Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Klöpli függöny tisztítása

liviacs
Létrehozva: 2018. május 17. 01:41

Sziasztok! Jártas valaki klöpli függöny otthoni tisztításában? Albérletben lakunk és a főbérlő azt javasolta, hogy a függönyöket vigyük tisztítóba. Amikor elvittük, az egyik hosszabb lett mint a másik az azonos szobában lévő ablakon. Állítólag az egyik keresztbe lett kifeszítve, a másik meg hosszába, ezért. Anyósomnak meg ugyancsak a klöpli függönye úgy jött vissza a tisztítóból, hogy egy darabon szétfoszlott. Most megint itt lenne a tisztítás ideje, de hova vigyem? Anyukám meg azt mondta, ő még nem hallott ilyet, hogy csak tisztítóban lehetne egy függönyt tisztítani.Kifizetek egy csomó pénzt, mert 6 függönyről van szó, és akkor még idegeskedjek is, vajon jó lesz-e. Mitévő legyek?

  1. Torolt_felhasznalo_704026
    Torolt_felhasznalo_704026
    2018. május 18. 10:064.

    Igazad van, a szárítás inkább a műszálasokra működik. Akkor ruhaszárítóra tenném szintén valamennyire összehajtogatva, vízszintesen szárítva. Most épp hűvösebb van, de amikor jönnek megint a nagymelegek, hipp-hopp meg fog száradni.

    előzmény:
    szőrész (3)
    2018-05-17  23:30
  2. 2018. május 17. 23:303.

     


     Klöpli? Kádban áztattuk, nyomkodva többször kimostuk, azután kikeményítettük, jól kicsavartuk és vödörben elvittük oda, ahol keretre kifeszítették és a napra kitéve megszáradt, majd selyempapírba hajtogatva hoztuk haza.


    A tisztítóban a két függönyt tehát valóban nem egyformán feszítették ki és más méretre száradt meg. Reklamálj!


     


    Klöplit nem lehet vizesen feltenni, telecsurogja a parkettát, elnyúlik.


    Esetleg a műszálas mostaniakat. Bár én azokat is megszárítom.

  3. Torolt_felhasznalo_704026
    Torolt_felhasznalo_704026
    2018. május 17. 18:362.

    Ha jól emlékszem, egy angol takarítós műsorban úgy csinálták, hogy egy mélyebb tálcába/tepsibe szódabikarbónás vizet raktak, és sokrét hajtva bele a függönyt, és nyomkodással kézileg mosták ki. Gondolom, forgatták, meg hajtogatták ide-oda, hogy mindenhol szép fehér legyen végül. De szerintem mosógéppel is simán kimoshatod. A simaság titka meg az, hogy akkor kell fellógatni a karnisra, mikor még nedves, így kilógja magát.

Címlap

top