Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Építkezés 2018

csillagose
Létrehozva: 2018. március 22. 10:24

Sziasztok!


 


 


 




 


 


 


Házat felújítanánk és hozzáépítenénk, ehhez keresünk megbizható vállalkozót.


 


 


 




 


 


 


Tudnátok ajánlani?


 


 


 




 


 


 


 


 


 


 




 


 


 


Köszi előre is. 

  1. 2020. január 3. 14:368.

    Szia, 


    Alább találsz pár képet a Brillbau Kft nevű generálkivitelező nálunk végzett munkájáról: 


    http://igyepulahazam.blogspot.com/


     


    A többit rád bízom :)

    előzmény:
    csillagose (4)
    2018-03-25  20:35
  2. 2018. Április 4. 10:417.

    Sziasztok! Veres Dóra vagyok, a Pénzcentrum újságírója. Cikket írok arról, milyen kihívásokkal kell szembenéznie annak, aki mostanában építkezik. Olyan megszólalókat keresek, akik az elmúlt években építkeztek, vagy most építkeznek, és megosztanák velem a tapasztalatataikat (csúszás, mesteremberekkel kapcsolatos tapasztalatok, stb). Ha valakinek volna kedve velem beszélgetni, jelentkezzen a veres.dora@penzcentrum.hu e-mail címen, vagy írjon itt. Köszönöm!

  3. 2018. március 30. 09:176.

    You often read funny jokes to entertain and relieve stress after hours of stressful work. But the jokes below not only help you entertain but also contain profound and meaningful lessons. Generally the jokes are short but very funny. Funny stories reflect life, activity, fun laugh, many people look but deeply absorbed. Visit funny jokes right now to read comic jokes.


     

  4. 2018. március 25. 21:075.

    Sajnos, csak megerősíteni tudom az imént leírtakat. Volt, aki ugyanúgy nem vette komolyan a kezdési határidőt. Volt, aki az árajánlatból "kifelejtett" ezt-azt, mikor pedig felvetettük, hogy akkor most mi a következő, megütközve nézett ránk...


    A munka elkezdésekor egy csomó anyagot felhalmoztak ugyan, de utólag kiderült, hogy mégsem mindent építettek be...


    A lényeg, hogy az építtető teljes mértékben képben legyen, értsen mindenhez, a szeme mindenhol ott legyen, rengeteg ideje és energiája legyen. A szakemberek - tisztelet az igen kevés kivételnek - a legkisebb "rést" is megtalálják a laikus megbízó páncélzatán /hol - úgymond - kevés a tégla, hol nem fér be a betonvas, hol elszalad a ceruza../. de a legklasszikusabb átverési mód az, hogy utólagosan derülnek ki olyan pótmunkák, amiről az elején nem volt szó. Azt pedig igen borsos áron számlázzák, mert akkor már ők vannak birtokon belül.


    Tehát: mindent el kell követni, hogy szakmailag képben legyünk, állandóan jelen kell lenni a munkánál, felügyelni az anyag szakszerű beépítését, ütemezve - teljesítményarányosan -  fizetni, és fel kell készülni esetleges nem várt többletköltségekre.


    Én  számos építkezésen részt vettem, szakértői segítséggel - a testvérbátyám építészmérnök - falaztunk, betonoztunk, tetőztünk, villanyt, vizet szereltünk, csatornáztunk.... és még így is ért elég sok meglepetés.



     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (3)
    2018-03-22  22:55
  5. 2018. március 25. 20:354.

    Szia!


     


    Köszönöm szépen. Biztos vagyok benne, hogy nehéz feladat lesz. 


    Szép estét!


     


    Szia


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (3)
    2018-03-22  22:55
  6. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2018. március 22. 22:553.

    Voltak akik megjelentek  úgymond "felmérni", aztán mikor  nem tartottam igényt az anyag beszerzésükre - ugyanis mi minőséget akartunk nagynénémnek beépíteni/felhasználni az ő igénye és elvárása szerint az ő pénzéért   - már nem is adtak árajánlatot.


    Aztán frászt kaptak a mesterek a "számla" szó kiejtése miatt.


    Borogattuk a halántékukat amikor  forszírosztuk, hogy mégis mikor tudnak kezdeni.


    Aztán olyanok is voltak     - úgy hogy a bemondott  díjat elfogadtuk, egyetlen centet sem alkudtunk le   -   akik az édesanyjuk életére megesküdtek, hogy pl hétfőn reggel 8 óra 30 kor jönnek és elkezdik a munkát.


    Úgy ahogy te láttad őket, úgy láttuk őket mi is még kedden délután sem.


    Biztosan nem vagy kisegítve ezzel a hozzászólással, csak a figyelmedet szerettem volna felhívni, hogy a szakikkal/mesterekkel nem árt vigyázni és legfőképpen fel kell készülni mindenre.


    Végül egy 1/2 évnyi szervezés után azért megoldottunk mindent úgy, hogy mindennap - értsd szó szerint - ez volt az elfoglaltságunk.Meglett minden, jó is lett és szép is lett .De,ajánlani senkit nem mernék...Sok szakmai  kérdés megoldásában mi segítettünk a "mesternek", hogy épp adott felmerült problémánál mi lehet a legjobb megoldás.


    Nagyon nagyon kedves munkatársammal beszélgetve  a helyzetről, ó mondta hogy akinek nincs elég baja az építkezzen/ fogjon felújításba.


    Igaza volt/van...


     


    Neked sok szerencsét kívánok ennek a nagy feladatnak a megoldásához.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (2)
    2018-03-22  22:35
  7. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2018. március 22. 22:352.

    Nehéz dolog lesz így találni szakikat.


    Sajnos.


     

Címlap

top