Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Érdemes eurót dollára vált

vasember
Létrehozva: 2017. január 2. 13:26

Trump megválasztása miatt kérdem. Sok a kérdőjel, de a lehetőség is.


Nagyok a várakozások, gyanúsan bizakodó a piac. Van erre alap, hagyják majd a párttársai kormányozni? Érdemes a dollára tenni? Átváltani euróról?


Ügyintéző korábban nagyon hasznos tanácsokat adott. Várom az építő véleményeket. Ellenségeimet és rosszakaróimat nem. Foglalkozzanak inkább azzal, miért foglalkoznak ennyit velem? Talán tetszem? 


De térjünk vissza Trumpra. Mi várható tőle és érdemes amerikai alapba fektetni?

  1. 2017. január 6. 12:558.

    Trumppal kapcsolatban bemutatkozott a magyar ballib média. Amíg meg nem választották, gyalázták, most meg dicsérik vagy a farkukat behúzva hallgatnak.


    Az angol híroldalak is sokat hazudoztak róla. Melyik tekinthető hitelesnek?


    A dollár erősödése magáért beszél. Attól félek, hogy a demokrata-republikánus lobbik nem hagyják majd kormányozni. Szerintem meg akarják buktatni. Te hogy látod?

    előzmény:
    Sheriff-2 (5)
    2017-01-03  15:56
  2. Torolt_felhasznalo_715396
    Torolt_felhasznalo_715396
    2017. január 3. 19:227.

    en szemely szerint JOBBAN HISZEK TRUMP-BAN, MINT AZ EGYESULT EUROPABAN! 

  3. Torolt_felhasznalo_715396
    Torolt_felhasznalo_715396
    2017. január 3. 19:206.

    Erdekes cikk ma reggel;





    Dollar, stocks up on upbeat data; oil falls



     









    NEW YORK (Reuters) - The U.S. dollar touched a 14-year high boosted by strong data, while upbeat figures out of China and Europe lifted debt yields and major stock markets got off to a higher start in the new year.


    Crude oil gave up a 2-percent advance and was trading negative, weighed by the strong dollar, as U.S. factory activity accelerated to a two-year high in December amid a surge in measures of new orders and employment.


    Inflation rose in Germany and France, providing the euro zone bank with evidence its loose monetary policy is working, while Chinese data showed the fastest factory output growth in six years.


    On Wall Street, stocks rose on the upbeat data, with the Nasdaq Composite hitting a record intraday high and both the S&P 500 and Dow industrials not far from their historic highs.By Rodrigo Campos
    January 3, 2017The dollar index gained 0.84 percent. The euro fell 0.32 percent to $1.0424 and the pound dropped 0.13 percent to $1.2259.
     
     
     
     
     
     




  4. 2017. január 3. 15:565.

    A Templeton szerintem nagyon is komoly cég, de csak hosszú távra, amit úgy értek hogy pár évtizedre. Ott nem lehet ki-be ugrálni.

    előzmény:
    vasember (4)
    2017-01-03  11:46
  5. 2017. január 3. 11:464.

    A Templeton mennyire válságálló? Komoly, erős cég?

    előzmény:
    Sheriff-2 (2)
    2017-01-02  18:46
  6. 2017. január 3. 11:463.

    Köszönöm a válaszod. A pártmédiát olvasgatni tényleg nincs értelme. Semmelyikét.


    Mi a véleményed a Templeton Technológiai Alapjairól? Nincs se OBA, se BEVA és Amerika. Viszont jók a hozamaik, de nagyon ingadozik. A Templeton kibírna egy válságot?

    előzmény:
    Sheriff-2 (2)
    2017-01-02  18:46
  7. 2017. január 2. 18:462.

    Szerintem Trump elnöksége alatt az Amerikai gazdaság nagyon fel fog lendűlni, de a dollár csak egy bizonyos fokig. Az a helyzet hogy a $ mostanában már sokat erősödött, amit nem fognak hagyni sokáig, mert az megdrágítja a termékeinket.


    Egyébként a kérdésedre ezen a világon senki nem tud válaszolni, mert senki nem tudja a jövőt. Az úgynevezett szakértők legtöbbször tévednek. Én kb. 35 éve figyelem/játszok a túzsdén, elhiheted hogy csak az biztos, hogy semmi nem biztos.


    Sokat lehet tanulni ha kihagyod a pártoskodó ujságok hazugságait.


                Intellectuals and Society: The Independent Review: The Independent Institute


     


                Thomas Sowell on Intellectuals and Society - YouTube

Címlap

top