egyet is értek, meg nem is... a divatcikkek, plázacicáknak szóló dolgok azért kellenek az ilyen magazinokba, hogy szélesebb vevőkört is ki tudjanak szolgálni, hiszen ha megnézitek, ezek a magazinok nagyon igényesek, szépek, (külalakra gondolok) és drágák - már az "előállításuk" is az lehet. Ha csak egy rétegnek szólnának, akkor bizony az meglátszana az árukon is, akkor viszont a "nem plázacicák" közül is nagyon sokan kétszer is meggondolnák, hogy megvegyék -e. Szóval az igazi, tartalmas cikkek mellé kell sajna a töltelék is, mert van, aki éppen azt szereti benne, és azért veszi meg. PÉNZ!!!


    Másrészt az élet nem csak a kilókról szól. Egy igazi nő legyen csinos! Én az utóbbi hónapokban 15 kilótól szabadultam meg, és kétgyerekes anyukaként is fontosnak tartom, hogy a párom szépnek és kívánatosnak találjon : igenis kell a csini ruha, finom illat, szolíd smink, csillogó haj...  Azért mert valaki már férjhez ment, és gyereket szült, még nem kell feladnia a "nőt" önmagában! És sokaknak sokat segítenek a magazinban található divattippek! Nem mindenkinek van kialakult stílusa, sőt vannak, akik nagyon bénák az ilyesmihez. Nekik biztosan sokat segít, ha az újságban látnak egy-egy trendet, amit "leutánozhatnak". Arról már nem is beszélve, hogy az egyes kozmetikai cégek reklámja is PÉNZT hoz a magazinnak, emiatt tud olyan lenni, amilyen. Gondolom ti is szívesebben vesztek a kezetekbe egy szép, színes magazint...


    Amúgy én Diéta és Fittness -párti vagyok, nekem ez az újság jött be leginkább. További szép napot mindenkinek! 


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_997278 (4)
     
  5. Torolt_felhasznalo_997278
    Torolt_felhasznalo_997278
    2010. május 23. 14:224.
    Nagyon régen vásároltam már Wellness magazint. Én éveken át a SHAPE-et olvastam, aztán a JOY főszerkesztője) lett a főszerkesztője és teljesen TÖNKREVÁGTA a magazint. Na azóta nem is vásárolom! Pont azért vettem a SHAPE-et (és néha a Wellness-t), mert olyan "más" volt, mint a többi fogyókúrás/életmóddal foglalkozó újság. Olyan "tudományos" volt, voltak benne jó kis edzéstervek, egészséges táplálkozás cikkek stb****

    moderálva

    Tekla

    és telerakta divatanyaggal, "milyen parfümöt/körömlakkot válasszak? cikkek", idétlen horoszkópos baromságok, semmitmondó párkapcsolati blablabla cikkek (mint egy tinimagazinban) és amin kiakadtam, hogy telerakták az újságot sztárokkal/celebekkel (mint egy bulvármagazin)...
    Szóval teljesen tönkrevágták azt a jó kis újságot. Nem lehet, hogy a Wellness-nél is főszerkesztőcsere történt?????
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_22768 (3)
     
  6. Torolt_felhasznalo_22768
    Torolt_felhasznalo_22768
    2010. május 23. 13:363.

    Kedves Hozzászólók!


    Én lelkes híve voltam a Wellness magazinnak, de átment az egész imázsa cicababáknak való cikkekbe ilyen főcímekkel: bombajó alak 4 hét alatt, 3 durva hiba,amit ne kövess el..., tuti tippek... és még sorolhatnám. Én az ilyen cikkeket nem tartom professzionálisnak. Inkább drágább újságot veszek, amelyek szakmai irányból közelítik meg az egészséges életmódot. Nagyon sokat foglalkozik a fogyással, de a magazin egészében nem ,,ducibarát,,. Csökkenti az ember önértékelését, csak vékony embereket ábrázoló illusztrációk vannak benne-megj.: én sem tartozok a túlsúlyosak világába. Tapasztalatból tudom, hogy egy elkeseredett túlsúlyos nem szivesen olvassa. Hiába van életmódmagazinnak lefestve, ne lép túl a ,,cosmolánynak,, szóló témák határán.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_495744
    Torolt_felhasznalo_495744
    2010. május 21. 10:182.
    Én személy szerint sosem a képek miatt szoktam megvenni a magazint... mert a képeket tényleg minden újságban retusálják. manapság már egy képnek sem lehet hinni amit az újságban lát az ember... sajnos ilyen világot élünk, ahol jobban szeretnek az emberek (újságok) ferdíteni...
    Én is láttam azt a bizonyos riportot Alexandrával... és igen, tényleg nem úgy néz ki mint a képen... de ez szerintem nem az ő döntése...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_309426 (1)
     

Címlap

top