Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

10 nő, aki külföldön

N?k Lapja Café
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2011. Április 4. 13:48
Van, aki a szerelmét követte, van, akit a munkája sodort külföldre... Tíz nőt mutatunk be, akik elhagyták az országot és külföldön valósították meg önmagukat.

Tovább a cikkre...
  1. 2011. Április 6. 12:3830.
     látod igy van! Minden ember más.. és ez igy van jól..
    előzmény:
    judyxg (28)
    2011-04-06  12:29
  2. 2011. Április 6. 12:3629.

    Puminé,

    ahogy Te tartod helyesnek, úgy tanitsd a gyereket. Ez az én véleményem volt az anyanyelvröl. De gondolj bele, ha valaki lassan 26 éve él távol Magyarországtól és a párja, környezete, munkája nem magyar, vagy magyarul bonyolitja le, hogy tudna egész nap egy kisgyerekkel csak magyarul kommunikálni? Nekem az a fontos, hogy a gyerek jól érezze magát a börében, bárhogy beszél. Az évi 10-14 nap amit Magyarországon tölt nem elég arra, hogy egész évben ezt a nyelvet használja. Meglátod, ha a tiéd iskolába kerül mennyi minden változáson fog átmenni. Még mindig udvariatlanságnak tartom, ha valaki a közelünkben van és mi ketten csak magyarul kommunikálunk. Egymás között más, de még az Apa elött sem beszélünk meg fontos dolgokat magyarul (pl. hová megy, hányast kapott, stb..). A magyar a mi saját nyelvünk lett, ha van kedve ugy beszél, ha nem akkor nyugodtan szólhat hozzám németül, kap rá választ.

    előzmény:
    puminé (27)
    2011-04-06  12:16
  3. 2011. Április 6. 12:2928.
    Ismerek egy Mo-n elo csaladot, nemet anyaval es magyar apaval. A 2 gyerek (mar felnottek) Mo-n szuletett es mindig ott is elt - az egyik a nemetet, a masik a magyart jelolte meg anyanyelvenek :) Na ezt add ossze! :)
    előzmény:
    panama (24)
    2011-04-05  12:23
  4. 2011. Április 6. 12:1627.

    Sziasztok,

     

    panama sok mindenben egyetértek veled, kivéve az anyanyelv kérdésben. Szerintem, gyakorlat is ezt mutatja, az anyanyelve a gyereknek az amit az anyja beszél.

    Vegyes családban is megvalósítható az, hogy az anya következetesen csak anyanyelven beszél a gyerekhez. Nem látok én ebben semmi nehézséget, mivel nálunk simán működik. A gyerek mindenkivel németül beszél (apja, barátok) kivéve velem magyarul. Mondjuk nekünk rengeteg magyar nyelvű könyvünk van és hát bizony jó néhány alkalom lenne, mikor ha akarnám sem tudnám németül kifejezni azt amit magyarul szeretnék a csemetémnek mondani.

    Mindenesetre az itt leirtak után, szerencsésnek érzem magam, hogy nálunk gördülékenyen működik a kétnyelvűség. Igaz még csak 5 éves, és tudom ha iskolás lesz, meg kell küzdenie extrán a magyar nyelvtannal, helyesírással, de számomra nagyon fontos, hogy a gyerekem tudjon perfektül kommunikálni és írni is az anyanyelvén.

    előzmény:
    panama (24)
    2011-04-05  12:23
  5. 2011. Április 6. 11:3026.

    Ami meg fontos, hogy a jatekok motivalnak. Az osszes gyerekjatek 3-4 angol dalt enekel: Twinkle, twinkle..., Baa, baa... Erre azt javasoljak, hogy hallgasson magyar meseket, nezzen magyar rajzfilmeket.

     

    Kacor kiraly, Argyelus kiralyfi, Argyelus kismadar, Spongyabob (nem Szivacs Bob vagy Szivacs Peti), A nagy kaland, a kacsamesek: Duck Tales (ez le sincs forditva). 

    Ha meg nagyon erdekes es magyarul is van, akkor Orarugogericu Felpattano, Orizatriznyak (?- magyarul sem tudom, es nem hiszem, hogy a nyak szot mindenki alapbol leforditja angolra). Ezeket csak ugy fejbol irogattam, ha rakeresnek, talalnek nehany nagy fejtorot.

    előzmény:
    panama (24)
    2011-04-05  12:23
  6. 2011. Április 5. 12:2725.

    Nem tudom mi lehet a probléma, mert nekem minden rendben van.

    Néha szoktam  híreket nézni ott, leginkább amikor történik ott valami.

    előzmény:
    panama (14)
    2011-04-04  19:02
  7. 2011. Április 5. 12:2324.

    Ildiko, teljesen igazat adok Neked.

    Ezek a gyerekek itt születtek, ahol élnek és valszeg élni fognak. Magyarország és a magyar nyelv nekik nem azt jelenti, mint nekünk... !

     

    Egy kisgyerek beszélje elsösorban azt a nyelvet rendesen, ahol él. Ha egy második, vagy harmadik nyelv kerül mellé, annál jobb. De ha elkezdi az iskolát ne legyen hátrányban!

     

    Még egy megjegyzés, amint az összes tudós összeirogat: NEM IGAZ, hogy a gyereknek az az Anyanyelve amit az anyja beszél. A gyereknek az az Anyanyelve, amit naponta hall (nem csak a családon belül), ahol él!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     

    Az én lányom össze-vissza hallotta a magyar és a német nyelvet, ahogy jött. Az iskolában kitünö (eddig) a nyelvböl. Egy "vegyes" családban NEM LEHET egy gyerekkek konzekvensen csak magyarul beszélnie az egyik szülönek. Ilyen nincs. Aki ezt állitja, nem mond valót.

     

    Na de egy kicsit el is tértem a tárgytól, a cikk szerzöje nem azt akarta tudni, hogy ki hogy tanitja a gyerekét a magyar nyelvre - bocs!

    Nekem ez azonban éppen olyan fontos volt, mint a beilleszkedés idegenben... igy van valakim, akivel ha óvodai szinten is, de magyarul beszélhetek néha. Nekem ez igy elég, azóta vagyok én itthon.

    előzmény:
    Rildiko (23)
    2011-04-05  11:25
  8. 2011. Április 5. 11:2523.

    Egyebknet tenyleg nehez, ha a gyerek szulei mas nyelven beszelnek. Mi peldank: parom angol, en magyar, lanyunk Angliaban szuletik. 1 eves koraig magyarul beszelt jobban, aztan most ott tartunk, hogy szinte mindig angolul beszel, magyarul meg csak kb mint egy masfel eves.

     

    Nagyon maskepp iteltuk meg a parommal, hogy milyen nyelven beszeljunk hozza. O azt mondta, hogy minel tobbet beszeljunk hozza angolul. Sajnos, azota olyan valtozasok tortentek az oktatasban, ami miatt jobb, ha angolul beszel elsosorban. Most oviba jar, de mar minden szamot, betut ismer, kezd egyszerubb szavakat olvasni. Mar tud kisebb szamokat osszeadni, stb. Mindezt 2 es fel honap ovi alatt sajatitotta el (en sosem gyakorlok vele!). 2007 augusztusaban szuletett, pont 4 eves lesz, amikor iskola elokeszetobe (reception class) fog jarni. Ez teljes idos elfoglaltsag (h-p, reggel 9-3.30), egyenruha viseles, ertekeles, stb. Na most milyen erzes egy 4 eves gyereknek, aki nem jol beszeli a helyi nyelvet eleve hatrannyal kezdeni, gyengebben teljesiteni. Mar most az oviban tudjak a gyerekek, hogy ki az ugyesebb. 

    előzmény:
    panama (19)
    2011-04-04  19:49
  9. 2011. Április 4. 21:1422.

    Szerintem nagyon jol teszed, hogy ilyen terhek mellett bekenhagyod! Foleg, ha nem gondolkodtok hazakoltozesben.

     

    Valami fogalmam van az ottani oktatasi szinvonalrol, mert sogoromek 15 evet eltek Nemetorszagban, a ket gyerek ott szuletett (illetve a nagyobb 10 honaposan kerult ki), es ok ennel fogva ott jartak ki az altalanos iskolat 14-5 eves korukig. Utana hazakoltoztek, es siman megalltak a helyuket a magyar gimnaziumokban, sot azota mar diplomas a lany, a fiuk pedig lassan befejezi az egyetemet.

     

    Persze ehhez kellett (a magyar miatt), hogy az anyukajuk az atallas eveiben kemenyen melletuk/veluk tanuljon a gimi elso eveiben.

     

    Nem annyira rossz a latin! Sokmindenben segit, nemcsak nyelvekben kesobb.

    Azert nem irigylem a gyerekeidet, nehez lehet ilyen kemeny terhek alatt.

    előzmény:
    panama (19)
    2011-04-04  19:49
  10. 2011. Április 4. 20:4921.

    messze vagy???

    Halgass Kiváncsira és nézz meg valami jót a youtube-on... aztán ha nem lenne ma hétfö, akkor azt mondanám, hogy igyál egy pohár vörösbort, az mindig használ (jobban lehet bögni töle)...

    előzmény:
    feleselek (20)
    2011-04-04  20:28
  11. 2011. Április 4. 20:2820.
    Már megint "honvágyam" van, a francba!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2011-04-04  13:48
  12. 2011. Április 4. 19:4919.

    Igy van!!! Emlékszel, hogy mit vertek belénk régen otthon: ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz.. egyszer a reptéren az Air France pultjánál álltam, a reunion-i gépre várva. Egy kis kinai lány pedig megszólitott a beszálláskor magyarul, mert olvasta a születési helyemet az útlevelemben. Törte ugyan a nyelvünket, de büszkén mesélte, hogy az édesanyja magyar...

    Čs sem értem, hogy minek kell a gyereknek a nyelvek közül a gimiben latinul tanulnia. Ha a franciát választja ötödikben, akkor késöbb csak matek lehetne a fö vonala. Neki pedig mint lánynak ez elég nehéz. Nem hiszed el, hogy mit tanulnak itt a gyerek már negyedikben (mint mi régen két-három osztállyal elöttük). A mi tartományunkban a legnehezebb az egész gimnázium és az érettségi. Ha sikerülni fog neki, bárhová felveszik a világon tovább tanulni, ha megvannak a jegyei hozzá. De szegénynek elötte ezért még meg kell dolgoznia. Ha levelet szeretne irni Magyarországra, akkor nekem diktálja... de tudom, hogy esze lenne hozzá, csak ereje nincs rá.. békén hagyom, hiszen ö még gyerek.

    előzmény:
    Caithleen (18)
    2011-04-04  19:37
  13. 2011. Április 4. 19:3718.

    Amiben egyetertek veled (es ezt akartam is irni), hogy sokkal nehezebb helyzetben van az, akinek a parja mas nemzetisegu, hiszen akkor tobb mint valoszinuleg a csalad kozos nyelve sem a magyar, tehat nagyon-nagyon kisebbsegben van a magyar, mint anyanyelv. Ilyenkor valoban az is nagyon nagy erdem, amit te leirsz, hogy kommunikalni tudnak a gyerekek!

    Amiben nem ertek egyet, az az, hogy az anyanyelv bizony az a nyelv, amit az edesanya szuletesetol fogva beszel, ezt tudja (tudna) tokeletesen, minden finomsagaban atadni. Hogy megteszi-e, nyilvan mas kerdes. Hogy az orszag nyelve valik fo nyelve a gyereknel, az is. (Ami nem baj termeszetesen!)

    Amivel megintcsak nem ertek egyet, hogy a gyerekeket csak egy biznyos kor alatt erdekli, amit olvasol neki magyarul. Ha kovetkezetesen csinalod, egyutt no a gyerekkel a szokincse. Es nyilvan a 10 evesnek en sem Barany Boldizsart olvasok, hanem az eletkoranak megfelelo gyermekirodalmat, regenyeket, ilyesmit. Persze, hogy erdekli! Tudod, mi jott be nalunk nagyon? Vannak a Herge altal alkotott Tintin kepregenyek. A gyerekem annyira odaig volt ertuk 8 evesen (mostanaig!!!), hogy mindegy volt magyarul veszem-e meg (Bp-esten magyarul vettuk) vagy angolul, falja mindket nyelven. A huszonvalahany kotetbol fele ilyen, fele olyan nyelven van. Es ne 2-3 szavas kepregeny feliratokra gondolj, egesz huzos szokincse van, es sok a szoveg:-)

    Ami meg engem is meglepett, hogy pl. a Fekete Istvan regenyekben mennyire tetszik neki a rengeteg termeszetleiras, emlekszem, ezeket en lazan atlapoztam 10-11 evesen;-)) O meg meg tatott szajjal hallgatja, kommentalja is, milyen gyonyoruen festi le pl az evszakvaltakozasokat... Persze van szo, amit o se ert, azt megbeszeljuk.

    Szo szerint gyakorolni nem nagyon lehet vele, nem az a tipus;-), de ezek onmagukban is csodas "gyakorlatok"...

    Sulijaban nincsen hazi meg (alternativ isi elonyei;-)), igy ezzel sincsen nagyon leterhelve a szabadideje.

    Amiben en valoszinuleg elonyben vagyok (amellett, hogy apja is magyar), hogy nem dolgozom, illetve csak itthonrol, tenyleg sok aktiv idom van a gyerekre es a magyarra, hogy ugy mondjam. Azoknak, akik teljes vagy akar felallasban is meloznak, sokkal nehezebb!!! Nemcsak az o idejuk hianya miatt, hanem mert a gyerek igy tobbet van orszagnyelvi kornyezetben. Szoval minden tiszteletem, akiknel meg igy is megy a kommunikacio, mint nalatok!

     

    Sajna en az iskolai idegennyelveket nem tudom vele gyakorolni, mert sem nemetbol, sem franciabol nem vagyok jo, de olyan orom volt latni pl. ket hete a francia Alpokban, milyen ugyesen gagyog mar o is fr-ul;-))

    előzmény:
    panama (14)
    2011-04-04  19:02
  14. 2011. Április 4. 19:2617.

    Szia!  :)

    Belgiumban. 2 évig várt a férjem egy itteni állásra, amit a barátja révén sikerült megszerezni.Tény: szerencsénk volt. Valószínűleg ezért nem érzékeltük, amit sokan úgy fogalmaznak: "kezdeti nehézségek".

    Persze a munkát leszámítva minden mást nekünk kellett kikaparni, és még mindig van olyan ügyintézésünk, ami folyamatban van, de nem kerget a tatár.Azért is szerencsénk van, mert a környezetünkben van kb 5-6 magyar család, akikkel heti szinten tartjuk a kapcsolatot.Tulajdonképpen nagyobb társasági életet élünk itt, mint Mo-n. :)

     

    Az ékezet-hiányból gondolom, hogy Te sem Mo-n élsz.Mióta, és hol? 

    előzmény:
    jessica07 (16)
    2011-04-04  19:16
  15. 2011. Április 4. 19:1616.
    szia! orulok, hogy elegedettek vagytok:-) hol eltek?
    előzmény:
    CsoSzi (15)
    2011-04-04  19:05
  16. 2011. Április 4. 19:0515.

    Soha nem késő!!!

     

    Én 41 évesen, 1 évvel ezelőtt kerültem külföldre úgy, hogy az adott ország nyelvét egyáltalán nem tudtam.Amilyen nyelven beszélek, azt meg itt nem beszélik. :(

    De az egy év alatt már elértem, hogy megértetem magam, és én is megértem, hogy mit akarnak tőlem.

    Már 18 éves korom óta szeretnék külföldre költözni, de az első férjem nem volt hajlandó. (illetve a "kedves" mama lebeszélte az ő egy szem pici fiát).18, és 15 éves gyerekeimmel, és második férjemmel végre sikerült beteljesíteni az álmomat.

    Igaz, hogy Mo-n puccos pénzintézeti állásom volt, itt pedig takarítok családoknál, de feleannyi munkával többet keresek, mint Mo-n.Több idő jut a családomra, magamra.

    A gyerekek is könnyen beilleszkedtek, már folyékonyan beszélik a nyelvet is, vannak barátaik, és az iskola is jól megy nekik.

    El kell mondjam, az 1 év alatt egyszer sem fordult meg a fejünkben, hogy rosszul döntöttünk volna.És nem csak az anyagiak miatt.Itt az emberek kedvesek, nyugodtak, jókedvűek, segítőkészek.Emberszámba vesznek mindenkit, még egyszer sem volt "te csak itt bevándorló vagy" érzésem. 

    Nem azt nézik, hogy hogyan köthetnek beléd. Jóhiszeműek, pl nem egyszer volt, hogy odaérkeztem a családhoz (akkor láttak először), és fél óra múlva otthagytak egyedül dolgozni, mondták, ha végzek, csapjam be magam mögött az ajtót.Meg sem fordul a fejükben, hogy elvihetnék valamit (persze természetesen nem is tennék ilyet, de azért ez a bizalom nem jellemző a magyar gondolkodásmódra)

    Szóval, nagyon jól érezzük itt magunkat, semmi pénzért nem mennénk vissza Mo-ra.

    Családdal, hírekkel kapcsolatban pedig tényleg szuper a net.

    Azért egy tény: szilveszterkor éjfélkor a buli közepén ragaszkodtam a magyar Himnusz meghallagatásához. Nekem mindig (Mo-n élve is) könnyeket csal a szemembe.

    Úhh, egy kicsit hosszúra sikerültem...bocsi...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2011-04-04  13:48
  17. 2011. Április 4. 19:0214.

    Szia , kösz az oldalt. Lehet hogy megint két bal kezem van, de ha rákattintok egy adóra, semmi nem jön be... mit csinálok rosszul?

     

    Caithleen , mint felnött igazad adok Neked, de : ha egy gyerek egy más országban született, mint az anyja vagy apja, hiába olvasol neki magyarul meséket, verseket, csak egy bizonyos korig érdekli (ez nálunk kb. 5 éves korig tartott). Nekem mást jelentett Fekete István, vagy Benedek Elek, mint neki. Egyszerüen nem érti a szöveget. Ha az egyik szülö teljesen más nyelvet beszél vele, mint a másik, az iskolai követelmények mellett nincs ideje rá, hogy a MAGYAR nyelvvel is áthatóan "foglalkozzon". Örülnék neki, ha a német helyesirása tökéletes lenne, de ezt egy 10 évestöl nem lehet elvárni. Hiába van magyar foglalkozás 50 km-re tölünk, hetente egyszer, a távolság miatt nem tudom oda minden héten elvinni. čn már annak is örülök, hogy munka és háztartás mellett OLYAN szinten tudtam magyarul megtanitani, hogy a telefonban is megérteti magát. Ha két hétig marad a szünetben Magyarországon a nagyszülöknél, egy német szó nélkül, akkor sincs gond. De biztosan tudod, hogy Te is, mint felnött, milyen szivesen szólalsz meg az anyanyelveden. Ezeknek a gyerekeknek az anyanyelve pedig nem a magyar. Hiába hallják az anyjuktól, vagy apjuktól, a gyerek azt a nyelvet beszéli szivesen, amelyikben "él". Az angol nyelvet már két éve tanulják az iskolában, az apja angolt gyakorol vele sokat.

    Ha angol nyelvterületen nyaralunk, vagy kirándulunk és szeretne valamit, már megtudja értetni magát. Jövöre az iskolában el kell kezdenie a latint.

    Ügyesen csinálod a kisfiaddal, hogy ilyen szinten gyakorolsz vele magyarul, biztosan szivesen teszi.

    előzmény:
    Csalf a Romeo (9)
    2011-04-04  15:29
  18. 2011. Április 4. 18:0913.
    Igen igazad vana konyvek mesek versek regenyek sokat szamitanak. Parom is egy kepes mesekonyvet is hasznalt mikor magyarul tanult es ahogy hangosan olvasta fel meg akiejtese is rengeteget javult. Igaz az is hogy rengeteget kell foglalkozni a gyerekekkel foleg nyelvtanulasnal. Teljesen egyetertek!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  19. 2011. Április 4. 17:3912.

    Sziasztok, én is külföldön élek már 11 éve!

     

    En itt szoktam nézni online az összes magyar adót, Tv2, RTL klub...stb

     

    http://internettv.gportal.hu/
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2011-04-04  13:48
  20. 2011. Április 4. 17:2811.

    Ha elfogadsz egy tanacsot, akkor ne csak youtube-os vagy dvd formaban ismerkedjenek a leendo gyermekeid a magyar mesekkel! Sokkal hatekonyabb, (nyilvan a beszelgeteseitek mellett) ha te olvasol nekik (kesobb nyilvan majd maguk is), mert a tevezes, videozas passziv, nem kivan effektiv agyi munkat a gyermektol, sot benit.

    Nyelvtanarkent es gyakorlo anyukakent is tudom, hogy az anyanyelven kifinomultan, magasszinten fogalmazo (gondolkodo) ketnyelvu gyerekek a masodik nyelven is magasabb szinten produkalnak, sot altalaban is, nemcsak nyelveket tekintve. Marpedig magyar anyanyelvukent te melyik nyelvre tudnad legszebben megtanitani?:-)

    A kisfiam 10 eves lesz, hatodik eve el angol nyelvi kornyezetedben, teljesen bilingvalisnak szamit, de mostanaban bizony ezen kemenyen kell dolgoznunk, marmint hogy a magyar is ilyen szep es aktiv maradjon: ebben sokat segitettek a gyonyoru magyar mesek, versek, mostanaban pedig mar olyasmiket olvasunk, mint Fekete Istvan vagy Torok Sandor. (Persze, o is nez magyar dvd-ket is.)

     

    Kisfiam ir es olvas is magyarul, de ehhez is nagyon aktivan kell hozzaallni szulokent. Es nem erdemes kesore hagyni, mert amikor mar folyekonyan, konnyeden olvas egy gyerek az iskolai nyelven, akkor mar nem szivesen kinlodik egy olyannal, ami nehezkes, nem is kotelezo, stb... Erdemes nagyjabol parhuzamosan csinalni, illetve kis elcsusztatassal.

     

    előzmény:
    kivancsi (10)
    2011-04-04  15:45
  21. 2011. Április 4. 15:4510.
    Panama:Teljesen egyetertek a gyereknevelesi nezeteddel. Igaz nekem meg nincs, de szegyen es gyalazat lenne ha a gyerekem nem beszelne magyarul -legalabb a nagyszulei fogjak ot erteni- no es ne ismerne az en hazamat?!?!?!?!!! Az tuti velem csak magyarul fog beszelni, igaz en nem tudok valami jol enekelni, de egyutt fogjuk nezni Matyas kiraly meseit a youtubon! En is mindig azt neztem lefekves elott amikor kicsi voltam es imadtam, mese es tanulsag is van benne no meg nemi tortenelem.
    Eppen mondta is a parom hogy muszaly magyar hireket neznie magyarul mert ha en a gyerekkel magyarul beszelek ne hogy mar lemaradjon valamirol, hiszen az olyan mint valami titkos nyelv....vicces.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  22. 2011. Április 4. 15:299.

    Szia.

     

    Ha akarsz itt nézelődhetsz műsorokat, híreket is.

    előzmény:
    panama (4)
    2011-04-04  14:19
  23. 2011. Április 4. 15:258.

    Nem voltam rest és márc. 15-e körül megtanitottam a gyereknek a "Petöfi Sándor gatyában...." nevezetü mondókát. Kokárdát ugyan nem kötöttünk, de azóta ez az egyik kedvencünk. Meg a "ki fut az én kisházamba..." a vigasztaló, vagy "te vagy a mama gyöngyszála" (Szabó Magda)... a "megy a gözös-sel" megyünk  esténként fogat mosni. Olyankor ö a masiniszta. Lehet, hogyha otthon lettem volna, ilyenekre nem is gondoltam volna, hogy meg kell neki tanitani.  De úgy érzem, ha minél többet tud Magyarországról, nemcsak a történelmet, meg a fontos dolgokat, még jobban szeretni fogja. Igy ö kétlaki már most, remélem majd mindenhol megtalálja a helyét.

    A Hofi-Kos számot majd megmutatom neki, ha nagyobb lesz

    előzmény:
    kivancsi (7)
    2011-04-04  15:11
  24. 2011. Április 4. 15:117.
    Panama nezd az MTV online hiradojat naponta gyakran frissitik! Sok hireket meg tudhatsz. Jaj ne is mondd, az osszes fekete-feher filmet lattam meg amikor 12-14 eves voltam anyukammal vasarnap ebedutan mindig azokat neztuk. Imadom a Karady filmeket! Azota is van hogy a youtubon rakattanok, igaz legutobb megvettem otthon a cd-t a szamaival neha meg a hangjat is jo hallani.
    Amit mi igy elunk meg azt a ferjem annak idejen kulturalis sokknak hivta en persze csak honvagynak! Hetvegen peldaul a youtubon Payer dalokat neztem-hallgattam. Emlekszem amikor kicsi voltam a radioban sokszor ment. Nosztalgia.
    A parom multkor jot nevetett amikor a Hofi-Kos szamot hallgattam a youtubon, meg meg is tanulta a felet es utanna o enekelte az "itt a farka hol a farka...." nagyon vicces volt.
    Istennek hala technika ujjitasaiert!!!!!!!!!

    Hiaba az ember mehet barhova, lehet kettos allampolgar, akkor is csak magyarok maradunk a szivunk legmelyen.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     

Címlap

top