Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nyávogó cica

Roxi
Létrehozva: 2018. január 28. 07:24

Nem tudom,mi van ezzel a cicával. Kb.féléves kislányka,ivartalanítás még nem volt,ideiglenesen fogadtuk örökbe menhelyről,egy hónapja...Oké,péntek este nem aludt jól,hajnali fél négykor elkezdett virgonckodni,de egy órát össz-vissz aludt még utána is.De most megint nem hagy aludni. Tök sokat játszottunk vele, 23-kor le akartam feküdni, de hajnali 1 óra után sikerült csak elaludni. Egyszerűen kimegy vinnyogni az előszobába. Bezárni ugye nem lehet sehová, mert akkor kapirgálja az ajtót, de ha kiengedem, hogy nagyszobába,fürdőbe,előszobába,konyhába menjen,akkor rohadt hangosan nyávog a konyha/előszoba néhány pontján. Annyira édes,    de szörnyű ez a vinnyogás,főleg, hogy random csinálja napközben is...Pedig rengeteget foglalkoztam vele. Most hogy fogzás-e/,tüzelés/betegség, azt addig meg sem tudhatom, amíg nem látja orvos, amihez meg az kell,hogy örökbe fogadjam 3 óra múlva. Akkor jár le az ideiglenes örökbefogadás.De mi lesz,ha aláírjuk a papírokat,de semmi sem fog változni? Így nem lehet pihenni,ez egy panel lakás,akárhol vinnyog, mindenhol hallani.

  1. 2018. január 30. 20:096.

    Szia,


    mi van a cicával ? Sikerült megfejteni, mi baja lehet ?

  2. 2018. január 30. 08:445.

    előzmény:
    Roxi (4)
    2018-01-28  09:06
  3. 2018. január 28. 09:064.

    Köszönöm szépen! Holnap ebszélek az állatorvossal, mivel ezt 2 napja csinálja,szerintem erősen benne van a tüzelés is...

    előzmény:
    Filemon (2)
    2018-01-28  08:54
  4. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2018. január 28. 08:563.

    A megmacskásodás ezzel IS jár.

  5. 2018. január 28. 08:542.

    Szia!


    Mi utcáról fogadtunk be egy ciccet, pár hetes korában. Eleinte nem volt semmi gond. Kb. 9 hónapos korában ivartalaníttattuk. Utána sem volt még gond. Aztán ahogy jött a tavasz, a nyár, a macska megőrült. Ugye, azt várnánk egy macskától, hogy végigalussza a napot, de úgy tűnt, hogy ő semmit sem alszik. Úgy volt, ahogy írod: hajnal 1-től, 2-től folyamatosan nyávogott, hangosan, keservesen. De csak addig, amíg fel nem keltünk hozzá. Ha látta, hogy ébren vagyok, akkor elhallgatott. Ha nem keltem fel hozzá, elkezdett módszeresen tönkretenni dolgokat. Pl. tárgyakat lelökni a polcokról, vagy az előszoba fogason hagyott kabátokon élesíteni. Tudta jól, hogy erre úgyis kijövünk. A végén már ott tartottunk, hogy csak beült a fogas alá, nyávogott és már jöttem is ki, hogy megelőzzem a kabáton élesítést. Akkor azt mondtam, hogy eddig és ne tovább! Nagyon szeretjük, de nehogy már egy utcáról befogadott kis vakarcs szabályozza az életünket! A dolognak fordítva kell lennie. Így aztán elpakoltunk mindent este, amiben kárt tehet, és csakazért sem keltünk fel, ha nyávogott. Jó, pár éjszakát így is forgolódtunk, mert elég kitartó volt, de aztán elfogadta, hogy a játéknak vége. Valamennyi nyávogás után visszafeküdt aludni.


    Mostanában (kopp-kopp!) semmi baj nincs vele, mintacica. Már a megelőző pakolás sem szükséges. Ha fel is ébred éjjel, kimegy, eszik, WC-zik, körbejárja a lakást és visszafekszik aludni. Kb. 9 hónapos kortól 1,5 éves koráig tartott ez a nehezebb időszak, az ivartalanítás ellenére. Abban bízunk, hogy benőtt a feje lágya és most már ilyen lecsendesedett macsek marad. Azt hiszem, ez a "kamaszkor", fiatal felnőttkor az, ami húzósabb. Ha átvészelitek, utána nem lesz gond.

Címlap

top