NYARALÁS vs.MACSKA!

Torolt_felhasznalo_239190
Torolt_felhasznalo_239190
Létrehozva: 2004. augusztus 23. 21:44
Sziasztok tapasztalt macskások!

Most először szembesülök a problémával: nyaralni megyek 1 hétre, van egy fél éves, igen temperamentumos sziámi-házi keverék macskám, imádom/utálom mikor melyik:)
Mi legyen vele?
Két variáció van: leviszem vidékre a szüleimhez, de ott van egy nősténymacska "gyerekkel" + egy kemény kandúr, vagy itt hagyom a lakásban, a barátnőm vigyáz rá, de őt nem ismeri, és 9-től 5-ig dolgozik, nem fog sokat foglalkozni vele (én sokat voltam vele).

Tudom, hogy nem a világ legnagyobb problémája, de ha valakinek van tapasztalata, segítsen, mire számíthatok, melyik mellett döntsek!

Köszi nagyon előre is!
brill
15 hozzászólás
 1. 2017. október 20. 10:2415.

  Sziasztok


   


  arra gondoltam létre kellene hozni egy fórumot azoknak akik szívesen befogadnák pár napra más macskáját amíg ő nem tudja kire bízni cserébe ha később ő nem tudja kire bízni a kedvencét "visszakérhetné" valakitől ezt a szívességet. Ha érdekel kérlek írj ide e-mailt: lehet.nalam.a.macsekod@gmail.com.


   


  Csaba

 2. Torolt_felhasznalo_484070
  Torolt_felhasznalo_484070
  2008. Április 5. 23:2814.
  aaaaaaaaaa
 3. 2004. szeptember 3. 08:4613.
  Sziasztok!!
  Ismerős gondocska. . . . nekem van egy 1 éves házicám. . . . tavaly szeptemberben kerül hozzám. . . . . most mindenki utál miatta. . . . . mert nem mentem nyaralni, meg szinte sehova, mert nem akartam hosszabb időre idegenre, vagy magára hagyni a cicát. . . próbálkoztam azzal, hogy elajándékozom. . . . 3napig bírtam aztán visszakértem:), 2-3 nap még nem gáz, a barátnőm vigyáz rá. . . . egész délután ott van, este hazamegy, aztán másnap megint cicázik. . . de a nyaralás az legalább 1 hét. . . . az pedig sok. . . . MIT CSINÁLHATNÉK, Hogy MINDENKINEK jó legyen: a cicának, nekem, a szülőknek. . . . és senki haragudjon senkire!!!!Ja, a cicámat nem adom senkinek!!!!!!!!!!!!!
 4. 2004. augusztus 24. 19:2812.
  Az első alkalom a legnehezebb, ha a brátnődnek nincs kedve, ne erőltesd, inkább próbálj szomszédot vagy bárkit-akinek hajlandó vagy lakáskulcsot adni-beszervezni, mert lehet durcizni fog a cicád, de örül is majd ha hazamész! :o)
 5. Torolt_felhasznalo_239190
  Torolt_felhasznalo_239190
  2004. augusztus 24. 18:4011.
  Szia bluer,

  nekem sajnos csak 1 cicám van! És ez az első alkalom, ami ugye mindig nehéz :)

  Az a baj, hogy látom a barátnőmön, hogy rohadtul nincs kedve elvállalni, mittudomén jobban érzi magát a saját lakásában, innen messzebb lenne a munkahelye, vagy nem is tudom, mi a baja, szóval lehet, hogy mégis le kell vinnem anyuékhoz, és az olyan gáz.

  A macsek egyébként egyszer már volt száműzetésben egy napot a barátom szüleinél, mert annyira rosszul viselkedett, hogy nem bírtam vele, és azt hittem, hogy jobb lesz neki vidéken.
  Hát, egy napig bírta, szétparázta magát teljesen, én meg sirattam, hiányzott a kis hülye feje, másnap le is mentem érte. Szóval, innen tudom, hogy nem bírja máshol. (Bár ott két sziámi anya volt egy csomó kölyökkel, csak arra vártak, hogy széttéphessék!)
  előzmény:
  bluer (10)
   
 6. 2004. augusztus 24. 18:1510.
  Szia!
  Remélem a cicáid nem fogank megharagudni, hogy elhagyod őket pár napra, nekem a legelső cicámat azért kellett elajándékozni, mert frankón megsértődött, hogy hétvégére egyedül hagytuk és amikor hazamentunk mindenhová pisilt, kakilt csak a helyére nem, de főleg a barátom helyére csinált, így ment kertesházba sajna!
  A mostaniak már megszokták és nagy örömmel fogadják a barátnőmet is, ha jön! :o)
  Szokás kérdése sztem!
 7. Torolt_felhasznalo_239190
  Torolt_felhasznalo_239190
  2004. augusztus 24. 18:109.
  Lányok,

  köszi a segítséget, nagyon örültem, hogy ennyien írtatok!!!
  Sajnos, még mindig nem tudom, mi lesz a macsekkal, de nagyon gyötrődöm miatta.
  Rájöttem, jó lenne, ha lenne még egy macsek, akkor legalább egymást elszórakoztatnák!!!

  lianex! Láttam a cicádat a bemlapodon, nagyon hasonlít az enyémre, ő is ilyen szép fekete, "temperamentumilag" viszont abszolút a sziámi anyjára ütött.
  liza2000! A tieid is gyönyörűek, nem hiszem, hogy unatkoznál mellettük!
  Na és Macskusz Házikuszról és Berlingo Baggióról sem szeretnék megfeledkezni, bluer, nagyon édesek!

  Nekem még nincs bemlapom, de majd lesz, és akkor Fufnyákovics Fufi is felköltözik!

  Puszi,
  brill
 8. 2004. augusztus 24. 11:458.
  De hülye vagyok :D
  Most látom, hogy többes számban írtam a te cicádról is, hiába na a megszokás. . .
 9. 2004. augusztus 24. 10:457.
  Sziasztok! A problémám ugyanaz. Az én macsekom 14 éves perzsa és igen hozzám van nőve. Próbáltam már több módszert. Párszor a barátnőm anyukájához vittem el, ahol szintén volt akkor macska, de alíg evett és a fél ház nem aludt éjszakánként, annyira sírt-nyávogott. Én is vigyáztam rendszeresen az ő macsekjára, érdekes módon ő meg imádott nálunk lenni, alíg akart haza menni, pedig igen nagy imádatban volt otthon része. Egyszer más megoldás hiányában elvittem panzióba 10 napra, hát majdnem belepusztult. Ma is a szivem szorul össze ha eszembe jut, milyen állapotban volt amikor érte mentem. Sosem bocsátom meg magamnak, pedig ő valszeg elfelejtette már. Idén az anyukám költözött hozzánk vidékről a nyaralásunk idejére és minden rendben volt, amikor hazaértünk cicus szemmel láthatóan nem utált, hanem örült nekem. Szóval, ha megoldható, akkor cicuka maradjon a saját kis "fészkében"!
 10. 2004. augusztus 24. 07:126.
  Szia! Nekem is ez a problémám, jövő hétre itthagyom a két macsekomat. Bár megoldottam, hogy lesz aki eteti és almozza őket, de amikor hazajövök, tuti nem fognak szóbaállni velem :-( Főleg a kicsi, ő mindenkitől fél, rajtam viszont csüng egyfolytában, szerintem nagyon meg fogja viselni őket.
  Ami Téged illet, szerintem hagyd őket otthon, hogy legalább a hely a megszokott legyen nekik. Elég stresszes lehet nekik, ha új helyre, új emberek (pláne új macskák) közé kerülnek.
 11. 2004. augusztus 23. 23:015.
  Az én cicáim a szüleimnél töltötték a nyarat, bár ők már kicsi koruktól kezdve járnak oda. Ott is van két macsek, de mivel kertes ház, nem túlságosan zavarják egymást. Ha csak egy-két napra megyek valahová, vagy a szomszédot kérem meg, vagy valamelyik szülőm jön el macskázni.
 12. Torolt_felhasznalo_181490
  Torolt_felhasznalo_181490
  2004. augusztus 23. 22:224.
  Szia, nekünk 14 éves cicánk van, szintén elég elkényeztetett állapotú :-)). Évek óta, ha nyaralni megyünk, a lányom barátnője költözik hozzánk 6-7 napra. Mindegy, hogy mennyit van itthon napközben, a lényeg, hogy este hazajöjjön hozzá valaki és kényeztesse egy kicsit, stb. Szerintem ne vidd el a lakásból, kezdjétek el a szoktatást egy "idegennel", mert lesz még jövőre is és remélhetőleg még sokáig fogjátok egymás társaságát élvezni a cicával. Ne legyen ez teher, ha megoldható úgy, hogy mindkettőtöknek jó legyen. Sok sikert és ne aggódj! Szia: Judit
 13. 2004. augusztus 23. 22:173.
  Szia, nálunk is az állandó probléma! :o)
  Azért nem vagyok hajlandó 3 napnál többre menni nyaralni, mert van 2 cicóm és imádom őket, hozzávannak szokva, hogy azt csinálnak amit akarnak stb. egész nap velük vagyok. . szóval én a barinőmet szoktam megkérni, hogy jöjjön át mindennap és etesse meg őket és tisztítsa ki az almot! Az egyik macsek nagyon félős és nem szereti, ha hozom-viszem, így az a legjobb nekik, ha itthon maradnak-mégha 2-3 napig egyedül is. Van cicapanziós ismerős is, de ott is egyedül van a cica, csak max. naponta többször néznek be rájuk!
  Én szívesen vigyáznék a cicádra, de a barátom több macskát nem enged a lakásba, pedig én még szeretnék! :o)
 14. 2004. augusztus 23. 22:152.
  Nalunk mindig a szomszed jart at a cicusunkat etetni. Foglalkozni O sem foglalkozott vele, csak a muszaj dolgokat megcsinalta. A baratnom cicajahoz pedig en jartam el, ha nyaralt. 1x-1x ott is aludtam. Nalatok ez nem lenne megoldhato, hogy aki vigyazna ra, az legalabb 1 ejszakat ott toltson? Mikor indulsz? Addig nincs mar ra lehetoseg, h. osszeismertesd a feleket?:))

Legnépszerűbb cikkek