Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ami nélkül nem múlhat el a nyár

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2013. július 12. 16:49
Ahogyan a sok-sok zöldséget, gyümölcsöt, gabonát, terményt régen is nyáron gyűjtötték be az év további napjaira (szárítva, lekvárként, hűtve...), ugyanúgy azokat az élményeket is most érdemes begyűjteni (és jól feltankolni belőlük), amiket a nyár melege, a természet adhat.

Nők Lapja Café: Ami nélkül nem múlhat el a nyár
  1. 2018. október 23. 07:3823.

    Thanks a lot share https://texttwist.online/ this game.

    előzmény:
    flygande_angel (2)
    2013-07-12  16:49
  2. 2013. július 15. 12:2122.
    Viszonylag sok só kell bele. Régen nekem is megpuhult, utána véletlenül elsóztam és akkor ropogós maradt.
    előzmény:
    brampton (18)
    2013-07-13  02:19
  3. 2013. július 15. 10:4021.
    Azért a vadvirágokkal csak csínján! Van ami védett, és az lehet nagyon drága!
  4. 2013. július 13. 07:0920.

    Sikerül mindig olyan rücskös, szúrós kis kovászolnivaló apróbb uborkát venni ami ropogós, zölden is.

    A két végét lenyisszantom és a közepét 4- 5 x megszurkálom a kiskés hegyével

    Így kerülnek az üvegbe.A jó nagy marék só is fontos.

     

    Gondolom sok százezer háziasszony is így készíti.

    Csak gondolkodtam azon, hogy mitől puhulhat meg.

     

     

    Egy szezonban azért legalább egyszer  előfordul, hogy ugyanilyen előkészületek mellett mégsem  olyan mint amilyennek lennie kellene.

     

     

     

    előzmény:
    brampton (18)
    2013-07-13  02:19
  5. 2013. július 13. 07:0019.

    Ki fogom próbálni a kruplivak készített kovászos uborkát is.

    Biztosan érdekes íze lehet.

    Nem lehet rossz, ha annyi háztartásban kedvelik.

     

     

     

    előzmény:
    bigacsiga2 (16)
    2013-07-12  21:48
  6. 2013. július 13. 02:1918.
    Probaltam mar azt is  de nem tudok rajonni  miert puhul mindig meg   egyszeruen akarhany receptet kiprobaltam szep a szine  jo az illata es puha???/ mit szurok el??
    előzmény:
    bigacsiga2 (16)
    2013-07-12  21:48
  7. Torolt_felhasznalo_884407
    Torolt_felhasznalo_884407
    2013. július 12. 23:2617.

    Ha már koviubi, sokan nem tudják, hogy nem is nap kell az éréshez, hanem meleg. Árnyékban is ugyanolyan fini lesz, ha elggé meleg van hozzá. S mostanában van..

     

    Amúgy én is pont úgy csinálom, mint te. 

    előzmény:
    Csendike (6)
    2013-07-12  17:56
  8. 2013. július 12. 21:4816.

    Azért nem hallottál, mert nem vagy sváb...

     

    A krumplis a sváb kovászos uborka.

    Azzal azért jobb csinálni, mert nem pimpósodik meg az uborka leve.

    És öreg krumpli kell hozzá.

     

     

     

     

     

     

    előzmény:
    Csendike (9)
    2013-07-12  18:37
  9. 2013. július 12. 18:5415.

    Igen, gondoltam hogy érted.

     

    Kipróbálom a recepteket, mert szeretek újítani is.Köszi.

    előzmény:
    flygande_angel (13)
    2013-07-12  18:49
  10. 2013. július 12. 18:5114.

    Nagyon jó ötlet.

    Bevallom, hogy  káposztát nem csinálok itthon.

     

    Vidéki nénitől veszek a Fény utcai piacon.

    Az övé finom, illatos  ( tudod nem az a büdös kapcaszagú ), jóízű.Picike pirosra érett paprika van benne és birsalma és almaszeletek.

     

    Nagyon ízletes.

    Káposztából inkább a káposztástésztát készítem.

    Az olyan kedvencem, hogy hetente 4 x is megenném.

    Persze nem készítek olyan gyakran, de olyat enni  mindig kapható lennék.

     

    előzmény:
    flygande_angel (12)
    2013-07-12  18:43
  11. 2013. július 12. 18:4913.

    ertem en

     potatis

     Solanum tuberosum

    der Erdepfel, die kartoffel

     

    előzmény:
    Csendike (11)
    2013-07-12  18:42
  12. 2013. július 12. 18:4312.

    Probald ki a germanok igy keszitik a savanyitott kovaszolt uborkat .

    Sosle, kapor es tisztitott burgonya .

    Ugyanezt szeletelt kaposztaval is keszitjuk .

    Uborka helyett szeletelt kaposztat hasznalunk .Nagyon finom . 

    Te hogy csinalod ? 

    előzmény:
    Csendike (9)
    2013-07-12  18:37
  13. 2013. július 12. 18:4211.
    Szóval:krumpli
    előzmény:
    Csendike (10)
    2013-07-12  18:41
  14. 2013. július 12. 18:4110.

    Azt viszont már kitapasztaltam, hogy rozskenyérrel nem az igazi a kovászos uborka.

    Nem mélyedtem még el a rejtély megoldásában, csak feltünt hogy a lé sem olyan mint kellene lennie.

     

    ( Ez a liszt és krupli dolog nagyon jó ötlet, mert ha nincs itthon kenyér akkor is megoldható az uborka elkészítése)

    előzmény:
    flygande_angel (8)
    2013-07-12  18:35
  15. 2013. július 12. 18:379.

    Köszi.

    Soha nem hallottam ilyesmiről.A lényeg hogy jó lesz az uborka.

    előzmény:
    flygande_angel (8)
    2013-07-12  18:35
  16. 2013. július 12. 18:358.

    "... (Olyat, amilyet otthon csinálunk, szinte sehol nem lehet enni. Több étteremben nem pirítóssal kovászolnak, hanem lisztet szórnak az uborka közé.)...."

     

    Krumplit megtisztitva szeletelve tesszuk az uveg aljara es a tetejere is . 

    előzmény:
    Csendike (6)
    2013-07-12  17:56
  17. 2013. július 12. 18:287.
    Ugyanazt, amit a krumpli. A kovászoláshoz ugyanis keményítő kell. Az pedig van a lisztben, a kenyérben és  a krumpliban is.
  18. 2013. július 12. 17:566.

    Nem olvastam a cikket, de itt a hsz-dnál meglepett a liszt említése.

    Tényleg, az minek a kovászosoláshoz?

     

    A krumplis kovászos uborkát szintén nem ismerem.Milyen állapotban kerül a burgponya az üvegbe?

     

    Sima fehérkenyér sarkával, egy hatalmas adag kaporral és néhány girizd foghagymával csinálom.

    Jó langyos sós vizet öntök rá és megy az üveg napozni.

    2 nap és tökéletes az ubi.De ezalatt az idő alatt úgy forr a napon, mintha főzném.

     

     

    előzmény:
    flygande_angel (4)
    2013-07-12  17:09
  19. 2013. július 12. 17:175.
     lissztet lisztet
  20. 2013. július 12. 17:094.

    Kovaszos uborkat felenk krumlival keszitik es nem piritos kenyerrel vagy lissztet bele szorva 

    tenlyeg mit kezd vele a liszt  

  21. 2013. július 12. 17:043.

    "....fő kedvencemet, a „lifetációt". A „lifetáció" lifegés, lebegés, akár laza meditációval egybekötve (ez már-már egyfajta levitáció), azaz a vízben gumimatracon való ringatózás. Minden szerénytelenség nélkül mondhatom, ennek a műfajnak évek óta az egyik mestere vagyok..."

     

    Ki az eredeti szerzo ?

     

    https://www.facebook.com/soeriipoolek/posts/1015092 5339425064 

     

    "..... Ebéd után vagy pihenünk, vagy úszunk és lifetálunk. ( Lifetáció= lifegés, meditáció, levitáció, azaz a gumimatracon ringatózni, egy bólyához kikötözve, vagy szabadon. .."

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2013-07-12  16:49
  22. 2013. július 12. 16:492.
    En a vizenlifeges helyett tobbre becsulok egy Boundary Waters teruleten torteno satras kenuzast

Címlap

top