Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

"Tényleg növesztjük az agyat?"

N?k Lapja Café
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2011. január 27. 23:25
Soma Mamagésa heti üzenete: még a felnőtt agy is képes új ismeretek hatására új sejtekhez jutni. Tanulásra fel!

Tovább a cikkre...
  1. 2011. január 27. 23:252.
    Érdekes írás, ez a felfedezés tényleg jól hangzik! :)

    Egy dologba kötnék bele csak, ha lehet: Soma szerint "a lányok, azért szorgalmasabbak, mert ez az elmúlt évezredek kompenzációja és reakciója arra vonatkozóan, hogy a nők sokáig meg voltak fosztva a tanulás lehetőségétől... így akarjuk behozni a lemaradást".

    Lehet, h ez is benne van, de szerintem még az is hozzájárul, hogy a legtöbben még ma is úgy nevelik a gyerekeket, hogy a lányoknak több kötelességük van, mint a fiúknak: pl. mosogass el, tanulj meg főzni, rakj rendet a szobádban - Na de a Peti szobájában is rumli van! - Jaj ugyan, hát ő fiú, a fiúk ilyenek, de te lány vagy.

    Azon kívül ha egy lány okos és szorgalmas, azt általában könnyebben elfogadja a környezet, fiúk-lányok egyaránt, míg ha egy fiú szorgalmas, arra főleg a többi fiú azonnal rásütheti, hogy "stréber", és cikizni kezdik, főleg kamaszkorban.
    És még: a fiúknál legtöbbször erősebb a lázadás, a felnőttek szabályaitól való elszakadás és a kortárs bandához tartozás késztetése, mint a lányoknál. Ilyenkor mintegy a férfiasság próbájának számít, hogy "csakazértsem csinálom azt, amit a felnőttek elvárnak tőlem, hiszen már én is felnőtt férfi vagyok, nekem ne parancsolgasson senki".
    A lányok "nőiség-próbájához" nem tartozik hozzá ez a fajta szembeszegülés (hanem másik fajta), ezért ők a kortárs csoport "rosszallása" nélkül lehetnek szorgalmasak. Szerintem.

    Még 1 dolog: emlékszem, középsuliban a fiúk nálunk pl tényleg okosak voltak az osztályban, de mind azt állította, hogy ő sosem tanul semmit, délutánonként kocsmába jár meg cigizik meg edz (csupa menő dolog ugye), ő egyszerűen csak magától ennyire penge, h tanulás nélkül is mindent tud... szóval okosnak lenni menő volt, de bevallani, hogy ezért a tudásért ő esetleg erőfeszítéseket is tett, na azt már nem :D
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     

Címlap

top