Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Öltözz ki, ha színházba mész!

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2013. január 26. 15:49
Amikor színházba mész, nem illik elbliccelni a kiöltözést. Persze, nem is érdemes.

Nők Lapja Café: Öltözz ki, ha színházba mész!
  1. 2018. március 13. 19:3353.

    mondjuk azért egy normális blúzt vagy inget mi felveszünk ilyenkor is...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_745347 (52)
    2018-03-13  19:32
  2. 2018. március 13. 19:3252.

    Pl. amikor a színészek majdnem pucérak, vagy kvázi csak valami pléd takarja őket, amit a rekamiéról csórtak... :P


    Vagy amikor úgyis töksötét van az egész darab alatt...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_745347 (51)
    2018-03-13  10:41
  3. 2018. március 13. 10:4151.

    Mondjuk a "színházak" némelyike is elég érdekes manapság, szóval van, ahol nem oszt nem szoroz...

    előzmény:
    biza1 (50)
    2018-03-13  09:35
  4. 2018. március 13. 09:3550.

    Maximálisan egyetértek. 


    Sokan mennek színházba rettenetes öltözékben, inkább maradnának otthon a tv előtt

    előzmény:
    nomis (47)
    2013-01-29  23:16
  5. 2013. december 10. 15:4449.
    Jól jött most ez a cikk. Épp színházba készülök este :)
  6. 2013. január 31. 17:0248.

    Kinek a ruhája nem tetszett az említett műsorokból?;)

    (Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én ezeket kizárólag azért néztem, mert kíváncsi voltam, ki hogy énekel.)

    Mellesleg, most megpróbálok visszaemlékezni, ha már így felhoztad a kérdést...kifejezetten sok öltönyt láttam pl. a Voice-ban. Bár, való igaz, mondjuk egy zúzósabb számot tényleg általában nem öltönyben vagy nagyestélyiben nyomtak le...az igénytelen fejüket nekik!

    :))

    előzmény:
    nomis (47)
    2013-01-29  23:16
  7. 2013. január 29. 23:1647.

    Na, ez pont mostanában volt téma a családban!

    Karácsonykor elmentünk a férjemmel és a két gyerekünkkel színházba megnézni a Diótörőt. Máskor is járunk persze, de ez azért volt mégis különlegesebb a többi alkalomtól, mert karácsonykor volt, és a Diótörőt néztük meg. Nekem már régi vágyam volt. Nem a fővárosban élünk -megyeszékhely-, szóval  20 évet kellett várni erre az előadásra. Közben a gyerekeim felnőttek, 20 éves fiú, 18 éves lány. Különösképpen nem öltöztünk ki, értendő ez alatt, hogy a fiúkon nem szmoking volt, hanem öltöny-nyakkendő nélkül, a lányom és én sima egyszerű "kis fekete" ruhát vettünk fel.

    És akkor ért minket a döbbenet: még ennyi alulöltözött, igénytelen embert az életben nem láttam. Farmer, sportcipő, póló, jobb esetben ing, de az is kockás vagy össze-vissza feliratozva. Mintha egy délutáni matinéra ültünk volna be. Meglepően sok volt a fiatal, a gyerekeim korosztálya, gondolom ajándékba kapták a jegyeket, kis kivételtől eltekintve mind topisan öltözve. 

    Álljunk már meg egy szóra! Karácsonykor, a gyönyörű Nagyszínházban, bársonyszékek , aranyozott páholyok, kristálycsillár és minden ami kell,  egy gyönyörű mese a színpadon és igénytelen közönség.

    Mert ez igen is igénytelenség! Nem iskolázottság és pénz kérdése. Nem a színészeknek, meg a darabnak kell megadni a tiszteletet, hanem a helynek (és alkalomnak). Ha berakja a seggét a bársonyszékbe, szünetben vedeli a pezsgőt a büfében pezsgőspohárból, akkor öltözzön már fel normálisan.Ott sem műanyag porhárból szolgálják ki.

    Gyakran járunk színházba, ha úgy esik, akkor hétköznap is. Előadás függő. Ha egy modernebb kialakítású helyre megyünk, Kamaraszínház, Játékszín, Csarnok simán belefér akár még a farmer is, fel lehet öltözni sportosan elegánsan is. Van a férjemnek meg nekem is színházbajárós fekete farmerünk, csinos blézerek, topok és kész. De mint ahogy nem megyek temetésre, bálba, esküvőre (ha csak nem ezt kérik) topisan, így nyilván színházba sem. Ez nem mozi. 

    Szóval szerintem abszolút a hely határozza meg az öltözéket és mindenkiben kellene annyi tiszteletnek lenni, hogy ezt belássa.

    Az meg hogy vannak olyan vélemények, hogy az a menő, aki minél topisabb, aki nem így öltözködik, az vidéki bunkó, már nem is kommentálom. 

    Ez köszönhető a sok celeb stylist -vagy hogy hívják ezeket mostanában- képződményeknek. Meg a Megasztárnak, X-faktornak, Voicn-ak meg hasonló "divatformáló" színvonalas műsornak.

     

  8. 2013. január 29. 12:5246.

    "Én több dologban hagyománytisztelő vagyok, de ez az "öltözzünk ki ahhoz, hogy sokadmagammal egy széken ülve megnézzek/hallgassak egy darabot" - számomra nevetséges problémázás, semmi több. Az más, ha valaki szívesen vesz fel estélyit, öltönyt, stb., akkor tegye csak. Megértem, hogy jóleső érzés felvenni egy csinos ruhát. De miért nem tök mindegy, ki miben van? Mert ha sokan lennének farmerben, még a végén feszengenének azok, akik meg glancba vágták magukat?;) "

     

     

     

    Azért nem szabad azt sem elfelejteni hogy régen a színház , opera fő célja nem a darab megnézése volt , hanem ott éltek társadalmi életet az emberek. Egy úrinő kevés helyre mehetett el , a színház volt az egyik.A szép ruhákat egymásnak vették fel , a hölgyek megpróbálták túlöltözni egymást , az urak sokszor be se mentek , kinn szivaroztak a darab alatt , ittak és beszélgettek a darab közben. Nem azért vettek fel szép ruhákat mert tisztelték a színészeket meg a színművészetet.     
    előzmény:
    biobula (40)
    2013-01-28  14:26
  9. 2013. január 29. 12:3845.

    Ami elég nagy különbség a " szakmabeliek" és a többiek között hogy az utóbbiak többnyire elővételben vesznek jegyet ,  így nem igazán van mentség arra miért nem öltöznek fel szépen.

    Viszont akik színházban dolgoznak sokszor az utolsó pillanatban kapnak ingyenjegyet , van aki csak azért beül ha kevés a néző , hogy ne játszanak a kollégák üres székeknek.

    Aztán az van rajtuk ami...a kollégák a színpadon nem veszik ezt tiszteletlenségnek, aki meg a színpad helyett azzal foglalkozik hogy ki mit vett fel annak a véleménye nem sokat ér...

     

    Ez nem feltétlenül jelenti azt hogy az illető mindig farmerbe megy.

    Volt hogy mentem farmerban premierre mert 1 órával kezdés előtt kellett közönség mivel sok volt az üres hely... Modern darab , új szerző...

    Jó sok emberke viselt azon az előadáson farmert meg ilyesmit.

    A közönség fele a színhazban dolgozott. :)

     

    De ha tudom legalább aznap reggel hogy színházba megyek akkor mindig elegánsabb vagyok.

    Premierre vagy gálára pedig természetesen nagyestélyibe megyek ,hacsak nem valami kisebb pinceszínház. Oda persze elég egy szoknya / nadrág , szebb felső.

     

    Igaz én legtöbbször próbákat nézek , de ott csak szakmabeliek vannak úgyhogy senki nem öltözik ki.

     

    Macinacim meg kinyúlt pólóm az nincs.

     

    :)

     

     

     

    előzmény:
    Kalliopé (42)
    2013-01-28  15:07
  10. 2013. január 28. 21:1144.
    előzmény:
    Kalliopé (42)
    2013-01-28  15:07
  11. Torolt_felhasznalo_464050
    Torolt_felhasznalo_464050
    2013. január 28. 18:0943.
    Azért ezt a jelenetet szívesen megnéztem volna
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_395009 (32)
    2013-01-27  02:12
  12. 2013. január 28. 15:0742.

    Vicces dolgokat tudok meg itt az nlc-n.

    Jómúltkor (van az már több mint egy éve)  indult egy topic arról, hogy milyen igénytelen már az a nő, aki otthon macinaciban van, és nem szép ruhácskában várja haza az urát, és nem abban pucolja az ablakot, mert mennyire snassz is az, meg kiábrándító, vágyölő, stb stb...Az ilyen nő ne is csodálkozzon, ha a zura lelép, otthagyja egy cicamicáért. Igaza is van!

     

    Most meg megtudom, hogy paraszt mindenki, aki a színházba nem farmerba és kinyúlt pulcsiba, edzőcipőbe vagy gumicsizmába megy, mert az ilyennek biztos nem része a színház az életének..És különbenis csak kétféle ruházat létezik, az estélyiruha meg a farmer-pulcsi-gumicsizma..


     

    Tényleg! Aki a színházba farmerba megy, nem öltözik ki, hova öltözik fel? Annyira jó az a farmer, hogy soha  semmi mást fel nem venne?

    Mert én szeretek időnként csinosabban öltözni.

    Na persze, tudom, a férjet kell itthon csiniruciban várni....

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2013-01-26  15:49
  13. 2013. január 28. 14:4541.

    Ahogyan a temetésre illik feketében menni,az esküvőn nem illik túlöltözni a mennyasszonyt,úgy a színházba is illik szépen felöltözni.Nem fognak egyik eseményről sem kidobni ,ha nem vagy megfelelően öltözve,de attól még nem illik.

    Én sose csinálok nagy ügyet az öltözködésből ,ha színházba megyek ,télen egy fekete nadrág egy elegánsabb felsővel ,nyáron meg vmi lenge ruha vagy a kis fekete.Nem gondolom azt ,hogy a kisestélyi vagy az öltöny lenne a kötelező ,de farmer+poló+futócipő nekem kínos lenne.

  14. 2013. január 28. 14:2640.

    Nyilván a szetteket viselők közül senki sem BKV-val, három átszállással+hóban gyaloglással megy színházba...

     

    Sose értettem, minek téma ez a "kiöltözés". A színészeknek szerintem édesmindegy, rég rossz lenne, ha darab közben azt néznék, ki van farmerben a nézőtéren. Másokat azzal tisztelek meg, ha nem vagyok koszos és büdös. Ami ezen felül van, az szerintem múljon ki-ki ízlésén. Ha csíkos tréningnadrágban megyek színházba, az maximum nekem ciki érzés - de ha meg az, akkor eleve nem abban megyek.

     

    Azt még megértem, hogy esküvőre nem megyünk pl. szabadidőruhában (bár az én esküvőmön totál nem zavart volna, ha valaki abban jön, az biztos), meg temetésre nem veszünk fel Hawaii mintás inget - de a színház az a darabról szóljon már, ne arról, hogy ki miben van...

     

    Én több dologban hagyománytisztelő vagyok, de ez az "öltözzünk ki ahhoz, hogy sokadmagammal egy széken ülve megnézzek/hallgassak egy darabot" - számomra nevetséges problémázás, semmi több. Az más, ha valaki szívesen vesz fel estélyit, öltönyt, stb., akkor tegye csak. Megértem, hogy jóleső érzés felvenni egy csinos ruhát. De miért nem tök mindegy, ki miben van? Mert ha sokan lennének farmerben, még a végén feszengenének azok, akik meg glancba vágták magukat?;)

  15. 2013. január 28. 14:0339.

    Pls, öltözz ki a Nemzetis Jégre vagy a Nemzetis Vadászjelenetekre, ahol babzsákokon vagy szalmazsákokon kell végigülnöd az előadást...

     
  16. 2013. január 27. 18:2838.

     

     

    Teljesen egyetértek.

     

     

    Nekem is az a tapasztalatom , hogy inkább annak fontos kiöltözni akinek ritkaság a színház.

    Aki hetente többször megy az nem mindig vesz estélyit.

    Persze a szakadt piszkos ruha és az estélyi között van jó pár választási lehetőség.

    Hogy ki mit visel a színházban engem nem érdekel amig nem piszkos és büdös.

    Aki szerintem bunkó az az , aki beszél , eszik, vagy nem kapcsolja ki a mobilját.

    Vagy kisgyereket visz nem gyereknek való előadásra.

     

     

     

     

    előzmény:
    abraxas (26)
    2013-01-26  22:02
  17. 2013. január 27. 17:2837.
    Ez haláli! Nem volt egy elveszett asszonyka!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_395009 (32)
    2013-01-27  02:12
  18. 2013. január 27. 10:1936.
    pont ma délután jutunk el színházba, teljesen véletlenül. tegnap jött a lehetőség, mi meg épp hétvégézünk a férjemmel. és bizony egy árva darab blúz, öltöny nincs nálunk. szóval farmerba és csinos pulcsiba leszünk. nem tudunk előtte hazamenni és nem fogom kihagyni a lehetőséget pusztán a ruha miatt.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2013-01-26  15:49
  19. 2013. január 27. 09:5435.

    Ha színház, akkor az nekem általában öltönyt+nyakkendőt jelent. 

     

    De !

     

    Az sem mindegy melyik színházról van szó, mert színháza válogatja. Míg egy klasszikus "kőszínház" esti előadására "kiöltözöm", addig nem biztos, hogy egy művelődési ház színházi előadására vagy egy undergrand színház előadására is kiöltözöm. Ja, és nem felejtem el tájékoztatni a partneremet a várható viseletemről.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2013-01-26  15:49
  20. 2013. január 27. 03:1534.
    Hol sikerult ezeket a ruhakat, cipoket, kiegeszitoket talalni? En is kivancsi lennek az elerhetosegekre, mert tokeletesek, mindegyiket szivesn felvennem (nem csak szinhazba).
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2013-01-26  15:49
  21. Torolt_felhasznalo_395009
    Torolt_felhasznalo_395009
    2013. január 27. 02:1333.

    Ha  a  szinhaznak  nem  tetszik,  hogy a  ne'zok  hogyan  oltozkodnek,   szimplan  ki  kell  irniuk:

     

    "Estelyi  ruha  Kotelezo!  "

    előzmény:
    LINA (31)
    2013-01-26  22:52
  22. Torolt_felhasznalo_395009
    Torolt_felhasznalo_395009
    2013. január 27. 02:1232.

    Igen,  hat   attol  fugg,  hogy  ki  annak  a  lonak  a  tulajdonosa,  ugye???

     

    a masodik  vilaghaboru  idejen  voltak  me'g  magyar  arisztokratak  is  boven ,  Pesten  is.  Azok, alltalaban  azt  csinaltak  amit  csak  akartak,  mert o"k  a  torvenyek  felett  alltak.

     

    Pelda  kedveert:

    az  egyik  Csaky  grofnocske,  lohaton   vonult  be  egyik  delutan  az  egyik  Korond-i  kavehazba,  es  az  ott  kartyazo  ferjet nyilvanosan  megverte  a korbaccsal,  mert az  illeto  ffi  egesz  ejjel  nem  ment  haza.

     

     

     

     

     

    előzmény:
    LINA (31)
    2013-01-26  22:52
  23. 2013. január 26. 22:5231.

    Úgy gondolom ha valaki alkalomhoz illően,de nem a megszokott hétköznapi ruhájában,farmerban megy színházba,nem zárja ki egy előadás élvezetét és adott esetben ne lenne akár műértő is.

    Azt sem gondolnám,hogy nem az előadás nyújtotta élvezetért,kultúráért jár színházba.

     

    Az elvont bölcsészek,egyetemisták más kategóriát képviselnek. Ők pont amiatt nem törődnek az öltözékükkel,mert ezzel is azt akarják mutatni,hogy őket "csak" az előadás érdekli,mert ők aztán értő kritikusok is egyben. Minden más számukra felesleges cafrang. Akkor is,ha ez a mentalitás inkább csak  lázadás részükről,kis polgárpukkasztás. Trendi náluk a farmer-póló kombó a színházban is. Ennyi.

     

    Nézelődésről: az emberek a hétköznapokban az utcán is érzékelik,hogy mások hogy néznek ki,mi van rajtuk. Anélkül,hogy bármilyen megjegyzést tennének a másikra.

    Sok ember zárt térben,pl. a színházban ez fokozottan érvényes lehet.

     

    És vannak írott és iratlan szabályok,neveltetés,amit egy magát kultúrembernek valló  be szokott tartani.

     

    előzmény:
    November5 (18)
    2013-01-26  21:02
  24. 2013. január 26. 22:5230.

    Már maga szó is egy nagy hülyeség:kiöltözni!

     

    Ebből mindig arra asszociálok, hogy hétközben meg tiszta szakadék lehet az, aki ilyen kifejezést használ.

     Már jó ideje a normális ruházat sokkal olcsóbb mint egy farmer.

    Egy kellemes, jó kis cipő (bőr) eleve olcsóbb, mint ezek a büdös tréningcipők.Még akkor is azok, ha  a legjobb márka is.

     

    Mi az hogy kiöltözni?

    Ha normális és tiszta az öltözéked, akkor egy  szép kis szoknya vagy nadrág egy kellemes kis blúzzal tökéletesen megfelel ilyen alkalomra is.

    Blézered vagy kiskabátod csak van, és tökéletes a megjelenés.

    Ez a hétköznapokon sem kihívás, nemde?

    Vajon egy tárgyalásra, üzleti megbeszélésre is csak a szakadt poló a megfelelő?

     

     

     

     

     

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2013-01-26  15:49

Címlap

top