Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tuti tippek, fortélyok tapétázáshoz

N?k Lapja Café
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2009. július 3. 20:06
Tapétázni nem olyan nagy ördöngösség, ha hiszed, ha nem, te is meg tudod csinálni. Megmutatjuk, hogyan láss hozzá, mire lesz szükséged, és lelőhelyekkel is segítjük a választást.

Tovább a cikkre...
  1. 2009. július 3. 20:062.
    Végzős építészmérnök hallgatóként hozzászólnék a hőszigetelés aspektusához.Egyrészt: nem jó hőszigetelő a tapéta, hiszen nagyon vékony, nem lesz kisebb a fűtésszámla a használatával. A falak belső felületének hideg sugárzását csökkenti, az operatív hőérzet nő.A "hőszigetelő" tapétákkal viszont nagyon vigyázni kell. Ugyanis igen alacsony a párazárásuk a hőszigeteléshez képest, ami azt jelenti, hogy egy átlagos, mondjuk '80-as években épült épület falain alkalmazva mögötte páralecsapódás képződik, és bizony, penész lesz mögötte, ami ugyan nem fog látszani, de egészségre káros hatása érvényesül.A tapéta maradjon dekorációs eszköz, ne akarjunk vele hőtechnikai problémákat megoldani.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top