Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Amikor a konyhád megkeseríti az életed

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. október 24. 04:55
Az egyik a félhomályban hunyorog, a másiknak a dereka fáj állandóan, a harmadik alig győz szaladgálni a rosszul tervezett konyha miatt. Háziasszonyok mesélik el, milyen hibákat érdemes elkerülni.

Nők Lapja Café: Amikor a konyhád megkeseríti az életed
  1. Torolt_felhasznalo_868256
    Torolt_felhasznalo_868256
    2012. október 29. 07:2882.

    Ez nagyon vicces (nem ám), de nekem nincs:-)

     

    Én a lányom apjától tanultam főzni. Azóta is ő főz náluk (már csak ex nekem).

     

    előzmény:
    cpapp (81)
    2012-10-29  00:51
  2. 2012. október 29. 00:5181.
    A legfontosabb konyhai felszerelés a feleség....
  3. 2012. október 28. 21:2580.
    Én is magamnak terveztem a konyhát, szép lett (bár a fényes felületen nagyon szépen mutatnak a baba-mancsok), nagy lett, de mégis vannak hibái. Túl kevés a munkapult rész (sarok-konyha) a 3szög megvan, de mégis kevés a pakolófelület, így most megpróbáljuk a hűtőt egy kicsit messzebbre tenni, és a felszabaduló helyre pedig még egy pultot tenni alsó és felső szekrényekkel, alulra egy kis hűtővel, hogy mégse kelljen a napi dolgokért sokat forgolódni. A harmadik konyhám már tökéletes lesz :))
  4. 2012. október 28. 21:1279.

    Sziasztok,

    még egy jó kis konyhatesztet ajánlok, hogy eltudjátok kerülni a rossz konyhát, szépen össze van itt gyűjtve egy csomó előforduló, bosszantó konyhai baki, megszámoltam több mint száz  :-)

    Olvassátok el, lehet belőle tanulni.

    Csury

     

     http://konyhaszakerto.hu/gyorsteszt

  5. 2012. október 28. 20:5378.
    Sziasztok,

    Nagyon jó hogy ezt a témát dobtátok fel, mert a konyháimmal korábban rengeteg gondom volt és a sors összehozott egy szakival, szó szerint konyhaszakértő :-)
    Nézzétek meg az eredményt ezen a videón, Én vagyok rajta. :-)

    http://konyhaszakerto.hu/szep-kepek/videok

    Tényleg szívből ajánlom, minden részletet megmutatok a konyhámból.
    CSury
  6. 2012. október 28. 20:4077.

    Sziasztok,

     

    Nagyon jó hogy ezt a témát dobtátok fel, mert a konyháimmal korábban rengeteg gondom volt és a sors összehozott egy szakival, szó szerint konyhaszakértő :-) 

    Nézzétek meg az eredményt ezen a videón, Én vagyok rajta.

     http://konyhaszakerto.hu/szep-kepek/videok

    Té nyleg szívből ajánlom, minden részletet megmutatok a konyhámból.

    CSury 

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-10-24  04:55
  7. 2012. október 26. 09:3276.
    Az olvasószerkesztő (már ha van ilyen) megint nem állt a helyzet magaslatán, a kezdő mondat: "A konyhatervezés legtöbbet emlegetett alapszabálya, hogy a sütő, a mosogató és a tűzhely háromszög alakban helyezkedjenek el" máris hibás, hiszen mint a posztban olvasható a hűtő-mosogató-főzőhely háromszögről van szó....
    Tudom, hogy ilyenkor csak a szponzort érdemes kiemelni, de a magam részéről számtalan helyen voltam, ahol ingyenes konyhatervezést vállalnak, és mindegyik ötletet meghallgattam, plusz a saját tapasztalataimat összegezve alakítottam ki a konyhát. Én a Freddi konyhára szavaztam, szép és olcsó, eljönnek beszerelni, nem kell külön mestert vadászni.
  8. 2012. október 25. 22:4675.

    Az én konyhám egybe van az étkezővel. De lassan egy közlekedési rendőr kell, hogy irányítson. Na nem a rendetlenségtől, hanem a kütyümániámtól.

     

    Nekem elő vannak azok a gépek amiket minden nap használok. Miért is raknám el? 

     

    Mosogatni való nincs, és én is eltörlöm és elrakom az edényeket. De a csepegtető tálcát eszembe se jutott, hogy el kéne tenni.

     

    A fűszerpolcom a plafonig ér, de csak hátranyúlok és tudom mi hol van, kivéve ha a takarítócsajszi máshová rakja. Arra rájöttem, hogy sokkal nagyobb előkészítő asztalt kellett volna csináltatnom, de már sajnos késő. 

     

     

     

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-10-24  04:55
  9. 2012. október 25. 12:3474.

    Hat ehhez nem lenne energiam :)

     

    előzmény:
    Bibige (72)
    2012-10-25  00:01
  10. 2012. október 25. 11:3873.
    nekem van egy apró főző fülkém, abból nyíllik a kamra a spájz az egyik oldalon és az étkező a másik oldalon. Mivel picuri, így a tűzhely, egy kis munkapult, egy mosogató csöpögtetővel, egy mikró és két fali szekrény van, az egyikben a tányér, pohár, bőgre ilyenek, másikban fűszerek. Ja és a munkapulton is van egy fűszer polcom, meg a falon is. A falon kiszedők lógnak, szűrők. Mivel ilyen picurka, így az étkezőben van a két fali szekrénynek az alja, és azt a munkapúltot használom leginkább mindenre. Azon a kávé főző és a hifi van. A gépek nekem is a spájzba dobozban,  csak ha használom akkor vesze elő.
  11. 2012. október 25. 00:0172.

    Latok itt ott fotot, ide is tett valaki, (gygyke)A pult tok ures, szo se rola szep, de hova teszitek a naponta hasznalt konyhai gepeket? Mint pl a vizforralo, teafozo, kavefozo, paroloedeny nekem orokke tele van a pult. Van egy hosszu pult, ( u alaku konyha) amin kizarolag ezek vannak. Egy rovidebben a gyumolcsok, aztan jon a mosogato majd az u alak masik szara, kis pult tuzhely pult ismet, amin meg a sutogeto van... 

    Szoval az ures pult nekem olyan kialito termi, vagy nagyon rendetlen vagyok..  

    idézet:
    ezanick* (27)
    2012-10-24 14:36:10

    Mindenkinek mást és mást jelent a rend fogalma. Van egy szomszédom, akinél nincs elöl a konyhában semmi, mert főzés illetve evés után azonnal elmosogat mindent. A csorgató is csak a mosogatás ideje alatt van a munkapulton, mert nem várja meg, hogy megszáradjanak az edények, hanem rögtön eltörölget mindent, és el is pakolja a szekrénybe a csorgatóval együtt. Neki nincs elöl sem konyhai gép, de még csak egy flakon mosogató -- vagy súrolószer sem. 

     

    Panelban élünk, nincs sem spajz, sem lomkamra, úgyhogy a konyhaszekrényekben van minden, a zárt ajtók mögött. Szomszédasszonyomnak a konyha a vendéglátóhely, azért vezette be ezt a rendszert. 

     

    Ha hivatalos helyről kimennének környezettanulmányra, lehet, meggyanúsítanák, hogy eltitkolt jövedelme van, és rendeli valahonnan az ételt. Pedig az átszűrődő illatokból tudom, hogy minden nap főz. 

    előzmény:
    ezanick* (27)
    2012-10-24  14:36
  12. 2012. október 24. 21:2071.
    az én konyhám nem túl nagy egybe van nyitva az étkezővel de szeretm mert mi csináltuk minden kéz alat van és ha áram szünetbe le kell mennem akor is tudom mit hol találok meg
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-10-24  04:55
  13. 2012. október 24. 21:1970.

    Hát igen:) Nálunk 5 háztartás jött össze, mármint a házunkban. Az első anyósom, a második anyósom holmijai, akkor a férjem első feleségétől, és a második feleségétől örökölt dolgok, és akkor még a saját cuccaim.

     

    Ugye, vannak értékek, amiket őrizni kell, mert érték. Vannak tárgyak, amelyekhez érzelmi szálak kötnek, nincs mese, még ha egyszerű műanyag giccs maciról van is szó, amit az elhunyt férjem adott nekem halála előtt egy hónappal nők napjára: egyértelmű, hogy a kezét törném le, aki kidobná. Akkor ott az anyósom Hévizi emléke, olcsó, egy faszeletre ráfestett szintén giccs, de világéletében a feje felett tartotta felakasztva, és a halála után, a hagyatékát átvizsgálva találtam egy papírszeletet ákombákomokkal általa rákínlódva, hogy Hévizen voltam a legboldogabb: hogy dobnám már ki?! Vagy azt az angyalos képeslapot, amit nagyságos Felvinczi Karolina Úrasszonynak küldött valami hódolója, és szintén ákombákomozva ott virít rajta apai nagyanyám aláírása, hogy Mária Megyei...

     

    De ezen kívül irgalmatlanul lomtalanítok! Komolyan:) Most nem érek ugyan rá (még vagy két hétig, mert pakolok innen oda, libát vágok, stb.), és nem férek a szobámban, a kamrámban, deeeeeeee! jön a tél (nagy pihenő nekem), és olllllyan rendet vágok, hogy csak na... lesz itt hely...

    előzmény:
    ezanick* (68)
    2012-10-24  20:04
  14. 2012. október 24. 20:5869.
    Nálam a pulton kizárólag a kávéfőző van. A gyakran használt fűszerek az ablakpárkányon, Ennyi. Minden más konyhai gép a kamrában van, vagy a pult alatti szekrényben. Egész kicsi a munkaasztal, szerintem nincs másfél méter hosszú sem. Mikro az étkező tálalóasztalán található. A Kenwood konyhai robotgép, kisebb robotgépek, kenyérsütő, stb, stb.. mind elrakva. Amikor kell, elővéve.
    előzmény:
    ezanick* (27)
    2012-10-24  14:36
  15. 2012. október 24. 20:0468.

    Plafon, mit latsz ott?:) mindent hasznalunk s nem fer szekrenybe, rohangalni a pincebe nem fogok allandoan. Lehet az is baj, h sok edeny van s az foglalja a szekrenyt. Ok minek 4 etkeszlet.. amibol 2-t hasznalunk hetkoznap masik ketto unnepek, hetvegek.. arra eppen jo, h helyet foglaljon, na de ha nem konyha akkor hova? Nappali szekreny? Onnan a pohargyujtemeny hova ? Korforgas...

    Szoval mindig van aminek nincs hely.

    Igaz rengeteg cuccunk van az is igaz.  Mindig mondom ebbol 2 haztartast is lehetne vezetni. 

     Amugy nekem is ezek vannak elol. Tea, kave, ecet (igaz 3 fele), olaj  (2 fele), mez, citromle, teahoz kancso, gepek, gyumolcs.

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_379840 (66)
    2012-10-24  18:34
  16. 2012. október 24. 19:2167.

     

    Kenyérsütő majdnem mindennap, az most is elöl van. Lehet, hogy tényleg zűrösebb, mintha szép rend lenne, de azt hiszem, ez lesz a legkevesebb rendbontás 2 gyerek és 2 kutya mellett...  Amúgy ha lesz helyem, és simán csak beteszem a szekrénybe ezeket, és egy mozdulattal ki is tudom venni, lehet, hogy én is elteszem majd, csak most a kamrából kell(ene) előhozni, és ezt érzem nagyon macerásnak. Majd kiderül :-)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_379840 (66)
    2012-10-24  18:34
  17. Torolt_felhasznalo_379840
    Torolt_felhasznalo_379840
    2012. október 24. 18:3466.

    Sokat javulna a helyzet, ha leszednéd a plafonról a tárgyakat.

     

    Egyébként nekem is sok cucc van elől (fűszerek, ebből a cserepes zöldfűszerek is, gépek, olajak, ecetek), mert naponta főzök, molyolok a konyhában valamit, de szerencsére a pultom jó mély és hosszú is. 

    Egyszerűen így kényelmes, de azért rend van.

    előzmény:
    ezanick* (40)
    2012-10-24  15:42
  18. 2012. október 24. 18:2965.

    Robotgép, pároló, olajsütő  elég, ha akkor van elől, amikor használod.

    Szerintem ez nincs mindennap.

    Tea-kávéfőző, kenyérpirító az ok.

    Kenyérsütőt is minden nap kell?

     

    Ha ennyi minden szem előtt van, főleg egy nappalival egybenyitott konyhában, az egy kicsit rendetlennek hat.

     

    De lehet, hogy csak én érzem így.

    előzmény:
    a1g1i1 (64)
    2012-10-24  18:17
  19. 2012. október 24. 18:1764.

    Fú, köszi szépen. Tehát: sok konnektor, sok fiók. A sütőm egyben vana  tűzhellyel, pedig sokat használom, de most biztos nem lesz lehetőség lecserélni, úgyhogy ez van.

    Mirror, köszönöm a linkeket, este átbogarászom majd. Lassan muszáj lenne kitalálni, mi, hogyan legyen.

    Nálam a pulton kenyérsütő, robotgép, tea/kávéfőző, pároló, pirító és olajsütő kéne hogy elférjen, de már az első néggyel is egész elégedett lennék. Most 1+tűzhely+1,5+0,5 méterem van, szóval ehhez képest dőzsölhetek majd, az tuti.

  20. 2012. október 24. 17:1963.

    Jah, az manna konyha ahol sok a fiok, szoval neki is jo :)

     

    előzmény:
    ezanick* (62)
    2012-10-24  17:18
  21. 2012. október 24. 17:1862.

    Jaja, pontosan. 

    Latom sok a fiok.. Jo neked :)

     

    előzmény:
    abak (61)
    2012-10-24  17:13
  22. 2012. október 24. 17:1361.

    Ez nálam is szempont volt, 6 éve, amikor költöztünk és a konyhát alakíttatuk át.

    Nekem fél U alakú. Mindkét sarokelem kifordítható, és az alsó elemek kihúzható fiókosak, kivétel a mosogató alatti szekrény.

     

    Egy bizonyos kor után baromi fárasztó az állandó hajolgatás.

    A régi típusú, alul szekrényeseknél nekem az volt a gond, hogy mivel széles az elem, két sorba pakoltam egymás mögé.

    Egy idő után baromira untam, hogy ki kellett mindig pakolni, ha a hátsó sorból akartam valamit kivenni.

    előzmény:
    ezanick* (58)
    2012-10-24  17:00
  23. 2012. október 24. 17:0960.

    Egy kb. 25x15 cm-es nem mai darab.

    Érzelmi okok miatt is tartom (apukámé volt, a halála előtt vettük neki), de amire nekem kell (zene hallgatás főzés közben) tökéletesen megfelel.

    előzmény:
    ezanick* (43)
    2012-10-24  15:48
  24. Torolt_felhasznalo_872096
    Torolt_felhasznalo_872096
    2012. október 24. 17:0059.
    Konnektor  az van 5  .
    előzmény:
    ezanick* (55)
    2012-10-24  16:45

Címlap

top