Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Mostantól százötvenezret ér egy állat élete

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. augusztus 3. 21:15
Mától végre büntethetik azokat, akik állítólagos kedvenceikkel nem bánnak állatbarát módon: szigorodtak az állattartási szabályok.

Nők Lapja Café: Mostantól százötvenezret ér egy állat élete
32 hozzászólás
 1. 2012. augusztus 12. 11:2232.
  Akiknek nincs pénzük megfelelő körülményeket biztosítani az állataik számára, azok a magasabb összegű bírságot sem tudják kifizetni. Akik pedig az állatokat egy szintre emelik az emberekkel, azoknak az értelmi képességeit megkérdőjelezem.
 2. 2012. augusztus 6. 16:0531.

  Látod látod, mennyi aspektusból közelítjük meg a témát....

  Írod, hogy Te nem erre gondoltál. Nos, én meg igen.

  De amit írtál, azzal is tökéletesen egyetértek, vérlázító. A két dolog nem zárja ki egymást. A szomszédunkban is lakik egy család, igen rühellem őket. Nagy család, 3 gyerek, 2 szülő egy macska egy egyszobás lakásban. Büdösek, koszosak, rendetlenek, igen utálom őket.. Néha napokra eltűnnek, a macskát meg bezárják a lakásba. Szerencsétlen állat.... Egész hétvégén hallottam a keserves nyávogását, mert még ide is áthallatszik. Ezeknek nem kéne se gyerek, se macska, még növényeket se szabadna rájuk bízni. És ezek kapnak egy rakat segélyt az államtól. Mert hogy egyik szülő sem dolgozik semmit, segélyekből élnek már kb. 10 éve.

  előzmény:
  SSszonja (30)
  2012-08-05  20:33
 3. 2012. augusztus 5. 20:3330.

   

  Én nem ilyesmire gondoltam.. hanem amikor valaki szanaszét ver és szétkínoz egy kutyát, hónapokon keresztül csontsoványra éhezteti és akkor hiába van egy törvény, ami szegényt védené ettől, de az emberi hozzáállás nemtörődömség miatt ÉS MERT EBBEN AZ ORSZÁGBAN AZ ÁLLAT EGY NULLA MÉG MINDIG- szóval emiatt megtörténhet az hogy a jegyző erre csak legyint ill nem intézkedik pedig az ő feladata lenne. vagy lustaságból nem megy ki személyesen a helyszínre csak odatelefonál. Gondold végig ha egy emberről megy egy bejelentés rögtön ott van a tűzoltóság, mentő stb hivatalból, mert ha nem mennek komoly felelősségrevonás lehet belőle. Ha egy embert különös kegyetlenséggel megölnek és ez egyértelműen bizonyítható azt az embert lecsukják, ezzel azért nem vitatkozunk ugye? ha egy állattal történik mindez akkor max pénzbírság jár hiába ott van a lehetőség a 3 évre is. Nos hol is van az a hatalmas előjoguk?:) én nem látom még mindig. Egyébként meg nem verseny ez, nem kell több jg egyiknek másiknak, hanem normálisan kellene az állatokhoz vizsonyulni és akkor a törvény és a betartatása is az ő érdekeiket szolgálná mint ahogy sok külföldi országban ez megy is. Itt a fejeken van nagy gond sajnos.

  előzmény:
  ladybird65 (29)
  2012-08-05  16:17
 4. 2012. augusztus 5. 16:1729.

  Te akartad....

  Próbálok röviden fogalmazni. Egy-két éve volt egy olvasói levél a helyi újságban, ami engem nagyon megdöbbentett. Nyilván Téged nem fog....

  Egy hölgy panaszkodott. Családi házban laknak, de sajnos nagyon közel van építve a szomszéd ház, csak egy résnyi kis udvar van. A hálószobájuk pont a szomszéd udvarára néz. Egyáltalán nem tudnak aludni, mert a szomszédban egy kis korcs eb egész éjjel ugat, vonyít, nyüszít, de lényeg az, hogy elég zajosak az éjszakák.  A hölgy is és a férje is több műszakban dolgoznak, fizikai munkát. Próbáltak beszélni a szomszéddal a megoldásról, aki jó magyarosan elhajtotta őket a fenébe. Nagyon sokáig húzódótt a dolog, a lényeg, hogy sajnos nem találtak semmilyen megoldást. Már nagyon régóta ebben a házban laktak, mégis nem találtak más megoldást, mint hogy elköltözzenek onnan. Egy 50 feletti házaspárról van szó. A hölgy azt mondta, egyik szeme sír, a másik nevet. Ugyan megoldódni látszik a problémája, de még sem lesz boldog, hisz az élete nagy részét abban a hzban élte le, oda kötődik, ott születtek a gyerekei, stb. De muszáj menniük, mert az már nem élet, hogy nem tudnak legalább éjjel pihenni. A kérdése (költői), azt volt, hogy mindenki, akit ez zavar, költözzön el? A kutyatulajdonos szerint nyilván igen. 

  Nos, én ehhez csak annyit tudok fűzni, hogy ez borzalmas, és nagyon jó, hogy nem velem történt mindez. Ahhoz, hogy nyugodtan élni, dolgozni, pihenni tudjon valaki (ezek nem luxusigények szerintem), el kell költözni, mert egy kutya jogai (az ugatáshoz) sokkal fontosabbak. Hát engem ez elborzaszt, mert pont emiatt érzem azt, hogy egy állatnak komolyabb jogai vannak, mint az embernek. De nyilván Te ezt máshogy látod. 

  Üdvözlettel:

  ladybird65

  előzmény:
  SSszonja (28)
  2012-08-04  20:27
 5. 2012. augusztus 4. 20:2728.

  1db állatvédelmi törvény van. És ha jól tudom (bár lehet hogy rossz info) eddig összesen EGY azaz egy db embert ültettek le állatkínzásért de ha rossz az info akkor is max kettő eset lehet és azok is nevetséges pár hónapos elzárások. Pedig ott van a törvényben a 3 év lehetősége. Mégsem szabja ki egy bíró sem. Ezt irigyled az állatoktól tényleg?

  előzmény:
  ladybird65 (25)
  2012-08-04  17:09
 6. 2012. augusztus 4. 20:2427.

  Ha ennyire sérelmezed, hogy az állatoknak ennyivel több joguk van (ahhaha vicces vagy nem tudom hol élsz...) akkor légyszíves részletezd már miben látod te az állatok paradicsomát itt ma Mo-n? Hol látod te azt hogy egy állattal többet foglalkoznak, mint egy emberrel? Mit tesz az állam értük mesélj már! Csak mert lehet hogy én látom rosszul de szerintem ma Mo-n az állatok helyzete nyomorúságos és egyáltalán nincsenek annyira védve mint az emberek.

  Szerintem annyira ne irigyeld a helyzetüket...

  előzmény:
  ladybird65 (25)
  2012-08-04  17:09
 7. 2012. augusztus 4. 20:2126.

  Az a baj, hogy Mo-n annyi ilyen eset van, hogy minden nap erről szólhatna a híradó.. :((Ez a törvény egy nagy nulla:(( ha nem lennének az állatvédő szervezetek akkor még ennyit se javult volna a helyzet mert az állam aztán nem tesz semmit:(( és ott van a hiba, hogy az emberek nagy része úgy nő fel, hogy a szüleitől azt tanulja az állat egy tárgy, nem érez, nem kell vele törődni, csak nézd meg itt a pár hozzászólót, aki rögtön a gyerekek meg bántalmazott emberek jogaival jön.. mintha szegény állatokat annyira védené már a törvény:(( na ez itt a baj, hogy a legtöbb ember semmit nem érez ha bántalmazott állatról hall vagy lát, mivel egyszerűen tárgynak tekinti, alsóbbrendűnek. Náluk a gyereknél kezdődik az érző lény.

  előzmény:
  irenehavas (24)
  2012-08-04  14:56
 8. 2012. augusztus 4. 17:0925.
  Szívemből szóltál. Már csak arra vagyok kíváncsi, emberi életet védő törvények mikor lesznek. Meg mikor büntetik az emberkínzást, stb. Mert az állatok védelmére már elég törvény van. Engem jobban érdekelne az emberek védelme.
  előzmény:
  kavics a homokban (12)
  2012-08-03  22:27
 9. 2012. augusztus 4. 14:5624.
  menjenek a fenebe a magyarok. olvassatok el  HSZOB  nak vagy  OSZMUNNAK A leveleit. most kert  HSZOB  par napja segitseget,  a kidobott kutyik miatt. a magyar allamot nem erkelte idaig se, es eztan em fogja a allatok. mer ha erdekelne peldaul nalunk;az ujsagok ingyen kozlik ha inyen adsz oda kutyit vagy cicat.  nalatok?semmi.  itt orisai felhaborodas van ujsag tv be mey ha van egy egy rfemes dolog . ews utanna kozlik mindenhol ha meg van az illeto hogy milyen borton buntetest kapott es mennyi penz birsagot. tehat a magyar  allamnak     kell meg tanulniuk. szep hetveget.
  előzmény:
  Nők Lapja Cafe (1)
  2012-08-03  21:15
 10. 2012. augusztus 4. 14:2223.

  Erről beszélek én is, amit írsz, teljesen egyetértek veled.

  Ehhez végig kéne járni a házakat, lakásokat, ahol állat van, ellenőrízni a körülményeket. Elég ránézni az állatra, látszik hogyan gondozzák.

  Vajon lesz-e erre ember ?  Vagy azt várják, hogy mennek a bejelentések és lehet menni, hogy azért jöttünk, mert jelentették. Így lehet még jobban szítani a már meglévő ellentéteket.

  Arra is kiváncsi leszek, hogy a nemzetiségi kutyatulajdonos, befizeti-e a bírságot az utcán kószáló, más által etetett, 2 kutyája után.  Ja, biztos elveszik tőle, mert  nem az új törvény előírásai szerint tartja.

  Akkor a lovát is el kéne kobozni, mert ahol lakik, nem szabad lovat tartani.

  Ha ezt sem ellenőrzik, akkor  a " hogyan"-t  miért  tennék, főleg, ha nem is  "bírság képes".     Itt csak pénzbehajtásról van szó.

  Mondjuk az állatviadal rendezői, résztvevői valóban megérdemelnék a szigorú büntetést. ami lehetne börtön, nem pénz, mert azt kigazdálkodják

  pár újabb versennyel.

   

  előzmény:
  etilany (17)
  2012-08-04  09:09
 11. 2012. augusztus 4. 13:0122.

  Ez mind igaz, a gondos gazdi eddig is megtette, a fiamnak van kutyája, 11 hónapos, minden oltást megkapott,  kutyakozmetikus jár hozzá, chipje még nincs, de lesz.

  Szeretjük az állatokat, ez természetes volt, amit ez a törvény előír.

  Aki eddig sem volt jó gazdi, a törvény sem tesz csodát, csak a büntetésre jó.Közeli lakótárs biztos nem fog a csontsovány kutyáira költeni, + adózni utána, simán eltünteti. Kutyaszaporító volt, de már nincs kereslet a kiskutyákra. Jogos lenne a törvény, de ellenőrizhetetlen, szerintem a feljelentés lesz a bírság alapja.   Az éhező gyerekekkel, emberekkel sem törődnek, nem az állatokkal. Illetve annyit tesznek értük, hogy adakozzunk, segítsen a lakosság.

  Ja, meg jó üzlet lesz valakiknek a chip forgalmazása, beültetése.

  Sajnos, hogy ez a véleményem, de saját tapasztalaton alapul.

  Pl: kakaóbiztos számítógépek iskoláknak, mikor az ablakon befújt a szél, fűtésre pedig nem volt  pénz. Az eladósodott önkormányzatok foglalkoztatják majd az ellenőröket, vagy lesz külön országos hálózat ?

  előzmény:
  Rena__ (14)
  2012-08-03  22:45
 12. 2012. augusztus 4. 12:2721.
  Kicsit szégyellem magam, mert a most épülő házban a gyerekem szobája csak 10 nm lesz, míg a kutyának 20 nm tér kell.
 13. 2012. augusztus 4. 12:2620.

  Most olvastam egy másik cikkben, hogy vigyázzon az az állattartó, akinek haragosa van...

  Hidd el, rengeteg olyan rosszakaró van, aki ilyesmikért simán feljelentget...

  előzmény:
  Rena__ (8)
  2012-08-03  21:55
 14. 2012. augusztus 4. 10:0019.

  honnan tudod, hogy nincs-e MÁR RÉG bennünk? hm? kötelező védőoltások...pl. :)

  de örülnék, ha az emberi élet is érne annyit, mint egy kutyáé.

  előzmény:
  xyz123123 (2)
  2012-08-03  21:15
 15. 2012. augusztus 4. 09:5818.

  Nem az "állatbarátság" ellen beszélek, csak egy picit irritál, hogy egymás után hozzák az emberek ellehetlenítését célzó rendeleteket (OV szerint még van ötlet a fiókban), közben meg az állatvédelemmel villognak. 

   

  Szerintem magasról tesznek az állatokra (is), csak egy újabb pénzbeszedési lehetőséget látnak az új szabályokban. Ezért nem tudok maradéktalanul örülni még a jó ötleteknek sem. Pl. a kötelező chip-ezésnek van értelme. Más kérdés, hogy mielőtt kötelező lesz, százszámra fogják szélnek ereszteni az állatokat a "kedves" gazdik, az utolsó pillanatban. 

   

   

  előzmény:
  Nők Lapja Cafe (1)
  2012-08-03  21:15
 16. 2012. augusztus 4. 09:0917.
  "a cél nem az állatvédelem, hanem a bírságolás" Ennyi! Talán inkább kicsit nevelni kellene az embereket gyerekkorban, és felelős magatartásra szocializálni, az lehetne valós állatvédelem, nem az, hogy megemelik a bírság összegét. Aki nem képes felelős állatartásra azt a nagy valószínűség szerint a nagyobb bírság sem fogja rábírni. Szerintem az lesz, hogy egy-két szerencsétlent aki nem rakatott chipet a kutyájába, jól megsarcolják, aki meg tényleg állatkínzó, él eztán is, mint Marci heevesen.
  előzmény:
  woman (11)
  2012-08-03  22:24
 17. 2012. augusztus 4. 08:1616.
  Ez jó lenne ha így lenne, csak akkor tényleg büntizzék meg az állatlkínzókat is, és akik kidobják a kutyájukat, ne csak a szájuk járjon.Én konkrétan ki is nyírnám ha valaki bánt egy állatot. De legalább is szétverném..
  előzmény:
  Nők Lapja Cafe (1)
  2012-08-03  21:15
 18. 2012. augusztus 4. 05:5915.

  Sajnos,  Magyarorszagon,  egy  ember  elete  sosem  ert  egy  fityinget  sem.

   

  :-(((

  előzmény:
  kavics a homokban (12)
  2012-08-03  22:27
 19. 2012. augusztus 3. 22:4514.

  A kutyusomnak már 2 éve van chipje, halat nem tartok, de a hörcsög akváriumának nagyságán elgondolkodtam

  Egyébként, ha valaki kutyát tart, alap kéne, hogy legyen az oltások, a chip, hogy megtalálják, ha elkóborol... Vagy minek tartom, dísznek, ha elromlik, kidobandó?? 

  előzmény:
  woman (11)
  2012-08-03  22:24
 20. 2012. augusztus 3. 22:3313.

  a szomszédod max akkor jelent fel,ha látja hogy éhezteted ,vered,rosszul tartod

  ez esetben jogosan teszi majd

  itthon embertelen amit műveltek az állatokkal,évtizedeken át

  aki állatot tart,takarítsa,ápolja,ne verje,ne éheztesse

   

  egyébbként nem látni van e benne chip

  ez arra jó ha elveszik az állat és megtalálják,akkor a menhelyen,vagy sintérnél az állatorvos be tudja majd azonosítani..már ha be tudja fogni

  régen ez volt megoldva a tetoválással.a macskám nyakában volt biléta régen egy kis kicsavarozható fém tartály lógott rajta.azon volt a nevem telefonszámom.betekevre kis papírba

  ez veszélyes mert ahogy ugrik valahonnan fenn akadhat és megfulladhat a macska a nyakán lévő szíjtól

   

  a hörcsög,aranyhal satöbbi..az más..biztos eljön az is mikor őket se hagyják majd szenvedni olyan kereskedőknél akik nem korrektek..vagy olyan állat tartónál aki nem foglalkozik velük

   

  macskámban van.ha lenne kutyám benne is lenne

  előzmény:
  woman (11)
  2012-08-03  22:24
 21. 2012. augusztus 3. 22:2712.

  Minden törvény annyit ér, amennyit betartatnak belőle.

   

  Egy emberi élet mennyit érhet a törvényalkotóinknak?  

  előzmény:
  Nők Lapja Cafe (1)
  2012-08-03  21:15
 22. 2012. augusztus 3. 22:2411.

  Szerintem senki nem fog ellenőrizni, a cél nem az állatvédelem, hanem a bírságolás. Kiváncsi leszek, vajon hányan fizetik meg a chip árát /4.500 ft/,

  sőt úgy rémlik, hogy ebadó is lesz.

  Inkább kidobják a kutyát. /nincs kutyám, nem saját terv/

  Ha valami kötelező, lehet, hogy nem hozza a várt hatást.

   

  Esetleg a "jó szomszéd" feljelent, akkor meglátogatnak kis bírság reményében.

   

  előzmény:
  Rena__ (8)
  2012-08-03  21:55
 23. Torolt_felhasznalo_144923
  Torolt_felhasznalo_144923
  2012. augusztus 3. 22:1210.

  Erről van szó, senki. Hacsak valaki nem utál téged annyira, hogy rádküldi az ellenőrt.

  előzmény:
  Rena__ (8)
  2012-08-03  21:55
 24. Torolt_felhasznalo_368791
  Torolt_felhasznalo_368791
  2012. augusztus 3. 21:599.
  És te honnan veszed, hogy nem itt élek? Mondták? Hülye vót..
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_325942 (7)
  2012-08-03  21:54
1 2

Legnépszerűbb cikkek