Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Iskolai megszégyenítés: amikor a tanár alázza a gyereket

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. szeptember 10. 16:43
Túl rövid szoknyában ment egy amerikai iskolába egy 15 éves lány, ezért büntetésből egy béna melegítőnadrágban és egy túlméretezett pólóban (rajta felirat: hogy ő most büntetésben van) kellett eltöltenie a napot a suliban. Aki volt tinédzser lány, de valószínű, hogy aki nem, az is tudja, ennél jobban kevésbé lehet megalázni egy gyereket - a külalakjával.

Nők Lapja Café: Iskolai megszégyenítés: amikor a tanár alázza a gyereket
  1. 2018. január 6. 07:4699.


     


     


    Bocsánat, hogy ennyi év után hozzászólok. Épp az egykori tanáraim nevei után kutattam (sajnos már nem mind jut eszembe), amikor a Google kidobta találatnak ezt a hozzászólást. Én is a kérdéses időszakban jártam a PÁGISZ-ba, a ’89-ben érettségizettek között az A osztályba. Ficsúr (K. P.) az osztálytársam volt - ha ugyanarról beszélünk -, innen is üdvözlöm (M. Cs.). Nekem nem Hollenczer volt az osztályfőnököm, nem is ismerem. Szerintem akkor még nem is tanított ott. Nemcsáknéra jól emlékszem. Tényleg úgy tanított, mintha az lett volna a célja, hogy megutáljuk az irodalmat. Alig engedett érettségire, pedig első-másodikban még ötös voltam magyar nyelv és irodalomból, amikor még nem ő volt a tanárunk, hanem a Jaguditsné.  


     


    Azért írok, mert úgy érzem, meg kell védenem a szóban forgó tanárnőt. Én másképp éltem át ezeket az eseményeket, mint az Ön férje. A bioszos Csilla tanárnő teljesen átlagosan öltözködött, nem lehet neki felróni semmit. Nem nagyon festette magát, nem viselt rikító színeket, és ha többet takart volna magából, akkor eléggé ódivatúnak mondták volna. Így is azt gondolta az ember róla, hogy valami kis távoli alföldi faluból származhat, mert nem követte a legfrissebb divatot. A szemüvegkerete sem illet az arcához. Nem olyan fajta volt, aki kihívóan viselkedik és könnyen ágyba bújik a fiúkkal. Teljesen normális, érett és felelős volt a viselkedése. Egyszer, amikor valaki szóba hozta a témát egyik órán, mondta is, hogy nem tartja sokra az érzelem nélküli szexet. Amúgy csak másodikban tanított minket, akkor érkezett a suliba (’86 őszén, ha jól számolom), elsőben szerintem nem volt biológiánk. Friss diplomás volt, alig pár évvel idősebb nálunk, és a kiöregedő félben lévő női tanárok között és abban az inkább férfiakból álló tanári karban és a fiúk sivatagában oázisnak számított. Még ha apácának vagy burkába is öltözik, ott akkor is levetkőztették volna a srácok a szemükkel. Az egy eléggé kanos osztály, évfolyam volt alapból (a nagyhangú fiú beszólása is igazolja), és azt hiszem, ezzel nem lógott ki a sorból. Az apák nem véletlenül féltik annyira a cseperedő lányukat, jól ismerve saját magukat és kortársaikat. A természet elrendezéséből a fiúk sokkal hamarabb érnek ivarilag, testileg, mint agyilag. Csak jóval 18 éves kor után kezdenek megkomolyodni, és lesznek készek felelősséget vállalni. Újat mondtam?


     


    Amúgy egy jó tanács a hölgyeknek – egy férfitól. A férfiakat a külső csak addig érdekli, amíg meg nem unják. Egy férfiban a női test csak vágyakat ébreszt - tiszteletet, elkötelezettséget nem. Hosszú távú kapcsolatot, ami a családhoz, egy gyerek egészséges testi, érzelmi, szellemi fejlődéséhez elengedhetetlen, erre nem lehet alapozni. A szemérmesség! az, ami egy férfiban elsőre tiszteletet ébreszt a nő iránt. Egy tartós kapcsolathoz pedig kölcsönös tisztelet, megbecsülés, hála és szeretet kell, amik közül az utóbbiak csak több éves együttműködés után alakulnak ki egy egymáshoz őszinte és türelmes, megbocsájtani is tudó párban, de fontos lehet az első benyomás. Ezek tartják össze a párokat az ásó-kapa-nagyharangig, azaz halálukig. Ha ezek nem, akkor semmi. A szexről nem is beszélve, amit csak egyre extrémebben, szinte elállatiasodva tudnak „izgalmasnak” fenntartani. Ha egy nő biztonságot és védelmet keres a férfi oldalán, akkor javaslom, ne úgy nézzen ki, mint egy utcalány, aki a testét árulja. Egy férfi sosem tisztel egy ilyen nőt. Csak érzéktárgynak tekinti, akár tudatosan akár nem. Garantált, hogy a férfi, akit így hódít meg, aki csak a külsőt nézi, előbb-utóbb ott fogja hagyni. Mert az idő bizony nem a külsőnek dolgozik, és amúgy is mindig lesz, aki szebbnek tűnik, vagy csak a változatosságot keresve áll odébb, akit eleve hasonló módon édesgettek magukhoz, mint a leendő új áldozat. Ez azért is így van, mert a férfiakban, MINDEN EGYES férfiban, kivétel nélkül, nagy a hajlam a poligámiára. Majd ha a férfi azt mondja, hogy szeretne veled megöregedni, akkor tudhatod, hogy hosszú távra tervez és tényleg szeret, nem csal meg soha. Még akkor se, ha nagy a csábítás, mert felelősnek érzi magát érted, és nem akar neked fájdalmat okozni. Tisztában van vele, hogy amit nyerhet ezzel, az nyomába sem érhet annak, amit elveszíthet, a legnagyobb kincsét az életében: Téged és a boldogságot, amit Te adtál neki.

    előzmény:
    Lillaréka (83)
    2014-09-12  21:02
  2. 2014. szeptember 13. 19:2598.

    Hofira nem emlékszem... .:-(


    sajnos.

    idézet:
    Lillaréka (97)
    2014-09-13 19:23:43
    ill a kabaréra.. amibe ezt a dolgot belevette.

    Annál a srácnál azért sem értettem a dolgot.. én sem, mert valami eszméletlen okos volt.. sokkal- sokkal többet mint mi. sokszor csak lestünk miket tud.
    előzmény:
    Lillaréka (97)
    2014-09-13  19:23
  3. 2014. szeptember 13. 19:2397.

    Hofira nem emlékszem... .:-(


    sajnos.

    előzmény:
    ladybird65 (96)
    2014-09-13  19:16
  4. 2014. szeptember 13. 19:1696.
    Az egyikük egy híres órás fia volt tudtommal, a másik meg egyik főiskolai tanárunké... Pikantériája a dolognak, hogy a tanárnő korrekciós nevelést tanított. Egyébként őt sajnáltuk, mert én csak tanárként ismertem, de annak tökéletes volt. Mindig ott volt az a végtelen szomorúság a szemében, hisz talán valójában ő sem fejtette meg az okát, hogy vajon miért csinálta  a fia, amit csinált. Emlékszel, még a Hofi is bevette a témát az egyik kabaréjába.
    előzmény:
    Lillaréka (94)
    2014-09-13  18:14
  5. 2014. szeptember 13. 19:1395.

    Mondok rá egy konkrét példát, pár éve történt javarészt fiú osztályban. Megnéztük együtt a Zeffirelli-féle Rómeó és Júliát kilencedikben, amúgy kevés filmet nézetek velük, inkább mesélünk-olvasunk, de ezt hasznosnak tartom, mivel valódi reneszánsz jelmezek, épületek, zenék teszik még színvonalasabbá ezt az amúgy is kimagasló filmművészeti alkotást. Szóval néztük. Van egyetlen jelenet, a nászéjszakás, amikor egy másodperc töredékére felvillan Júlia melle. Hát ott volt olyan felszisszenés, "tekerjük vissza" stb, hogy magam is meglepődtem. És nem azért, mert nem láttak még női mellet,, épp ellenkezőleg, ilyen finom erotika formájában már sokkal érdekesebb volt számukra. Ugyanezt tapasztalom az erotikus célzásokkal megtűzdelt irodalmi művek terén. Szinte kiabál róluk, hogy ne terheljetek túl, hiába vagyunk fiúk, az életkorunknak még ez való, nem a képernyőt betöltő nemi szerv a pornóban. És tényleg.


    Ez a töténet bizonyítja,hogy nincsen veszve az ügy.
    Nyilván,az ősök mindig úgy érzik,hogy ezek a mi fiatalok:a Csengetett Mylordban is kiakadtak Poppy-ra,amikor a térdét szabadon hagyóruhát hordott,20-as éve.
    A  hatvanas években is kiakadtak a hosszú hajú fiúkon,miniszoknyás lányokon,akik azóta már nagymamák és most ők szidják a fiatalokat.
    A gyerekek megérzik,hogy közelednek feléjük,bizalommal,szeretettel,vagy pedig úgy,hogy "apád is paraszt volt,Te is az leszel."
    Ismétli most a tv a Szívtipró gimi sorozatot,na abban is vannak hátrányos helyzetű gyerekek,de érdekes,amint egy bennük hívő tanárral találkoznak,jobbra tud fordulni a sorsuk.
    Persze,tudom,nehéz dolog ez,de amikor az ember tanárnak megy,nem pedig bányamérnöknek,akkor ezt is figyelembe kell venni,nem csak "leadni" kell,hanem nevelni is.
    Még valami:amit a gyerekek tisztelnek nagyon az a tudás és amit nagyon utálnak,ha rájönnek,hogy az egész tanár csak egy álca, a tudása sekélyes és a hatalom mögé bújva
    próbálja meg védeni magát.
    És emlékeztek a Chokito reklámra:Ne ítélj elsőre.
    Az évfolyamunkon is volt egy lány,aki először úgy jött be,mint egy r..anc,aztán kiderült,hogy az egyik legértelmesebb lány.
     


     
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_634765 (87)
    2014-09-13  09:15
  6. 2014. szeptember 13. 18:1494.

    1985től Technikum volt a Págisz és nekik már volt biosz az első két évben.


    Hollenczer volt az ofőjük és Nemcsákné a magyartanár.. --- róla is sok történetet hallottam.. haha.. nem annyira viccesek, mint amennyire szánalmasak.... a- hogyan utáltassuk meg az irodalmat  kérdéskörben.


    Ti emlékeztek a benzintútrablás sztoryra? 1986-vagy 87ben volt az is... 4en követték el, de  csak három lett belőle bűnbak.. a negyediknek jók voltak az akkori kapcsolatai. (ill a szülőknek)- róla kevesen tudták, hogy ott volt.  Pedig ő volt az egyik Págiszos..(áltsuliban osztálytársam)  Aztán a másik Págiszos.... ő nem úszta meg.. fiatalkorúak börtönében ült..  (szintén ismertem, mert ő is  osztársam volt áltsuliban de csak 1 évig..)
      A harmadik  fiatalkorú...róla csak tudtam kicsoda-- ahogy kb az egész város tudta..  akkoriban hires ember fiacskája.. ((( asszem az ő papája lett késöbb jós?? vagy látnok vagy ilyesmi.. de már jóval a rendszerváltás után)


     


    A negyedik idősebb volt.. ő csinálta az egészet és aztán őt is itélték a legsúlyoabb büntetésre.


     


    Ma sem értem, hogy a 3 fiatalt. akik ráadásul akkori viszonyok között jó körülmények között éltek.. sokkal jobban mint  közülünk bárki, hogyan vihette bele ez a negyedik  bele ebbe a balhéba.


    jó kis sztorykat tudok még..  tudom melyik fiú melyik tanárnőbe volt szerelmes és  hasonlók...:-D


    és még ma is szét magam, ha  megnézem a szalagavatós videójukat.néha.


     


     

    előzmény:
    ladybird65 (93)
    2014-09-13  17:16
  7. 2014. szeptember 13. 17:1693.
    Bátyám is oda járt, de ő gépész szakra. Nekik viszont nem is volt biosz a középsuliban (mert azt írod, biológia tanárnő volt). Ettől függetlenül én elhiszem, amit írtál.
    előzmény:
    Lillaréka (89)
    2014-09-13  09:30
  8. Torolt_felhasznalo_634765
    Torolt_felhasznalo_634765
    2014. szeptember 13. 10:2192.
    Igen, régebben tudták, most meg már csak érzik.

    Nem is kell pornót nézniük: elég egy egyszerű zenei videoklip. Pár éve eljutott odáig ez a műfaj is, hogy már nem tudtak annál rövidebbszoknyásabb-mindentmutatósabb-fehérneműsebb klipet kitalálni, már a meztelenséget imitálták mondjuk testszínű dresszekkel ilyen hozok is ajándékot meg nem is stílusban. Nők csókolóznak benne egymással stb. És a mai tinik ezeken a klipeken nőttek fel. Nem csoda, ha már az számukra a különleges és izgató, amiben a saját fantáziájukat mozgathatják meg, nincs minden direkte eléjük rakva.
    előzmény:
    Lillaréka (91)
    2014-09-13  10:08
  9. 2014. szeptember 13. 10:0891.

    De ezt régen tudták- tudtuk...


    Még fiatal lány voltam, amikor egyik idős bácsi munkatársunk.. mondta nekünk, hogy  izgalmasabb sokkal egy nő, ha csak sejtet... mintha  kiteszi amije van..


    De még ezt is finoman fogalmazta meg..


    3an voltunk  csitrik akkor a munkahelyen... és munkaköri kötelességből fehér zárt köpenyben dolgozunk....


    Minden esetre azt a mondatot sosem felejtettem el.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_634765 (90)
    2014-09-13  09:58
  10. Torolt_felhasznalo_634765
    Torolt_felhasznalo_634765
    2014. szeptember 13. 09:5890.
    A hasonló történetek nem szokatlanok a valóságban sem, urban legend szintjén sem, és még csak kivágott ruha sem kell hozzá. Sőt, én pont azt vettem észre, hogy a mai fiatalok nagyon is túl vannak ingerelve a vizuális képek terén, már az a fehér holló, aki nem látott még 15 évesen kemény pornót. Tehát egyre jellemzőbb az, hogy a kevesebb néha több, vagyis jobban izgatja a fantáziájukat a sejtelmes, mint a direkt.

    Mondok rá egy konkrét példát, pár éve történt javarészt fiú osztályban. Megnéztük együtt a Zeffirelli-féle Rómeó és Júliát kilencedikben, amúgy kevés filmet nézetek velük, inkább mesélünk-olvasunk, de ezt hasznosnak tartom, mivel valódi reneszánsz jelmezek, épületek, zenék teszik még színvonalasabbá ezt az amúgy is kimagasló filmművészeti alkotást. Szóval néztük. Van egyetlen jelenet, a nászéjszakás, amikor egy másodperc töredékére felvillan Júlia melle. Hát ott volt olyan felszisszenés, "tekerjük vissza" stb, hogy magam is meglepődtem. És nem azért, mert nem láttak még női mellet,, épp ellenkezőleg, ilyen finom erotika formájában már sokkal érdekesebb volt számukra. Ugyanezt tapasztalom az erotikus célzásokkal megtűzdelt irodalmi művek terén. Szinte kiabál róluk, hogy ne terheljetek túl, hiába vagyunk fiúk, az életkorunknak még ez való, nem a képernyőt betöltő nemi szerv a pornóban. És tényleg.
    előzmény:
    Lillaréka (89)
    2014-09-13  09:30
  11. 2014. szeptember 13. 09:3089.

    Aha.. csak az a baj, hogy ez megtörtént..
    1987ben,, az iskola neve Pattanyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola  Erősáram- osztályában.


    A szereplőket volt szerencsém ismerni... a srác beceneve Ficsúr volt akkoriban..


    A tanárnő Csilla Tanárnő volt és ráadásként biológiát tanitott.


     


    Nagyjából az egész osztályát ismertem egyébként.. Ficsúrral még jóban is volt a párom...  és Ficsúr egyik kedves ismerősőmet vette feleségül.


    sőt.. a tanárai közül nem is egyet ismertem én is.. és nemcsak hirből.. bár abból is..


    Mai történetem.. pedig az, hogy a lányom a Págisz bálon odament az iskolaigazgatóhoz és  kijelentettem hogy igazgató úr..  ismeri az édesapámat.. idejárt és Őn volt az osztályfönöke..


    De ugye urbánlegend amit elmeséltem.

    előzmény:
    felicienne (86)
    2014-09-13  09:06
  12. Torolt_felhasznalo_634765
    Torolt_felhasznalo_634765
    2014. szeptember 13. 09:1688.
    *ezek az okok
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_634765 (87)
    2014-09-13  09:15
  13. Torolt_felhasznalo_634765
    Torolt_felhasznalo_634765
    2014. szeptember 13. 09:1587.
    Igen, általában mindig megvan az ok a háttérben, ha a gyerek feltűnően viselkedik. Ezeket az okok általában ki is derülnek, és nagyon nehéz érzelmileg nem bevonódni, pedig muszáj. Ill. az is igaz, hogy bármennyire is tisztában vagyok azzal, hogy a gyereknek mi van otthon a hátterében, ha az én órámat teszi tönkre, az ott és akkor nem mindig vigasztal. A toleranciát, türelmi szintet emeli, de a végtelenségig az sem tart.

    "Nos,igen,itt kezdődik a pedagógia.Nem az a pedagógia,hogy bemész a Fazekasba a negyedik generációs orvosgyerekhez és bejuttatod  őt a SOTE-ra(akkor is bejuttatná az apja,ha Te nem lennél),hanem az,hogy bemész  és az  munkanélküli-közmunkás-hat általánost végzettek gyerekeihez és eljuttatod őket az érettségi-szakma kombóig." --- tökéletesen egyetértünk. Szerencsére utóbbi a gyakoribb, nem az, amikor lemorzsolódik a gyerek.

    A legtöbb tanár azzal is tisztában van, hogy a tisztelet kivívni nem bratyizással, tegeződéssel lehet. Keveset láttam még, aki ezt túl sokáig megengedte magának, az élet minket is formálgat ám.

    A külsőségek területén én nagyon toleráns vagyok, sajnos vagy sem, de eljutottam odáig, hogy tényleg nem érdekelne már, miben jön iskolába, milyenre festeti a haját, körmét, ha emellett normálisan tudna viselkedni. A tanári öltözködés is érdekes kérdés: én azt vettem észre, hogy sok lánynak hatással vagyok az öltözködésére - és nem papolással, mert azt soha nem szoktam ebben a témában (mint mondtam, nem is nagyon érdekel, miben járnak). De én pl. szeretem a ruhához illő kiegészítőket, és több osztályban is észrevettem már, hogy egyes lányok hasonlóakat kezdenek viselni. :) Vagy volt már olyan felsőm is, amit sokan megdicsértek lányok, aztán több hasonló is feltűnt. :) Ennek én örülök, mert egyrészt azt jelenti, nem vagyok még őskövület a szemükben, aki nem is ebben a világban él még öltözködésében sem, másrészt én tudom, hogy ezek nem ízléstelen és kihívó darabok, tehát rajtuk sem ciki viszontlátni. :) A saját nyaralásomon, szabadidőmben én is megengedek magamnak mélyebben dekoltált, rövidebb stb. ruhát, de suliban érződik a határ. Ősz és nyár elején mondjuk nehéz mértékletesnek maradni a hatszáz fokos tanteremben (nekik is, nekem is), de egy pántos póló még kölcsönösen elfogadható ilyenkor. :)
    előzmény:
    Lilibeth (82)
    2014-09-12  20:42
  14. 2014. szeptember 13. 09:0686.
    Ah,en ishallottam mar sokszor ezt a tortenetet, budapesti iskolaval eloadva. Urban legendnek is gyenge.
    előzmény:
    Lillaréka (83)
    2014-09-12  21:02
  15. 2014. szeptember 13. 08:0185.
    http://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2014/09/ 05/new-kid-at-school-forced-to-wear-shame-suit-for-dress-cod e-violation/?tid=pm_national_pop

    Mielőtt elönti a vérgőz az agyadat, legközelebb esetleg tájékozódhatnál.
    Fentebb meg lehet tekinteni, milyen felháborítóan kihívó öltözékben jelent meg a lány.

    FLORIDÁBAN.

    Skarlátbetűt érdemel, tényleg.
    előzmény:
    ÁgicaT (14)
    2014-09-11  06:59
  16. 2014. szeptember 13. 01:0184.
    Pontosan.
    Tehát  egy tanár is  viselkedjen úgy,hogy az tiszteletet váltson ki.
    Én elhiszem,hogy egy huszonéves nő szererti a szexiset,meg  a csinosat,de azért nem  32 hormontobzódádásos kamaszfiú előtt kell szexizni
    Mert ha azt mondjuk,hogy a 16 éves szexizzen a diszkóban,akkor a tanerő is szexiskedjen  otthon a vőlegényének pl.
    Megjegyzem,nemrég egy vidéki okmányirodában jártam és a  kb 45 körüli nőnek hatalmas dekoltázs+ push up melltartó.
    Azért a köz szolgáira is ráférne egy kis továbbképzés.

    Máskor szintén az államigazgatásban : vietnami papucs és a derék köré tekert valami anyagféle,mint a strandokon a strandkendő.

    De mondhatnám azt is ,amikor a családinak  hirdetett étteremben a kb 30 körüli pincérnőnek olyan rövid a minisortja,hogy ha lehajol belátni alá.
    Szóval,mielőtt a fiatalokat szidjuk.

    Ajánlott irodalom.Saját szavak c film
    Igaz történet alapján
    előzmény:
    Lillaréka (83)
    2014-09-12  21:02
  17. 2014. szeptember 12. 21:0283.

    Most egy több mint 25 évvel ezelötti történetet   mesélek el.. csak úgy.


    A férjem.. anno villamosipari szakközépbe járt..  bőven ki lehet jelenteni, hogy akkoriban a város  legjobb- legerősebb szakközépiskolája volt. (még majdnem ma is igaz.. mert ma a második)


    Tehát nem éppen  problémás tanulók jártak oda.


    Az egyik tanárnő éppen ilyen cuccban   ment be órát tartani a szintiszta  fiú osztályba... egyébként  a suliban  akkoriban egy szem lány járt... 


    A srácok mint szokásos  volt mindig is.. hangoskodtak óra elött,... Szóval belépett a fiatal tanárnő az alig cuccban.. és  felszólitotta a 16 éves srácokat, hogy- Álljatok Fel!


    mire a legnagyobb  hangúak egyike..  felkiáltott! - Tanárnő! már "állunk" !


     


    Azért Ficsúr mégsem lett valami csavargó.. -vezető beosztásban dolgozik az Audinál.  :-)


     

    előzmény:
    Lilibeth (82)
    2014-09-12  20:42
  18. 2014. szeptember 12. 20:4282.
    Az általad leírt módszer azoknál az osztályoknál működhet, ahol csak néhány renitens van. Van viszont olyan osztály is, ahol a szokásosnál sokkal több a hatalmas igazságérzettel, öntudattal és nagyszájúsággal megáldott diák, ott a kollektív büntetés a legrosszabb megoldás, nagyon a tanár ellen fordulnak, ha akár egyetlen diák is ártatlanul bűnhődik más miatt, még akkor is, ha többen voltak a bajkeverők. Ott viszont az egyéni büntetés sem mindig célravezető, ahol mondjuk már nyolc tárgyból bukásra áll a diák, és pont nem hatja meg, ha te azzal fenyegeted, hogy röpdogát íratsz vele, és a te tárgyad lesz a kilencedik. Éppen szembe is röhög, maga ajánlja fel, hogy írjál be te is még vagy tíz egyest, a naplóban elfér, és köpködi tovább a szotyit. Szóval itt tényleg mindig új szituk vannak, és mindig van meglepetés.
    idézet:
    trivial (80)
    2014-09-12 18:54:58
    Nos,igen,itt kezdődik a pedagógia.Nem az a pedagógia,hogy bemész a Fazekasba a negyedik generációs orvosgyerekhez és bejuttatod  őt a SOTE-ra(akkor is bejuttatná az apja,ha Te nem lennél),hanem az,hogy bemész  és az  munkanélküli-közmunkás-hat általánost végzettek gyerekeihez és eljuttatod őket az érettségi-szakma kombóig.

    A rossz gyerek:könnyű ráfogni,hogy könnyű neki,mert rossz,de valójában sokszor ők szenvednek a legjobban, a gyerek az legtöbbször családtünet.
    Talán azért rossz,hogy felhívja magára a figyelmet,hogy héhahó,vegyetek már észre.
    És igen,itt kezdődne  a meló,ami tudom,hogy fárasztó.
    De nem taníthat mindenki elitiskolában,mellesleg a zsenik között is van pár viselkedészavaros.
    Eleve szinte minden második házasság válással végződik.A gyerekek egyharmada élettársi kapcsolatba születik.
    Sok 10 éves már a 3-4 nevelőanyu-aput fogyasztja.
    Én azon csodálkozom,hogy nem hülyébbek a mai gyerekek.
    Régen"V" jelet raktak az elvált szülők gyerekeinek neve mellé.

    Senki sem szeret folyamatosan harcban állni. Az én egyéniségemmel eléggé összeférhetetlen a katonás stílus, nagyon nehezemre esik órákon át következetesen "szenyának" lennem pár renitens miatt. 

    A mai világban az van,hogy a tanár legyen haver,pajtás és a a  tanárok is így hiszik,ledöbbenek,amikor azt hallom,hogy ők ajánlják fel a kölcsönös tegezést.
    Nálunk is volt  pár  tanár,aki felajánlotta  a kölcsönös tegezést,egy volt,aki oda-vissza magázott és a többség meg bennünket tegezett,de visszafelé magázni kellett.
    Gondolom,tudod kit tiszteltünk a legjobban és kit "szivattunk" állandóan.:))
    És amikor azt látom,hogy a tanerőnéni megy be dekoltázsban,villlantósban.
    Egyszer egy kamaszfiú  mesélte,hogy olyan ruciban ment be a  tanárnéni a javarészt fiúosztályba,hogy teljesen vékony volt a ruhája,nem volt alatta se kombiné,se trikó,teljesen átvillogott a melltartó és a tanga.
    Na?És akkor az ilyen nénit hogy tiszteljék?
    Máskor meg ugyanez a nő köldökig dekoltázsban ment be,harmadjára csőtopban
    A felnőttek azt hiszik,hogy akkor tesznek jót a gyerekkel,ha lazák,pedig a gyerek igényli a határokat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_634765 (80)
    2014-09-12  18:54
  19. Torolt_felhasznalo_634765
    Torolt_felhasznalo_634765
    2014. szeptember 12. 19:4781.
    Velem lesz teli a topik teteje, de ez most leírom, mert - számomra legalábbis - nagyon érdekes volt. Voltam a diákjaimmal egy nem szokványos drogprevenciós előadáson, amit egy volt rendőrtiszt tartott tudományos alapokra helyezve, mégis a fiatalok számára is érthetően, szemléletesen, az ő nyelvükön. Nagyon kifejező kis ábrákon mutatta be, hogy a drogok pont az agy örömközpontját nyírják ki véglegesen. Örömet érezhetünk a szerelmünk láttán, egy kedves gesztus miatt, de a legnagyobb örömöt talán egy sikerélmény váltja ki belőlünk. Természetes, hormonok által termelt örömérzetet, amit viszont a drogok megszüntetnek az agyban, mert pont azt a központot támadják, ami a természetes öröm érzetének kialakulásáért felel, és sajnos regenerálódni sem tud soha többé.  Ez számomra sok mindent megmagyarázott azokkal a diákokkal kapcsolatban, akiket korábban motiválni lehetett sikerélménnyel, jó jeggyel, dicsérettel, de egy idő után semmivel. Ezt az előadást amúgy minden tinivel megnézetném, mert ha ez nem vette el a kedvüket a kipróbálástól, akkor semmi nem fogja.

    Nem minden diák drogozik, persze. Van, aki a családi háttere miatt szorong. Van, aki a tankötelezettség miatt ül ott, nem érdekli, ha megbukik vagy ha beírást kap, és az egyetlen, amit tenni tudsz vele, ha a személyes szimpátiáját elnyerve ráveszed valahogy, hogy legalább a többieket hagyja tanulni. Aztán van olyan is, akiről tudod, hogy érettségizni akar, jó jegyeket, mégis valahogy mintha teljesen ellentétesen viselkedne ezzel: rosszasággal fel akarja hívni magára a figyelmedet. Itt általában valami komoly családi zűr van a háttérben. És van, aki szimplán neveletlen, mert soha nem foglalkozott vele senki. Olyan is van, akit nem hagytak felnőni, és most is anyuka intéz helyette mindent, még az uzsonnáját is ő csomagolja el kockás szalvétába, és 17éves "picifiú" őt okolja, ha esetleg nem olyan szalámi van benne, amit szeret. Önálló felelősségérzete nulla, ha valami baj van, szalad anyucihoz, majd az eltakarítja utána a fekáliát. Reméli legalábbis. És vannak persze olyan "átlagos" diákok is, akik azért jönnek egy iskolába, mert tanulni szeretnének. Ha ilyenből jut sok egy osztályba, az a tanárnak a Kánaán. A többiben meg küzd, mint légy a meszes gödörben, vagyis próbál egyéni megoldásokat találni egy adott helyzetben. Ez sajnos nem mindig sikerül.
    előzmény:
    Lillaréka (78)
    2014-09-12  18:06
  20. Torolt_felhasznalo_634765
    Torolt_felhasznalo_634765
    2014. szeptember 12. 18:5480.
    Az általad leírt módszer azoknál az osztályoknál működhet, ahol csak néhány renitens van. Van viszont olyan osztály is, ahol a szokásosnál sokkal több a hatalmas igazságérzettel, öntudattal és nagyszájúsággal megáldott diák, ott a kollektív büntetés a legrosszabb megoldás, nagyon a tanár ellen fordulnak, ha akár egyetlen diák is ártatlanul bűnhődik más miatt, még akkor is, ha többen voltak a bajkeverők. Ott viszont az egyéni büntetés sem mindig célravezető, ahol mondjuk már nyolc tárgyból bukásra áll a diák, és pont nem hatja meg, ha te azzal fenyegeted, hogy röpdogát íratsz vele, és a te tárgyad lesz a kilencedik. Éppen szembe is röhög, maga ajánlja fel, hogy írjál be te is még vagy tíz egyest, a naplóban elfér, és köpködi tovább a szotyit. Szóval itt tényleg mindig új szituk vannak, és mindig van meglepetés.
    előzmény:
    Lilibeth (75)
    2014-09-12  17:54
  21. Torolt_felhasznalo_634765
    Torolt_felhasznalo_634765
    2014. szeptember 12. 18:1779.
    Egy évtizedes tapasztalattal most ott tartok, hogy minden osztálynál más válik be. (Ezért is tartom bődületes baromságnak az előre megírt tanmeneteket, óravázlatokat.) Volt olyan osztály, ahol négy éven át folyamatosan ügyeskednem kellett. Újabb és újabb módszereket kellett kiagyalnom, mert ami tegnap még tökéletesen működött velük, az ma már nem, holnap meg végképp kiverte a biztit. De a legjobb, elismerem, az, ha kezdettől valahogy egy hullámhosszon vagyunk, mert érezzük, hogy közös a cél. Akkor az sem zavar, ha nagyon buták a gyerekek, és fele olyan lassan értenek meg valamit, mint egy átlag osztály, mert nem sajnálom az időt, és boldog vagyok, ha végre megértik. Mert ők akarják! A szemtelenséggel, rosszindulattal szemben viszont nagyon nehéz türelmesnek, erősnek maradni. Pedig muszáj, különben véged. Ez van, tudom, ezt szakítottam, szagoljam. :) Szagolom. :)
    előzmény:
    Lillaréka (78)
    2014-09-12  18:06
  22. 2014. szeptember 12. 18:0678.

    most a kicsilányom jár ugyanazon suliba és ugyanolyan osztályba, ahol a nagy érettségizett. éppen 4 év a korkülönbség közöttük. 


    Gimnázium..  Humán - angol- német..  azért ide jó tanulmányi eredménnyel lehetett bekerülni.


    és  bizony itt is vannak érdekes dolgok... pedig túlnyomó részt lányosztály.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_634765 (76)
    2014-09-12  17:58
  23. 2014. szeptember 12. 18:0277.

    Jó módszer lehetett ott és akkor ahova Te jártál...

    De Trivial történeteit ismerve...  nála és most nem biztos, hogy müködne...

    Nekem egyik  ismerősöm mesélte, hogy egy  elég jó középiskolába járt a nagyfia... és ott a tanár már első órán közölte,  -szintén magyar- töri, hogy aki  nem szeretne részt venni az órán  az legyen szives  foglaljon helyet hátul és neki mindegy mit csinál.. csak csendben tegye.Aki  részt akar venni, az jöjjön előre. .. velük hajlandó lesz maximálisan foglalkozni és minden segitséget megadni. De olyanokkal nem kinlódik akik  nem akarnak tanulni


    Ott meg ez müködött.

    Tudjátok  én nem értem mégsem. Kb az én nemzedékem nevelte fel a mai tiniket... és nálunk még  teljesen kizárt volt az a fajta viselkedés amit Trivial leirt...


    Szóval nem értem..  hol csesztük el, és miért csesztük el..


    (kivéve én... :-D- nekem normálisak a gyerekeim--de tényleg)

    előzmény:
    Lilibeth (75)
    2014-09-12  17:54
  24. Torolt_felhasznalo_634765
    Torolt_felhasznalo_634765
    2014. szeptember 12. 17:5876.
    Tudom, én is ismerek párat. :) Viszont nagyon nem mindegy az arány. Senki sem szeret folyamatosan harcban állni. Az én egyéniségemmel eléggé összeférhetetlen a katonás stílus, nagyon nehezemre esik órákon át következetesen "szenyának" lennem pár renitens miatt. De volt már rá példa sajnos, hogy nem volt más választásom :( De akkor is nagyon sajnáltam azokat, akik ártatlanul viselték el ezt. Meg az sem mindegy, hogy egy osztályban csak néhány rendetlen és szemtelen van, vagy esetleg kettő, aki nem az. 
    előzmény:
    Lilibeth (75)
    2014-09-12  17:54

Címlap

top