Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

A nyugdíjunkért!

jujube
Létrehozva: 2010. november 12. 09:25

Sziasztok!

 

Állampolgári demonstráció a nyugdíjmegtakarításunkért, minden idők legnagyobb lopása történik a szemünk elött, 2800 milliárd nyugdíjmegtakarításunkat akarja ez a kormány lenyúlni!

Ez nem 300 ft, hanem sok ezer forint havi megtakarítás, ami örökölhető és amire állami garanciavállalás van, illetve volt, ha sikerül ezt az aljas tervet véghezvinni a rövidtávú költsvégvetési trükközések érdekében.

 

2010 november 14-én 14 órai kezdettel békés, magánkezdeményezésű tüntetést szerveztünk a Kossuth térre.

 

 

 

 A vasárnapi demonstrációra sürgősen várjuk önkéntes szervezők jelentkezését, akik segítenek a háttérmunkában: szórólaposztás, helyszín rendezése, a rend fenntartása, az érkezők tájékoztatás, útbaigazítása.

Jelentkezni lehet: azennyugdijam@hotmail.com címen.

Köszönettel:
A Szervezők

 

 

http://azennyugdijam.blog.hu/

 

  1. 2011. szeptember 5. 15:46765.

    Na én is ilyen f@sz vagyok :-D

     

    3. A munkaadó dolga, ő adja a munkát és ő is veszi el. Nálunk nehéz, sajnos sk az átkosból ittragadt (lehet sértődni, aki gondolja) "jó" munkaerő, akinek a tej nemhogy megalszik, de be is fölösödik, betúrósodik, némelyeknél még meg is sajtosodik a szájában. A munkaadó meg nem caritas tevékenység. Én is azzal dolgozom, akivel lehet. És egy mp-ig sincs lelkifurdalásom, ha elküldök valakit. Sőt én pld. el szoktam mondani, hogy a próbamelót elszúrja, akkor nem fizetem ki. Volt már, aki megkiabált, pedig előre szóltam. Van, aki meg most tanul be, oszt állandóan fosik, és kérdezgeti, hogy még nem rúgom ki :-DDD Na, ő a másik véglet.

    Egyszerű a matek egyébként. Ha egy mukavállaló a teljes bérköltségének 3szorosát nem termeli meg, akkor sanyi....

     

    4. Nincs. A jó munkaerőt megbecsüli mindenki. Többnyire. Vannak kivételek. Általában azért, mert főnökelvtárssal elszalad (pénzügyileg) a ló...

     

    5. Na, ez nem eccerű. Ugyanis a versenyszférába nagyon nehéz belekötni. Nem hülyék vannak ott. Mindenféle bújtatott megállapodások vannak, tökig lepapírozva legálissá.... DE majd ráérő időmben még elgondolkodok rajta.

    Egy félmegoldás a piac átrendezése. Most a munkaerőből van dömping. Ha fordulna, akkor megindulna egy árverseny a bérezésben... addig nincsenek rákényszerítve a munkaadók a juttatások emelésére...

    előzmény:
    ancsa21 (761)
    2011-09-05  13:43
  2. 2011. szeptember 5. 15:33764.

    1. A megvalósult formában nem. És itt nem az "erőszakra" gondolok, hanem a felvonulást megelőző szervezésnek csúfolt valamint. No meg aztán ne malac vezesse a csapatokat, hanem egy vezér féle... amolyan hiteles fajta (persze nem CHF :-D)

     

    2. Temetettek már olyan helyezetet. Pont azért kezdtem másfelé gondolkodni :-DDDD

    előzmény:
    ancsa21 (760)
    2011-09-05  13:39
  3. 2011. szeptember 5. 14:20763.

    Khmmmmmmmmmmmmmmm..... Akkor mégegyszer, a végét is:

     

     

     

    De ez még mindig semmi! Kiderült még az is, hogy azért nem vállalták továbbra a tanitást -egy nappal a kezdés előtt- a kilépett tanárok, mert az új fenntartó még tavasszal (!!) bejelentette, hogy kevesebb bérrel tudják csak fenntartani az iskolát, és különben is, elsőre három hónap próbaidőre alkalmazzák a meglévő tanárokat. Ezt a kilépett 10 tanár, hónapokkal később, vagyis egyetlen nappal az iskolakezdés előtt, nagyon sérelmesnek találta.

     

    De még ez sem sem elég! A kilépett tanárok, magukkal vittek mindent amit az iskola egy adományozótól kapott. Laptopokat, -ember(!) még székeket is, meg bútorokat... 

     

    Látszólag ez az ügy nem tartozik a nyugdij kérdéshez! Valójában pedig nagyon is! Ilyen korülmények között ugyanis nem lehet normális országot üzemeltetni, igy nem lehet beinditani egy olyan rendszert, amivel a nyugdijak fedezhetők lesznek!

     

    Ha meg nem üzemel a rendszer, marad az éhendeglés... 

     

    ----------------------------

     

    Néhány héttel ezelőtt az Angiában élő fiam munkahelyet akart cserélni. Semmi baja a jelenlegivel, de más kihivásokkal akart volna találkozni. Behivták interjúra. A cég tulajdonosával beszélgetett, aki nem csak elfogadta, de szivesen fel is vette volna. Viszont megkérte, hogy jöjjön el néhány nappal később ismét, mert annak a kollegának, akivel együtt dolgozna, sürgősen el kellett utaznia. Mivel együtt fognak dolgozni, ezért nagyon fontos, hogy jól érezzék magukat egymással, hogy üzemeljen a kémia közöttük. Találkoztak is néhány nap múlva, és nem is jött létre az egyezség, mert érezték, hogy nem kell erőltetni ezt a kapcsolatot. Békésen, egyetlen rossz gondolat nélkül köszöntek el egymástól.

     

    Hát igy is lehet... 

     

     

    előzmény:
    ancsa21 (762)
    2011-09-05  14:17
  4. 2011. szeptember 5. 14:17762.

    A többi válaszodra, majd máskor reagálnek! De azért a végére egy mai történet.  Legalábbis én ma láttam az Atv-n... Hát igen, igy jár a tájékozódni vágyó :-DDD

     

     

     

    Magyar falu, ha jól emlékszem a nevére, Satan. A helyi önkormányzat nem tudja fenntartani az iskolát, ezért megszüntetné azt. Ha nem akad új fenntartója az iskolának, a gyerekek utazhatnak a környékbeli iskolákba. Akadt új fenntartó. Ezzel a nagyszerű lehetőséggel vágtak neki az új tanévnek. 

     

    Mikor is, egyetlen nappal a tanévnyitó előtt a 12 tanárból álló testületből 10-en felmondanak... Egy nap múlva évkezdés, a tanári kar eltűnt. Pánik nincs, mert olyan magas a körnényeken a munkanélküliség, hogy egyetlen nap alatt feltöltötték az iskolát munkanélküli tanárokkal. Erre a felmondott -igy végkielégitést is kapó tanárok teljesen felbőszűlnek, és perrel fenyegetik a... nem is tudom kit -elfelejtettem bejelőlni a forrást...-, azt hiszem az önkormányzatot,  hogy helyettük azonnal alkalmaztak másokat... Csak néztem, mint a moziban... 

     

    Pláne,mikor kiderült az is, hogy a helyi önkormányzat még valamikor tavasszal bejelenti az iskolának, hogy olyan anyagi gondojaik vannak, nem tudják tovább fenntartani az iskolát. De kiderült, hogy van a faluban (vagy közelében) egy buddhista rend, akik viszont átvennék a sulit, igy mehet tovább az oktatás.  Ezt látszólag a 10 felmondott tanár is elfogadja. Egészen az oktatás elkezdése előtti napig...

     

    De ez még mindig semmi! Kiderült még az is, hogy azért nem vállalták továbbra a tanitást -egy nappal a kezdés előtt- a kilépett tanárok, mert az új fenntartó még tavasszal (!!) bejelentette, hogy kevesebb bérrel tudják csak fenntartani az iskolát, és különben is, három hónap próbaidőre alkalmazzák elsőre a meglévő tanárokat. Ezt a kilépett 10 tanár, hónapokkal később, vagyis egye

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  5. 2011. szeptember 5. 13:43761.

    Azért az olyan meló után, amit itt bemutatnak... az nlc néhány munkavállalóját úgy rugnám ki, hogy lába se érje a földet... Ma, az eredeti sávszélesség háromszorosát vettem meg. Minden pereg, mint a villám, az nlc meg egy hozzászólást sem képes bevenni... Nu akkor, mégeccer:

     

    --------------------------------------------- -------------------- 

     

     

    Én innét jönnnének első kérdéseim:

     

    Te normálisnak tartod azt az értékrendet, amiben a "szakszervezeti" vezetők utcára viszik törni és zúzni azokat a munkavállalókat, akiknek nem csak a jövőjét vágták haza, leginkább a nekik adott "kedvezményekkel", hanem már a jelenük is bajban van?

     

    Te mint munkaadó, és mint kiderült, munkát elvállaló is, nem inkább azt kérnéd a TE érdekeidet képviselőktől, hogy olyan helyzetet teremtsenek, aminek segitségével ki lehet mászni a bajból, hogy holnap is legyen munkahelye, meg fizetése? Holnapután meg várhatóan normális fizetése? Mármint, munkavállói formációdban.

     

    Amúgy meg, mint munkát ADÓnak mi a véleményed arról, hogy tényleg lehetőséget kell adni a munkaADÓnak arra, hogy ő dönthesse el, hogy kivel és meddig akar együtt üzemelni, dolgozni? (Gondolok itt konkrétan arra, hogy megkönnyitsék a felmondás lehetőségét.)

     

    Szerinted sok olyan elmebeteg munkát ADÓ van, aki rendre kirúgja a megbizható jó dolgozóit, csak azért, mert úri kedve úgy hozta? 

     

    S vajh mit lehetne tenni az olyan munkaADÓkkal szemben, akik valójában csak kihasználják a nála dolgozókat, és nemhogy nem értékén fizetik meg őket, hanem helyzetüket megzsarolják?

     

    -------------------

     

    Előre mondom, biztos azért látom másként a dolgokat, mint pl a magyar "szakszervezeti"sek, meg szocialisták, akik már rabszolgasorba taszitott munkavállalokról beszél, mert én már dolgoztam olyan országban, ahol a szakszervezeti szót még csak nem is ismerik... Hát még az mszP-t...

     

    Éppen ezért, mikor külföldön munkára jelentkeztem, eszembe sem jutott, hogy majd engem megvéd a szakszervezet. Nem is jutott eszembe mikor, a saját, szó szerint értendő magyar érzékenységemnek köszönhetően heteket bőgtem, mert mégis hogy viselkedik ez az átok magánvállalkozó velem... De az sem jutott eszembe, hogy majd hónapokra elmegyek betegállományba, mert.... Ehelyett jónéhány átbőgött este után el kellett döntenem, hogy mit akarok. Munkát, kenyeret, vagy érzékeny lelket. Gondolom sejted mit választottam :-))

     

    Egyébként egyáltalán nem volt igaza a túlérzékeny lelkemnek!! Mint utólag kiderült, mindössze hozzá kellett szoknom egy egészen más munkaadói, beosztotti viszonyrendszerhez. 

     

    Cserébe a kinai főnökömnek meg eszébe sem jutott kirúgni. Ezzel ellentétben rendesen megfizetett a munkámért, mert az nagyon megérte neki! Viszont minden pillanatban tudtuk a leosztást. Ő az aki saját pénzét reszkirozza, ezért azt a munkát úgy és akkor kell elvégezni, ahogy és amikor az neki jó. Munkaidőben internezetés nuku, a két hét fizetett szabadságból egy hetet ő határozhatott meg, stb. Igaz, egyetlen egyszer sem élt vissza azzal, csak úgy ne engedjen valakit két hétre egyhuzamban. Ha viszont nem jó időben kérte a dolgozó, simán csak egy hetet engedélyezett számára.

     

    Sajnos ez az idilli környezet csak addig tartott, amig tönkre nem ment, de az nem miatta volt! Viszont mikor saját hibáján kivül nagy bajba jutott, akkor mindig a a beosztottjaira gondolt először!! 

     

     

      

    előzmény:
    ancsa21 (760)
    2011-09-05  13:39
  6. 2011. szeptember 5. 13:39760.

    Én innét jönnnének első kérdéseim:

     

    Te normálisnak tartod azt az értékrendet, amiben a "szakszervezeti" vezetők utcára viszik törni és zúzni azokat a munkavállalókat, akiknek nem csak a jövőjét vágták haza, leginkább a nekik adott "kedvezményekkel", hanem már a jelenük is bajban van?

     

    Te mint munkaadó, és mint kiderült, munkát elvállaló is, nem inkább azt kérnéd a TE érdekeidet képviselőktől, hogy olyan helyzetet teremtsenek%2

    előzmény:
    kukacapja (740)
    2011-08-19  16:45
  7. 2011. szeptember 5. 13:09759.

    Az már kiderült,  hogy rosszul használtad velem szemben az "uszitás" szót. De nem bánom, ott egye a fene ;-)) 

     

    Ez már csak azért is igy van, mert amit itt leirtál, én azzal TELJESEN egyetértek!! És pontban ide értettem azt, hogy az én világnézetembe (grrr, hogy lejáratták ezt a szót is...) egyszerűen nem fér bele, hogy a szolidaritás elve, illetve léte, feltételekhez kötődjön. Még akkor sem, ha mégegyszer megerősitem azt, hogy véleményeddel TELJES mértékben egyetértek.

     

    Ezért nem is értem, hogy akik még éveken, évtizedeken keresztül még meg kell keressék saját, meg családjuk betevőjét is, azok valójában miért is akarnak mindenáron a saját maga ellensége lenni? (Beidegződött szocialista szolidaritás??)

     

    Mert aki ahhoz ragaszkodik, hogy egy anyagilag (IS) hazavágott országban

    - életerős, 50 alatt, vagy éppen körülötte életkorban, főleg férfiak élvezzék a jól megfizetett nyugdijukat, vagy hogy

    - szintén életerős, és alig, vagy egyáltalán nem létező betegséggel leszázalékoltak sokasága lopja a keservesen kinlodó munkaerőt,

    az nem csak saját maga ellensége, hanem nem is normális, hisz a saját jövőjét teszi tönkre a rosszul értelmezett, de kifizetett "kedvezmények" védelmekor.

     

    Ezeket, meg milliónyi más, cukormadzagra felfűzött "kedvezményt" nem lehet se tovább vinni egy éppen csak össze nem  omlott rendszerben, sem magának a társadalomnak elfogadni.  Meg egyáltalán, NE legyenek "kedvezmények" egyáltalán!

     

    Legyen végre egy normálisan üzemelő ország, ahol nem a szocialisták által bajbajuttatott réteg, vagy haveri, vagy még inkább az őket megfizetők körei lehetnek a kedvezményezettek, hanem végre legyenek normális fizetések, az értéken elvégzett munka után! Slussz. Aztán majd mindenki megteremti magának a saját kedvezményeit! 

     

    ----------------

     

    Idáig nem volt szolidaritáson alapuló rendszer. Félreértelmezett, meg rosszul szocializálódottak, a hülyeségig fokozódó... Isten tudja mije volt, de szolidaritás, az nem.

     

     

     

     

     

    előzmény:
    kukacapja (740)
    2011-08-19  16:45
  8. 2011. szeptember 5. 10:20758.
    "Minden nemzetnek olyan korménya van, aminőt érdemel..."
    előzmény:
    ancsa21 (754)
    2011-09-05  10:03
  9. 2011. szeptember 5. 10:18757.

    A nyugdíjpénztárak kialakításában azt gondolom nincs vita köztünk. Nem jópofából buktak ekkorát.

    A törvényelkotókat az imf-es azzal vette rá, és azért ilyen frankó a törvény, mert ez komoly piacot teremtett a magyar állampapíroknak, amik akkoriban nem voltak túl kelendőek. Egy-két kutyát, meg macskát leszámítva.

     

    A törvényben a kell szótr használták a részvényrész befektetésére. Ami azt jelenti, ha zuhan a részvény, akkor ternészetesen adott az mnyp részére, hogy bontsa a kötését, de újra részvénybe kell tenni. Tekintve a 2008-as eseményeket, nem volt mibe....minden zuhant, ezt nyeltük be. Lehet őket most mumusnak kikiáltani, de ezt a biktát a trv alkotóinak kellene benyelni, nem a pornépnek...

    Lehetne jó trv-t csinálni (lehetne másolni is, van honnan), ha meglenne az akarat.... de nincs, vagy legalábbis nem ebbe az irányba mutat.

     

    Az állami alkalmazottak nyugdíja nem bonyolult (és előre bocsátom, ez nem a munkájuk fontossága kérdéskör). Az szokott lenni a mondás, hogy az állam egyik zsebéből átrakja a másikba az ő adójukat.

    Ez nem felel meg a valóságnak.

    Ha külön zsebet nyitunk nekik, ez akkor derül ki. Egy üres zsebből nincs mit átrakni. És a zseb üres. Mert a munkájuk ellenértéke hidegvízre sem elegendő. Gondold csak meg. Egy személyi csináltatása 10 évente kb 3ezres illetékkel? AMivel az ügyfelező mondjuk eltölt (papírmunka, nyomdaköltség, kártyaköltség, stb.) mondjuk 10 órát és anyagba belekerül 2ezerbe. Ha 800 Ft/órát veszel, az akkorra már kb egy tizes. Tehát nemhogy az adóját nem termelte meg szerencsétlen, de még a bérét sem. Ez nem az ő hibája. Egy bankkártya 2 évente egy tizes. Én kiszámolnám, hogy az állam által adott szolgáltatásoknak milyen értéknek kell lenni, hogy a piacról a bérük bruttója bevételként megjelenjen...

    A jelenlegi költségvetésünkben szerepel kb 800 ezer ember adóbevétele. Ez egy nem létező tétel. Nem kell csodálkozni, ha nem gyön ki :-D

    előzmény:
    ancsa21 (753)
    2011-09-05  09:40
  10. 2011. szeptember 5. 10:06756.

    (SAjnos) nem.

    Egyébként munkavállaló is vagyok.

    Meg a hüle anyám becsületre nevelt (ma már ő is szidja ezért magát. Mármint nem Téged, mert mi tegeződünk :-D).

     

    Alapvetően szoridális típus vagyok. Csak már elvették a kedvem azok, akiknek semmi sem elég, természetesen mindig a más bürkéjére... Ezért írtam, hogy most "virítsanak" ők.

    Amúgy hiszek a kollektív szellemben. Csak nálunk ez valóban szellem, me' úgy 1960 körül meghót a szerencsétlen :-D

    előzmény:
    ancsa21 (752)
    2011-09-05  09:07
  11. 2011. szeptember 5. 10:03755.

    Ha elérhető felület, akkor jegeld le, max 1 percig, és ezt 5 percenként.

    Adnék teát de az itt nem megoldható.

    Jobbulást.

     

    Ja, és nagyon megtisztelő :-DDD

    előzmény:
    ancsa21 (751)
    2011-09-05  08:56
  12. 2011. szeptember 5. 10:03754.

    És bocsásd meg nekem, ha nem sajnálom a "kisembert", aki egy TV-vel, meg házzal eladósította magát. 

     

    Egyet is értek, meg nem is  ;-)) 

     

    Azzal nagyon is egyetértek, hogy aki képes volt egy hülye TV-ért, vagy egy új autóért hosszú évekre eladósitania magát, az egyszerűen nem normális.

     

    De a lakás, a ház dolog már nem annyira rosszalandó dolog! Ugyanis az lehet akár lakhatási megoldás is, de lehet befektetés is. Namármost, aki nem gondoskodik magáról, -akármilyen szintem- az meg is érdemli a jövőjét. A befektetések egyik lába pedig, rosszul értelmezetten a legerősebb, mindig az ingatlan befektetés szokott lenni. Az ilyen, akár problémás lakhatás megoldásával, vagy befektetés szándékával felvett hitelből megvásárolt lakóingatlannal nincs bajom. (Ebből vedd ki azokat, akik a szomszédnál, meg a sogoréktől 1 méterrel nagyobbat, meg magasabbat akartak maguknak. Meg azokat is, akik négyzetméter növeléssel akarják önigazolni saját "sikereiket"!!)

     

    Amivel viszont nagy baj volt, hogy az emberek úgy adósitották el magukat, hogy nem gondoltak a legalapvetőbb dolgokra. Úgymint:

     

    - biztos, hogy ez legmegfelelőbb befektetés a család helyzetét tekintve? Mi lesz ha nagyobbat változik egy mozgó valuta értéke? Merthogy az mozogni szokott... Biztos, hogy mi  mindig Pesten/ stb helyen akarunk élni, dologzni?

    - és igy tovább.  

     

    ----------------------------- 

     

    Azt találom a legnagyobb bajnak az eladósodásban, hogy az emberek csak spekuláni akartak (semmi baj ezzel, mindenki él vele!), de arra már nem készitették fel magukat, hogy a spekulációs befeketésekkel marha nagyokat bukni is lehet!!!! 

     

    És amit még rosszabbnak tartok, hogy a magyar értelmiségi egyetlen hanggal sem figyelmeztette a hozzá nem értőket, hogy vigyázz, mert nagy bajod lehet belőle! Sőt...

     

    Azt meg egyenesen bűntettnek tartom, hogy a társadalomért felelősok, maga az akkori kormány, nem figyelmeztette az embereket! De nemhogy nem figyelmeztette őket, hanem "példaadásaikkal" még jobban belevezette őkt az adósságba.

     

    Hát ki nem vette volna jónéven, ha ő is Armani öltönyben feszenghetne a barátai előtt? Meg kinek nem adott az példát, hogy a villa alatti házi úszodában lehet a leginkább felfrissülni? Vagy az, hogy fekete helikopterekkel reppenhetnek mindenfelé, miközben 2-3 milliót is megérő aranyórát villantanak kézrázással?

     

    Persze, hogy ezeket követni a többség nem tudta, de az ilyen viselkedést, életmintákat látva, sőt, direkt az orruk alá dugva..., még sokkal jobban ráéhezett arra, hogy neki is legyen már valamije, amitől majd ős is valaki lesz!!

     

    Ezen a témán elbeszélgethetünk hosszan, hogy normális dolog-é hülye példaadásra hülyeséggel válaszolni, de ez már a társadalomkultúrához tartozik, nem ide :-)) De attól még valóságos mozgatórugója volt az eladósodás jó részének!

     

    -----------------

     

    Most viszont mennem kell, folyt köv, később.

     

     

     

     

    előzmény:
    kukacapja (739)
    2011-08-19  16:33
  13. 2011. szeptember 5. 09:40753.

    Nu, akkor kezdjük:

     

    Nem, se nem googliztam ki, se nem olvastam el a többszáz oldalas, a magánpénztárak egy egészen fura állatjára alakitott törvényt. Lehet, hogy kellett volna, de semmi értelme nem lett volna.

     

    Ugyanis, addig semmiféle logika alapján nem beszélhetünk magánnyugdijról, ameddig azt nem a NETTO keresetből fizetik be!

     

    Tetejébe akik, ezt a furmányos nyugdij zsiráfot összehozták, azok nem tudom mégis mire alapozták elméletük helyességét? Ugyanis, évekkel a magyar bevezetés előtt, ugyanezzel a rendszerrel már csődbe küldték Argentinát!

     

    És ami a legkeservesebb az egész történetben, hogy UGYANAZ az ember járt el, és vette rá az argentinokat is az Imf részéről, mint aki, azok pénzügyi összeomlása után, szintén a az Imf részéről rávette a magyarokat is!! Dr Kopits Györgyről beszélek. (Van Kopitsról egy politikailag korrekt estimesém, majd előkeresem, és bemásolom. Mint minden mesének, ennek is csak valóságalapja van. Nagyon jó dolog az internet ;-))

     

    Nem hiszem, hogy a magánpénztárak tudatosan "hűtlenül" kezelték volna a kizárólagosan az ÁLLAMI nyugdijrendszerbe befizetett részből nekik átcsurgatott összegeket. Szerintem a bukásuk nem innét eredezik.

     

    Sokkal inkább onnét, hogy nemhogy rosszul megépitett alapra épitették fel a rendszert, hanem határozottan rosszhiszemű alapokra épitették fel a működésüket -nem ők, hanem a törvényt meghozók! (Értsd ide még azt a beépitett átvágást is, hogy a magánpénztárakba, az ÁLLAMI nyugdijból átcsorgatott mennyiségre még rá is fogta az akkori politika, hogy az MAGÁNbefizetésea dolgozóknak...)

     

    Mindehhez már csak hozzájárult, hogy valóban gátlás nélkül használták saját ellátásukra, fenntartásukra, a becsorgott pénz tisztességtelenül nagy mennyiségét! Ezen kivül már csak az volt a beépitett  bukásokban, hogy nem voltak valódi versenyre kényszeritve. 

     

    Nemhogy igazi versenyre nem kényszerültek egy, a világ minden más pontján hihetetlenül erős versenyben lévő magánpénztárakhoz képest, hanem SEMMILYEN versenykényszerük nem volt. 

     

    Én határozottan biztos vagyok abban, hogy simán össze lehet hozni egy normálisan üzemelő MAGÁNnyugdij rendszert!! Csak ahhoz tisztán meg kell határozni, hogy pontosan milyen nyugdijrendszert akar üzemeltetni az állam, a társadalom javára! Nem ellenére... Ha lesz ÁLLAMI- meg MAGÁNnyugdij is, azokat szerintem tökéletesen szét kell választani úgy, hogy a magánnyugdij semmiféle formában nem folyhat be egyetlen állami kezelési rendszerbe sem. Aztán, hogy gondoskodik-é magáról a honpolgár vagy sem, az legyen az ű baja...

     

    -----------------------

     

    Hogy innét továbblépjünk, kifejtenéd bővebben, hogy mit értesz azalatt, hogy  "Ha átolvasod a trv-t, azt gondolom, fogod magad is látni. Van benne egy kulcsszó, ami a "kell". "Véletlenül" elírták a törvényalkotók..."??

     

    Meg ez sem egészen tiszta előttem, hogy mit akarsz mondani azzal, hogy  "... állami munkád viszont - és ezt nem sértésnek szánom még véletlenül sem - sajnos effektiv nyugdijösszeget akkor sem hozott volna a konyhára, ha... ahogy ma sem hoz, ahogy az állami alkalmazottak adója is csupán egy szó."??

     

     

    előzmény:
    kukacapja (739)
    2011-08-19  16:33
  14. 2011. szeptember 5. 09:07752.

    Azt rögvest tisztán látni, hogy feloldhatatlannak látszó ellentét van közöttünk... Legalábbis, ami kiindulási alapot jelenti. 

     

    Te abból indulsz ki, hogy előbb bizonyitson mindenki, leginkább az állam, aztán majd szolidaritasz. Ezzel szemben én abból indulok ki -saját meggyőződésem, semmi köze bármi, vagy bárki felé érzett szimpátiának-, hogy ha felételek nélkül nem alakul ki a szolidaritás egymásért, akkor ott ette a fene, akár kár is nekilátni az összeszövetkezésnek, mert az "akármiből" énekes halott sem lesz.

     

    S mivel úgy érzem, ezzel a szolidaritás előbb, vagy csak bizonyitás utáni témával jól ellenénk egy darabig, anélkül, hogy a lényeget érintenénk, azt javallom, hogy megbeszélni ezt az alaptézist ugyan megbeszélhetjük, de ne az ellentétre tegyük a hangsúlyt! Már csak azért sem, mert egy csomó dolog engem nagyon érdekel! Pontositok, a személyes véleményed érdekel, mint olyannak, aki egyike a munkaADÓKnak. 

     

    Lehet, hogy jól melléfogok a megérzésemmel, de úgy érzékeltem sokezer kilométer távolságról is, hogy nem egy szemétláda, a munkavállalókat csak kihasználó, amúgy meg nagyban adócsaló vállalkozó lennél... Vagy tévedtem volna? ;-))

     

     

    előzmény:
    kukacapja (739)
    2011-08-19  16:33
  15. 2011. szeptember 5. 08:56751.

    Oh, hogy mi a bánatot alakitottatok itt Reszka barátnőmmel :-DDDD

     

    Nem csak nem hagyott egy nyomorult kortyot sem, hanem úgy néz ki, hogy begyullasztotta a csonthártyámat is... Napközben akadnak kellemetes óráim :-DDD

     

    Na, viszozont ma itt kezdek! Ugyan már jöttem nlc-ni, de mindig elakadtam valahol. Ezért úgy döntöttem, a ma koradélutánom csak a tied ;))

     

     

    előzmény:
    kukacapja (746)
    2011-09-01  06:51
  16. 2011. szeptember 2. 12:43750.
    Majd igyexizek :-DDDD
    előzmény:
    Reszka (749)
    2011-09-02  12:31
  17. 2011. szeptember 2. 12:31749.

    Wazzecska, nem csemme!

     

    Nehezecske, perszike!

     

    Gyakorlatocska teszcsi mescsike!

     Probicska!

     

    Kom'banyának aláfekszizel?

     

     

     

    Uszíccsa, uszíccsa, uszíccsa!

     by Lenin. 

    előzmény:
    kukacapja (748)
    2011-09-01  10:51
  18. 2011. szeptember 1. 10:51748.

    Csemme'!

    Tudom, nem vagyok ügyike, de majdnem bakaksiztam, míg olviztam a sorciaid.

    :-DD Ez valami maaaaaha nehéz :-D

     

    Ha nem megy hárulról kézzel, majd aláfekszem egy kombá'nynak :-D

    előzmény:
    Reszka (747)
    2011-09-01  10:43
  19. 2011. szeptember 1. 10:43747.

    Kukcipapcsi, ejcsi-bejcsi, most kapcsizom, hogy albi(ci) albion is lehetőci.

    Borsóci szüretke hátcsiról lehetetlenőci, próbika!

    előzmény:
    kukacapja (745)
    2011-09-01  06:50
  20. 2011. szeptember 1. 06:51746.

    Becsípett az ideg?

    Fene a pofáját!

    Azért hagyott Neked is néhány kortyot nem? :-DDDD

     

    Jól van, ne kapkodj, mert megint becsípődsz. Időm annyi, mint...

    előzmény:
    ancsa21 (741)
    2011-08-31  18:39
  21. 2011. szeptember 1. 06:50745.

    :-DDDD

    És a vég kezdete akkor jövend el, amikor a nyelv (mely eddig segget nyalt) hivatalosan is elismeré és magáévá teszi ezen szóhasználatokat.

    És nem magyarul, hanem édibédiül fogunk beszélni.

     

    Én optimistán állok hozzá. Ha sokat borsódzik a hátam - amikor hallom -, legalább tudok miből főzni :-D

    előzmény:
    Reszka (743)
    2011-08-31  19:54
  22. 2011. szeptember 1. 06:47744.

    :-D

    Mikor hol... :-D

    előzmény:
    Reszka (742)
    2011-08-31  19:49
  23. 2011. augusztus 31. 19:54743.

    Nem láttátok, fogadjunk: rötölökláb tvadó, híradó:

    USA, Irene hurrikán: telefonos híradás.

    A képernyőn jobb oldalt a telefon képe, ahogy szokott, alatta a szöveg: "A telcsin ".

    Nem "A telefonnál", mint rég, dehogy. Telcsin.  A hurcsi. Az ircsi. Uscsiból.

    Meszikézek diliházcsiba.    

    előzmény:
    Reszka (742)
    2011-08-31  19:49
  24. 2011. augusztus 31. 19:49742.
    "albiban vagyok" Albániában vagy albérletben?
    előzmény:
    kukacapja (739)
    2011-08-19  16:33

Címlap

top